הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחץ וכאבים בגב תחתון

Equinox

משתמש מתחיל
68
10
נק' מוניטין:
35
68
10
שלום לכולם, אני בן 15 וקוראים לי טל.
לפני חצי שנה עברתי חדר כושר,
ובחדר כושר שעברתי אליו לא הייתי רגיל לשום דבר ועשיתי סקוואט עם 75 קילו(הייתי בן 14.5).
אני לא יודע מה קרה שם, אבל בחיים לא היה לי כאבים בגב תחתון ואני עושה סקוואט,דדליפט והרבה תרגילים בסיסיים
כבר מגיל 13.
באותו אימון בחדר כושר שעברתי אליו הרגשתי כאבים בסט השני בסקוואט, כאבים קלים בגב התחתון
וידעתי שאני אמור להפסיק אבל התעקשתי להמשיך(הטעות הכי גדולה שלי עד היום), המדריך אפילו שמר עליי
ואמר לי שאני עושה מעולה.
בסט השלישי הרגשתי את אותם כאבים קלים ופשוט באחת החזרות הרגשתי כאב חזק וחד אז ישר עזבתי והלכתי למתוח את הגב ולשכב.
הכל היה בסדר, ניסיתי לרדת לסקוואט בלי משקל כמה דקות אחרי המקרה וכאב לי, יצאתי לטיול
יום אחרי וכל הזמן שבאתי להתיישב על הדשא לאכול פשוט הרגשתי כאבים חדים ולא יכלתי לשבת.
הכאבים עברו עם הזמן, ניסיתי לחזור לסקוואטים אבל כל הזמן ששברתי מקביל הרגשתי את הגב תחתון כאילו יש לי חוסר גמישות באמסטרינג
משהו מוזר.
אחרי מאמצים באירובי ובחדר כושר הבנתי שזהו קרה לי משהו בגב תחתון, עברו 4 חודשים ולא יכלתי
לשבת בשירותים יותר מ4 דקות כי הציק לי, לשבת בכיתה וכו..
הלכתי לאורתופד הוא הביא לי כדור
שנקרא פוינט, אמר לי לקחת אותו שבוע ואם זה מקל לי על הכאבים מאוד לא צריך לעשות צילום.
זה הקל לי מאוד אבל שהפסקתי את הטיפול הכאבים חזרו ברמה פחות גבוהה אבל חזרו.
הלכתי אליו שוב עשו לי רנטגן, ברנטגן לא ראו כלום והוא רצה להביא לי שוב כדורים אמרתי לו שאני ממשיך לסבול אבל,
אז הוא הביא לי שוב פוינט ושלח אותי לטיפולי פזיותרפיה.
יש ימים שאני לא מרגיש את הגב תחתון בכלל במשך כל היום ויש ימים שאני יושב באוטו 15-20 דקות ומרגיש
שאני חייב להוציא קליקים מהגב תחתון ולמתוח אותו כי הוא מפריע לי.
אני רוצה לציין שגם כמה חודשים אחרי אותו סקוואט הלכתי לפזיותרפיסט והוא אמר לי שהכול בסדר ושזה רק שרירים תפוסים..

אשמח לעזרה ממכם, אם מישהו עבר מקרה דומה ויכול לתת לי עצות..
עוד לא קניתי את הכדורים ועוד לא הלכתי לטיפולי פזיותרפיה כי אני לא יודע עד כמה זה יעזור לי, אני יתחיל עם הטיפול הזה
מחר אבל עדיין אשמח לשמוע מה אתם חושבים
תודה!

יכול להיות דלקת בשריר
קח את הכדורים ותעשה פיזיוטרפיה ותראה מה קורה, מקרה הכי גרוע הם לא עוזרים ואז תבדוק דברים אחרים

• פותח/ת השרשור
יכול להיות דלקת בשריר
קח את הכדורים ותעשה פיזיוטרפיה ותראה מה קורה, מקרה הכי גרוע הם לא עוזרים ואז תבדוק דברים אחרים
דלקת של חצי שנה? היא לא עוברת,
בדיוק עכשיו הלכתי להתאמן, עשיתי 20 סקוואטים בלי משקל מול המראה והייתי מופתע איזה טכניקה טובה הייתה לי שהסתכלתי(עדיין שזה בלי משקל היה נראה ממש טוב).
מתחתי את שתי הרגליים, אמרתי לא כואב לי כלום אולי ננסה לעבוד טוב היום.
התחלתי למתוח תרגליים, לקחתי שתי ידיים למטה בעמידה כדי למתוח את הגב תחתון ונתפס לי עכשיו הגב תחתון, כאילו אני זקן בן 200, ישר כיווצתי בטן חזק והלכתי למזרונים למתוח תגב.
קמתי עשיתי צין אפס ועוד פעם נתפס, הלכתי הביתה..
שמע האימונים זה הדבר שהכי חשוב לי ואני חייב לטפל בזה ואני פשוט לא יודע איך, באמת שהאורתופד לא שם עליי זי*
ומצדי לשים את כל הכסף שיש לי וליסוע באוטובוסים
10 שעות כדי להגיע למישהו שיוכל לטפל בי כמו שצריך.
אמא שלי עסוקה כל הזמן וגם אבא ואני מעדיף לקבוע לעצמי.

דלקת של חצי שנה? היא לא עוברת,
בדיוק עכשיו הלכתי להתאמן, עשיתי 20 סקוואטים בלי משקל מול המראה והייתי מופתע איזה טכניקה טובה הייתה לי שהסתכלתי(עדיין שזה בלי משקל היה נראה ממש טוב).
מתחתי את שתי הרגליים, אמרתי לא כואב לי כלום אולי ננסה לעבוד טוב היום.
התחלתי למתוח תרגליים, לקחתי שתי ידיים למטה בעמידה כדי למתוח את הגב תחתון ונתפס לי עכשיו הגב תחתון, כאילו אני זקן בן 200, ישר כיווצתי בטן חזק והלכתי למזרונים למתוח תגב.
קמתי עשיתי צין אפס ועוד פעם נתפס, הלכתי הביתה..
שמע האימונים זה הדבר שהכי חשוב לי ואני חייב לטפל בזה ואני פשוט לא יודע איך, באמת שהאורתופד לא שם עליי זי*
ומצדי לשים את כל הכסף שיש לי וליסוע באוטובוסים
10 שעות כדי להגיע למישהו שיוכל לטפל בי כמו שצריך.
אמא שלי עסוקה כל הזמן וגם אבא ואני מעדיף לקבוע לעצמי.
דלקת שלא נותנים לה להחלים פשוט לא תחלים, ככה זה עובד, במיוחד אם זו דלקת, במיוחד אם זו דלקת בדיסק, כי סחוס מחלים הרבה יותר לאט משריר
בסופו של דבר צריך דבר ראשון לנסות לפתור את הבעיה עם דרכי הטיפול הפשוטות ביותר, במידה וזה לא עובד אז כבר יהיה מה לדבר על דברים אחרים

יכול להיות המון דברים החל מדלקת עקשנית, כלה בפריצת דיסק ומתיחת רצועה בגב או יותר מיזה שלא נדע.
תתעקש על MRI

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית