הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מלח- שימושים, סכנות ואיך להימנע?

שחר אברם

משתמש מתחיל
28
20
נק' מוניטין:
153
28
20
אהלן חבר'ה
סרטון חדש בערוץ שלי, מאמין שיכול להעשיר את הידע שלכם ולגרום לכם לשנות קצת את התזונה שלכם ככה שתהפוך לבריאה הרבה יותר.

אם אהבתם, אשמח שתירשמו.
תהנו!

זהו, שמלח תורם קלות מאוד ללחץ דם אם בכלל, אבל הוא לא תורם להתפתחות שום מחלה שמקושרת ללחץ דם, כי לחץ דם גבוה הוא סימפטום של מחלה
לחץ דם גבוה הוא סימפטום של מחלה? אני חושב שהטענה הזאת דורשת רפרנס, יש המון אנשים שחיים עם לחץ דם עשרות שנים ומתים עם לחץ דם גבוה ללא שום קשר למחלה ישירה שגרמה ללחץ דם גבוה.
ואדם שעוסק בספורט ואוכל טוב לא צריך להימנע ממלח, הוא לא צריך להיזהר כמה פעמים הוא מנער את המלחיה
זה בכלל לא מה שהוא טען, הוא טען ובצדק, שהכמויות מלח שאנחנו אוכלים היא ענקית ביחס למה שבאמת הגוף צריך, וטענתו שצריך להפחית, הוא לא אמר שלא צריך לאכול בכלל מלח.
ולא כדי להוצייא אותך טועה
כמתבונן חיצוני על הכתוב, נראה שאכן אתם מנסים להוציא אותו "טועה" ולא לנסות לייצר דיון קצת יותר מלהגיד שהוא מדבר שטויות.
ייתכן ויהיה כדאי לך להקשיב על מנת לשפר את איכות הערוץ
זה תקף גם עלינו.. "מכל מלמדיי השכלתי"

שורה תחתונה, את הוויכוח הזה אני לא אנצח, אבל..
אתם בחרתם לקחת כל דבר שאמרתי ולנתח אותו בזכוכית מגדלת כדי למצוא אותי טועה.
אני טוען שמלח עלול לגרום לבעיות בריאות בכך שהוא תורם להעלאת לחץ הדם ואתם מסיקים שאני אומר שרק מלח גורם ללחץ דם.
לאט לאט.. כל סרטון אני יכול להתרכז בנושא אחד. ברור שיש עוד אלף דברים שמשפיעים עד הבריאות.
אני טוען שמלח עלול לגרום להשמנה ואתם מסיקים שאני אומר שעובדתית מלח גורם להשמנה.
אני טוען שמלח יכול לגרום לנו להיראות מלאים יותר ע"י ספיחת נוזלים ואתם נכנסים לזה שזה מאוד אאישי ומשתנה בין אדם לאדם.. ברור שזה משתנה.
אני מייעץ להפחית בצריכת מלח ע"י הורדה של מזונות מעובדים מהתפריט וע"י שימוש מופחת במלח שולחן ואתם טוענים שאנשים יכולים לסבול מהיפונתרמיה מזה? אתה רציני או מסתלבט? לא אמרתי להתנזר, אפילו הדגשתי לא להתנזר, אלא להפחית כמה שפחות.
באמת חשוב מאוד להמליץ לנער מתבגר שלא יישכח לאכול את שקית הצי'פס היומית שלו על מנת למנוע היפונתרמיה.

95% מהאנשים שאני מכיר צורכים הרבה יותר מדי מלח ולכולם יועיל להפחית בצריכה שלו וזה מה שהמלצתי בסרטון.
תכלס, אולי לא הייתי 100% לפי הסטנדרטים המדעיים שלכם, אבל בשבילי מספיק שאצליח להשפיע אפילו על אדם אחד לבצע בחירות קצת טובות יותר בתזונה שלו. עד שאגיע לנושאים הבאים בסרטונים באים.

אז מי פה באמת עוזר?
אני לא אגיד שאתה צודק שמאה אחוז, יש טענות שאינן מבוססות במה שהצגת, אבל הרשה לי לשבח אותך על אופן ההתנסחות שלך, יש לך תרבות דיון שמאוד מתקבלת פה בפורום

לחץ דם גבוה הוא סימפטום של מחלה? אני חושב שהטענה הזאת דורשת רפרנס, יש המון אנשים שחיים עם לחץ דם עשרות שנים ומתים עם לחץ דם גבוה ללא שום קשר למחלה ישירה שגרמה ללחץ דם גבוה.
צודק, אני אנסח את עצמי מחדש
לחץ דם הוא או סימפטום של בעיה אחרת (כמו טרשת עורקים), או תורם להתפתחות למחלות של מחלות אחרות, אבל בפני עצמו הוא לא מחלה, ואנשים יכולים לחיות כל החיים שלהם עם לחץ דם גבוה בלי לפתח שום מחלה כתוצאה מזה

זה בכלל לא מה שהוא טען, הוא טען ובצדק, שהכמויות מלח שאנחנו אוכלים היא ענקית ביחס למה שבאמת הגוף צריך, וטענתו שצריך להפחית, הוא לא אמר שלא צריך לאכול בכלל מלח.
נכון שחלק נכבד מהאוכלוסיה אוכל יותר מלח ממה שהוא צריך, אבל זה לא בהכרח בעיה אם יש לך כליות מתפקדות
והעצה הראשונה שלו לצמצום כמויות המלח היא לא להוסיף בכלל מלח לאוכל, שזה אומר להיזהר מאוד על כל כמות מלח שיש באוכל, שלדעתי לא רק שהיא עצה מיותרת, היא גם גורמת לצופה להאמין שכל טיפה של מלח היא מסוכנת

אכילה מוגזמת של מלח היא כן בעייתית ולא בגלל השמנה (שסליחה, אבל אין לה שום קשר לצריכת מלח... בעצם אולי כן, משום שמלח הופך מזון ליותר טעים מה שיגרום לנו לצרוך ממנו יותר אבל זה כבר יותר פסיכולוגי).
צריכה מרובה של מלח באופן כרוני (ודגש מאוד חשוב על כרוני) תגרום לכך שמעגל הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון יהיה מופעל למשך זמן ממושך יותר מה שגורם לעלייה בלחץ דם בצורה ישירה על ידי כיווץ של כלי דם וגם על ידי העלאת הספיגה של מים מהנקבוביות הרחוקות והצינור המאסף מה שיעלה את הוולמיה של הדם (עלייה בנפח הדם) מה שיעלה את לחץ הדם.
שוב, ארוחה אחת כזאת לא קרה כלום. אבל כל יום זה כבר מסוכן משום שלחץ דם גבוה או לא סינפטום של טרשת עורקים, הוא אחד הגורמים הראשיים אליה (אחד מארבעה)

כמתבונן חיצוני על הכתוב, נראה שאכן אתם מנסים להוציא אותו "טועה" ולא לנסות לייצר דיון קצת יותר מלהגיד שהוא מדבר שטויות.
הדיון שנוצר איתו היה מתן הצד המדעי המגובה.
עם מה יש להידיין אחרת? להגיד לו שהמדע מגבה את טענותיו, שגם ככה לא נאמרו בצורה מובנת ונכונה?
ואני אישית לא רשמתי באף מהודעותיי כי הוא אומר שטויות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם- מי שהסכים ומי שפחות..
מעריך מאוד שבכלל לקחתם את הזמן להתייחס ברצינות.
אמשיך ללמוד ולשפר את הידע שלי וגם את האופן שבו אני מציג אותו.
זה יקח זמן וההתקדמות תהיה איטית אך אני מבטיח לעשות כמיטב יכולתי 😵‍💫🥊

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית