הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

הבעיה הספציפית כאן בפורום שכל תומכי ריפטו הם לא הרוב, אבל הם תמיד יתווכחו בכל דיון עד זוב דם.

יש כאן בפורום מאמנים ומתאמנים ברמה מאוד גבוהה אם זה ידע או משקל על המוט שממש לא מסכימים עם לא מעט מהגישה של ריפטו, הבעיה שהם התייאשו מלהגיב ולהתווכח עם אותם תומכים כי זה לא מוביל לשום מקום.

הבעיה הספציפית כאן בפורום שכל תומכי ריפטו הם לא הרוב, אבל הם תמיד יתווכחו בכל דיון עד זוב דם.

יש כאן בפורום מאמנים ומתאמנים ברמה מאוד גבוהה אם זה ידע או משקל על המוט שממש לא מסכימים עם לא מעט מהגישה של ריפטו, הבעיה שהם התייאשו מלהגיב ולהתווכח עם אותם תומכים כי זה לא מוביל לשום מקום.
זה כבר השלב הקיצוני
היו הרבה דיונים של "התנגשות אינטלקטואלית" שעדיין שמרו על רמה יפה ולא נאמרו בהם דברים באופן אישי
דיונים מסוג זה רק תורמים לפורום ומעלים את הרבה המקצועית. כי ללקק אחד לשני או לחפש רק פוצי מוצי לא מביא להתייעלות מקצועית
אבל ברגע שיש מקרה קצה באמת שכבר מאוד לא נעים להמשיך להתנגח
אני למדתי הרבה מאותם דיונים והייתי חוזר תמיד להתעדכן במקביל גם ניגש לעוד מקורות באינטרנט לחפש הגדרות וביאור מושגים שאמרו על ידי המגיבים. ככה לומדים, וזה בהחלט תרם. חבל שכבר הנפח של דיוני איכות כאלו מאוד נמוך

1. ביקשת מקורות שציטטתי.

מהי הסיבה שניתן להעמיס יותר משקל כשהרגליים על הרצפה?

תגיד, אתה בוט? אני שואל שאלה אז אתה עונה לי בעוד שאלה לא קשורה, ועוד אחת שכבר עניתי עליה?

כל כך הרבה מילים במקום להגיד אילו הסמכות שוות אתה מכיר. הודעה קלאסית.

כת ה - Riptards רצה כבר פלוס מינוס עשור. ממש לא חדשה.

אני שוקל להחליף כת. איך מצטרפים לכת הקטנים, החלשים והממורמרים?
זאת הכת החדשה
@StarDust

מה שמצחיק זה שאתם הכת כאן. אומרים לכם שהעולם עגול, וכל הטענות שלכם נגד זה שיש אנשים שחושבים אחרת. אולי לא בדיוק כת. מה המילה שאני מחפש? אה כן, כבשים.

🤣
עובדת היותה של טטיאנה קשירינה שמנה מוכיחה ששומן = כוח, אבל עחי, לא הכל מוכיחים במעבדה, זה כמו המפץ הגדול, ואנחנו הכת. טוב עחי.

מה שמצחיק זה שאתם הכת כאן. אומרים לכם שהעולם עגול, וכל הטענות שלכם נגד זה שיש אנשים שחושבים אחרת. אולי לא בדיוק כת. מה המילה שאני מחפש? אה כן, כבשים.
🤣🤣🤣

פוסט השנה, חבל שלא יכול לתת מוניטין.

🤣
עובדת היותה של טטיאנה קשירינה שמנה מוכיחה ששומן = כוח, אבל עחי, לא הכל מוכיחים במעבדה, זה כמו המפץ הגדול, ואנחנו הכת. טוב עחי.

עחי, מתי סקוואט 140? אבל היי בר, עמוק. כזה ששקול בערך ל-220 לואו בר תחרותי.

זה נראה כאילו מישהו כאן משתמש באיזה תוכנה או אפליקציה שאתה מכניס לשם את המילים "שומן" "טטיאנה קשירינה" "המפץ הגדול" וזה מנסח תגובה רנדומלית עם המילים האלה.

זה נראה כאילו מישהו כאן משתמש באיזה תוכנה או אפליקציה שאתה מכניס לשם את המילים "שומן" "טטיאנה קשירינה" "המפץ הגדול" וזה מנסח תגובה רנדומלית עם המילים האלה.
אני דווקא הגעתי למסקנה שסטארדאסט וביסט זה אותו בנאדם.
רק שלא יתבלבל ויוציא פוסט אנטי ריפ דרך המשתמש של ביסט, או להפך!

עחי, מתי סקוואט 140? אבל היי בר, עמוק. כזה ששקול בערך ל-220 לואו בר תחרותי.

היה לי את זה כבר לפני שלוש שנים. מתי ריפטו ישבור את שיא העולם של סנאץ' 80? אבל היי, מתי שבא לכם הטענות של מישהו נפסלות כשהסקוואט שלו כביכול נמוך (אין לכם מושג כמה אני מרים היום - וכן, זה סקוואט אמיתי - הייבר, עמוק ובלי חגורה), ומתי שבא לכם לאפס הזה עם סנאץ' 80 על סקוואט ודדליפט כמעט 300 מותר לטעון שהוא הכי יעיל בעולם. אין ספק שהעולם עגול עחי, הרי טענות יכולות להיות נכונות ושגויות בו זמנית.

היה לי את זה כבר לפני שלוש שנים. מתי ריפטו ישבור את שיא העולם של סנאץ' 80? אבל היי, מתי שבא לכם הטענות של מישהו נפסלות כשהסקוואט שלו כביכול נמוך (אין לכם מושג כמה אני מרים היום - וכן, זה סקוואט אמיתי - הייבר, עמוק ובלי חגורה), ומתי שבא לכם לאפס הזה עם סנאץ' 80 על סקוואט ודדליפט כמעט 300 מותר לטעון שהוא הכי יעיל בעולם. אין ספק שהעולם עגול עחי, הרי טענות יכולות להיות נכונות ושגויות בו זמנית.

פספסתי איפשהו את הקטע שריפ ניסה להיות משקולן? כי הייתי בטוח שהוא היה פאוורליפטר. הטענות שלך לא נפסלות כי הסקוואט שלך נמוך, הטענות שלך נפסלות כי אתה ליצן. הסקוואט הנמוך שלך פשוט משעשע אותי בלי קשר לכלום.

וואי איזה אפס הריפטו הזה
דדליפט 300 זה באמת מישהו שלא מתאמן

משום מה הפוסט שלך לא מעיד עליו כעל אדם עם ביצועים נמוכים. מוזר.

וואי איזה אפס הריפטו הזה
דדליפט 300 זה באמת מישהו שלא מתאמן

משום מה הפוסט שלך לא מעיד עליו כעל אדם עם ביצועים נמוכים. מוזר.

והעיקר אתם מאשימים אח"כ את כולם שהם קוראים חצאי דברים.

פספסתי איפשהו את הקטע שריפ ניסה להיות משקולן? כי הייתי בטוח שהוא היה פאוורליפטר. הטענות שלך לא נפסלות כי הסקוואט שלך נמוך, הטענות שלך נפסלות כי אתה ליצן. הסקוואט הנמוך שלך פשוט משעשע אותי בלי קשר לכלום.

צודק - "אני לא יודע להסביר את זה, זה גורם לחגורה לשבת יותר טוב, מקצר את טווח התנועה בבנץ' וגורם לך לקבל באונס מהשומן" אלה טיעונים מנצחים. והכי מצחיק - שאפילו הם עדיפים על "טטיאנה קשירינה שמנה" ו"זה כמו המפץ הגדול". ואת כל הטיעונים האלה כתבתם שחור על גבי לבן. ואני הליצן. שיהיה.

אני עשיתי בשיאים בתל אביב לפני שנתיים.
המסקנה שלי הייתה (ועדיין) כזאת - זה אך ורק תלוי במרצים.

היהה לי מרצה צעיר בנושאי תזונה שסיים מדעי התזונה לא כל כך מזמן אז (אם אני זוכר נכון) שדיברתי איתו מול כל הכיתה על הנושא של דלקתיות, סוכר, כולסטרול, שומן רווי, תזמון וכמויות חלבון ושלל נושאים אחרים והוא היה בקיא לחלוטין בכל החומר העדכני, אשכרה בן אדם שאפשר ללמוד ממנו (החומר בקורס עצמו עדיין היה ברמה של כיתה ב').

היה לי גם מרצה שהדבר הראשון שהסביר כשנכנס לכיתה הוא למה הוא היה שולח את הילדים שלו בשמחה מגיל 0 לקבוצת WL, כאשר הוא מפיג את החשש של יושבי הכיתה שהילד יפסיק לגבוה בגיל 5 😣
אותו מרצה גם דיבר על זה שהדרך הכי טובה להשאיר אנשים זקנים עצמאים ובעלי יכולות פיזיות ומוטוריות היא לגרום להם לעשות דדליפט כל חייהם.

לעומת זאת, היו לי מספר מרצים שאמרו בדיוק את אותו הדבר שפותח הפוסט פה כתב בהקשר לסקוואט.
אותם מרצים גם חשבו שדדליפט הוא תרגיל שבו מתחילים למעלה, ועושים רק את החלק השלילי של החזרה.
אותם מרצים גם חשבו שבריא יותר לגב ללחוץ כתפיים בישיבה.

כן ישנם אנשי מקצוע עם ידע אמיתי בתחום בארץ, ויכול להיות שתתקלו בהם ותחשבו שבמוסד שבו אתם לומדים הכל טוב.
אבל בגדול, את הטענות שציטט פותח הפוסט (וגם את החוסר יכולת להפנות למחקרים רלוונטים) אפשר למצוא בכל אחד מהמוסדות בארץ, ולא הייתי מצפה שממוסד אקדמאי כזה או אחר יצא מדריך שלא מדבר שטויות רק בגלל שהוא למד שם.

מה שעוד יותר מצחיק שאתם(לא אומר אתה כי לא ראיתי אותך אומר את זה) מציעים לאנשים כול הזמן, ריפטו ריפטו ריפטו. אתה 20 אחוז שומן ומעל ורוצה להתחיל להתאמן? סס, ליטר חלב, אוראו ואלף קל מעל התחזוקה!
ראיתי גם לפני הרבה זמן משהו לגבי קלין / קלין אנד ג'רק וכתבו שם שהתנועה שריפטו מלמד הכי טוב וחייב להקשיב לו למרות שהוא מפגר - תיאור של כמה אנשים שאני מכבד מהפורום.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית