הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גירוי השריר - חיטוב

matanyoef

משתמש מתחיל
192
11
נק' מוניטין:
14
192
11
שלום לכם,
על מנת שהשריר יגדל שצריך לגרות אותו הכוונה שצריך להרים יותר משקל, נכון?
אבל בחיטוב אי אפשר להעלות במשקלי העבודה בגלל שבחיטוב אנחנו בגירעון שלילי
אז איך השריר בחיטוב אמור לגדול? אם בכלל?

אשמח לתשובה בנושא.
תודה רבה.

בחיטוב השריר לא גדל כי אין לו את ה"חומרי גלם" לגדילה, שזה בעצם הפלוס הקלורי.
בחיטוב המטרה היא לשמר על המשקלי עבודה ובכך לשמר כמה שיותר על מסת השריר.

• פותח/ת השרשור

בחיטוב עושים תמיד את אותם משקלי עבודה?
תודה על התשובה.

בחיטוב מנסים לשמור כמה שיותר על משקלי עבודה ישנים אבל בסוף לא תהיה לך ברירה ותאלץ להוריד מידי פעם משקלים

בחיטוב עושים תמיד את אותם משקלי עבודה?
תודה על התשובה.
לכל הפחות שומרים על המשקלים.
תמיד מנסים להתקדם כשאפשר, עד כמה מצליחים בחיטוב תלוי בהרבה גורמים. בגדול, ככל שאתה יותר מתחיל, ככל שאחוז השומן שלך גבוה יותר, וככל שהגרעון הקלורי קטן יותר, יש לך יותר פוטנציאל להשתפר גם בחיטוב.

לגבי איבוד שריר - בחיטוב טוב, אין שום סיבה שלא תצליח לשמר את מסת השריר, אלא אם כן אתה יורד לאחוזי שומן נמוכים במיוחד (חד ספרתיים נמוכים).
שים לב שיש גם חסרון מכני קל באיבוד שומן (טווח התנועה בבנצ' גדל עקב איבוד שומן מהגב ומהחזה, המנופים משתנים), כך שאיבוד של עד 1% מהכוח לכל אחוז שומן שאתה יורד לא בהכרח מעיד על איבוד שריר.

לעלות מסת שריר במאזן קלורי שלילי? , כמו להכין עוגה בלי קמח וביצים
קודם כל, כשמתאמן מתחיל אפשר להתקדם במשקלים גם כתוצאה משיפור בטכניקה או התייעלות נוירולוגית (גיוס אחוז גבוה יותר מסיבי השריר).
שנית, כן, זה אפשרי לפעמים גם לבנות שריר בגרעון קלורי, לרוב לא בצורה משמעותית, אבל זה תלוי במצב.
ככל שאתה מתחיל יותר, עם יותר שומן, ובגרעון קטן יותר, הסבירות שתוכל לעשות את זה גדלה.

קודם כל, כשמתאמן מתחיל אפשר להתקדם במשקלים גם כתוצאה משיפור בטכניקה או התייעלות נוירולוגית (גיוס אחוז גבוה יותר מסיבי השריר).
שנית, כן, זה אפשרי לפעמים גם לבנות שריר בגרעון קלורי, לרוב לא בצורה משמעותית, אבל זה תלוי במצב.
ככל שאתה מתחיל יותר, עם יותר שומן, ובגרעון קטן יותר, הסבירות שתוכל לעשות את זה גדלה.
למתאמן מתחיל אכן אפשרי אבל גם אז בצורה קלה, אחרי כמה חודשי אימון זה כבר בלתי אפשרי .
במאזן קלורי שלילי לא תהיה עלייה במשקל גוף אז איך תהיה עלייה במסת שריר?

קודם כל, יתכנו מקרים נדירים של עליה במשקל הגוף גם במאזן קלורי שלילי.
ושנית, אתה יכול לרדת במסת השומן ולבנות מסת שריר בו זמנית.
כמובן שלא תבנה מסת שריר באותו הקצב כמו שהיית בונה אם היית אוכל יותר, אבל זה לא בלתי אפשרי. זה קורה.
מאזן קלורי שלילי אומר שאתה מוציא יותר אנרגיה משאתה מכניס, ואתה פונה למאגרי השומן שלך כדי להפיק את האנרגיה הדרושה לך שלא הכנסת מהמזון.
בניית מסת שריר דורשת הרבה אנרגיה, ולכן לרוב במצב של גרעון הגוף לא ישקיע הרבה בפעולה כל כך יקרה.
אבל הוא יכול, על חשבון אנרגיה שהוא לוקח ממאגרי השומן.
וככל שהמתאמן מתחיל יותר (קל הרבה יותר לבנות שריר), וככל שיש יותר שומן (קל הרבה יותר "לבזבז" שומן לאנרגיה), וככל שהגרעון קטן יותר (ההתאוששות מהאימונים טובה יותר וגם יש יותר אנרגטיות באימונים כי אוכלים יותר), הסיכוי שזה יקרה גבוה יותר.

אני לא חושב שאתה צריך לנסות לבנות מסת שריר בחיטוב, או אפילו לצפות שזה יקרה, כי זו לא ציפיה הגיונית.
אבל אתה כן צריך לנסות להתקדם במשקלים כשאפשר כי זה כן יכול לקרות, משלל סיבות.
הבחור שטען שאפשר לעלות במסת שריר גם בחיטוב לא טעה, זה אפשרי וזה קורה במצבים מסוימים, אבל לא הייתי מסתמך על זה.
אני אמרתי שצריך לשמר לכל הפחות ולנסות להתקדם באימונים כי יש כל מיני גורמים שיכולים לאפשר לך להתחזק גם בחיטוב, זה אפילו לא נדיר לראות.

איך בדיוק אפשר להעלות שריר בחיטוב? אפילו מבחינה לוגית זה לא הגיוני, שהרי לשריר יש משקל, משמע אם אתה מעלה שריר אתה אמור להעלות במשקל, אבל בפועל בחיטוב אתה יורד במשקל.
אין דבר כזה יש מאין, כדי לצבור שריר צריך להעלות במשקל.

Effect of Resistance Training and Various Sources of Protein Supplementation on Body Fat Mass and Metabolic Profile in Sarcopenic Overweight Older ... - PubMed - NCBI
צברו בממוצע 1.7 ק"ג שריר ואיבדו 1.1 ק"ג שומן בגרעון קלורי, לפי DEXA (מן הסתם האוכלוסיה קיצונית)

במצבים מסוימים זה אפילו נפוץ ברמה משמעותית, כמו כשיש הרבה שומן:
Body fat content influences the body composition response to nutrition and exercise. - PubMed - NCBI

כשהמתאמן מתחיל:
Applications of the dose-response for muscular strength development: a review of meta-analytic efficacy and reliability for designing training pres... - PubMed - NCBI

או בעת חזקה אחרי הפסקה:
Effects of periodic and continued resistance training on muscle CSA and strength in previously untrained men. - PubMed - NCBI

בכל מקרה, זה ויכוח טכני על פרט שולי.
יכולים להיות מקרים שבהם זה יקרה, לרוב לא יקרה בצורה משמעותית, אבל לא נדיר לראות התחזקות קלה גם בחיטוב משלל גורמים שלא בהכרח קשורים למסת השריר, ואין שום סיבה שהמשקלים בחיטוב ירדו משמעותית (רק ממש בקטנה עקב השינויים בטווח התנועה ובמנופים מאיבוד שומן).
ואני אדגיש:
אלא אם כן אתה באוכלוסיה יחסית קיצונית (מתחיל מאוד, חוזר אחרי הפסקה או עם הרבה שומן עודף), אי אפשר לצפות לגדילת מסת שריר משמעותית בחיטוב. זה לא יקרה, אם כן אז ממש בקטנה, וזה סתם יאכזב.

אבל זה לא בלתי אפשרי כמו שאנשים פה טוענים, פשוט לא כל כך קורה לרוב כי לגוף יש דברים חשובים יותר לעשות כשהוא בגרעון ובניית שריר היא פעולה יקרה.
אבל, יש גם גורמים אחרים שמשפיעים על הכוח.
אז הדבר הכי טוב הוא לנסות להתקדם כשאפשר, אין שום סיבה לצפות לאיבוד כוח בחיטוב (זה כנראה מה שיגרום לאיבוד כוח אם תבואו בגישה הזו), וחיטוב מוצלח 😃

לא, אי אפשר להעלות שריר בחיטוב.
אתה רוצה לספק כאן רפרנסים לטענה הזאת?
אם לא, אז מספיק עם השטויות.
קראתי פעם טענה של לייל (לא זוכר אם מגובה במשהו פרט להסברים) שאפשר לעלות מסת שריר בחיטוב אם בונים אותו נכון, ושמים אימון כוח עם נפח גבוה ועצימות עולה מיד אחרי העמסה. אני מניח שמדובר במסה זניחה, אבל הטענה שלו היתה שאפשר לא רק להחזיר את המסה שאבדה במהלך שבוע החיטוב אלא אפילו לעלות קצת.

קראתי פעם טענה של לייל (לא זוכר אם מגובה במשהו פרט להסברים) שאפשר לעלות מסת שריר בחיטוב אם בונים אותו נכון, ושמים אימון כוח עם נפח גבוה ועצימות עולה מיד אחרי העמסה. אני מניח שמדובר במסה זניחה, אבל הטענה שלו היתה שאפשר לא רק להחזיר את המסה שאבדה במהלך שבוע החיטוב אלא אפילו לעלות קצת.
כן זכור לי משהו על זה גם, אבל אני לא חושב שזה משהו ששווה לדון עליו בגלל הזניחות של העניין כמו שציינת.
יש הרבה טענות שיכולה להיות היפרטרופיה אחרי העמסה טובה, אבל אני לא נכנס לזה אפילו.. נראה לי התעסקות מיותרת.

• פותח/ת השרשור

בחיטוב מנסים לשמור כמה שיותר על משקלי עבודה ישנים אבל בסוף לא תהיה לך ברירה ותאלץ להוריד מידי פעם משקלים

לכל הפחות שומרים על המשקלים.
תמיד מנסים להתקדם כשאפשר, עד כמה מצליחים בחיטוב תלוי בהרבה גורמים. בגדול, ככל שאתה יותר מתחיל, ככל שאחוז השומן שלך גבוה יותר, וככל שהגרעון הקלורי קטן יותר, יש לך יותר פוטנציאל להשתפר גם בחיטוב.

לגבי איבוד שריר - בחיטוב טוב, אין שום סיבה שלא תצליח לשמר את מסת השריר, אלא אם כן אתה יורד לאחוזי שומן נמוכים במיוחד (חד ספרתיים נמוכים).
שים לב שיש גם חסרון מכני קל באיבוד שומן (טווח התנועה בבנצ' גדל עקב איבוד שומן מהגב ומהחזה, המנופים משתנים), כך שאיבוד של עד 1% מהכוח לכל אחוז שומן שאתה יורד לא בהכרח מעיד על איבוד שריר.

לעלות מסת שריר במאזן קלורי שלילי? , כמו להכין עוגה בלי קמח וביצים

לא, אי אפשר להעלות שריר בחיטוב.
אתה רוצה לספק כאן רפרנסים לטענה הזאת?
אם לא, אז מספיק עם השטויות.

איך בדיוק אפשר להעלות שריר בחיטוב? אפילו מבחינה לוגית זה לא הגיוני, שהרי לשריר יש משקל, משמע אם אתה מעלה שריר אתה אמור להעלות במשקל, אבל בפועל בחיטוב אתה יורד במשקל.
אין דבר כזה יש מאין, כדי לצבור שריר צריך להעלות במשקל.
f]

אהלן,
יש לי עוד שאלה בנושא שאשמח אם תענו עליה.
בן אדם שיש לו אחוזי שומן גבוהים ומן הסתם הוא לא יכול לעשות מסה או להתמקד בתכניית כוח (צריך חיטוב) אז איך המשקלי עבודה נקבעים לו?
הכוונה כאשר הוא עושה חיטוב ועושה תכנית מסויימת אז איך הוא יודע מאיזה משקל עבודה הוא אמור להתחיל?

f]

אהלן,
יש לי עוד שאלה בנושא שאשמח אם תענו עליה.
בן אדם שיש לו אחוזי שומן גבוהים ומן הסתם הוא לא יכול לעשות מסה או להתמקד בתכניית כוח (צריך חיטוב) אז איך המשקלי עבודה נקבעים לו?
הכוונה כאשר הוא עושה חיטוב ועושה תכנית מסויימת אז איך הוא יודע מאיזה משקל עבודה הוא אמור להתחיל?
שיתחיל מכמה שהוא יכול וינסה להתקדם במשקלים כמה שאפשר.

• פותח/ת השרשור
שיתחיל מכמה שהוא יכול וינסה להתקדם במשקלים כמה שאפשר.

אוקיי.
דבר אחרון -
אני צריך לעשות ריצת 2 קילומטרים, 45 כפיפות בטן ו-30 שכיבות שמיכה.
האם אני יכול לשלב את זה עם התכנית SS?

אוקיי.
דבר אחרון -
אני צריך לעשות ריצת 2 קילומטרים, 45 כפיפות בטן ו-30 שכיבות שמיכה.
האם אני יכול לשלב את זה עם התכנית SS?

כן. זה עלול קצת לפגוע בהתאוששות אבל אתה תתקדם בכל זאת.
שים לב שתצטרך לאכול קצת יותר.

• פותח/ת השרשור
כן. זה עלול קצת לפגוע בהתאוששות אבל אתה תתקדם בכל זאת.
שים לב שתצטרך לאכול קצת יותר.

אוקיי. מתי אפשר לעשות את זה?
ואם אני עושה רק ריצה של 2 קילומטר (לא מעלה) אז אני אשתפר בזמן של הריצה?

תודה רבה רון!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית