הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אקסטנשן בדדליפט

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
קורא כרגע את הספר שקולדפייר זצ"ל המליץ עליו, והפסקה הבאה ממש הפתיעה אותי, כי אני רגיל שההוראה הזאת מוטעית,
ודדליפט צריך להיעשות בגב ניטרלי
גם העניין של ייצור הכוח נשמע לי מוזר. יכול להיות שבפשיטת יתר חזקים יותר מאשר כשהגב ניטרלי?

17880492_1834730806848077_7271478182724728181_o.jpg

אני חושב שהכוונה היא שבאמצעות הקשתת יתר ההגעה לגב ניטראלי בזמן המשיכה יתבצע בצורה יעילה יותר מאשר מנח ניטראלי מתחילת הסט אפ, ששם השרירים יעבדו בצורה פחות יעילה בגלל שהם רפויים יותר.

לא נראה שהכוונה היא להישאר באובר אקסטנשן בזמן המשיכה (לא יודע אם זה אפשרי בכלל במשקלי עבודה)

דווקא הגיוני - אתה מנצל יותר שרירים. אני לדוגמא מרגיש יותר חזק בדדליפט ובסקוואט עם הקשתה קלה.

אולי שווה לשאול את הסופר?
@נתי123
למרות שהוא בטח עסוק מידי בשביל לענות חח

אני מניח שהוא יענה אם תשלח לו הודעה בפייסבוק

לדעתי זה לא נכון להרים ככה
אולי בהנפות אולימפיות כשאתה מנסה ליצור מתח אלסטי בשרשרת האחורית אולי זה עוזר (למרות שאני בספק)
אבל בהרמות כוח כמו סקוואט ודדליפט אתה רוצה לקבע את עמוד השדרה בצורה נייטרלית, כי ככה אין לך בריחת אנרגיה דרך המפרקים, ואתה לא מפעיל כוחות צדדיים על החוליות ומסתכן בפריצת דיסק

בעזהי"ת

כשהגב נמצא במצב נייטרלי, הוא מוקשת מעט. לורדוזה, אם תרצו.
הקשתת יתר מודגשת, כלומר APT מודגש, נועדה בעיני להדגיש קואורדינטיבית בפני המתאמן המתחיל את המודעות לנעילת הגב כראוי. אמנם זאת, אבל לדעתי לאו דווקא צריך להסביר את הדברים מההיבט הזה: בהינתן מוט מעל אמצע כף הרגל, ושכמות מעל המוט, ישבן הנמתח ככל האפשר לאחור יכניס את הגיו לפוזיציה הנכונה, מבלי צורך להכביר במילים נוספות. רק אם זה לא עובד בדרך הזו, צריך להתחיל להסביר דברים יותר לעומק.

אני הייתי נותן למתאמנים שלי כאפה בגב התחתון ופשוט אומר להם איפה שהם מרגישים את הכאפה לוודא שהם מצליחים להחזיק את השרירים בחלק הזה של הגב מה שגרם להם בסופו של דבר לא להשבר , שהם הרגישו שהם לא מצליחים הם זרקו את המוט כאילו נכשלו בתרגיל.
זה עבד בלא מעט פעמים...

קורא כרגע את הספר שקולדפייר זצ"ל המליץ עליו, והפסקה הבאה ממש הפתיעה אותי, כי אני רגיל שההוראה הזאת מוטעית,
ודדליפט צריך להיעשות בגב ניטרלי
גם העניין של ייצור הכוח נשמע לי מוזר. יכול להיות שבפשיטת יתר חזקים יותר מאשר כשהגב ניטרלי?

17880492_1834730806848077_7271478182724728181_o.jpg
אי אפשר להחזיק משקל כבד בדדליפט בהיפר-אקסטנשיין. וזה גם לא הכרחי, המטרה היא להביא את הגב למצד כמה שיותר קרוב לניטרלי. אם לא תנסה ליצור לעצמך אקסטנשיין בגב, אז הוא יתעגל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית