הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שבירת מקביל בסקוואט

• פותח/ת השרשור Ptosk
  • פורסם בתאריך

Ptosk

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
יש לי שאלה
מותר לשבור מקביל סקוואט?
המאמן אמר שלא.
אשמח לדעת
תודה לכולם

התייחסתי לזה:

זה כמובן קשקוש. אין לזה שום תרומה לשום ביצוע אתלטי ואלה שעובדים ככה וחושבים שהביצועים שלהם זה נגזרת של העבודה העקומה הזאת מפגינים חוסר ידע משווע בנושא. טווחי תנועה חלקיים בסקוואט מפספסים את המטרה שלשמה התרגיל נועד: שיפור כל המערכת כמקשה אחת. ככה הגוף עובד. זה למה סקוואט עדיף על פשיטת ברכיים. אני בשוק שאני אשכרה צריך להסביר את זה.

נ.ב ואלה "שאנטומית" לא יכולים לבצע את התרגיל (= לשבור מקביל). נו, זה בדרך כלל חבר'ה שלא לימדו אותם לעשות את זה כמו שצריך. וגם אם יש להם בעיה, לעשות סקוואט חלקי ולסכן את הברכיים זה בטח לא חלופה ראויה. עדיף כבר לג פרס.

1. השוואה בהפעלת שרירי הגפיים התחתונות והגלוטאוס בסקוואט עמוק, מקביל וחלקי.

2. השפעת סקוואט חלקי על ביצועיים אתלטים.

התייחסתי לזה:

זה כמובן קשקוש. אין לזה שום תרומה לשום ביצוע אתלטי ואלה שעובדים ככה וחושבים שהביצועים שלהם זה נגזרת של העבודה העקומה הזאת מפגינים חוסר ידע משווע בנושא. טווחי תנועה חלקיים בסקוואט מפספסים את המטרה שלשמה התרגיל נועד: שיפור כל המערכת כמקשה אחת. ככה הגוף עובד. זה למה סקוואט עדיף על פשיטת ברכיים. אני בשוק שאני אשכרה צריך להסביר את זה.

נ.ב ואלה "שאנטומית" לא יכולים לבצע את התרגיל (= לשבור מקביל). נו, זה בדרך כלל חבר'ה שלא לימדו אותם לעשות את זה כמו שצריך. וגם אם יש להם בעיה, לעשות סקוואט חלקי ולסכן את הברכיים זה בטח לא חלופה ראויה. עדיף כבר לג פרס.
דבר ראשון אני מצפה שתדבר יותר בכבוד בפורום הזה. הדעה שלך חשובה והיא אכן תישמע פה אך הצורת ביטוי שלך כלפי אחרים בכלל ומנהל בפרט אינם ראויים בכלל. ראה את זה כאזהרה אחרונה בנושא.
ולגופו של עניין, ישנם מספיק בילדרים מהטופ העולמי וספורטאים שמשתמשים בטכניקה הזו גם אם קשה לך לקבל את זה.
וכן, יש אנשים שלא יכולים לבצע סקוואט או סקוואט עמוק.

ומי אמר שלג פרס בטוח יותר לגב?
יצא לי לפגוש אנשים שלג פרס היה טריגר לפריצת/בלט דיסק, אני לא טוען שזה הגורם היחידי אבל אם מבוצע לא נכון התרגיל מהווה סיכון לא פחות מסקוואט.
ולדעתי אפילו יותר מסוכן בגלל חוסר מודעות וגב רפוי.

חד משמעית.
האפשרות ליצירת סיבוב אגן לאחור
אפילו בא שם יותר לידי ביטוי
וגם מתווסף העומס על מפרק הברך כשהרבה שמים את כפות הרגליים נמוך מידי..

ולגופו של עניין, ישנם מספיק בילדרים מהטופ העולמי וספורטאים שמשתמשים בטכניקה הזו גם אם קשה לך לקבל את זה.
בילדרים ואנשים מהטופ הם לא דוגמא למה שמתאמן רגיל צריך לעשות, כי הם מכניסים המון תרגילים אחרים + המון סטרואידים [גם הבילדרים וגם ספורטאי העילית, אם היה לך ספק], מה גם שלכל ספורטאי יש מטרות אחרות, רבע סקוואט שנעשה כדי לשפר את ניתורו של קופץ לגובה הוא לא סיבה מספיק טובה שהבחור הממוצע שמסקביט ייאמץ אליו את רבעי הסקוואט, למשל. בקיצור, אני מניח שהבנת שזה מכניס משתנים אחרים למשוואה. אם נרצה באמת להשוות, כדאי להסתכל על חבר'ה רגילים\טבעיים ונפיק לקחים מהם, וזה לא שלא קיימים כאלו. לדעתי מתי שנסתכל עליהם, [דבר קשה כשלעצמו], נוכל להסיק מסקנות בזהירות, עד אז הסקוואט המלא יהיה בשבילי הכלי הכי טוב לבניית רגליים.
נתנאל מושקוביץ' כתב על זה לפני שבועיים בערך בעמוד שלו, מוזמן לחפש.

עוד נקודה שהמאמר מהפורטל [כל הסיבות לסקוואט מלא] נוגע בה, היא העומס על הגב, או בקיצור, אם זה כבד לך מדי כדי לרדת מתחת למקביל, המשקל הזה לא אמור להיות על הגב שלך.
@coldfire
@Beast and cheat
אולי תוכלו להסביר את הנקודה יותר טוב ממני.

בילדרים ואנשים מהטופ הם לא דוגמא למה שמתאמן רגיל צריך לעשות, כי הם מכניסים המון תרגילים אחרים + המון סטרואידים [גם הבילדרים וגם ספורטאי העילית, אם היה לך ספק], מה גם שלכל ספורטאי יש מטרות אחרות, רבע סקוואט שנעשה כדי לשפר את ניתורו של קופץ לגובה הוא לא סיבה מספיק טובה שהבחור הממוצע שמסקביט ייאמץ אליו את רבעי הסקוואט, למשל. בקיצור, אני מניח שהבנת שזה מכניס משתנים אחרים למשוואה. אם נרצה באמת להשוות, כדאי להסתכל על חבר'ה רגילים\טבעיים ונפיק לקחים מהם, וזה לא שלא קיימים כאלו. לדעתי מתי שנסתכל עליהם, [דבר קשה כשלעצמו], נוכל להסיק מסקנות בזהירות, עד אז הסקוואט המלא יהיה בשבילי הכלי הכי טוב לבניית רגליים.
נתנאל מושקוביץ' כתב על זה לפני שבועיים בערך בעמוד שלו, מוזמן לחפש.

עוד נקודה שהמאמר מהפורטל [כל הסיבות לסקוואט מלא] נוגע בה, היא העומס על הגב, או בקיצור, אם זה כבד לך מדי כדי לרדת מתחת למקביל, המשקל הזה לא אמור להיות על הגב שלך.
@coldfire
@Beast and cheat
@BlackSwan היקר, אם היית שם לב למה שכתבתי היית מבין שבסך הכל באתי לומר לבחור שציטטתי שהרעיון של רבעי סקוואט כן מוכר אצל מתאמנים מסוימים (לא התכוונתי מהשורה אלא מהטופ). ובמקרה של אדם שלא יכול לבצע סקוואט מלא אני אעבוד בהדרגה על העומק ובינתיים אתן תרגילי חיזוק להמסטרינג ולשרשרת האחורית.
הציטטה המופרכת של הבחור: זה כמובן קשקוש. אין לזה שום תרומה לשום ביצוע אתלטי ואלה שעובדים ככה וחושבים שהביצועים שלהם זה נגזרת של העבודה העקומה הזאת מפגינים חוסר ידע משווע בנושא.

אני בחיים לא אמליץ על רבע סקוואט, אבל אני מאמין שאם ספורטאים בטופ העולמי החליטו שבשבילם זה טוב אז אני לא אצעק עליהם ואזלזל. להיפך, אני אלמד מהם וביום שאני אאמן ספורטאים מהסוג הזה אני אפילו אכניס לתכנית שלהם את הרבע סקוואט. דבר שנוגד את ההשקפת עולם שלי לגמרי, אה מה מה, הוא עובד אצל ספורטאים מאותו תחום או אצל הטובים בהם.

נערך לאחרונה:
@coldfire
@Beast and cheat

הציטוט הזה הוא כמובן קשקוש. זה שקול ללהגיד שאף אחד לא צריך לשים על הגב משהו מעל ה-RM1 שלו בסקוואט שובר מקביל. אז תרשה לי להפתיע אותך - יש שיטות אימון שדוגלות ב-rack walkout עם משקלים גבוהים משמעותית מהמשקל המקסימלי שלך ב-RM1, כדי "להתרגל" למשקל גבוה על הגב. יכול להיות שאצל חלק מהאנשים הן מצליחות ולו רק מהפן הפסיכולוגי, אבל גם אז אין מה להתווכח עם הצלחה והתקדמות.

היקר, אם היית שם לב למה שכתבתי היית מבין שבסך הכל באתי לומר לבחור שציטטתי שהרעיון של רבעי סקוואט כן מוכר אצל מתאמנים מסוימים (לא התכוונתי מהשורה אלא מהטופ).
סבבה, הקונטקסט לא הובן.
יש שיטות אימון שדוגלות ב-rack walkout עם משקלים גבוהים משמעותית מהמשקל המקסימלי שלך ב-RM1, כדי "להתרגל" למשקל גבוה על הגב.
אוקיי..... זה שזו אמירה שלא נכונה בחלק מהמקרים לא אומר שהיא לגמרי קשקוש. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אתה צריך להסתכל על זה כך:
האם ברוב המקרים ההנחיה הזו תהיה נכונה? די בטוח שכן. ברוב המקרים, לא היית ממליץ למתאמן ממוצע לשים משקל יותר גבוה מ1RM רק כדי שזה יידע איך זה מרגיש לו, נכון? אין בכך תועלת מיוחדת, והדרך משם ללהיות בילדר שיורד לרבעי סקוואט עם עוד בחור שמחבק אותך מאחורה היא קצרה.

אבל אני אלך איתך, מה שאתה מתאר [לשים משקל כבד כדי להרגיש אותו] נעשה כתרגיל עם מטרה ספציפית, אך לא נעשה למטרת אימון רגליים באופן קבוע נכון? לא היית הולך ואשכרה עושה את זה בתור אימון רגליים, פעמיים שלוש בשבוע.

סבבה, הקונטקסט לא הובן.

אוקיי..... זה שזו אמירה שלא נכונה בחלק מהמקרים לא אומר שהיא לגמרי קשקוש. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אתה צריך להסתכל על זה כך:
האם ברוב המקרים ההנחיה הזו תהיה נכונה? די בטוח שכן. ברוב המקרים, לא היית ממליץ למתאמן ממוצע לשים משקל יותר גבוה מ1RM רק כדי שזה יידע איך זה מרגיש לו, נכון? אין בכך תועלת מיוחדת, והדרך משם ללהיות בילדר שיורד לרבעי סקוואט עם עוד בחור שמחבק אותך מאחורה היא קצרה.

אבל אני אלך איתך, מה שאתה מתאר [לשים משקל כבד כדי להרגיש אותו] נעשה כתרגיל עם מטרה ספציפית, אך לא נעשה למטרת אימון רגליים באופן קבוע נכון? לא היית הולך ואשכרה עושה את זה בתור אימון רגליים, פעמיים שלוש בשבוע.

אני כמובן לא בא לטעון לטובת רבע סקוואט (וגם לא ''סקוואט'' כמו שאוהבים בפורום למען האמת - אני חייב לציין שהדיונים שהיו כאן בשנים הראשונות של הפורום (''אחי, זה שובר, זו זווית הצילום בעייתית'') הצחיקו אותי).
אבל משפט כזה זה ניסיון של מישהו לא חכם במיוחד (בלשון המעטה) להתנסח בצורה שתגרום לו להישמע חכם ושנון. אף פעם לא יצא לך לפגוש מישהו שכדי לסיים סט לא שבר בחזרה או שתיים האחרונות? אף פעם לא ראית ניסיון כושל ל-rm1? (סבירות גבוהה הרי שעם פחות עומק הוא היה ''מצליח'', לא? ואז, לפי המשפט ''הגאוני'' הזה, הוא לא היה צריך לנסות מלכתחילה.)

אף פעם לא יצא לך לפגוש מישהו שכדי לסיים סט לא שבר בחזרה או שתיים האחרונות? אף פעם לא ראית ניסיון כושל ל-rm1?
בטח שיצא לראות, אבל שוב, זה קו מנחה, על מה מה שאתה מדבר - אלו מקרים חריגים ואם יחזרו באופן עקבי על עצמם יגרמו להפסקה בהתקדמות או פגיעה בטכניקה. הרי אם תפסיק לשבור באופן עקבי יהיה לזה אפקט שלילי. לכן ההנחיה בכלליותה נכונה לדעתי.
ובוא נגיד שלא שברת כדי לסיים סט - מה הרווחת מהגריינד הזה? הרי לא תעלה את המשקל באימון הבא [אלא אם אתה טמבל], אתה תחזור עליו שוב עד שתסגור את החמישייה\שלשה שלך בעומק נורמלי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית