הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע The Squat

• פותח/ת השרשור
אגב, ציטוט נחמד מהמאמר:

Actually, really and truly, when the back muscles fail to do their job, shearing does not take place. The force of rotation overcomes the ability of the trunk muscles to maintain spinal extension, so when the back rounds during a squat or pull the intervertebral movement will occur as spinal flexion. The intervertebral space opens in the back and closes in the front, and the net movement has occurred around the center of the disc space. This is not particularly good for the discs, but the fact is that many heavy deadlifts have been pulled with a lot of spinal flexion and the lifter walked away tired but uninjured. Actual shearing can only take place if there is a (usually) congenital spondylolysthesis, or if you have a bad car wreck with your seat belt on.

בדיוק קראתי את המאמר, עכשיו אני משוכנע שזה לא נורא לעבוד עם גב עגול כל עוד אתה מודע לזה שזה קורה אחרי כיווץ של השרירים. סה"כ כפיפה בעמ"ש, לא פעולה חותכת של עמ"ש.

זדיינו מטיפים ללהחזיק גב ככלל, ומשקולנים בפרט.

אני חושב שזה המאמר הכי טוב של ריפ על הסקוואט מאז הספר עצמו. עזבו למה לעבוד בטווח תנועה מלא, היום רוב האנשים יודעים להסביר. את הקטע של המומנט על הגב ואת ה"לא בריא לגב" הזווית הזאת קשה מאוד להסביר, ואחרי הקריאה הזאת זה עדיין ישאר קשה, אבל לפחות אני יוכל לומר להם להזדיין במלוא מובן המילה.

אני מאוד סקרן לדעת מה כתוב אבל לצערי אני לא מבין טוב אנגלית
עם מישהו יגיד לי ממש בקצרה על מה המאמר ומה כתוב , ממש בקצרה אני מאוד אשמח

Actually, really and truly, when the back muscles fail to do their job, shearing does not take place. The force of rotation overcomes the ability of the trunk muscles to maintain spinal extension, so when the back rounds during a squat or pull the intervertebral movement will occur as spinal flexion. The intervertebral space opens in the back and closes in the front, and the net movement has occurred around the center of the disc space. This is not particularly good for the discs, but the fact is that many heavy deadlifts have been pulled with a lot of spinal flexion and the lifter walked away tired but uninjured. Actual shearing can only take place if there is a (usually) congenital spondylolysthesis, or if you have a bad car wreck with your seat belt on.

זה מה שהפריע לי :S
האמת שלא הבנתי הרבה בגלל שהייתה שם הרבה שפה מקצועית, מישהו יכול לתרגם את המושגים האלה?
גם חיפוש עליהם לא הסביר לי יותר מדי.

למעשה ששרירי הגב נכשלים בעבודתם קרע לא מתרחש. כוח הרוטציה מתגבר על היכולת של שרירי הגו לשמור על עמוד השידרה בפשיטה, אז שהגב מתעגל בזמן סקוואט או משיכה התנועה הבין חוליתית תופיע כהרפית עמוד השידרה. הרווח הבין חוליתי נפתח בגב ונסגר בגו (?), והתנועה הנקייה מתרחשת מסביב מרכז מרווח הדיסק. זה לא טוב במיוחד לדיסקים, אך העובדה היא שהרבה דדליפטים כבדים נעשו עם עמוד שידרה רפוי והמרים לא היה ניזוק לאחר מכן. קרע אמיתי יכול להתרחש רק אם יש עקמת מולדת, או אם היית מעורב בתנועת דרכים שהחגורת בטיחות הייתה מהודקת.

• פותח/ת השרשור
למעשה ששרירי הגב נכשלים בעבודתם קרע לא מתרחש. כוח הרוטציה מתגבר על היכולת של שרירי הגו לשמור על עמוד השידרה בפשיטה, אז שהגב מתעגל בזמן סקוואט או משיכה התנועה הבין חוליתית תופיע כהרפית עמוד השידרה. הרווח הבין חוליתי נפתח בגב ונסגר בגו (?), והתנועה הנקייה מתרחשת מסביב מרכז מרווח הדיסק. זה לא טוב במיוחד לדיסקים, אך העובדה היא שהרבה דדליפטים כבדים נעשו עם עמוד שידרה רפוי והמרים לא היה ניזוק לאחר מכן. קרע אמיתי יכול להתרחש רק אם יש עקמת מולדת, או אם היית מעורב בתנועת דרכים שהחגורת בטיחות הייתה מהודקת.

הרווח גדל מאחור וקטן מקדימה.

לא מדובר על עמוד שדרה רפוי, אלא על עמוד שדרה בכפיפה.

והוא לא מדבר על קרע. הוא מדבר על תזוזה של חוליה אחת ביחס לשניה.

בדיוק קראתי את המאמר, עכשיו אני משוכנע שזה לא נורא לעבוד עם גב עגול כל עוד אתה מודע לזה שזה קורה אחרי כיווץ של השרירים. סה"כ כפיפה בעמ"ש, לא פעולה חותכת של עמ"ש.
.

אני לא מצליח לפתוח את המאמר ככה שאני לא יכול לקרוא אותו למרות שאני בדודה רצח,אני אלך עוד מעט למחשב אחר.
אבל רציתי להתייחס למה שכתבתה "לא נורא לעבוד עם גב עגול... סה"כ כפיפה בעמ"ש"

ממה שאני ככה פחות או יותר יודע,הבנתי וחוויתי הסכנה בלעשות סקוואט עם גב עגול הוא בגלל הצורה של עמוד השדרה(s) שכאשר אתה מתכופף יש עומס גדול מאוד על חוליות הסכרום. ובעומס מסויים(די גדול) יכול גם לגרום לפריצת\באלט דיסק.
זה תמיד מה שאני חשבתי וזה ניראה לי גם נכון(ניסיתי פעם אחת עם משקל די נמוך והרגשתי את הלחץ).
בכל מקרה יכול להיות לא הבנתי את הגב המעוגל שהוא מתכוון אליו,יכול להיות שהוא מדבר על זווית קטנה.
אני מקווה לקרוא את המאמר בהקדם האפשרי,הוא נשמע מאוד מעניין.

• פותח/ת השרשור
כולם רוצים בקיצור. בקיצור, אין סיבה שהגב שלך יתעגל בסקוואט. תעבוד על זה.

הרווח גדל מאחור וקטן מקדימה.

לא מדובר על עמוד שדרה רפוי, אלא על עמוד שדרה בכפיפה.

והוא לא מדבר על קרע. הוא מדבר על תזוזה של חוליה אחת ביחס לשניה.

בקשר לעמוד השידרה זה מה שהתכוונתי. אבל אני חשבתי שהמילה shear אומרת קרע? או שיש לה משמעות נוספת?

ואם והיה ומתעקם לא להיות בלחץ ריפ אומר שזה בסדר.
יש הבדל בין שיתעקם בגלל בעיה בטכניקה לבין שיתעגל בגלל שהמשקל כבד. אם אתה לא מספיק מנוסה כדי להבדיל בין השניים אז כנראה שאצלך זו אופציה מספר אחת.

אז אם המשקל כבד והגב מתעגל בגלל זה אז לא להלחץ?(קרה לי היום >.<)
ושמרתי ממש על טכניקה אבל הו אהתעגל בסט האחרון בחזרה האחרונה..

אז אם המשקל כבד והגב מתעגל בגלל זה אז לא להלחץ?(קרה לי היום >.<)
ושמרתי ממש על טכניקה אבל הו אהתעגל בסט האחרון בחזרה האחרונה..
המשקל שלך לא כבד, אין לך RM ואתה אמור לעשות את כל הסטים שלך בטכניקה טובה. תצלם סרט ותעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית