הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון התקדמות עם חוסר שינה.

• פותח/ת השרשור touro
  • פורסם בתאריך

touro

משתמש פעיל
300
31
נק' מוניטין:
77
300
31
פרופיט בת ים
אהלן חברים.

כרגע מצבי הוא שאני קם לעבודה בין 3:30 ל4:30 בבוקר, חוזר מהעבודה בין 18:00-19:30 הביתה ואז מתחיל היום שלי שכולל אימונים לימודים וכו׳, ז״א שלפני 23:30 אני לא הולך לישון ולפעמים זה גולש אחרי.

כרגע אני בתקופת חיטוב אבל אני מסתכל גם על ההמשך, מסה, עליה בכוח או כל מטרה אחרת שארצה (כמובן לא תחרותי, אבל השאיפה היא כמה שיותר למצות את הפוטנציאל שלי).

השאלה היא כזאת - האם השעות שינה מהוות כמכשול? האם יש דרך לפצות את הגוף? זמן לאכול אין בעיה, כרגע אני רק בחזרה לשגרת האימונים והתזונה אז לא מרגיש עדיין קושי, השאלה היא אם לוותר מראש או לא.

*לעבור עבודה כרגע לא אופציה*
יש לציין שלא כל ימות השבוע ככה, אבל בין 3-5 ימים בשבוע כן.

תודה וסליחה על החפירה.

אין תחליף לשינה אבל אפשר להתקדם ולהשיג מטרות גם בתנאים של חוסר - רק יותר לאט. נסה לפצות בשינה מתי שרק אפשר לדחוף אותה ואל תזלזל גם ב- 10 דקות. ובתזונה אתה צריך להיות פדנט - גם כדי לקבל כל מה שאתה צריך וגם כדי לא להשמין.

אני לא חושב שאתה יכול לפצות על זמן שנייה,הייתי במצב דומה
של לקום ב 5:30 להוציא את הכלב לטיול של שעה,ללכת לעבודה ב8 עד 6-10 בלילה..לחזור ולהתאמן כשב 12-2 אני במיטה וב 5:30 שוב קם,וכל התהליך הוביל לפציעה,עצבים מחוסר שינה..ועייפות במהלך כל היום,שגם פוגעת לך בפן החברתי וגם בעבודה..
אם אתה מתאמן עם חוסר שינה,לדעתי עדיף לעשות משהו יותר קליל..

בהתחלה זה לא מורגש ואפשר להתקדם בקצב איטי כמו שאמרו, אבל הפוטנציאל להיפצע גבוה יותר ככל שהמצב ממשיך ואם אתה בחיטוב ואתה לא ישן זה עלול לגרום להפרעות בהפרשת הורמוני הלפטין והגרלין שאחראים על ויסות הרעב והשובע.
בנוסף מחסור בשינה מעלה את רמות הקורטיזול וזה עלול לגרום להאטה בירידה במשקל מכיוון שהגוף ינסה לאגור כמה שיותר אנרגיה עבור השעות הנוספות שבהם אתה ער.

• פותח/ת השרשור
אין תחליף לשינה אבל אפשר להתקדם ולהשיג מטרות גם בתנאים של חוסר - רק יותר לאט. נסה לפצות בשינה מתי שרק אפשר לדחוף אותה ואל תזלזל גם ב- 10 דקות. ובתזונה אתה צריך להיות פדנט - גם כדי לקבל כל מה שאתה צריך וגם כדי לא להשמין.
תודה רבה.
זה מה שקורה כשמנסים להשיג הכל בבת אחת. עדיף תחשוב עם עצמך מה יותר חשוב לך ותחליט כי חוסר שינה בכללי ידפוק לך את החיים ואת הגוף בלי קשר לאימונים.
לא מנסה להשיג כלום בבת אחת, סה״כ במצב כספי גרוע שאני חייב להשתקם ממנו, וגם חייב לשקם את הגוף שלי מהזנחה של יותר משנתיים כשאני שוקל מעל 110 עם גובה 1.78,
אני לא חושב שאתה יכול לפצות על זמן שנייה,הייתי במצב דומה
של לקום ב 5:30 להוציא את הכלב לטיול של שעה,ללכת לעבודה ב8 עד 6-10 בלילה..לחזור ולהתאמן כשב 12-2 אני במיטה וב 5:30 שוב קם,וכל התהליך הוביל לפציעה,עצבים מחוסר שינה..ועייפות במהלך כל היום,שגם פוגעת לך בפן החברתי וגם בעבודה..
אם אתה מתאמן עם חוסר שינה,לדעתי עדיף לעשות משהו יותר קליל..
תודה רבה.
בהתחלה זה לא מורגש ואפשר להתקדם בקצב איטי כמו שאמרו, אבל הפוטנציאל להיפצע גבוה יותר ככל שהמצב ממשיך ואם אתה בחיטוב ואתה לא ישן זה עלול לגרום להפרעות בהפרשת הורמוני הלפטין והגרלין שאחראים על ויסות הרעב והשובע.
בנוסף מחסור בשינה מעלה את רמות הקורטיזול וזה עלול לגרום להאטה בירידה במשקל מכיוון שהגוף ינסה לאגור כמה שיותר אנרגיה עבור השעות הנוספות שבהם אתה ער.
האם זה אומר שלא אוכל להגיע לרמה מתקדמת? מתקדם מבחינתי זה 90 קילו על 13 א״ש על הגובה שלי (1.78), מתקדם מבחינתי זה לעבור משקל גוף בסקוואט בכמה וכמה ק״ג טובים וכו׳.
תודה רבה על היחס.

האם זה אומר שלא אוכל להגיע לרמה מתקדמת? מתקדם מבחינתי זה 90 קילו על 13 א״ש על הגובה שלי (1.78), מתקדם מבחינתי זה לעבור משקל גוף בסקוואט בכמה וכמה ק״ג טובים וכו׳.
אני לא יכול להתייחס אליך בצורה אובייקטיבית כי אני לא מכיר את ההיסטוריה שלך לא מבחינת התזונה ולא מבחינת האימונים וכמובן שכדי להבין שהכל בסדר הייתי ממליץ לך לבקש לעשות בדיקות דם אחת לתקופה, רצוי שיהיה פרופיל הורמונלי מלא.

הכל אפשרי, בדיוק כמו שאנשים שונים מצליחים להגיע לתוצאות שונות ובאותה מידה שכל תוכנית לא עובדת בדיוק באותו האופן על כל מתאמן ממוצע.
אני אישית לא ממליץ לך להתמיד באורח חיים כזה, ואם מתעקש אז לעבוד בתוכנית שההתקדמות בה היא חודשית, הנפח לא גדול מידיי ולא קטן מידי ויש עבודה בינונית בעצימות גבוהה על מנת שמערכת העצבים לא תתעייף מידיי ותביא אותך לכשלים ופציעות.

כהמלצה כללית כמובן ולא פרטנית.

צריך להיות ריאלי... אם היכולת שלך להתאושש מאד מוגבלת מראש, יש מגבלה לכמה שאתה יכול להגיע אליו בלי להיפגע.

• פותח/ת השרשור
אני לא יכול להתייחס אליך בצורה אובייקטיבית כי אני לא מכיר את ההיסטוריה שלך לא מבחינת התזונה ולא מבחינת האימונים וכמובן שכדי להבין שהכל בסדר הייתי ממליץ לך לבקש לעשות בדיקות דם אחת לתקופה, רצוי שיהיה פרופיל הורמונלי מלא.

הכל אפשרי, בדיוק כמו שאנשים שונים מצליחים להגיע לתוצאות שונות ובאותה מידה שכל תוכנית לא עובדת בדיוק באותו האופן על כל מתאמן ממוצע.
אני אישית לא ממליץ לך להתמיד באורח חיים כזה, ואם מתעקש אז לעבוד בתוכנית שההתקדמות בה היא חודשית, הנפח לא גדול מידיי ולא קטן מידי ויש עבודה בינונית בעצימות גבוהה על מנת שמערכת העצבים לא תתעייף מידיי ותביא אותך לכשלים ופציעות.

כהמלצה כללית כמובן ולא פרטנית.

צריך להיות ריאלי... אם היכולת שלך להתאושש מאד מוגבלת מראש, יש מגבלה לכמה שאתה יכול להגיע אליו בלי להיפגע.
תודה רבה חברים יקרים, אעשה מה שהמלצתם, בינתיים אנסה לחפש פיתרון ליותר שעות שינה

אני אישית לא ממליץ לך להתמיד באורח חיים כזה, ואם מתעקש אז לעבוד בתוכנית שההתקדמות בה היא חודשית, הנפח לא גדול מידיי ולא קטן מידי ויש עבודה בינונית בעצימות גבוהה
בול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית