הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר סטים ומספר חזרות

• פותח/ת השרשור DANI55
  • פורסם בתאריך

DANI55

משתמש מתחיל
212
6
נק' מוניטין:
6
212
6
אני שומע חלק מהאנשים אומרים תעשה 3 סטים וחלק 4 סטים, אותו דבר לגבי מספר חזרות חלק 15 או 12 או בין 5-8.
מה הוא באמת מספר הסטים והחזרות הכי נכון ואפקטיבי ?

אני שומע חלק מהאנשים אומרים תעשה 3 סטים וחלק 4 סטים, אותו דבר לגבי מספר חזרות חלק 15 או 12 או בין 5-8.
מה הוא באמת מספר הסטים והחזרות הכי נכון ואפקטיבי ?
תלוי בתרגיל, ברמת המתאמן ובמטרות.
אין מספר קסם כללי

בדר"כ הכי אפקטיבי זה בין 5-12 כאשר ככל שמספר החזרות נמוך יותר, זה יותר אפקטיבי לכח. משהו באמצע 8-12 יותר אפקטיבי למסת שריר ומעל 15 יותר לסיבולת.
יש שיגידו שטווח מסויים עובד עליהם טוב יותר וזה בטח קשור ליחס סיבי השריר הלבנים והאדומים ששונה מאדם לאדם וקשור לטווח החזרות.
הרבה יגידו שיהיה אפקטיבי לא פחות להתקדם במסת שריר גם בטווח הנמוך יותר 4-6 כיוון שהתקדמות מהירה יותר בכח שווה התקדמות מהירה יותר בעומסים ותגרום להתקדמות במסת שריר.

• פותח/ת השרשור
תלוי בתרגיל, ברמת המתאמן ובמטרות.
אין מספר קסם כללי
בעיקרון אני מתאמן חודשיים בתרגילים שאפשר לעשות בבית ופארקים. אבל נרשמתי למכון כושר אז אני מתחיל שם, המטרה זה לעלות במסת שריר ולגבי תרגלים זה כל התרגילים שמבצעים במכונות.

בדר"כ הכי אפקטיבי זה בין 5-12 כאשר ככל שמספר החזרות נמוך יותר, זה יותר אפקטיבי לכח. משהו באמצע 8-12 יותר אפקטיבי למסת שריר ומעל 15 יותר לסיבולת.
יש שיגידו שטווח מסויים עובד עליהם טוב יותר וזה בטח קשור ליחס סיבי השריר הלבנים והאדומים ששונה מאדם לאדם וקשור לטווח החזרות.
הרבה יגידו שיהיה אפקטיבי לא פחות להתקדם במסת שריר גם בטווח הנמוך יותר 4-6 כיוון שהתקדמות מהירה יותר בכח שווה התקדמות מהירה יותר בעומסים ותגרום להתקדמות במסת שריר.
מה ההבדל בין כח למסת שריר ?

בעיקרון אני מתאמן חודשיים בתרגילים שאפשר לעשות בבית ופארקים. אבל נרשמתי למכון כושר אז אני מתחיל שם, המטרה זה לעלות במסת שריר ולגבי תרגלים זה כל התרגילים שמבצעים במכונות.

זאת שאלה טובה שאשמח ממישהו שמבין שיענה על זה. לי נראה שקשה להפריד בין אימון כח למסת שריר כי הם תלויים אחד בשני מאוד. אבל אם לצורך העניין תתאמן יותר בשביל כח, אתה תהיה חזק יותר מאשר נראה שרירי וכו.. זאת אומרת שכח זה לא הפקטור היחידי שלוקחים בחשבון כדי לעלות במסת שריר. בכל מקרה צריך גם לשים לב לנפח האימון וגירוי השריר, גיוון בטווח חזרות ועוד פקטורים חשובים אבל הם לרוב קשורים לרמת המתאמן ..

נערך לאחרונה:

כוח זה מושג שאומר מהו המשקל המקסימלי שהשרירים מסוגלים להזיז בתנועה מסויימת.
זה משתנה בהתאם ליכולת של השרירים שלך לגייס יחידות מוטוריות, שזה אומר מספר סיבי השריר שאתה מפעיל בתנועה.
מסת שריר זה פשוט הגודל של השריר.

אין טווח חזרות שהוכח כאופטימלי, נהוג לחשוב ש8-15 זה מסת שריר ו5-8 זה כוח, זה לא בהכרח נכון כי יש עוד הרבה משתנים שמשפיעים על גדילה במסת השריר כמו התקדמות פרוגרסיבית במשקלים (אם לא תעמיס כל הזמן יותר ויותר על השריר הוא פשוט לא יגדל), סוגי סיבים ועוד..
הדרך הכי טובה זה פשוט לשלב את כל טווחי החזרות, בתרגילים המורכבים לעשות 5 חזרות כדי להתחזק ובכך להעמיס יותר משקל על השריר ובתרגילי עזר 8-15 חזרות.

אין טווח קסם, בשביל מסה אתה צריך להעמיס על השריר, בעיקר עם הרבה עבודה, כלומר הרבה סרטים והרבה חזרות (כמובן כמה זה הרבה זה תלוי ברמת המתאמן, בשביל מתאמן מתחיל כל דבר זה הרבה)
עדיף לעבוד בכל טווחי החזרות בשביל מסה, כדי לערב את כל סוגי הסיבים השונים
בנוסף לכל אחד מאיתנו יש נטייה גנטית ליותר מסיבת מסויים (סיבים של מעט חזרות ומשקל גבוה, או הפוך, או סיב ביניים וכו'), והדרך הכי טובה לדעת מה הנטייה שלך היא בדיקה גנטית, אבל הדרך הריאלית תהיה להתאמן בתקופות בטווח חזרות מסוים, ולראות איפה גדלת הכי הרבה.

ההבדל בין כוח ומסה הוא די מעורפל, אבל אם הייתי צריך להגדיר אותו איכשהו, זה יהיה מיומנות.
כוח בנוי מכמה מסת שריר יש לך, וכמה טוב הגוף שלך יודע להשתמש במסת שריר הזאת.
זה למה אתה יכול לראות באדיבילדרים גדולים מאוד, אבל לא חזקים כמו שהם נראים, וזה בגלל שהם פיתחו את המסת שריר שלהם, אבל לא עבדו על שימוש יותר טוב במסת שריר, ומנגד לראות בחורים לא גדולים במיוחד, שמרימים משקלים גדולים מאוד.
כדי לפתח כוח אתה צריך לעבוד על היעילות המוטורית של מערכת העצבים, ובשביל זה תצטרך לעבוד באחוז גבוה מהמקסימום שאתה יכול לעשות, 80% ומעלה בערך, לרוב זה יצא 1-5 חזרות, תלוי כמובן במה אתה עושה

• פותח/ת השרשור
אין טווח קסם, בשביל מסה אתה צריך להעמיס על השריר, בעיקר עם הרבה עבודה, כלומר הרבה סרטים והרבה חזרות (כמובן כמה זה הרבה זה תלוי ברמת המתאמן, בשביל מתאמן מתחיל כל דבר זה הרבה)
עדיף לעבוד בכל טווחי החזרות בשביל מסה, כדי לערב את כל סוגי הסיבים השונים
בנוסף לכל אחד מאיתנו יש נטייה גנטית ליותר מסיבת מסויים (סיבים של מעט חזרות ומשקל גבוה, או הפוך, או סיב ביניים וכו'), והדרך הכי טובה לדעת מה הנטייה שלך היא בדיקה גנטית, אבל הדרך הריאלית תהיה להתאמן בתקופות בטווח חזרות מסוים, ולראות איפה גדלת הכי הרבה.

ההבדל בין כוח ומסה הוא די מעורפל, אבל אם הייתי צריך להגדיר אותו איכשהו, זה יהיה מיומנות.
כוח בנוי מכמה מסת שריר יש לך, וכמה טוב הגוף שלך יודע להשתמש במסת שריר הזאת.
זה למה אתה יכול לראות באדיבילדרים גדולים מאוד, אבל לא חזקים כמו שהם נראים, וזה בגלל שהם פיתחו את המסת שריר שלהם, אבל לא עבדו על שימוש יותר טוב במסת שריר, ומנגד לראות בחורים לא גדולים במיוחד, שמרימים משקלים גדולים מאוד.
כדי לפתח כוח אתה צריך לעבוד על היעילות המוטורית של מערכת העצבים, ובשביל זה תצטרך לעבוד באחוז גבוה מהמקסימום שאתה יכול לעשות, 80% ומעלה בערך, לרוב זה יצא 1-5 חזרות, תלוי כמובן במה אתה עושה
אז מה מספר החזרות והסטים המומלץ למתאמן מתחיל ?

מתאמן מתחיל, ורוב התרגילים זה במכונות.
שוב, זה מסתכם במעבר לזה
האם המטרה שלך היא נטו לאבד שומן? לבנות הרבה שריר? להיות פשוט חזק?
האם אתה יודע לבצע את התרגילים המורכבים?
איזה תרגילים בידיוק תעשה? יש כאלה שדורשים יותר עבודה ויש כאלה שפחות
כמה פעמים אתה מתכוון לאמן בשבוע כל תרגיל?
יש עוד שאלות, אבל הבנת את הקטע
זה למה בשלב המתחיל ממליצים לקחת תוכנית בנויה מראש ע"י איש מקצוע, כי הוא מכיר את כל המשתנים האלה כשהוא בונה תוכנית, ולכן יש לה הרבה יותר סיכויי הצלחה

@kotzer
איפה עושים בדיוק בדיקה גנטית? משתלם לדעתך?
ולפותח האשכול הייתי ממליץ לך ללמוד תרגילים מורכבים כמו סקוואט דדליפט בנץ פרס ופרס ולעזוב את המכונות.

@kotzer
איפה עושים בדיוק בדיקה גנטית? משתלם לדעתך?
ולפותח האשכול הייתי ממליץ לך ללמוד תרגילים מורכבים כמו סקוואט דדליפט בנץ פרס ופרס ולעזוב את המכונות.
יש מכונים שבודקים כל מני תופעות גנטיות, כמו סיכון למחלות ודברים כאלה, אני מאמין שלפחות בחלקם יש גם את זה, אבל אלא אתה מתכוון להרוויח כסף מהעניין, זה ממש לא משתלם לך, ועדיף לך ללכת יותר על ניסוי וטעיה

Back
למעלה תחתית