ייעוץ סירופ תירס וסירופ תירס עשיר פרוקטוז

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
היי חבר'ה, הרבה זמן שלא כתבתי כאן.

אני מתקדם לאט לאט עם הדיאטן שלי ובקרוב אכתוב פוסט התקדמות עד עכשיו בתהליך.

בינתיים יש לי שאלה:

יש משקה קפה שאני נורא אוהב, מכינים אותו מחלב 1%, ממתיק מלאכותי ואבקה להכנת אייס קפה לייט.
אז עם החלב והממתיק המלאכותי שהוא ספלנדה אין בעיה, אבל רציתי לדעת מה בנוגע למה שהאבקה מכילה.

אלה הרכיבים: Ingredients: Non dairy creamer (corn syrup solids, coconut oil, sodium caseinate (a milk derivative), dipotassium phosphate, maltodextrin, silicon dioxide, mono- and diglycerides, carrageenan, salt), non fat milk powder, coffee, cocoa, natural and artificial flavoring, guar gum, tricalcium phosphate, salt, sucralose (SPLENDA ® Brand), Aspartame

השאלות העיקריות שלי הן:
1) בעיקר לcorn syrup solids - האם השפעתו דומה לHFCS?
2) האבקה מכיל 18 גרם פחמימות שמתוכן 8 גרם סוכר, האם כל הסוכר זה מהסירופ תירס או גם מרכיבים אחרים שנמצאים במשקה?

צירפתי את הערכים של זה בצורה מסודרת

Calories 100
Calories from Fat 10

Total Fat
1.5g

Saturated Fat
0g

Trans Fat
0g

Cholesterol
0mg

Sodium
200mg

Total Carbohydrate
18g

Dietary Fiber
Less than 1g

Sugars
8g

Protein
5g

אשמח לתשובות 😃
יום טוב!

נערך לאחרונה:
הסוכרים שם הם כנראה מה- corn syrup solids ומה- maltodextrin.
שניהם מכילים בעיקר גלוקוז, לעומת HFCS שמכיל בערך חצי גלוקוז וחצי פרוקטוז.
לכן, זה לא אותו דבר וכנראה קצת פחות מזיק. גלוקוז יותר טוב מפרוקטוז.
מצד שני, זה עדיין סתם סוכר ואין ממש הצדקה לצרוך סוכר נוזלי. אני הייתי מוותר או מצמצם את השימוש בזה או שתמצא תחליף שהוא מבוסס רק על ממתיקים מלאכותיים (גם לא משהו אבל עדיף על סוכר).

• פותח/ת השרשור
כמות של 8 גרם סוכרים במשקה זו כמות השווה ל-2 כפיות סוכר נכון?
זה כמו לשתות לצורך העניין קפה עם 2 כפיות סוכר?

אני לא רואה סיבה למה לא לכלול את כל הפחמימות (18 גרם). בדרך כלל ההבדל בין הסוכרים ל- total זה עמילן שהוא סוכר לכל דבר. אז אתה בעצם שותה משקה עם 4.5 כפיות סוכר.

• פותח/ת השרשור
אה הבנתי.. אבל התכוונתי לסוכרים בצורה הישירה, כי הרי הפחמימות באבקה יכולות לבוא גם מהnon fat milk powder (הרי גם בחלב יש פחמימות).. הבנת את הכוונה שלי?

אה הבנתי.. אבל התכוונתי לסוכרים בצורה הישירה, כי הרי הפחמימות באבקה יכולות לבוא גם מהnon fat milk powder (הרי גם בחלב יש פחמימות).. הבנת את הכוונה שלי?

מה ההבדל? למה לספור אחד ולא את השני? אם יש שם כמות לא זניחה של סוכרים מהאבקת חלב, למה להתעלם ממנה?

• פותח/ת השרשור
לא לא מתעלם.. התכוונתי שזה יהיה זהה לשתות את המשקה הזה מול לשתות קפה הפוך עם 2 כפיות סוכר.. נכון?

זה לא משהו שמומלץ אבל אם הבחירה היא בין זה לקפה עם סוכר לבן נראה לי שעדיף את המשקה הזה. קפה תמיד אפשר לשתות עם סוכרזית או בכלל לא לשתות.

לא לא מתעלם.. התכוונתי שזה יהיה זהה לשתות את המשקה הזה מול לשתות קפה הפוך עם 2 כפיות סוכר.. נכון?

כן, זה בערך אותו דבר כמו כוס חלב עם שתי כפיות סוכר.
שניהם מיותרים (פחות אם אתה שוקל 48 קילו).

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות חבר'ה! עזרתם לי.

אם כבר פתחתי אשכול על נושא של סוכרים אני אשאל עוד משהו קטן במקום לפתוח אשכול חדש, הפעם בנושא מלטיטול.

הרבה חטיפי חלבון ללא סוכר מכילים את המלטיטול הזה, אני יודע שהוא סוכר רב-כהלי, השאלה אם יש יתרון בצריכה שלו על פני סוכר רגיל? והאם יש נזק בצריכה גבוהה שלו (נגיד 2 חטיפים כאלה ביום)?

אם כבר פתחתי אשכול על נושא של סוכרים אני אשאל עוד משהו קטן במקום לפתוח אשכול חדש, הפעם בנושא מלטיטול.

הרבה חטיפי חלבון ללא סוכר מכילים את המלטיטול הזה, אני יודע שהוא סוכר רב-כהלי, השאלה אם יש יתרון בצריכה שלו על פני סוכר רגיל? והאם יש נזק בצריכה גבוהה שלו (נגיד 2 חטיפים כאלה ביום)?

אי אפשר לכמת את הדברים האלה. יתרון/חיסרון, נזק?
מלטיטול לא "מסוכן". הוא לא יותר טוב או פחות טוב מסוכר רגיל. הוא שונה. אבל לא מאוד.
אני לא רואה בעיה לאכול 2 חטיפי חלבון ביום לתקופה מסוימת. בתור תוכנית תזונה לחיים זה יקר ומיותר.

תגיד מה אתה דפוק? אתה חי בסרט?
האחוז שומן שלך הוא פאקינג 10.4? אתה לא מבין שאתה שמן? הוא צריך להיות 10.2 מקסימום לגובה שלך אם לא 10.1 וזה עוד אם אני נדיב. כדאי שתתחיל לשמור. אני מציע שתדבר קצת עם המשתמש Systematic Chaos. אתם על משקל גוף דומה ככה שאני די בטוח שיהיו נושאי שיחה משותפים

אתה שוקל 48 ואוכל חטיפי חלבון ללא סוכר? לאן הגענו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית