מסכים איתך לגמריי בנוגע לאגרסיביות של קרב מגע - וזה כן יותר אפקטיבי ברמה הכללית.בתור אחד שהתאמן בכל אומנות לחימה אפשרית תקופה מסויימת,אני מסכים איתך שבקרב מגע התוכן הרבה פחות עשיר.
אבל מה שכן, לא הייתי בשום אומנות לחימה שלימדה אותי אגרסיביות כמו בקרב מגע.
לקרבות UFC ו MMA קרב מגע לא שווה כלום, אבל לרחוב, זו האגרסיביות שמנצחת בדרך כלל.
מה שיפה בקרב מגע, שזו שיטת לחימה מאד פשוטה, מכלום אפשר תוך שנה לעשות התקדמות משמעותית ולהפוך להיות הרבה יותר אגרסיבי.
BJJ לדוגמא זו אומנות לחימה מסובכת שלוקח הרבה זמן לשלוט בה, זה נכון שאם אתה כן שולט בה אז אתה כבר מסודר ולאף אדם ממוצע לא יהיה יותר מידי סיכוי, אבל זה ממש לא יקרה בשנה, בשנה ב BJJ אתה תהיה פחות פרקטי לרחוב מאשר שנה בקרב מגע.
קרב מגע זאת אומנות לחימה שמלמדת אותך להרוג אנשים, ואם לא להרוג אותם אז לאשפז אותם - במקרים של למשל - מחבל שרץ אליך עם סכין(בגלל זה מלמדים את זה בצה"ל), הפגנות אלימות, ערס שבא לך עם ראש פינלנדיה, וכו' וכו' מקרים שלא נדיר שיקרו במדינה שלנו.
אבל בשום פנים ואופן לוחם קרב מגע לא יכול להחזיק מעמד מול ג'יג'וטסאי שזה מגיע לקרב רחוב (1 על 1), אסור לטעות כאן. המסוכנות של ג'יג'וטסאי או כל אומן לחימה אחר (איגרוף תאילנדי, איגרוף) היא קטלנית במידה ונוצרת התנגשות.
לכן בבסיס הטענה שלי אני אומר - אם יש לך חלון זמן של שנה, עדיף לך ללכת לקרב מגע, אבל תתפלל שהבחור שקופץ אליך מהרחוב הוא לא ילד בן 17 עם חגורה חומה בג'יג'יטסו או היה 5+ שנים באיגרוף תחרותי.