הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע לירידה במשקלי עבודה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
באופן תמידי, כשאני לא מתאמן במשך כשבוע, לא משנה אם בגלל טיסה לחו"ל או חולי רציני כמו שפעת או משהו בסגנון, כאשר אני חוזר להתאמן, אני שם לב שירדתי במשקלי העבודה שלי ב-15%-20% ולוקח לי חודש וחצי חודשיים להחזיר משקלי עבודה אחרי כולה שבוע של הפסקה.

חבר טוב שלי, לעומתי, לא התאמן 3 שבועות ובאימון הראשון שלו ביצע את האימון עם *אותם* משקלי עבודה כאילו לא היה בהפסקה כלל.

שנינו לא על שום חומרים, ואפילו לא צורכים שום תוסף מאף סוג שהוא.
אף אחד מאתנו לא מתאמן מתחיל.

איך לעזאזל אני מאבד כל כך הרבה תוך שבוע?

על איזה גובה משקלים אתה מדבר?

תן דוגמה לאימון שביצעת לפני הפסקה לשבוע ודוגמה לאימון אחרי ההפסקה.

מבחינת העניין, מומלץ כאשר עושים הפסקה בת שבוע עד שבועיים לחזור על האימון האחרון שביצעת.

ואגב, כאשר מדברים על "מתאמן מתחיל" נשאלת השאלה האם אתה מצליח להתקדם לניארית או לא?

• פותח/ת השרשור
שום השפעה פסיכולוגית. בולשיט מוחלט.
לא ברור לי איך הנסיגה כה משמעותית. בתוך שבועיים ירדתי מ-8 חזרות עם 100 ק"ג לכשל בניסיון לבצע 3 חזרות.

כבר פעם חמישית שזה קורה לי. לחזור לנקודה שלפני הנסיגה לוקח לי לרוב בין חודש לחודשיים שזה בכלל מטריף אותי.

אני מצטער להגיד לך אבל כל התסמינים מראים שזה נטו בראש שלך.
מבחינה גופנית\רפואית אני לא חושב (שוב זו דעתי אהאישית ) שאפשר לרדת כל כך משמעותי בביצועים ,
במיוחד אם זה אדם שמתאמן על בסיס קבוע,
אין שום סיבה כזאת !

• פותח/ת השרשור
מסתבר שהירידה נובעת מחולי שהלך והתגבר עם הימים. אני חולה כבר שבוע ומשהו ללא חום או סימנים מובהקים, פרט לחולשה גופנית כללית.
הירידה ביכולת לא באה סתם כך מסתבר, ולא ידעתי שאני חולה, חשבתי שאני סתם עייף.
יתר על כן לא היה לי מושג שאפשר לחלות לכל כך הרבה זמן.

כוח לא מאבדים כל כך מהר, לדעתי אבל במקרה שלך יש הרבה מאוד עבודה על סיבולת שריר ונפח עבודה גבוה מדי, מה שגוף מעט עייף יותר לא מצליח להתמודד איתו, ולוקח הרבה זמן עד שהוא מסתגל לזה.
אחרי תקופה שלא התאמנת, תתחמם טוב יותר לקראת האימון, ותוריד מעט נפח

בשבוע לא מאבדים כוח, רק להיפך.

לפני תחרות פאוורליפטינג בדר״כ נחים שבוע או עובדים מאד קל.

אם זו מחלה אז מאוד הגיוני שאתה פשוט לא התאוששות לגמרי.

פעם הבאה, תן אימון קל (60-70 אחוז מהמשקלי עבודה ומס׳ סטים / חזרות) לפני שאתה חוזר לגמרי.

לגבי חבר שלך - החיים לא הוגנים, אין לי משהו יותר חכם להגיד בנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית