הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיזיותרפיה - באמת תמיד צריך אחרי ניתוח?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
אני אחרי ניתוח לתיקון פציעת SLAP בכתף. הופנתי על ידי הרופא המנתח לביצוע פיזיותרפיה, כאשר התרגילים שניתנו לי על ידיו הם:
Passive: Pendulum, Elevation, ER IR
Active Assisted: Flexion, Extension, IR

אני אלך לפחות פעם אחת לפיזיותרפיה, אבל השאלה שלי היא בשביל מה? חיפוש מהיר ב- YouTube עם שם התרגיל, מראה כי אלו תרגילים פשוטים למדי ואין בעיה לבצע אותם לבד.

יצא לי לדבר היום טלפונית עם פיזיותרפיסטית פרטית שהומלצה על יד המנתח ושאלתי אותה בדיוק אותה שאלה - היא ענתה "אסור אסור אסור אסור אסור". כשביקשתי הסבר קצת יותר מפורט, היא חזרה על ה- "אסור אסור..." (וזאת פיזיותרפיסטית בעלת שם).

כולנו כאן מתרגלים תרגילים הרבה יותר קשים מבחינה לימודית מאשר התרגילים שהוזכרו למעלה, אז אם יש את המשמעת לתרגל עצמאית, אז השאלה שלי היא בשביל מה אנחנו צריכים פיזיותרפיסט?

אתה פשוט פסלת את כולם ואני לא מסכים עם זה, גם @Crossfiter בטוח שיכול לתת דעה על זה

לא פסלתי את כולם. אמרתי שללכת לפיזיוטרפיסט זה הימור. לא רק שזה הימור, כנראה שאין בזה צורך ברוב המקרים.

בטח הדעה שהוא הכי אתלט תהיה קשורה לדיון...
יש כאן כמה אנשים בפורום שחוץ מלכתוב הודעות בפורום כל היום אשכרה התחרו בסוגי ספורט שלא מצריכים ללבוש דברים מגוחכים או דגלים לבנים (לאוו דווקא אתה, למרות שלרוב אתה די מרגיז אבל למדתי לפלטר את ההודעות שלך ולקרוא רק את התוכן הרלוונטי)
לא פסלתי את כולם. אמרתי שללכת לפיזיוטרפיסט זה הימור. לא רק שזה הימור, כנראה שאין בזה צורך ברוב המקרים.
אין צורך באנשי מקצועי ברוב המקרים בחיים בתכלס. אתמול פתחתי סתימה, לנגן למדתי לבד, ועדיין יש אינסטלטורים ומורים לפסנתר ואפילו מאמני פוקר.

לרוב אנשי מקצועי זה לאנשים עצלנים (רוב האוכלוסיה). במקרה של פיזיותרפיסטים זה קצת יותר מורכב כי אנחנו מדברים על חלקי גוף וזה משהו שקצת יותר קשה להתעסק איתו מאשר לשים פומפה על הכיור ולאנשים אין ביטחון ומפחדים לעשות נזק. מעבר לידע התיאורטי והניסיון של פיזיותרפיסט, יש את ההשפעה של "תחושת הביטחון" ולפעמים זה דווקא מה שיגרום לבן אדם לעשות את השיקום בצורה יעילה וטובה יותר, גם אם אדון פיזיותרפיסט לא חידש יותר מדי עבור הקליינט.

אני מסכים שיש אנשי מקצוע טובים ואני מכיר כמה ומסכים שאפשר לבד.
לברך הלכתי לפיזיוטרפיסט במשך 4 חודשים, להגיד שאני בטוח שמה שעשיתי שם לא שווה לסתם להשתקם בעזרת סקוואט יהיה שקר כי לדעתי רק סקוואט היה פותר הכל בעיקר בברך בעיקר מה שחשוב בפיזיוטרפיסט הוא הציוד של הטמס והקרח ומכונות של מתיחות ופתיחת טווחי תנועה אבל חוץ מזה אם אתה רוצה להסתדר בבית ולהשתקם אתה תוכל , בעזרת ידע ונחישות
את השיקום לכתף ולקרסול עשיתי לבד .
בשבת שעברה קרעתי את ההאמסטרינג ואני בארהב ולפני יומיים כבר עשיתי 120 ל3*10 בדדליפט כחלק מהפרוטוקול פציעות שהכנתי לעצמי וגם חזרתי לעשות מטקונים ככה שאני חושב שהכל עניין של נסיון ידע וציוד.
וכן, אפשר לבד אז סוג של מסכים על אלכס
@coldfire @שלד הלילה

וכן אני הכי אתלט פה @Beast and cheat

יום טוב 😃

העניין הוא, שיש משהו כמו 5 פיזיותרפיסטים בעולם שעושים מה שצריך. .
מאיפה הבאת את הסטטסטיקה הנפלאה הזאת?
תן לי לנחש , הם עשו את ההסמכה של ריפטו?

מה שהרבה יותר יפה זה שהמתאמן צריך להבין לבד מה זה כאב שמצביע על החלמה ומה זה כאב ששולח אותך חזרה לחדר ניתוח.
והכי יפה! זה שפיזיותרפיסט טוב זה מאמן טוב. אבל, מכיוון שבשרשור אחר כבר קבענו שכל המאמנים חרא, אז גם הפיזיותרפיסט הטוב קיים רק באגדות.

בקיצור, זיו, ביום שבו תייצג את עצמך במשפט, תחשב בעצמך את המיסים שלך ותוציא לבד את האפנדיציט שלך, גם תעשה לעצמך פיזיותרפיה.
עד אז לך לפיזיותרפיסט ותקווה שתיפול על אחד טוב, בדיוק כמו שתקווה שתיפול על אחד טוב כשאתה הולך לעורך דין, לרואה חשבון ולמנתח.

זיו אם אתה מחפש מישהו טוב באיזור המרכז אני יכול להפנות אותך למישהו כזה בעל ניסיון עשיר מאוד עם ספורטאים לדעתי אפילו עובד רק עם ספורטאים (רצים, פווארליפטרים, קרוספיטרים וכו..)

מה שהרבה יותר יפה זה שהמתאמן צריך להבין לבד מה זה כאב שמצביע על החלמה ומה זה כאב ששולח אותך חזרה לחדר ניתוח.
והכי יפה! זה שפיזיותרפיסט טוב זה מאמן טוב. אבל, מכיוון שבשרשור אחר כבר קבענו שכל המאמנים חרא, אז גם הפיזיותרפיסט הטוב קיים רק באגדות.

בקיצור, זיו, ביום שבו תייצג את עצמך במשפט, תחשב בעצמך את המיסים שלך ותוציא לבד את האפנדיציט שלך, גם תעשה לעצמך פיזיותרפיה.
עד אז לך לפיזיותרפיסט ותקווה שתיפול על אחד טוב, בדיוק כמו שתקווה שתיפול על אחד טוב כשאתה הולך לעורך דין, לרואה חשבון ולמנתח.

Pseudo-quackery in Chronic Pain Care

בהצלחה.

בסופו של דבר פציעה כזאת או אחרת תעבור ממנוחה ותזוזה של המפרק והעלאת עומס בהדרגה .. מי שיגרום לך לעשות את זה כבר לא ממש רלוונטי העיקר שתעשה..

בדיוק. והחלק של העלאת עומס מתפספס ומוחלף בכל מיני דברים שנראים מגניב.

אהלן דוקטור, אפשר לדעת מה ההכשרה האקדמאית שלך שאתה קובע בכזאת נחרצות מה עזר לו ומה לא?
מה שהוא התכוון שלא תמצא הוכחה מדעית מספיק טובה ליעילות של גלי הלם, אולטרה סאונד, tens ודומיהם לגבי הטיפול בפציעות.

אהלן דוקטור, אפשר לדעת מה ההכשרה האקדמאית שלך שאתה קובע בכזאת נחרצות מה עזר לו ומה לא?

הוא באמת דוקטור...

@coldfire
לגביי החשמל (שאני מאוד אוהב) מצאתי שהוא בעיקר יעיל בפציעות שריר, אחד הפיזיוטרפיסטים שלי פעם אמר שהפולס החשמלי לא רק מזרים דם לאיזור אלא גם גורם לסרקומרים הקרועים לנוע בתנועה הטבעית של השריר מה שגורם בסופו של דבר להפטר גם מscar tissue , אין לי מושג כמה זה נכון אבל בפציעות שריר שהיו לי זה יחסית עבד (יכול להיות שזה בעיקר ההזרמה של הדם למקום)
ומצאתי שאני משתקם מהר יותר בעזרת חשמל.
בפציעות מפרק חשמל לא כל כך עוזר אלא יותר פתיחת טווחי התנועה מחדש וכמובן העמסה מתונה וליניארית על השרירים מסביב למפרק הפגוע.
אני חושב שבחלק השני אני מבין למה לא צריך פיזיוטרפיסט אבל להתעסק עם כמה למתוח ואיך זה קצת מסובך ומפחיד לפעמים בעיקר בפציעות קשות צריך להכיר את הגוף מאוד טוב בשביל לבצע זאת
בעצמך ולכן רוב האנשים יפנו לפיזיוטרפיסט בשלבים כאלו קריטים ולדעתי הפגישות הראשונות עם הפיזיוטרפיסט הן הכרחיות (תלוי בפציעה כמובן אבל אם מדובר למשל בפציעה שהובילה לניתוח רצועה או חלק חשוב במפרק) רק בשביל לקבל את הטיפול הראשוני וההסבר על פתיחת טווחי התנועה מחדש.
אני יכול לספר שגם אם הייתה לי את ההבנה של היום, לאחר הניתוח שלי בברך עדיין הייתי רואה פיזיוטרפיסט ולא רואה את עצמי מותח את הרגל בלי איש מקצוע שמפקח עליי ואפילו רק בשביל הרגשת הבטחון...

אתה באמת חושב שיש לי כוח להייטינג שלך? שחרר

1. הסר דאגה מלבך, גם הפיזיותרפיסט עם הכי הרבה הסמכות, תעודות, דרגות ותפקידים בעולם לא יכול להרגיש את הכאב שלך. לקבל הנחיות לגביי מה זה כאב תקין ומה לא זה משהו שצריך להיות בהחלט, אבל שוב, כשיש פיזיותרפיסטים בודדים בכל העולם שבפרקטיקה עושים מה שצריך כדי לקיים את ההחלמה כמו שצריך, יש אפס משמעות לללכת לפיזיותרפיסט רגיל. הוא פשוט יגיד לך להמנע מכאב ויתן לזמן להחלים את הפציעה. ובחלק לא קטן מהמקרים היא תחלים שגוי בגלל זה. אבל הכאב ירד ואתה תוכל לחזור לשבת על הכסא כל היום - והוא יקבל את הכסף שלו, וכולם יהיו מרוצים.
לא יצאתי נגד פיזיותרפיה או עזרה מקצועית, ההיפך, אמרתי שזה אחד הדברים הכי חשובים בטיפול באינספור בעיות, לא רק בפציעות. רק אמרתי שהרוב המוחץ של הפיזיותרפיסטים שתתקל בהם לא יבינו בשום רמה בסיסית או מתקדמת את תהליכי ההסתגלות והאימון, שהם המפתח לטיפול בגוף על ידי אימון.

2. כן, אותה סטטיסטיקה תקפה גם למאמנים. הרוב המוחץ גרועים. גם הרוב המוחץ בתחומים הפחות שיווקיים כמו פאוורליפטינג, ווייטליפטינג, קרוספיט (שהוא דווקא כן שיווקי - אבל בהחלט בעד עבודה קשה) וכו'. וכן, בשביל להיות פיזיותרפיסט טוב אתה צריך גם להיות מאמן טוב. לכן יש אפילו פחות פיזיותרפיסטים טובים, כי יש גם מאמנים טובים שהם לא פיזיותרפיסטים. אז מאמנים טובים - יש מעט - אבל יותר.

3. כמובן שלא יצאתי כנגד לקבל עזרה מקצועית, רק אמרתי מה האיכות הטיפוסית שלה, ככה שלקחת את זה ללעשות הכל לבד (שזה כן אפשרי - אבל לשלם עבור עזרה מקצועית זה בכלל לא פסול) זו הוצאה מההקשר. אבל בנוגע לעורכי דין ורואי חשבון - כמו שאלכס כבר אמר - לא כל המקצועות נולדו שווים. אתה לא חייב לאהוב את זה, וזה עדיין לא ישנה את המצב שהרוב המוחץ של מאמני הכושר והפיזיותרפיסטים מלאים בפסאודו מדע.

הוא באמת דוקטור...

@coldfire
לגביי החשמל (שאני מאוד אוהב) מצאתי שהוא בעיקר יעיל בפציעות שריר, אחד הפיזיוטרפיסטים שלי פעם אמר שהפולס החשמלי לא רק מזרים דם לאיזור אלא גם גורם לסרקומרים הקרועים לנוע בתנועה הטבעית של השריר מה שגורם בסופו של דבר להפטר גם מscar tissue , אין לי מושג כמה זה נכון אבל בפציעות שריר שהיו לי זה יחסית עבד (יכול להיות שזה בעיקר ההזרמה של הדם למקום)
ומצאתי שאני משתקם מהר יותר בעזרת חשמל.
בפציעות מפרק חשמל לא כל כך עוזר אלא יותר פתיחת טווחי התנועה מחדש וכמובן העמסה מתונה וליניארית על השרירים מסביב למפרק הפגוע.
אני חושב שבחלק השני אני מבין למה לא צריך פיזיוטרפיסט אבל להתעסק עם כמה למתוח ואיך זה קצת מסובך ומפחיד לפעמים בעיקר בפציעות קשות צריך להכיר את הגוף מאוד טוב בשביל לבצע זאת
בעצמך ולכן רוב האנשים יפנו לפיזיוטרפיסט בשלבים כאלו קריטים ולדעתי הפגישות הראשונות עם הפיזיוטרפיסט הן הכרחיות (תלוי בפציעה כמובן אבל אם מדובר למשל בפציעה שהובילה לניתוח רצועה או חלק חשוב במפרק) רק בשביל לקבל את הטיפול הראשוני וההסבר על פתיחת טווחי התנועה מחדש.
אני יכול לספר שגם אם הייתה לי את ההבנה של היום, לאחר הניתוח שלי בברך עדיין הייתי רואה פיזיוטרפיסט ולא רואה את עצמי מותח את הרגל בלי איש מקצוע שמפקח עליי ואפילו רק בשביל הרגשת הבטחון...

אתה מדבר על EMS? עשית עוד דברים במקביל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית