הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אגרופים לבטן

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
בזמן האחרון שמתי לב לתופעה בכל העמודים אינסטגרם של מוטיבציה לכושר,
כולם מעלים תמונות של "אימוני בטן" שבהם פשוט נותנים אגרופים אחד לשני לבטן
בטענה שזה מפתח את שרירי הבטן.

אפשר הסבר לתופעה?
מה הדבר הזה נותן?
האם יש בזה יותר תועלת מנזק באמת?

בתכלס, זה נראה Hardcore רצח באינסטגרם, אבל יש בזה יותר מזה?

זה אימון "סיבולת" (שמיותר לגמרי לדעתי) שלא אמור לחזק את הבטן אלה לחזק את כוח הסבל זה בא מאומנויות הלחימה אם אני לא טועה אבל יש אנשים שחושבים שזה עוזר לבטן לגדול שיסבלו בעיה שלהם

בעבר מתאגרפים היו נוהגים להכות את עצמם בשביל לחזק את העצמות , אבל זה מפגר ועדיף לחזק עצמות על ידי עבודת משקולות.
בכל מקרה אין לזה שום קשר לשרירים, הם לא מתפתחים אם הם מקבלים מכות

אגרופים לבטן בה מאומנויות לחימה כדי לחשל את הבטן שאם תחטוף בעיטה או אגרוף זה לא יזיז לך כי אתה מכושל.
הדבר הזה מיועד למי שיש באמת שריר בבטן וצריך לדעת איך לעשות את זה ולא סתם פצצות אלא לדעת.
אני באיגרוף קלאסי אנחנו לא נותנים אגרופים לבטן בכלל אבל אנחנו עובדים חזק על הבטן בניפרד כדי שיהיה לנו בטן קשה שאם ידפקו לנו פצצה שלשריר יכאב ולא יוציא אוויר מהריאות או שלא תתקפל.

אפשר הסבר לתופעה?
מאד פשוט. כדי לחטוף אגרוף לבטן ולעמוד בו אתה צריך לחזק אותה מאד בזמן הספיגה. מה שהם עושים זה בעצם אימון איזומטרי שאפשר לעשות גם בלי לחטוף אגרופים, אבל האגרוף מחייב אותם להחזיק את השריר עם כל מה שיש להם. הסחיטה הזאת זה בעצם האימון, לא האגרוף.

אצלנו במכון יש בחור אחד שהתעסק ב-MMA ובעבר בנוסף לכל תרגילי הבטן שהיה עושה הוא היה לוקח כדור כוח 3 - 5 ק"ג, כמה שהיה במכון, שוכב על הגב ומרים ידיים 90 מעלות עם הכדור וזורק בכוח לכיוון הבטן, וכך יותר מ-10 פעמים לכל "סט". אפילו אני עצמי ברוב הטמטום אימצתי את התרגיל בשלב כלשהו לתקופה מסוימת.
בגדול, קוראים לתרגיל הזה "ספיגה". אני חושב שדי מיותר לעשות אותו, אלא אם כן אתה מתאמן באומנויות לחימה ואתה צריך בטן שתוכל להתמודד עם מכות חזקות.

אצלנו במכון יש בחור אחד שהתעסק ב-MMA ובעבר בנוסף לכל תרגילי הבטן שהיה עושה הוא היה לוקח כדור כוח 3 - 5 ק"ג, כמה שהיה במכון, שוכב על הגב ומרים ידיים 90 מעלות עם הכדור וזורק בכוח לכיוון הבטן, וכך יותר מ-10 פעמים לכל "סט". אפילו אני עצמי ברוב הטמטום אימצתי את התרגיל בשלב כלשהו לתקופה מסוימת.
בגדול, קוראים לתרגיל הזה "ספיגה". אני חושב שדי מיותר לעשות אותו, אלא אם כן אתה מתאמן באומנויות לחימה ואתה צריך בטן שתוכל להתמודד עם מכות חזקות.
איזה כדורי כוח יש במכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית