הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחת לכמה אימונים אני חווה בחילות קשות ללא סיבה

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך

יהב

מושעה
3,896
2,435
נק' מוניטין:
6,637
3,896
2,435
אחת לכמה שבועות אני פשוט מגיע לאימון ובסקוואא/דדליפט רוצה להקיא. זה דופק לי את כל האימון ואני משתגע כי אני אוכל תמיד 3-4 שעות לפני האימון
מה אני עושה עם החרא הזה

• פותח/ת השרשור
בעיה דומה אפילו חריפה יותר אצלי..
לשחרר קצת אוויר החל מהסטיקי פויינט עד למעלה..בלי לאבד כיווץ כמובן, פתר אצלי.
דדליפט זה בניתוק אין לי איך להוציא אוויר בלי לאבד כיווץ

לא, אני אומר ששריר מכווץ זה לא הדבר היחיד שמייצב את עמוד השדרה

אז מה עוד מייצב? לא הבנתי...

אם זאת הסרעפת אז היא לא מכסה % גבוה מעמוד השדרה אז מה זה משנה שהיא נותנת קונטרה ל2-3 חוליות?
סרעפת - Google Search

לא הייתי קורא לזה ׳מייצב׳

אז מה עוד מייצב? לא הבנתי...

אם זאת הסרעפת אז היא לא מכסה % גבוה מעמוד השדרה אז מה זה משנה שהיא נותנת קונטרה ל2-3 חוליות?
סרעפת - Google Search

לא הייתי קורא לזה ׳מייצב׳
זו לא הסרעפת עצמה, זה הלחץ שהיא עוזרת להפעיל על כל חלל הבטן כשהיא מכווצת
היא דוחסת את כל האיברים הפנימיים מתחתיה, וזה בשילוב עם לחץ מסביב של השרירים עוזרים ליצור איזור דחוס שמחזיק יותר מבפנים את עמוד השדרה

זו לא הסרעפת עצמה, זה הלחץ שהיא עוזרת להפעיל על כל חלל הבטן כשהיא מכווצת
היא דוחסת את כל האיברים הפנימיים מתחתיה, וזה בשילוב עם לחץ מסביב של השרירים עוזרים ליצור איזור דחוס שמחזיק יותר מבפנים את עמוד השדרה

יש לך מחקר למה שאתה אומר? כי לי זה נשמע קצת הזוי. אבל בגלל שאתה סטודנט לרפואה אני אומר עוד מילא...
אז אם תבסס את זה על משהו מדעי זה יהיה מעולה.

יש לך מחקר למה שאתה אומר? כי לי זה נשמע קצת הזוי. אבל בגלל שאתה סטודנט לרפואה אני אומר עוד מילא...
אז אם תבסס את זה על משהו מדעי זה יהיה מעולה.

בסירטון הזה הוא מסביר את הקונספט טוב מאוד

בסירטון הזה הוא מסביר את הקונספט טוב מאוד

נו בחיאת, הכלום אוויר שאתה משחרר כדי לא להקיא לא תגרום לשום איבוד יציבות של עמוד השידרה (שום דבר ממשי). עובדה שכשאתה לוקח אוויר אתה לא לוקח את המקסימום אוויר שאתה יכול להכניס לריאות אלה את כמות האוויר שהנדרשת לך.

נו בחיאת, הכלום אוויר שאתה משחרר כדי לא להקיא לא תגרום לשום איבוד יציבות של עמוד השידרה (שום דבר ממשי). עובדה שכשאתה לוקח אוויר אתה לא לוקח את המקסימום אוויר שאתה יכול להכניס לריאות אלה את כמות האוויר שהנדרשת לך.
זה תלוי כמה אוויר אתה מוציא וכמה אתה מחשיב מעט
ברור שכמות קטנה מאוד של אוויר לא תעשה כלום, אבל גם אם הוצאת כמות קטנה יחסית של אוויר, הורדת את כמה הסרעפת שלך יכולה להישאר מכווצת
וזה אולי נראה לא משמעותי, כי גם בלי אוויר אתה יכול לבצע סקוואט ודדליפט, אבל זה כן מוריד את הסיכון שלך לפציעה, ובמשקלים כבדים זה יכול לקבוע האם תצליח את החזרה הזאת או לא

זה תלוי כמה אוויר אתה מוציא וכמה אתה מחשיב מעט
ברור שכמות קטנה מאוד של אוויר לא תעשה כלום, אבל גם אם הוצאת כמות קטנה יחסית של אוויר, הורדת את כמה הסרעפת שלך יכולה להישאר מכווצת
וזה אולי נראה לא משמעותי, כי גם בלי אוויר אתה יכול לבצע סקוואט ודדליפט, אבל זה כן מוריד את הסיכון שלך לפציעה, ובמשקלים כבדים זה יכול לקבוע האם תצליח את החזרה הזאת או לא
בן אדם אחד זה לא דוגמא, אבל אני עושה את זה כל הזמן ועמוד השדרה שלי נשאר יציב (הגב). תנסה בעצמך ותראה שזה לא פוגע לך בשום חזרה שהיא.

כמות קטנה זה פחות אוויר מלשרוק (אם תנסה להצמיד את השפתיים ולחכות פיל אז זה בערך כמות האוויר שאני מוציא חחח).

בן אדם אחד זה לא דוגמא, אבל אני עושה את זה כל הזמן ועמוד השדרה שלי נשאר יציב (הגב). תנסה בעצמך ותראה שזה לא פוגע לך בשום חזרה שהיא.

כמות קטנה זה פחות אוויר מלשרוק (אם תנסה להצמיד את השפתיים ולחכות פיל אז זה בערך כמות האוויר שאני מוציא חחח).
הייתי מוציא אוויר עוד כשלימדו אותי את הברוסיינס שחייבים להוציא אוויר בשלב הקונצנטרי, זה היה גורם לי להרגיש יותר את השריר, אבל הרגשתי חלש יותר
ומה שאה עושה זה לא בידיוק להוציא אוויר, אותה מוציא כנראה את הכמות שיש לך בערך בפה ובקנה הנשימה, ממש לא כמות משמעותית וזה בסדר גמור, בשונה מלהוציא אוויר במהלך השלב הקונצנטרי, שזה יכול להגיע גם לכמויות בעייתיות

הייתי מוציא אוויר עוד כשלימדו אותי את הברוסיינס שחייבים להוציא אוויר בשלב הקונצנטרי, זה היה גורם לי להרגיש יותר את השריר, אבל הרגשתי חלש יותר
ומה שאה עושה זה לא בידיוק להוציא אוויר, אותה מוציא כנראה את הכמות שיש לך בערך בפה ובקנה הנשימה, ממש לא כמות משמעותית וזה בסדר גמור, בשונה מלהוציא אוויר במהלך השלב הקונצנטרי, שזה יכול להגיע גם לכמויות בעייתיות
אני אומר מה אני עושה כדי למנוע בחילה בדדליפט וטוען שזה עובד לי ולא פוגע בכלום. מאיפה האוויר יוצא בדיוק פחות מעניין אותי למען האמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית