הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יעוץ פחמימות

מתאמנת100

משתמש מתחיל
226
23
נק' מוניטין:
23
226
23
שלום,

נאי מתאמנת 6 פעמים בשבוע - שעה אירובי בעצימות גבוהה + 40-45 דק' כוח.
רציתי לדעת מהי כמות הפחמימות המומלצת עבורי ליום, וכן האם ניתן לספק כמות זו רק מאכילת ירקות
בעיקרון אני לא נוגעת בפחמימות, התזונה שלי מתבססת על ירקות (המון), ביצים, גבינות.

תודה 😃

יש הבדל פרי הוא פחמימה פשוטה המתפרקת פחות זמן בגוף כלומר הם נספגים מהר במערכת העיכול ולכן מעלים מהר את ריכוז הגלוקוז בדם מה שנותן לך בוסט בזמן הקרוב (מאגר הגליקוגן מתמלא), וירק הוא פחמימה מורכבת כלומר מתפרק יותר זמן בגוף כלומר הם מכילות שרשראות ארוכות של סוכרים וסיבים תזונתיים, שהגוף מתקשה לעכל. בשל כך, הסוכר עולה בצורה מתונה בדם ומאפשר תמיכה של אנרגיה במשך זמן ארוך יותר של פעילות ככה בעצם יש לך אנרגיה לאורך זמן רב יותר.
מבחינת גרם פחמימה ב5 ירקות יש 34 גרם פחמימה בערך לעומת בננה שיש 23 , ההבדל המהותי הוא בפירוק וספיגה בגוף למאגרי הגליקוגן ולזמן הניצול
לכן רצוי לפני אימון לאכול פרי ולמשל בארוחת צהריים נוכל סלט ירקות כדי לשמור אנרגיה למהלך היום בדומה לבוקר למשל שיבולת שועל.

אז זה אומר שכל "עולם הדיאטות" הוא שקר. כי ההמלצה לאכול ירקות "ללא הגבלה". מאוד מטעה... תודה.
כל דבר בא עם האותיות הקטנות של לאכול הכל במידה
כשאומרים ללא הגבלה לא מתכוונים לבסס את הצריכה הקלורית שלך בעיקר על ירקות
היתרונות של ירקות גדולים על החסרונות וזה למה ממליצים לאכול בלי להגביל את עצמך, אבל אין צורך להגיע לכמויות כאלה
ויש הבדל כמובן בסוגי הפחמימות, אבל לא הייתי עושה הבדלה גדולה בין פירות וירקות, למרות שיש שוני, הוא די מינימלי מבחינה פרקטית.
כן הייתי ממליץ להכניס פחמימות מורכבות לתפריט כמו שיבולת שועל, קטניות וכו' כמו ש- @dor2berg אמר, לא יודע אם יש צורך משמעותי בפירות, בחירה שלך באמת, ולהוריד מעט מהירקות
את כבר תצמצמי משמעותית את נפח האוכל שלך, ותעלי את רמת השובע בלי לפגוע בבריאות הכללית שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית