עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התייחסתי לזה:
זה כמובן קשקוש. אין לזה שום תרומה לשום ביצוע אתלטי ואלה שעובדים ככה וחושבים שהביצועים שלהם זה נגזרת של העבודה העקומה הזאת מפגינים חוסר ידע משווע בנושא. טווחי תנועה חלקיים בסקוואט מפספסים את המטרה שלשמה התרגיל נועד: שיפור כל המערכת כמקשה אחת. ככה הגוף עובד. זה למה סקוואט עדיף על פשיטת ברכיים. אני בשוק שאני אשכרה צריך להסביר את זה.
נ.ב ואלה "שאנטומית" לא יכולים לבצע את התרגיל (= לשבור מקביל). נו, זה בדרך כלל חבר'ה שלא לימדו אותם לעשות את זה כמו שצריך. וגם אם יש להם בעיה, לעשות סקוואט חלקי ולסכן את הברכיים זה בטח לא חלופה ראויה. עדיף כבר לג פרס.
דבר ראשון אני מצפה שתדבר יותר בכבוד בפורום הזה. הדעה שלך חשובה והיא אכן תישמע פה אך הצורת ביטוי שלך כלפי אחרים בכלל ומנהל בפרט אינם ראויים בכלל. ראה את זה כאזהרה אחרונה בנושא.התייחסתי לזה:
זה כמובן קשקוש. אין לזה שום תרומה לשום ביצוע אתלטי ואלה שעובדים ככה וחושבים שהביצועים שלהם זה נגזרת של העבודה העקומה הזאת מפגינים חוסר ידע משווע בנושא. טווחי תנועה חלקיים בסקוואט מפספסים את המטרה שלשמה התרגיל נועד: שיפור כל המערכת כמקשה אחת. ככה הגוף עובד. זה למה סקוואט עדיף על פשיטת ברכיים. אני בשוק שאני אשכרה צריך להסביר את זה.
נ.ב ואלה "שאנטומית" לא יכולים לבצע את התרגיל (= לשבור מקביל). נו, זה בדרך כלל חבר'ה שלא לימדו אותם לעשות את זה כמו שצריך. וגם אם יש להם בעיה, לעשות סקוואט חלקי ולסכן את הברכיים זה בטח לא חלופה ראויה. עדיף כבר לג פרס.
ומי אמר שלג פרס בטוח יותר לגב?
יצא לי לפגוש אנשים שלג פרס היה טריגר לפריצת/בלט דיסק, אני לא טוען שזה הגורם היחידי אבל אם מבוצע לא נכון התרגיל מהווה סיכון לא פחות מסקוואט.
ולדעתי אפילו יותר מסוכן בגלל חוסר מודעות וגב רפוי.
בילדרים ואנשים מהטופ הם לא דוגמא למה שמתאמן רגיל צריך לעשות, כי הם מכניסים המון תרגילים אחרים + המון סטרואידים [גם הבילדרים וגם ספורטאי העילית, אם היה לך ספק], מה גם שלכל ספורטאי יש מטרות אחרות, רבע סקוואט שנעשה כדי לשפר את ניתורו של קופץ לגובה הוא לא סיבה מספיק טובה שהבחור הממוצע שמסקביט ייאמץ אליו את רבעי הסקוואט, למשל. בקיצור, אני מניח שהבנת שזה מכניס משתנים אחרים למשוואה. אם נרצה באמת להשוות, כדאי להסתכל על חבר'ה רגילים\טבעיים ונפיק לקחים מהם, וזה לא שלא קיימים כאלו. לדעתי מתי שנסתכל עליהם, [דבר קשה כשלעצמו], נוכל להסיק מסקנות בזהירות, עד אז הסקוואט המלא יהיה בשבילי הכלי הכי טוב לבניית רגליים.ולגופו של עניין, ישנם מספיק בילדרים מהטופ העולמי וספורטאים שמשתמשים בטכניקה הזו גם אם קשה לך לקבל את זה.
@BlackSwan היקר, אם היית שם לב למה שכתבתי היית מבין שבסך הכל באתי לומר לבחור שציטטתי שהרעיון של רבעי סקוואט כן מוכר אצל מתאמנים מסוימים (לא התכוונתי מהשורה אלא מהטופ). ובמקרה של אדם שלא יכול לבצע סקוואט מלא אני אעבוד בהדרגה על העומק ובינתיים אתן תרגילי חיזוק להמסטרינג ולשרשרת האחורית.בילדרים ואנשים מהטופ הם לא דוגמא למה שמתאמן רגיל צריך לעשות, כי הם מכניסים המון תרגילים אחרים + המון סטרואידים [גם הבילדרים וגם ספורטאי העילית, אם היה לך ספק], מה גם שלכל ספורטאי יש מטרות אחרות, רבע סקוואט שנעשה כדי לשפר את ניתורו של קופץ לגובה הוא לא סיבה מספיק טובה שהבחור הממוצע שמסקביט ייאמץ אליו את רבעי הסקוואט, למשל. בקיצור, אני מניח שהבנת שזה מכניס משתנים אחרים למשוואה. אם נרצה באמת להשוות, כדאי להסתכל על חבר'ה רגילים\טבעיים ונפיק לקחים מהם, וזה לא שלא קיימים כאלו. לדעתי מתי שנסתכל עליהם, [דבר קשה כשלעצמו], נוכל להסיק מסקנות בזהירות, עד אז הסקוואט המלא יהיה בשבילי הכלי הכי טוב לבניית רגליים.
נתנאל מושקוביץ' כתב על זה לפני שבועיים בערך בעמוד שלו, מוזמן לחפש.
עוד נקודה שהמאמר מהפורטל [כל הסיבות לסקוואט מלא] נוגע בה, היא העומס על הגב, או בקיצור, אם זה כבד לך מדי כדי לרדת מתחת למקביל, המשקל הזה לא אמור להיות על הגב שלך.
@coldfire
@Beast and cheat
אולי תוכלו להסביר את הנקודה יותר טוב ממני.
עוד נקודה שהמאמר מהפורטל [כל הסיבות לסקוואט מלא] נוגע בה, היא העומס על הגב, או בקיצור, אם זה כבד לך מדי כדי לרדת מתחת למקביל, המשקל הזה לא אמור להיות על הגב שלך.
@coldfire
@Beast and cheat
אולי תוכלו להסביר את הנקודה יותר טוב ממני.
סבבה, הקונטקסט לא הובן.היקר, אם היית שם לב למה שכתבתי היית מבין שבסך הכל באתי לומר לבחור שציטטתי שהרעיון של רבעי סקוואט כן מוכר אצל מתאמנים מסוימים (לא התכוונתי מהשורה אלא מהטופ).
אוקיי..... זה שזו אמירה שלא נכונה בחלק מהמקרים לא אומר שהיא לגמרי קשקוש. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אתה צריך להסתכל על זה כך:יש שיטות אימון שדוגלות ב-rack walkout עם משקלים גבוהים משמעותית מהמשקל המקסימלי שלך ב-RM1, כדי "להתרגל" למשקל גבוה על הגב.
סבבה, הקונטקסט לא הובן.
אוקיי..... זה שזו אמירה שלא נכונה בחלק מהמקרים לא אומר שהיא לגמרי קשקוש. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אתה צריך להסתכל על זה כך:
האם ברוב המקרים ההנחיה הזו תהיה נכונה? די בטוח שכן. ברוב המקרים, לא היית ממליץ למתאמן ממוצע לשים משקל יותר גבוה מ1RM רק כדי שזה יידע איך זה מרגיש לו, נכון? אין בכך תועלת מיוחדת, והדרך משם ללהיות בילדר שיורד לרבעי סקוואט עם עוד בחור שמחבק אותך מאחורה היא קצרה.
אבל אני אלך איתך, מה שאתה מתאר [לשים משקל כבד כדי להרגיש אותו] נעשה כתרגיל עם מטרה ספציפית, אך לא נעשה למטרת אימון רגליים באופן קבוע נכון? לא היית הולך ואשכרה עושה את זה בתור אימון רגליים, פעמיים שלוש בשבוע.
בטח שיצא לראות, אבל שוב, זה קו מנחה, על מה מה שאתה מדבר - אלו מקרים חריגים ואם יחזרו באופן עקבי על עצמם יגרמו להפסקה בהתקדמות או פגיעה בטכניקה. הרי אם תפסיק לשבור באופן עקבי יהיה לזה אפקט שלילי. לכן ההנחיה בכלליותה נכונה לדעתי.אף פעם לא יצא לך לפגוש מישהו שכדי לסיים סט לא שבר בחזרה או שתיים האחרונות? אף פעם לא ראית ניסיון כושל ל-rm1?