הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות במשקלים

Ofir000

משתמש מתחיל
102
2
נק' מוניטין:
2
102
2
שלום לכולם ,
מתאמן 3-4 חודשים רואה תוצאות ורואה שינוי ,יש לי שאלה לגבי התקדמות המשקלים האם הדרך נכונה או שאינה צריכה להיות ככה,אם לדוגמא הגעתי לאימון a והעלתי במשקל של הלחיצת חזה(בנץ') ב 2.5 קילו או בכל תרגיל אחר , האם בכל שאר התרגילים באותו האימון אני צריך לעלות גם או שלפי ההרגשה ואין איזה שהיא הגדרה ספציפית להתקדמות? כי לדוגמא יש מצבים שהעלתי במשקל חזה ואז בתרגיל אחר של חזה אני לא מצליח לעלות במשקל אולי עד הסט השני בלחץ או אפילו יש מצבים ממש מסוימים שאני מוריד אפילו משקל בתרגיל ספציפי באותו אימון.
בקיצור קשה לי לעלות במשקלי עבודה בכמה תרגילים ספציפיים ביחד ,בגב לדוגמא הצלחתי יפה וגם ביד קידמית ,ביד אחורית הקפיצות של התרגילים שאני עושה קצת יותר גדולות הכוונה שבמכונה אין קפיצות קטנות אלא רק של 5-10 קילו בערך ממשקל למשקל וגם כי הוא שריר קטן אז יותר קשה ? ככה נראה לי הגיוני.
אשמח לדעות תודה רבהה.

שלום..
עדיף להתמקד בלעלות במשקלים בתרגילים עיקריים ובאחרים רק אם לא קשה לך.
תעשה ידיים במוט או משקולות וכך תוכל להתקדם בקפיצות בצורה נורמלית

• פותח/ת השרשור
שלום..
עדיף להתמקד בלעלות במשקלים בתרגילים עיקריים ובאחרים רק אם לא קשה לך.
תעשה ידיים במוט או משקולות וכך תוכל להתקדם בקפיצות בצורה נורמלית
זה בדיוק מה שאני עושה בתרגילים העיקריים אני עולה יפה מאוד .
עוד שאלה קטנה האם עישון של כמות יחסית קטנה של 3-4 סיגריות ביום יכולה להשפיע? קראתי שזה מזיק לעלייה במשקל והאמת שבמשקל קשה לי מאוד לעלות בערך ב כל החודשים האלו עליתי ב 2.5 קילו,(יש לי תפריט מסודר ותוכנית אימונים מסודרת)

זה בדיוק מה שאני עושה בתרגילים העיקריים אני עולה יפה מאוד .
עוד שאלה קטנה האם עישון של כמות יחסית קטנה של 3-4 סיגריות ביום יכולה להשפיע? קראתי שזה מזיק לעלייה במשקל והאמת שבמשקל קשה לי מאוד לעלות בערך ב כל החודשים האלו עליתי ב 2.5 קילו,(יש לי תפריט מסודר ותוכנית אימונים מסודרת)

2.5 קילו בחודשיים זה בסדר גמור. הסיגריות אולי יכולות לדכא קצת תיאבון, חוץ מזה לא נראה לי שהם מפריעות בעוד צורה לעליה במשקל.

שלום לכולם ,
מתאמן 3-4 חודשים רואה תוצאות ורואה שינוי ,יש לי שאלה לגבי התקדמות המשקלים האם הדרך נכונה או שאינה צריכה להיות ככה,אם לדוגמא הגעתי לאימון a והעלתי במשקל של הלחיצת חזה(בנץ') ב 2.5 קילו או בכל תרגיל אחר , האם בכל שאר התרגילים באותו האימון אני צריך לעלות גם או שלפי ההרגשה ואין איזה שהיא הגדרה ספציפית להתקדמות? כי לדוגמא יש מצבים שהעלתי במשקל חזה ואז בתרגיל אחר של חזה אני לא מצליח לעלות במשקל אולי עד הסט השני בלחץ או אפילו יש מצבים ממש מסוימים שאני מוריד אפילו משקל בתרגיל ספציפי באותו אימון.
בקיצור קשה לי לעלות במשקלי עבודה בכמה תרגילים ספציפיים ביחד ,בגב לדוגמא הצלחתי יפה וגם ביד קידמית ,ביד אחורית הקפיצות של התרגילים שאני עושה קצת יותר גדולות הכוונה שבמכונה אין קפיצות קטנות אלא רק של 5-10 קילו בערך ממשקל למשקל וגם כי הוא שריר קטן אז יותר קשה ? ככה נראה לי הגיוני.
אשמח לדעות תודה רבהה.
זאי אפשר לענות בכלליות מבלי לדעת את כל תוכנית האימונים ואת היסטוריית האימונים הנוכחית מאז התחלת אותה. (הכוונה לתוכנית שאתה עושה היום)
התקדמות אפשר למדוד בהרבה דרכים, ויש תרגילים מסויימים שבהם ההתקדמות קלה\קשה יותר ובהתאם גם התדירות והאחוזים שהכי כדאי לעבוד בהם.
אתה בייעוץ אצל מייק, תתייעץ איתו בנושא. אני מניח שהוא בנה לך את התוכנית. (?)

• פותח/ת השרשור
זאי אפשר לענות בכלליות מבלי לדעת את כל תוכנית האימונים ואת היסטוריית האימונים הנוכחית מאז התחלת אותה. (הכוונה לתוכנית שאתה עושה היום)
התקדמות אפשר למדוד בהרבה דרכים, ויש תרגילים מסויימים שבהם ההתקדמות קלה\קשה יותר ובהתאם גם התדירות והאחוזים שהכי כדאי לעבוד בהם.
אתה בייעוץ אצל מייק, תתייעץ איתו בנושא. אני מניח שהוא בנה לך את התוכנית. (?)
כן ,אני אתעייץ והבנתי שאתם צודקים בכל מקרה תודה

צריך לשמור על התקדמות כללית בסה״כ נפח העבודה, כאשר בסדר חשיבות יורד:
נפח עבודה כללי
נפח עבודה פר עליון / תחתון
נפח עבודה פר שריר
נפח עבודה פר תרגיל

כמובן לתעדף תרגילים מרכזיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית