הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחת לכמה אימונים אני חווה בחילות קשות ללא סיבה

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך

יהב

מושעה
3,896
2,435
נק' מוניטין:
6,637
3,896
2,435
אחת לכמה שבועות אני פשוט מגיע לאימון ובסקוואא/דדליפט רוצה להקיא. זה דופק לי את כל האימון ואני משתגע כי אני אוכל תמיד 3-4 שעות לפני האימון
מה אני עושה עם החרא הזה

זה לא קורה קבוע - אבל קורה אחת ל...
מה באותה ארוחה/אותו יום אתה עושה שונה?
נשמע מאוד בעייתי לבידוד הסיבה

• פותח/ת השרשור
זה לא קורה קבוע - אבל קורה אחת ל...
מה באותה ארוחה/אותו יום אתה עושה שונה?
נשמע מאוד בעייתי לבידוד הסיבה
היום אין ספק שאכלתי הרבה ב2 בצהריים- המבורגרים קנויים(איכס אבל לא היה ממש ברירה) לחמנייה ופיתות,קבב קנוי.
אבל, 4 שעות לפני ראבק, אין לי ספק שזה התזונה אבל אני חושב שאולי אני רגיש למשהו אם זה ככה

היום אין ספק שאכלתי הרבה ב2 בצהריים- המבורגרים קנויים(איכס אבל לא היה ממש ברירה) לחמנייה ופיתות,קבב קנוי.
אבל, 4 שעות לפני ראבק, אין לי ספק שזה התזונה אבל אני חושב שאולי אני רגיש למשהו אם זה ככה
כנראה שהקיבה הייתה מאוד חומצית מכך, וגם 4 שעות לאחר מכן תהליכי העיכול נמשכים.

מה אני אמור לעשות
השתדל לא לאכול מזון מתועש כמו קבבים וכיוצ"ב. בעיקר כאלה הפחות איכותיים שלא הוכנו מבשר טחון טרי. מוסיפים להם המון זבל, שבין היתר עלול לגרום לך לצרבות או תחושה לא נעימה וחומצית בקיבה. קורה להרבה מאיתנו. ובמילים אחרות - תכין מראש אוכל ותהיה מוכן לכל מיני אלטרנטיבות (שייקים מוכנים מראש וכד')

נסה להוציא את האוויר לאט בזמן העליה (בסקווט או בדדליפט). הייתה לי בעיה דומה וזה פתר את זה לחלוטין.
לרוב זה רעיון רע, זה גורם לאיבוד של ייצוב עמוד השדרה

לא נכון. אם משחררים אוויר לאט אפשר בקלות להשאיר את הבטן מכווצת באותה מידה
אפשר לכווץ את הבטן באותה המידה, אבל אתה מפעיל פחות לחץ על עמוד השדרה, אז יש לך פחות ייצוב, גם אם השרירים מכווצים יפה יפה

אפשר לכווץ את הבטן באותה המידה, אבל אתה מפעיל פחות לחץ על עמוד השדרה, אז יש לך פחות ייצוב, גם אם השרירים מכווצים יפה יפה

תסביר לעומק כי גם לי אין מוג על מה אתה מדבר.
איזה ייצוב של עמוד השדרה? עמוד השדרה מייצב את עצמו השרירים שמסביבו גורמים לו לא להשבר.
אם השרירים מכווצים ועומדים בעומס , מה הקשר לייצוב עמוד השדרה?
גם הבטן והגב התחתון זאת אותה חגורה ואם היא מכווצת כנראה שגם תחזיק גב (במיוחד בסקוואט).
אז תנסה להסביר לעומק למה התכוונת.

סרעפת משפיעה באופן ישיר על יצוב עמוד השידרה??? כי אם כן אני מוכן לוותר על יצוב מזערי ולא להקיא.

תסביר לעומק כי גם לי אין מוג על מה אתה מדבר.
איזה ייצוב של עמוד השדרה? עמוד השדרה מייצב את עצמו השרירים שמסביבו גורמים לו לא להשבר.
אם השרירים מכווצים ועומדים בעומס , מה הקשר לייצוב עמוד השדרה?
גם הבטן והגב התחתון זאת אותה חגורה ואם היא מכווצת כנראה שגם תחזיק גב (במיוחד בסקוואט).
אז תנסה להסביר לעומק למה התכוונת.

סרעפת משפיעה באופן ישיר על יצוב עמוד השידרה??? כי אם כן אני מוכן לוותר על יצוב מזערי ולא להקיא.
הרעיון הוא ליצור לחץ מבפנים ומבחוץ
השרירים המכווצים מחזיקים את העמוד השדרה, אבל גם משמשים כקיר אחורי, והלחץ שנוצר ע"י הסרעפת עוזר לשמש כקיר פנימי

הרעיון הוא ליצור לחץ מבפנים ומבחוץ
השרירים המכווצים מחזיקים את העמוד השדרה, אבל גם משמשים כקיר אחורי, והלחץ שנוצר ע"י הסרעפת עוזר לשמש כקיר פנימי

אז אתה אומר שהשריר מתכווץ אבל לא כולו?

יש 2 משתנים אשר עלולים להשפיע לרעה על התחושה באימון:
1. תזמון הארוחה לפני האימון
2. מה מכילה הארוחה

ככל שהארוחה תהיה עשירה בסיבים ובשומן, ייקח זמן עד שתחזור להרגיש טוב, וסבירות גבוה ש"יעלה" לך באימון.
לגבי התזמון,
ארוחה גדולה ומוצקה 4 שעות לפני אימון, או לחלופין ארוחה נוזלית יותר (שייק חלבון ופרי) כשעתיים לפני אימון - יהיו בערך זהות בתחושה.
אני אישית אוכל אורז עם דג (מבלי לפרט כמויות) 4-5 שעות לפני אימון. כשרק התחלתי להתאמן אכלתי ארוחה שאכילה מלפפון ירוק, קשה לשכוח את הקליפה מנסה לעלות למעלה בזמן האימון (ללא חגורה!)

בהצלחה!

בעיה דומה אפילו חריפה יותר אצלי..
לשחרר קצת אוויר החל מהסטיקי פויינט עד למעלה..בלי לאבד כיווץ כמובן, פתר אצלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית