הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תדירות

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אם אני עובד על שריר מסוים פעם ב-7 ימים, האם זה מספיק כדי להתפתח ולהתחזק בשריר הזה?

לדוגמה אימון רגליים כל יום ראשון. אם האימון מתבצע בעצימות ונפח הנכונים, האם זה מספיק או שיגיע שלב שאני חייב לעבוד על זה פעמיים בשבוע?

במקרה הטוב זה יספיק לך בשביל ליצור התקדמות קלה, במקרה הגרוע אתה תתקשה כל שבוע יותר ויותר לבצע את אותו המשקל
הסרטון הזה יסביר לך את זה טוב מאוד:

• פותח/ת השרשור
אוקיי, ראיתי את הסרטון עד הסוף.
הוא תומך במה שחשבתי על נפחי אימון ועצימות, והתכנית שאני עובד לפיה היום - נדמה לי שהיא מיישמת את העיקרון שהסרטון מציג, אבל אם כבר אז אולי זו הזדמנות לשאול:

אני מתאמן בגדול 6 פעמים בשבוע.
חזה + יד אחורית
גב + יד קדמית
רגליים + כתפיים

אני עובד במתכונת שבה כל אזור בגוף מקבל 2 אימונים בשבוע: אימון קשה ואימון בינוני/קל.

לדוגמה: ביום ראשון עבדתי חזק על הכתפיים ועל הרגליים יחסית בעדינות. ביום חמישי אתחיל מהרגליים, ולאחר מכן כתפיים בעצימות נמוכה יותר ונפח נמוך יותר.

חזה אני לרוב עושה ברביעי ושבת, אז ברביעי האימון הוא חזק וקשה יותר, יותר עצימות, ויותר נפח וביום שבת - קל יותר.

גב מקבל תשומת לב בד"כ בשני ושישי, באותו האופן, כך שביום שישי לרוב האימון הוא חזק יותר, וביום שני האימון עדין יותר.

אז
א. האם זה נשמע כמו פיצול טוב?
ב. אם היית צריך לתקן או לשנות משהו, היית משנה?

הערת אגב:
הדבר היחיד שבעיית לי בפיצול הזה היא העובדה שאימוני כתפיים מגיעים אצלי *אחרי* יום של אימון חזה, ולכן המשקלים שאני מרים בתרגילי הלחיצות בכתפיים בד"כ נמוכים יותר ממה שאני באמת יכול. בשאר התרגילים המשקלים לא נפגעים.

מאוד אינדיבידואלי, מבחינת כוח אני הכי התחזקתי בזמנו מ2 אימונים בשבוע, אבל הכי גדלתי מפיצול-בילדרים של abcd. לדעתי זה עניין של ניסוי וטעיה.

זה פיצול בסדר, די בסיסי, אין פה משהו מורכב במיוחד

מה שנתת פה זה הבסיס של הבסיס לתוכנית שלך, וגם זה לא כזה הרבה, לשנות אפשר הרבה, אבל זו הכל שאלה של התוצאה הרצויה
אם אתה מרוצה מההתקדמות שלך בתוכנית, ואתה עומד ביעדים שהצבת לעצמך והתוכנית אמורה להביא אותך אליהם, אז אין מה לשנות, אם לעומת זאת אתה לא מרוצה אז צריך כבר לבדוק יותר נקודתית

הדבר היחיד שבעיית לי בפיצול הזה היא העובדה שאימוני כתפיים מגיעים אצלי *אחרי* יום של אימון חזה, ולכן המשקלים שאני מרים בתרגילי הלחיצות בכתפיים בד"כ נמוכים יותר ממה שאני באמת יכול. בשאר התרגילים המשקלים לא נפגעים.
הכתפיים שלך לא אמורות להיות כל כך גמורות אחרי אימון חזה, אולי רק מעט, לא משהו אבל שאמור לשרוד כמה ימים, יכול להיות שהטכניקה שלך לא משהו
בכל מקרה לא משהו שהייתי דואג לגביו יותר מדי, כל עוד אתה כן מתקדם

אוקיי, ראיתי את הסרטון עד הסוף.
הוא תומך במה שחשבתי על נפחי אימון ועצימות, והתכנית שאני עובד לפיה היום - נדמה לי שהיא מיישמת את העיקרון שהסרטון מציג, אבל אם כבר אז אולי זו הזדמנות לשאול:

אני מתאמן בגדול 6 פעמים בשבוע.
חזה + יד אחורית
גב + יד קדמית
רגליים + כתפיים

אני עובד במתכונת שבה כל אזור בגוף מקבל 2 אימונים בשבוע: אימון קשה ואימון בינוני/קל.

לדוגמה: ביום ראשון עבדתי חזק על הכתפיים ועל הרגליים יחסית בעדינות. ביום חמישי אתחיל מהרגליים, ולאחר מכן כתפיים בעצימות נמוכה יותר ונפח נמוך יותר.

חזה אני לרוב עושה ברביעי ושבת, אז ברביעי האימון הוא חזק וקשה יותר, יותר עצימות, ויותר נפח וביום שבת - קל יותר.

גב מקבל תשומת לב בד"כ בשני ושישי, באותו האופן, כך שביום שישי לרוב האימון הוא חזק יותר, וביום שני האימון עדין יותר.

אז

הערת אגב:

פשוט תחליף ל:
חזה כתפיים
רגליים אחורית
גב קדמית

ככה הטרייספס והכתפיים יזקו להתאוששות לפני שתגיע שוב לחזה כתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית