עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כי גם ביום יום היא חלשה , ישיבה כפופה וכוסיכוי נמוך מאוד שזה בגלל בטן חלשה, הבטן מסתגלת מהר מאוד למשקלים, כנראה הבעיה היא בטכניקה או בשרירים אחרים
איך הגעת למסקנה שהבטן שלך חלשה?
לא הבנתי, מה זה וולסבה ?נראה לי שקרה לך מה שקורה לי. כשלא שמתי מספיק דגש על הוולסבה ולהחזיק את ה- core חזק במיוחד עם הבטן, מה שגורם לבטן ולקור פחות לעבוד ופחות לתמוך בך וגם לחשוב שהבטן שלך חלשה.. אם תשים דגש על זה תראה שהבעיה היא לא בבטן אלא בטכניקה
יציבה כפופה זה לא בטן חלשה, זה גב חלש, וזה גם יותר הגיוני שיהיה החלק החלש אצלךכי גם ביום יום היא חלשה , ישיבה כפופה וכו
וגם כשהמשקל עליי כשאני בעמידה אני מרגיש חולשה בבטן, כשאני מפעיל אותה באמצע התרגיל לא מרגיש שהיא כבדה כמו בסופה
כמו שקוצר רשם, זה גב תחתון חלש.
בכלל לדעתי זה משהו שלא שמים עליו דגש... אנשים במקום לדבר על core חלש או כל בולשיט אחר צריכים פשוט להתחיל לבצע פשיטת גב קודם ללא משקל ואז עם להוסיף משקל בהדרגתיות לאט לאט...
ושוב, בטן לא קשורה בכלל לסקוואט כמו שהגב קשור.. כיווץ של הישר בטני מכופף את הגב קדימה בעוד כיווץ של זוקפי הגב מיישר אותו.
כל מי שמדבר פה על חיזוק הבטן לסקוואט או לדדליפט צריך לעבור קורס או שניים באנטומיה פונקציונאלית
אוקי, אבל כשאני מפעיל שרירי בטן אני לא מצליח לחזור ליציבה כפופה , איך אוכל לקבל אינדיקציה לגב חלש ?יציבה כפופה זה לא בטן חלשה, זה גב חלש, וזה גם יותר הגיוני שיהיה החלק החלש אצלך
אז בעצם לעשות פשיטת גב ? לפני או אחרי סקןואט ?כמו שקוצר רשם, זה גב תחתון חלש.
בכלל לדעתי זה משהו שלא שמים עליו דגש... אנשים במקום לדבר על core חלש או כל בולשיט אחר צריכים פשוט להתחיל לבצע פשיטת גב קודם ללא משקל ואז עם להוסיף משקל בהדרגתיות לאט לאט...
ושוב, בטן לא קשורה בכלל לסקוואט כמו שהגב קשור.. כיווץ של הישר בטני מכופף את הגב קדימה בעוד כיווץ של זוקפי הגב מיישר אותו.
כל מי שמדבר פה על חיזוק הבטן לסקוואט או לדדליפט צריך לעבור קורס או שניים באנטומיה פונקציונאלית
מה זאת אומרת? לא הבנתיאוקי, אבל כשאני מפעיל שרירי בטן אני לא מצליח לחזור ליציבה כפופה
אינדיקציה בסיסית תהיה להצליח לעשות חתירה עם מוט לפחות עם המשקל שאתה עושה איתו בנצ', אם אתה לא יכול לעשות את זה אז הגב שלך חלש, אבל זו לא האינדיקציה היחידה, זו פשוט הכי קלה לדעת בלי שמישהו ינתח את התנועה שלךאיך אוכל לקבל אינדיקציה לגב חלש ?
זה גם אינדיקציה לגב התחתון ? כי אולי באמת הוא הבעיה.מה זאת אומרת? לא הבנתי
אינדיקציה בסיסית תהיה להצליח לעשות חתירה עם מוט לפחות עם המשקל שאתה עושה איתו בנצ', אם אתה לא יכול לעשות את זה אז הגב שלך חלש, אבל זו לא האינדיקציה היחידה, זו פשוט הכי קלה לדעת בלי שמישהו ינתח את התנועה שלך
זה גם לגב תחתון, אבל זה לא מדד אידאלי, פשוט אם אתה לא מצליח אז אפשר לדעת שזה זה בוודאות, אבל אם אתה מצליח זה לא שולל חולשה של הגב התחתוןזה גם אינדיקציה לגב התחתון ? כי אולי באמת הוא הבעיה.
הבנץ שלי לחמישה זה 72.5 אז אם אעשה חתירה חמש חזרות עם 75 קילו אז אםשר להניח שהבעיה לא בגב ?
אני חושב שרוב מי שמדבר פה על הבטן בהקשר הזה מתייחס להשפעה שלה על ברייסינג ולחץ תוך בטני ועל הטרנסוורסוס(ככה כותבים את זה?) אבדומינל ופחות על הרקטוסכמו שקוצר רשם, זה גב תחתון חלש.
אני דיברתי יותר על הרקטוס, אבל מן הסתם שיש גם עניין של הטרוורסים כי הם כולם סינרגיםאני חושב שרוב מי שמדבר פה על הבטן בהקשר הזה מתייחס להשפעה שלה על ברייסינג ולחץ תוך בטני ועל הטרנסוורסוס(ככה כותבים את זה?) אבדומינל ופחות על הרקטוס
אחרי
אוקי אני מבין שהבעיה בגב, פשוט כשהייתי עושה סקוואט כבד כאב לי הגב התחתון הנחתי בגלל שהבטן חלשה הלחץ עובר לגב...זה גם לגב תחתון, אבל זה לא מדד אידאלי, פשוט אם אתה לא מצליח אז אפשר לדעת שזה זה בוודאות, אבל אם אתה מצליח זה לא שולל חולשה של הגב התחתון
עדיף מתחאוקי אני מבין שהבעיה בגב, פשוט כשהייתי עושה סקוואט כבד כאב לי הגב התחתון הנחתי בגלל שהבטן חלשה הלחץ עובר לגב...
הפתרון הוא לעשות פשיטת גב ?
אני כרגע ב ss , אם אחליף את המתח בחתירה, זה יכול להיות תחליף לפשיטת גב ? או שעדיף לעשות מתח ואז פשיטת גב?
לשלב ab wheel זה מעולה, הייתי מתחיל מפעמיים בשבוע בסוף האימון בלי קשר לאם הבטן שלך חזקה או חלשה.אני כרגע ב ss בסקוואט אני תקוע על 85. לא מצליח להתקדם כל כך, בגלל שהבטן שלי סופר חלשה...
השאלה אם להכניס גלגל בטן או שזה יפגע בהתאוששות של הבטן וכך לא הצליח אפילו 85 ?
או שעדיף לעבור תכנית, לאמן את הבטן חזק ואז לחזור לss ?