הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ספירת קלוריות שבועית

ronel alfandari

משתמש מתחיל
113
5
נק' מוניטין:
8
113
5
ערב טוב
רציתי לדעת מה אתם חושבים על ספירת קלוריות שבועית במקום יומית. הכוונה היא אם לצורך הדוגמא כל יום אני צורך 2000 קלוריות, בשבוע אצרוך 14000 קלוריות. זה ישנה אם החלוקה של הקלוריות בין הימים תהיה שונה?

תיאורטית זה לא משנה ויש אפילו שיטות כאלה. יש טרייד אוף בין ההתאוששות שלך בימים בהם תהיה בגרעון ליכולת לשלוט בכמויות בימים של עודף.
אם אתה מדבר על מסה, אני מעדיף תפריט פחות או יותר קבוע. בחיטוב אפשר לשחק יותר עם הקלוריות כולל יום העמסה

תיאורטית זה לא משנה ויש אפילו שיטות כאלה. יש טרייד אוף בין ההתאוששות שלך בימים בהם תהיה בגרעון ליכולת לשלוט בכמויות בימים של עודף.
אם אתה מדבר על מסה, אני מעדיף תפריט פחות או יותר קבוע. בחיטוב אפשר לשחק יותר עם הקלוריות כולל יום העמסה

לפותח האשכול מקווה שלא אכפת לך שאני מתערב אבל אשמח לשאול שאלה:
-מה דעתך על מאזן חיובי ביום של אימון ומאזן שלילי ביום ללא אימון אם המאזן הקלורי השבועי יוצא נייטרלי? (נניח 3 ימים חיובי 3 ימים שלילי ושבת נייטרלי)

• פותח/ת השרשור
לפותח האשכול מקווה שלא אכפת לך שאני מתערב אבל אשמח לשאול שאלה:
-מה דעתך על מאזן חיובי ביום של אימון ומאזן שלילי ביום ללא אימון אם המאזן הקלורי השבועי יוצא נייטרלי? (נניח 3 ימים חיובי 3 ימים שלילי ושבת נייטרלי)
התכוונתי בכללי, לא שאני מתכנן לבנות תפריט כזה, סתם הנושא עלה לי בראש ועניין אותי

בעיקרון אין ממש בעיה עם זה, רק תדאג שלא יהיו יותר מדי תנודות בין יום ליום, שלא תגיע להבדל של 1000 קלוריות בין יום אחד לאחר בשבוע
וזה גם דורש קצת תכנון מראש, שלא תגיע למצב שהגעת ליומיים-שלושה האחרונים ואתה צריך להכניס עוד כמות גדולה של קלוריות לכל יום, או לחלופין שאתה מגלה שלא נשארו לך כמעט קלוריות

בעיקרון אין ממש בעיה עם זה, רק תדאג שלא יהיו יותר מדי תנודות בין יום ליום, שלא תגיע להבדל של 1000 קלוריות בין יום אחד לאחר בשבוע
וזה גם דורש קצת תכנון מראש, שלא תגיע למצב שהגעת ליומיים-שלושה האחרונים ואתה צריך להכניס עוד כמות גדולה של קלוריות לכל יום, או לחלופין שאתה מגלה שלא נשארו לך כמעט קלוריות
למה בעצם? אם הRMR שלי הוא 2000 וביום אחד אני אוכל 2500 ובשני 1500 זה כבר לא טוב? ראיתי שיטה של אדם שמצטייר כמלומד ומצליח יחסית שלפיה ביום של אימון תאכל יותר מהתחזוקה ובעיקר פחמימות פשוטות לאחר האימון, וביום ללא אימון תאכל פחות מהתחזוקה ועם כמה שפחות פחמימות. מה דעתך? (קישור: Facebook)

התכוונתי בכללי, לא שאני מתכנן לבנות תפריט כזה, סתם הנושא עלה לי בראש ועניין אותי
כנראה לא הייתי ברור אבל דיברתי ל @hanan ...

למה בעצם? אם הRMR שלי הוא 2000 וביום אחד אני אוכל 2500 ובשני 1500 זה כבר לא טוב? ראיתי שיטה של אדם שמצטייר כמלומד ומצליח יחסית שלפיה ביום של אימון תאכל יותר מהתחזוקה ובעיקר פחמימות פשוטות לאחר האימון, וביום ללא אימון תאכל פחות מהתחזוקה ועם כמה שפחות פחמימות. מה דעתך? (קישור: Facebook)
מצטייר זו מילת המפתח פה, הבנאדם די ידוע כשרלטן.
והבדל כזה גדול פשוט עלול לפגוע בהתמדה שלך, זה יותר חוסר סדר ואתה מאבד כיוון לחלוטין

@LioRiX כמו שכתבתי תיאורטית זה יכול לעבוד, הבעיה הפרקטית שלרובנו אין סדר יום מספיק קבוע וההגדרה של יום עם אימון / בלי אימון לא תמיד תופסת (לדוגמא אימוני בוקר וערב) ואז קל לאכול יותר מדי או פחות מדי.
אני באופן אישי מעדיף כמות קלוריות קבועה. בחיטוב אני לפעמים משלים קלוריות אחרי האימון

מצטייר זו מילת המפתח פה, הבנאדם די ידוע כשרלטן.
והבדל כזה גדול פשוט עלול לפגוע בהתמדה שלך, זה יותר חוסר סדר ואתה מאבד כיוון לחלוטין

@LioRiX כמו שכתבתי תיאורטית זה יכול לעבוד, הבעיה הפרקטית שלרובנו אין סדר יום מספיק קבוע וההגדרה של יום עם אימון / בלי אימון לא תמיד תופסת (לדוגמא אימוני בוקר וערב) ואז קל לאכול יותר מדי או פחות מדי.
אני באופן אישי מעדיף כמות קלוריות קבועה. בחיטוב אני לפעמים משלים קלוריות אחרי האימון

הבנתי שזה קשה, אבל מה אם זה לא עולה במשוואה? האם זו באמת השיטה האידיאלית ככלי להורדת שומן והעלאה במסת השריר בו זמנית? הבחור בפייסבוק פחות או יותר תרגם את השיטה Carb Backloading לעברית רק שהוא גם ממליץ כן לשים לב לקלוריות כדי לצאת עם מאזן נייטרלי שבועי. האם מבחינת פיזיולוגיה וכל הידע הרווח פה בפורום ובפורטל, זה הגיוני שמפחמימות פשוטות ומאזן חיובי ביום עם אימון, וממחסור בפחמימות ומאזן שלילי ביום בלי אימון נשיג את המטרה?

וhanan, סתם עוד משהו שהייתי חייב להתייחס אליו, מה הכוונה שבחיטוב אתה לפעמים משלים קלוריות? אתה מתכוון להכניס את מה שאיבדת באימון? חשבתי שזה נחשב בRMR ולא משנה אם אתה חיובי שלילי או נייטרלי צריך להתייחס לזה.

אתה יכול להוריד בחישוב ה rmr את הפעילות הגופנית ואז להוסיף את הקלוריות ביום הפעילות.
כאשר הייתי בתפריט של פחמימה הוספתי לאחר אימון 50-100 גרם פחמימה.

יש עשרות שיטות לייעול' ההורדה במשקל אני עוד לא ראיתי הוכחה אמיתית (מדידות אחוז שומן בדקסה או מכשיר מקביל) שבאמת הראו הבדל בין אסטרטגיה אחת לשניה.

כספורטאי חובב אני מעדיף דברים פשוטים

הבנתי שזה קשה, אבל מה אם זה לא עולה במשוואה? האם זו באמת השיטה האידיאלית ככלי להורדת שומן והעלאה במסת השריר בו זמנית? הבחור בפייסבוק פחות או יותר תרגם את השיטה Carb Backloading לעברית רק שהוא גם ממליץ כן לשים לב לקלוריות כדי לצאת עם מאזן נייטרלי שבועי. האם מבחינת פיזיולוגיה וכל הידע הרווח פה בפורום ובפורטל, זה הגיוני שמפחמימות פשוטות ומאזן חיובי ביום עם אימון, וממחסור בפחמימות ומאזן שלילי ביום בלי אימון נשיג את המטרה?

וhanan, סתם עוד משהו שהייתי חייב להתייחס אליו, מה הכוונה שבחיטוב אתה לפעמים משלים קלוריות? אתה מתכוון להכניס את מה שאיבדת באימון? חשבתי שזה נחשב בRMR ולא משנה אם אתה חיובי שלילי או נייטרלי צריך להתייחס לזה.
אני מציע לך לא להקשיב לבנאדם הזה, הוא חאפר רציני, מקשקש שטויות וסותר את עצמו.
הדבר הזה נשמע כמו סתם גימיק, ואולי חלק ממנו יש בו היגיון, אבל זה סתם בזבוז זמן מיותר שלא יביא לתוצאות טובות יותר מהשיטות הקונבנציונליות, ובמקרה הטוב יביאו לאותה התוצאה.
וביום אימון אתה צריך להוסיף קלוריות כדי לפצות עליו

אני מציע לך לא להקשיב לבנאדם הזה, הוא חאפר רציני, מקשקש שטויות וסותר את עצמו.
הדבר הזה נשמע כמו סתם גימיק, ואולי חלק ממנו יש בו היגיון, אבל זה סתם בזבוז זמן מיותר שלא יביא לתוצאות טובות יותר מהשיטות הקונבנציונליות, ובמקרה הטוב יביאו לאותה התוצאה.
וביום אימון אתה צריך להוסיף קלוריות כדי לפצות עליו

לפני שאני ממשיך באמת תודה לך ול @hanan , אני מעריך את ההיענות.
בכל אופן, הבנתי אותך. אני לאו דווקא חושב שזה שהוא חאפר אומר שזה לא נכון, מכיוון שבסך הכל הוא תרגם שיטה שנמכרת בצורה מטורפת בחו"ל (שנקראת Carb Backloading או CBL). למקרה שאתה מתעניין: (Carb Backloading: Eating Carbohydrates to Get Lean, Muscular and Strong)

רק לסיכום, בתור אחד שהמטרה שלו היא היפרטרופיה בעיקר (או שנקרא לזה באדיבילדינג). כרגע אני מצד אחד לא מוכן לעשות מסה מכיוון שאני לא מוכן לעלות עוד גרם אחד של שומן, ומצד שני אין לי לא כמות שריר ולא כמות שומן שתצדיק עכשיו חיטוב. האם מאזן נייטרלי יהיה הדבר הנכון ביותר לעשות? (עבורי, כשבצורה הכי מופשטת המטרה שלי עכשיו היא להוריד שומן ולהעלות שריר בו זמנית).

נתחיל מהסוף, להוריד שומן ולעלות שריר לא יקרה.
במאזן נייטראלי אפשר להתחזק כל עוד אתה רחוק מספיק מהפוטנציאל שלך.
אבל מאזן נייטראלי עם מספיק חלבון, יחסית מעט פחמימה בשילוב אירובי יקנה לך מראה 'יבש' יחסית ובהתאמה תראה חטוב יותר.

אם תדרוך במקום כי אתה לא אוהב את הדרך זה לא אומר שתתקדם.
אין מה לעשות, היפרטרופיה בסגנון באדיבילדינג זה תהליך, והוא ידרוש ממך בכל שלב להקריב חלק מהעבודה שעשית בשלב לפני.
אתה כן תצטרך לעשות מסה כדי לבנות שריר, ויש סיכוי שתעלה בשומן.
אתה יכול לקחת את הדרך הארוכה, ולעשות מסה נקייה, כלומר להיות בפלוס קלורי קל מאוד, וככה לצבור שריר לאורך זמן ארוך, עם מינימום שומן, לדעתי זו השיטה הטובה ביותר למי שסבלני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית