הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאמר בנושא "גב עגול בדדליפט"

מצב
השרשור נעול

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
מאמר שתרגמתי במיוחד בנושא השנוי במחלוקת: "גב עגול בדדליפט".
המאמר באנגלית נכתב ע"י ברנדון מוריסון לאתר lift big eat big.
תהנו 😃

-------------------------

הגיע הזמן להתייחס לנושא האהוב על "מומחי הפאוורליפטינג באינטרנט": גב עגול בדדליפט. כולנו מכירים את זה. ברגע שמישהו מפרסם סרטון שבו עמוד השדרה שלו לא ישר בצורה מושלמת, ה"מומחים" מתחילים לצוץ. "אתה הולך לפגוע בגב שלך ככה!" "זה ממש לא בטוח לתת לגב להתעגל ככה!" שים את האגו בצד ותוריד משקל!" "אתה לא יודע שאתה אמור לשמור על הגב ישר כשאתה מרים?" אלה רק כמה דוגמאות של "מומחים" שרוצים להישמע מקצוענים – הם קראו ספר או שניים על ליפטינג וישר מינו את עצמם למומחים לדדליפט. אני כאן כדי להגיד לכם כמה הם טועים. אין דרך אחת לבצע דדליפט.

בואו נתחיל מהבסיס.
כולנו למדנו לבצע דדליפט באותה הצורה, ואני בטוח שאנחנו יכולים להסכים על כמה דברים בנוגע לזה. לשמור את המוט צמוד לגוף כל המשיכה, לשמור על כיווץ, להימנע מהתעגלות של הגב במהלך ההרמה.
אין לי בעיה עם אף אחד מדגשים אלו.
למרות זאת, היישום השגוי שלהם יצרו מפלצת. לא רק מפלצת, תסלחו לי. "מומחים" רבים נוצרו עקב כך.
אציין כי למתחילים, דגשים אלו בעלי חשיבות עליונה. אלו קווים מנחים שיובילו אותם עד שיפתחו את הטכניקה שהכי תתאים להם.

המשפט הקודם הוא המפתח לכל ההצלחות שלנו כליפטרים.
בבקשה, אל תבזבזו את הזמן של אף אחד בויכוחים שבחור בגובה 1.65 משקל 1000 ק"ג צריך להרים בטכניקה זהה לטכניקה של בחור בגובה 1.95 במשקל זהה.
כן, אנחנו צריכים להגיד לשחיף הזה לאכול יותר, אבל אנחנו צריכים להיות מודעים לעובדה שהדדליפט שלו עשוי וצריך להיות שונה משל הבחור השני.
בגלל אורכי המנופים שלהם והיחס בין מנופים אלו, הכוח הנוצר דרך כל אחד מהשרירים שלהם יהיה שונה.
בהתבסס על ההבדלים במנופים ובנוסף להבדלים בתנועתיות, זוויות העברת הכוחות דרך השרירים אל המוט בהתנתקותו מהריצפה – חייבות להיות שונות. במילים אחרות הזוויות ישתנו בהתאם למבנה גוף.
מה כל הביומכניקה הזאת אומרת בכלל? התעגלות קטנה בגבו של האיש הגבוה לא תגרום לעמוד השדרה שלו לצאת מהמקום, ולדיסקים לעוף.

זה הרגע שה"מומחים" מתחילים להשתגע. הם מדברים על כוחות גזירה שיש על עמוד השדרה המותני בכיפוף (קיפוזה), אנטומיה של דיסקים חולייתיים, ומצטטים משפטים מספרים לליפטרים מתחילים.

אני לא מתכוון לדבר על ההשפעות של צוואר עקום בדדליפט בשלב זה, פשוט תנסו לשמור על צוואר נטרלי, זה יחסוך לכם כסף על כירופרקט.
כשדנים ב"גב עגול" בדדליפט, מתייחסים לעמוד השדרה החזי חוליות T1-122 ועמוד השדרה המותני חוליות L1-5.
לכל חלק של עמוד השדרה יש עקומה טבעית ברורה במנוחה: עמוד השדרה החזי הנו בקיפוזה והמותני בלורדוזה.
שרירי הכתפיים, חגורת הבטן ושרירי הליבה שומרים את העקומות הללו במקומן התקין ביחס לעצמות האחרות.
זה אומר שבהתאם לאורך של הגו, הירך והשוקיים – עקומות אלה יהיו שונות.
ההבדל עשוי להיות קטן, אבל מבחינה ביומכנית, להבדל הזה יש השפעה גדולה.
שינויים בלורדוזה המותנית ובקיפוזה החזית גורמים לשינויים במשמעותיים בכוח השריר, אורך השריר, ולחץ על עמוד השדרה.
כל ליפטר צריך להשתמש בשינויים אלו במידה אופטימלית בהתאם לאנטומיה האישית שלו.

כל עניין הטכניקה כנראה הפך לא ברור בנקודה זו.
האם צריך לבצע דדליפט עם רגליים ישרות לגמרי גב עליון וגב תחתון בכפיפה, שהגב בעצם יבצע את כל העבודה? לא. אפילו כשמבצעים סטיף לג דדליפט יש צורך ביותר שליטה מזה.
האם צריך להתכופף ב"סקוואט" אל המוט תוך שמירה על עמוד השדרה בפשיטה מלאה? לא. אלא אם כן אתה רוצה שזה יהיה ה120 ק"ג דדליפט הכי יפה במכון המקומי שלך.
האם צריך לשמור את הגב תחתון נעול ואת הגב העליון מעוגל לחלוטין? לא.
"טכניקת הקסם" היא איפשהו באמצע, ולוקח זמן לפתח אותה.
אישית, משכתי 2722 ק"ג עם גב עליון עגול בבירור, וגב תחתון עגול קלות. יש לי ידיים ארוכות וגו קצר, וזה מה שעובד בשבילי.

אני רואה "מומחים" ו"גיבורי טכניקה ברשת" עם המשפטים הקבועים: " הגב תחתון חלש יותר כשהוא עגול!" "גב עגול בדדליפט גורם לפריצת דיסק!". שני אלו נכונים חלקית. הגב התחתון חלש יותר בכפיפה קיצונית, כשהלורדוזה נעלמת לחלוטין. עומס דחיסה בכפיפה קיצונית מהווה סיכון לפריצת דיסק. ולמרות זאת! זה לא סוף הסיפור.
מחקרים רבים הראו כי השטחה קלה עד בינונית של הלורדוזה המותנית למעשה מגנה על הרקמות העדינות של עמוד השדרה. (רפרנסים בסוף המאמר)
הביומכניקה מדברת בעד עצמה. העומס על הדיסקים, כוחות הגזירה על הגידים, והדחיסה של החוליות עצמן, כל אלה מופחתים כאשר הגב התחתון יוצא מפשיטה מלאה ומתעגל קלות.
זה למעשה מפחית את הסיכון לפציעה.

עכשיו כשנתתי לכם אור ירוק לתמרן קצת יותר את ההרמות שלכם. אני רוצה להבהיר לכם דבר אחד מאוד חשוב: זה חל רק אם אתם שומרים על אותה עקמומיות של עמוד השדרה לאורך כל ההרמה!
הפחתת העומס שציינתי קודם נעלמת לחלוטין כאשר העקמומיות משתנה תוך כדי המשיכה.
גב עגול יכול להיות בסדר, ולעבוד לאנשים רבים, אבל לנסות לשנות באופן דינאמי מכפיפה בעמוד השדרה לפשיטה בעמוד השדרה – תחת עומס, יכול להיות מסוכן. אותו הדבר לגבי המצב ההפוך.
זה הרגע ש"לשמור את הגב העליון מכווץ" מגיע כדגש.
אני מכיר כמה חבר'ה ממש חזקים שמתחמקים משימוש בגב העליון כשהם מבצעים דדליפט, אני נגד זה.
כמובן, תמיד יהיה שינוי בתזוזה בעמוד השדרה כאשר המוט מתנתק מהריצפה וכאשר אנו קרובים לנעילה, אבל הוא צריך להיות מינימלי.
בין אם אתה מתכוון לבצע דדליפט עם גב נטרלי לחלוטין, בפשיטת יתר, או בכפיפת יתר, דבר אחד חייב להתקיים: אתה חייב לשמור על העקמומיות יחסית קבועה כדי להפחית סיכון לפציעה.
אופן הביצוע של הטכניקה האישית שלך, תלוי רק בך, במאמן שלך, וביתרונות המכניים שלך.

References:
1. Shirazi-Adl, A, Parnianpour, M. “Effect of Changes in Lordosis on Mechanics of the Lumbar Spine-Lumbar Curvature in Lifting.” Journal Of Spinal Disorders, October 1999. Vol 24, 335-352.
2. Arjmand, N, Shirazi-Adl, A. “Biomechanics of Changes in Lumbar Posture in Static Lifting.” Spine, December 2005. Vol 30(23), 2637-2648.
3. Mitniski, A, Yahia, L, Newman, N, Gracovetsky, S, Feldman, A. “Coordination between the lumbar spine lordosis and trunk angle during weight lifting.” Clinical Biomechanics, March 1998. Vol 13(2), 121-127.
4. Khan, N, Husain, S, Haak, M. “Thoracolumbar Injuries in the Athlete.” Sports Med Arthrosc Rev, March 2008. Vol 16(1), 16-25.
5. Cholewicki, J, McGill, S, Norman, R. “Lumbar spine loads during the lifting of extremely heavy weights.” Medicine & Science in Sports & Exercise, October 1991. Vol 23(10), 1179- 1186.
6. Bruno, A, Anderson, D, D’Agostino, J, Bouxsein, M. “The effect of thoracic kyphosis and sagittal plane alignment on vertebral compressive loading.” Journal of Bone & Mineral Research, October 2012. Vol 27(10), 2144-2152.
7. Kaji, A, Hockberger, S. “Spinal column injuries in adults: Definitions, mechanisms, and radiographs.” Uptodate.com, last updated 2/12/2014, literature current through 3/2014.
8. Hansebout, R, Kachur, E. “Acute traumatic spinal cord injury.”Uptodate.com, last updated 1/15/2014, literature current through 3/2014.
9. Knight, C, Deyo, R, Staiger, T, Wilpf, J. “Treatment of acute low back pain.” Uptodate.com, last updated 9/26/2013, literature current through 3/2014.

פרצת דיסק בחזרה החמישית?
הרגשת את הנוזל נשפך בהמוניו על העצב?
נשמע נוראי פשוט.

אנשים פשוט קובעים נחרצות דברים שהניסיון שלהם בהם אפסי.
זה שהרמת דדליפט ופתאום לא יכולת להתכופף שבוע, זה קורה, זה קרה גם לי לפני כמה שנים. כן, זה מלחיץ, פציעה זה לא.

כמה אנשים מגיעים אליי עם סבל נוראי מפריצות דיסק... כאלה שלא התאמנו בחיים. התרגילים הללו רק חיזקו את גבם. הם מדווחים על ירידה משמעותית בכאבים כרוניים שהציקו להם. וחלקם מושכים עם גב שאם היו מעלים סרטון לפייסבוק, החבר'ה כאן היו נותנים להם פטיש בראש.

לא פריצת דיסק , לא ציינתי מילה על פריצת דיסק , פשוט ספונדילוליסטזיס שהחמיר , פשוט חזרה אחרונה היא לא כמו החזרה הראשונה . בזמנו כל כך התחננתי שיגדו לי יש לך פריצת דיסק זה היה החלום הרטוב שלי ץ
( לא רוצה להאחל לך את הכאבים שאני הרגשתי במשך שנה ו3 חודשים שהיה לי קשה ללכת לחרבן מרוב כאבים-
אחרי שתי דקות אנדרלין יורד ואתה מרגיש את החוליה זזה לך בתוך הגוף )
שומע בסופו של דבר יש מחיר למשיכה עם גב עגול זה הכל , תדבוק במה שאתה מאמין ומה שאתה מלמד אחרים וזהו , הדיון הזה מיותר לגמרי זה הנקודה שלי .
- אם יגידו לי שמשיכה עם גב עגול תעלה לי את המשקל עבודה ב 50 קילו ורק תוסיף 7% סיכוי לפציעה אני לא אסכים לעסקה הזאת בניגוד למתחרים שזה החיים שלהם.

נערך לאחרונה:
לגבי משקל על המוט, הקטע המפתיע שכל מי שאני מכיר שנפצע בגב ללא קשר לעגול או לא - נפצע במשקלים יחסית קלים, פחות מ80%. לא ראיתי אף פעם מישהו נפצע בגב תוך כדי דדליפט בתחרות לדוגמא.
כמה זמן אתה מבלה באימונים לעומת בסינגלים תחרותיים? כמה סטים של 70-80 אחוז ביצעת לעומת סטים של 100-105 אחוז?
אבל אני תמיד אוהב את אלה שמדמיינים את זה כ"אתה תרים פעם אחת משקל גבוה ופתאום תשמע קליק"
בינתיים בכל דיון שקראתי כולם אבל כולם אמרו לך שזה לא קורה כך אלא בהדרגתיות.

• פותח/ת השרשור
בינתיים בכל דיון שקראתי כולם אבל כולם אמרו לך שזה לא קורה כך אלא בהדרגתיות.
אז למה הוא התכוון כשכתב בחזרה החמישית?
סופו של דבר יש מחיר למשיכה עם גב עגול זה הכל
אז זהו, שלא.
אני לא מדבר על מישהו שמושך בלי מודעות. אבל אותו דבר יכול להיות כשמישהו מושך עם גב ישר.

יש כאלה שיגידו אותו דבר על ביצוע דדליפט בכלל, מתאמנים שלא מעניין אותם המשקלים ורוצים רק להיראות טוב יגידו שהעלות מול התועלת בדדליפט היא לא שווה ...
זה לא שדדליפט יותר מסוכן מסקוואט או משהו כזה ... אז הם לא מאמנים רגליים בכלל איזה יופי

יש פה מחקר נגדי (כמו שיש לכל המחקרים בערך), נקרא מעניין...
למי שאין כול לעבור על הכל אפשר לעבור לדיאגרמה בסוף עם המסקנות.
אז הם לא מאמנים רגליים בכלל איזה יופי
לא מדויק, הם עושים סקוואט אבל לא כבד, משקל כבד זאת לא הדרך היחידה ליצור עומס על השריר ולגרום לו "לגדול"

קבצים מצורפים

• Deadlift Mechanics.pdf
    KB 717.9 · צפיות: 172
אז למה הוא התכוון כשכתב בחזרה החמישית?

אז זהו, שלא.
אני לא מדבר על מישהו שמושך בלי מודעות. אבל אותו דבר יכול להיות כשמישהו מושך עם גב ישר.

נכון בחזרה החמישית הרגשתי כאבים שהחמירו ברור שזה לא היה פיצוץ של יום, אבל כאן זה היה אלים בסוף הסט אני לא מדבר על פריצת דיסק שלרוב זה נזק במשך חודשים עד לתוצאה הסופית ויש עוד פציעות מדדליפט חוץ מפרצת דיסק , וכן הגב שלי היה ישר והסט היה נקי , היה כבד אבל נקי , זה לא משנה אתה הטענה שגם עגול נפצעים יותר זה לא משנה איך אני או הוא נפצעים בסופו של דבר לוקחים את הרוב , מי שקורא את המאמר הזה או את הדעה שפרסמת מקבל רושם שזה בסדר למשוך כך וזה לא נכון .

הם יכולים גם לעשות דדליפט אבל לא כבד וככה להוסיף מסה ולחזק את הגב תחתון ...
מסכים לחלוטין, אבל רובם פשוט מוותרים על התרגיל ועדיין יש להם מסה יפה והם נראים טוב מבחינה ויזואלית, אינדיבידואלי כמו כל הדברים בחיינו 😃

• פותח/ת השרשור
נכון בחזרה החמישית הרגשתי כאבים שהחמירו ברור שזה לא היה פיצוץ של יום, אבל כאן זה היה אלים בסוף הסט אני לא מדבר על פריצת דיסק שלרוב זה נזק במשך חודשים עד לתוצאה הסופית ויש עוד פציעות מדדליפט חוץ מפרצת דיסק , וכן הגב שלי היה ישר והסט היה נקי , היה כבד אבל נקי , זה לא משנה אתה הטענה שגם עגול נפצעים יותר זה לא משנה איך אני או הוא נפצעים בסופו של דבר לוקחים את הרוב , מי שקורא את המאמר הזה או את הדעה שפרסמת מקבל רושם שזה בסדר למשוך כך וזה לא נכון .
מאיפה הבאת את הנתון הסטטיסטי הזה?

שימו לב שמי שכותב על פציעה בזמן דדליפט הרים עם גב ישר.
לגבי הסיכון פה, אני לא רוצה להגיד מה שאני לא יודע במאה אחוז, אולי יש סיכון מוגבר. יש לזכור שגם אם אין כוחות גזרה על עמוד השדרה עדיין יש כוחות דחיסה גבוהים ואולי זה יכול להשפיע גם כן.
בכל מקרה כשמסתכלים על סטטיסטיקה, זה עובד. אפשר להרים עם גב עגול, אני אשכרה לא מכיר אף בן אדם שנפצע מגב עגול. זה לא נשמע הזוי בהתחשב בכל האזהרות כנגד זה?

שימו לב שמי שכותב על פציעה בזמן דדליפט הרים עם גב ישר.
לגבי הסיכון פה, אני לא רוצה להגיד מה שאני לא יודע במאה אחוז, אולי יש סיכון מוגבר. יש לזכור שגם אם אין כוחות גזרה על עמוד השדרה עדיין יש כוחות דחיסה גבוהים ואולי זה יכול להשפיע גם כן.
בכל מקרה כשמסתכלים על סטטיסטיקה, זה עובד. אפשר להרים עם גב עגול, אני אשכרה לא מכיר אף בן אדם שנפצע מגב עגול. זה לא נשמע הזוי בהתחשב בכל האזהרות כנגד זה?
א. הוסבר כבר שאתה לא יודע מי פרץ דיסק כי לרוב אין השלכות של ממש
ב.אתה מכיר.אני
שוב, ברור שזה לא הדדליפט הספציפי אלא עומס מצטבר, אבל כשיש יותר עומס אז יותר עומס מצטבר

ב.אתה מכיר.אני
שוב, ברור שזה לא הדדליפט הספציפי אלא עומס מצטבר, אבל כשיש יותר עומס אז יותר עומס מצטבר

חבל שאתה ממשיך להתעקש. כבר הסבירו לך בצורה מאוד ברורה שמי שכותב על פציעה בדדליפט הרים עם גב ישר, ושעם גב עקום לא נפצעים.
כנראה שהרמת עם גב לא עקום מספיק 🤡

ב.אתה מכיר.אני
ב. ושוב אתה משקר.

סה"כ הבנת הנקרא תקינה.

יום אחד יהיה לי מספיק משעמם בשביל לצייר לך תרשים של החוליות שלך והמאמצים הפועלים עליהן תחת עומס של מוט בידיים במנח גב ניטרלי ובמנח גב עקום, כמו בדדליפט שלך ושל החבר'ה שהולכים אחרייך. בנתיים אתה יכול להתחיל בלענות ל @stitch תשובות ששוות משהו מעבר ל"הנה תרגום של משהו שיוסי יד 50 כתב".

• פותח/ת השרשור
אחלה, עד היום הזה אשתדל להמשיך לדחוף את הנוזל כמה שיותר החוצה.

בנתיים אתה יכול להתחיל בלענות ל @stitch תשובות ששוות משהו מעבר ל"הנה תרגום של משהו שיוסי יד 50 כתב".
לא הייתי מאמין שיגיע היום שבו, בפורום הזה, ביל סטאר יהפוך ל"יוסי יד 50".
אלכס, תחזור לניהול דחוף.

• פותח/ת השרשור
למה אתה רוצה באן?
האמת, כילד בן 17 בפורום (לפני 7 שנים) שנאתי את אלכס, היו לנו המון ויכוחים, חלקם לא נעימים במיוחד.
אבל היום למדתי להעריך אותו,
רוב הבסיס של הפורום הזה קם על מאמרים ומידע שהוא (עם עוד כמה אחרים) הביא לכאן. אגב ביל סטאר.
ככה בכלל נחשפתי לתחום שאני עוסק בו היום.

ב. ושוב אתה משקר.
למה אתה מתכוון במשקר?
אני מאמין שיש בפורום תיעוד של מה שקרה - כלומר לא שאני ממציא עכשיו לצורך הדיון יא קרציה.
זה היה באנדרגראונד לפני כמעט שנתיים.

הרגשתי משהו מוזר באמצע הדדליפט. מין תזוזה בגב.
לא ייחסתי לזה חשיבות כי לא היה כאב, והנחתי שזה עניין שרירי (כיום אני מאמין שזה היה ברמה של בלט דיסק).
לאחר מכן חזרתי למלון וכשהייתי במיטה הרגשתי כאילו כל האיזור נוקשה ומוגבל לתנועה.
עדיין לא כאב.

המשכתי להתאמן כרגיל למרות שלאט לאט התחיל להופיע כאב והוא התגבר, אבל התעלמתי ממנו כל עוד יכולתי.
אפילו עשיתי שיא לנפח דדליפט (באותה תקופה רק התחלתי לעבוד נפח בדדליפט).
סגרתי 220 לנפח, וכמה אימונים אחר כך ניסיתי להתחמם לסקוואט ולא הצלחתי אפילו לסבול 150 כיוון שהכאב היה חד ומשתק.
האורטופד בדק שאין הקרנות לרגליים ואמר שזו לא פריצה, אבל כשעשיתי CT משום שלא הצלחתי להשתקם הוא נכח לדעת שזו אכן פריצה מלאה.

מעבר לכל זה, אתה ממשיך וממשיך להתעלם מהמציאות כפי שבאה לידי ביטוי בהסברים מופשטים פשוטים ונהירים.
אתה חלק מקבוצה שלמעשה זרקה חץ ואז סימנה את המטרה. רק שהמטרה הזאת לא מחזיקה מים.
ממשיכים להמטיר שטויות וטענות לא ענייניות.
בהצלחה עם המנטאליות המילטינטית והנבובה ברוח הנעורים.

אתם עושים סלט משני דברים לאו דווקא עם יחס ישיר -

משקל על המוט - אומרים שמצד אחד לא מוכנים "להתאבד" על 5-10 קילו יותר, אבל מצד שני כולם הסכימו שהפציעות קורות במשקלים תת מקסימליים.

גב עגול - הדיון על מי שמושך עם גב עגול בתור טכניקה "רגילה" לא רק במשקלי שיא. ככה שאין שום קשר ל"להתאבד" על המוט. הדיון הוא גב עגול כדרך להתחזק, לא בתור פשרה בסט מקסימלי.

ומה יותר בסיסי מלהבין שאם המנח של נוזל הדיסק הוא לא סימטרי, הוא בסכנת פריצה גדולה יותר, הן תחת משקל חיצוני - עשרות מונים והן סתם ככה בחיים עצמם.

אני בספק.
יום אחד יהיה לי מספיק משעמם בשביל לצייר לך תרשים של החוליות שלך והמאמצים הפועלים עליהן תחת עומס של מוט בידיים במנח גב ניטרלי ובמנח גב עקום, כמו בדדליפט שלך ושל החבר'ה שהולכים אחרייך. בנתיים אתה יכול להתחיל בלענות ל @stitch תשובות ששוות משהו מעבר ל"הנה תרגום של משהו שיוסי יד 50 כתב".

ומה אנחנו נלמד מהציור הזה?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית