הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לתקן גב מתעקל בדדליפט?

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
ב-110קג הגב לא התעקל והכל היה טוב...
115קג אני לא יודע כי לא צילמתי את עצמי

אבל עכשיו עשיתי 120ק"ג... לא סיימתי את ה5 חזרות שניסיתי ... עשיתי 4 וצילמתי את עצמי ושמתי לב שהגב שלי מתעקל...

איך אפשר לתקן את זה? אולי חגורה תעזור? אולי פשוט המשקל יותר מידי? (הרי לא הצלחתי 5 חזרות)

עד כמה זה גרוע? כי הבנתי שיש גם מחקרים שאומרים שגב מתעקל זה לא נורא

הסירטון מהיום... ב110 הגב לא התעקל לי ככה והיה ישר

מה שאני אישית רואה זה שאתה מתחיל עם גב עגול, הבעיה היא קודם כל בסט אפ.
אימון הבא תן ניסיון חוזר ובתחילת כל חזרה תוודא שהגב שלך ישר לפני שאתה מנתק את המוט.

• פותח/ת השרשור
מה שאני אישית רואה זה שאתה מתחיל עם גב עגול, הבעיה היא קודם כל בסט אפ.
אימון הבא תן ניסיון חוזר ובתחילת כל חזרה תוודא שהגב שלך ישר לפני שאתה מנתק את המוט.

אני אנסה...
ממליץ להישאר עם אותו משקל?

אתה לא מחזיק את הליבה מספיק טוב לפני, אתה לא מכווץ את הגב מספיק טוב
בנוסף אתה עובד בדפיציט כי הפלטות קטנות מדי, ואז אתה מגדיל את הדפיציט עם נעליים צבאיות, אבל הסט אפ של הוא לא לדפיציט, אז אתה מנסה לתקן ע"י קירוב הכתפיים למוט, וזו לא הדרך הנכונה

• פותח/ת השרשור
אתה לא מחזיק את הליבה מספיק טוב לפני, אתה לא מכווץ את הגב מספיק טוב
בנוסף אתה עובד בדפיציט כי הפלטות קטנות מדי, ואז אתה מגדיל את הדפיציט עם נעליים צבאיות, אבל הסט אפ של הוא לא לדפיציט, אז אתה מנסה לתקן ע"י קירוב הכתפיים למוט, וזו לא הדרך הנכונה

לא נבנתי את החלק האחרון... בקשר לדפיציט... מה זה?

אין לי מה לעשות בקשר לפלטות ולנעליים הצבאיות... זה חדכ בצבא ואני תמיד בכוננות

בקשר לדפיציט... מה זה?
Deficit, הכוונה שאתה מתחיל נמוך מהנורמה.

אין לי מה לעשות בקשר לפלטות ולנעליים הצבאיות
לגבי הפלטות אפשר לשים משהו מתחתיהן שיגביה אותן כמו מזרון או משהו קשיח, לגבי הנעליים זה פשוט ידרוש ממך לשנות מעט את הסט אפ בגלל העקב המוגבה, אתה תצטרך להוריד מעט את התחת ולהיות טיפה זקוף יותר

אני חייב לומר שאני הרבה זמן כאן - מעולם לא ראיתי מישהו נלחם עם 120 ק"ג כמוך.

לעניין השרשור - אתה לא מנסה להיכנס לסטאפ וסתם מרים מהקרקע, עם הנעליים הצבאיות והפלטות הקטנות אני לא בטוח שאתה מסוגל להיכנס לסטאפ כרגע (אפילו עם 40 ק"ג).

הייתי מגביה את הפלטות בשביל שהדדליפט לא יהפוך לדפיציט ומתחיל משם.

• פותח/ת השרשור
אני חייב לומר שאני הרבה זמן כאן - מעולם לא ראיתי מישהו נלחם עם 120 ק"ג כמוך.

לעניין השרשור - אתה לא מנסה להיכנס לסטאפ וסתם מרים מהקרקע, עם הנעליים הצבאיות והפלטות הקטנות אני לא בטוח שאתה מסוגל להיכנס לסטאפ כרגע (אפילו עם 40 ק"ג).

הייתי מגביה את הפלטות בשביל שהדדליפט לא יהפוך לדפיציט ומתחיל משם.

לא הבנתי את החלק הראשון בתגובה שלך

הינה סרטון מפעם של 105kg במכון נורמאלי ובלי נעלי חיר... אותן בעיות קיימות?

נערך לאחרונה:

לא הבנתי את החלק הראשון בתגובה שלך

הינה סרטון מפעם של 105kg במכון נורמאלי ובלי נעלי חיר... אותן בעיות קיימות?

כאן זה כבר נראה יותר טוב, למרות שעדיין יש לא מעט לתקן. לא רוצה לתת לך דגשים על בסיס הסרטון הזה, כי לא רואים מספיק מכלום ואני לא רוצה לתת לך דגשים שאולי לא נכונים.
דבר אחד שהוא כן חשוב, ובצבא רואים שזה משפיע עליך הרבה יותר, זה נראה שאתה מנסה לתלוש את המשקל מהרצפה, מנסה למשוך בצורה אלימה, וזה כמעט אף פעם לא עובד (אלא אם אתה אדם שמרים בצורה מתפרצת מאוד), וזה גם מסוכן מאוד, אז תהיה סבלני בהרמה

• פותח/ת השרשור
כאן זה כבר נראה יותר טוב, למרות שעדיין יש לא מעט לתקן. לא רוצה לתת לך דגשים על בסיס הסרטון הזה, כי לא רואים מספיק מכלום ואני לא רוצה לתת לך דגשים שאולי לא נכונים.
דבר אחד שהוא כן חשוב, ובצבא רואים שזה משפיע עליך הרבה יותר, זה נראה שאתה מנסה לתלוש את המשקל מהרצפה, מנסה למשוך בצורה אלימה, וזה כמעט אף פעם לא עובד (אלא אם אתה אדם שמרים בצורה מתפרצת מאוד), וזה גם מסוכן מאוד, אז תהיה סבלני בהרמה

התחלתי להרים ככה לא מזמן כי ראיתי שאני מצליח להרים ככה יותר...
מה הסיבה שלהרים בצורה אגרסיבית זה לא טוב?

ואיך אני יכול בכל זאת להסתדר עם הדדליפט בתנאים שיש לי כרגע... נעלי חיר ופלטות נמוכות

ואיך אני יכול בכל זאת להסתדר עם הדדליפט בתנאים שיש לי כרגע... נעלי חיר ופלטות נמוכות
אני מאמין שאתה מרים יותר בגלל שככה אתה מרים עם גב עגול(יש לזה יתרונות וחסרונות).
הסיבה שזה לא טוב היא אותה הסיבה שבגללה פתחת את האשכול, זה דופק לך את הטכניקה ומציב אותך בסיכון גבוהה יותר לפציעה (הרמה עם גב עגול).

הפתרון כמו שכבר הסבירו לך הוא לעשות הגבהה למוט או לחלופין להנמיך אותך(לחפור בור, ולא אני לא צוחק).

כי גם זה מעלה את הסיכון לפציעה כי הגוף צריך להתמודד עם השינוי במתח בצורה אלימה מאוד, כמו מכה, וגם אתה לא תתקדם ככה, אתה פשוט מקווה שהמומנטום של ההתפרצות יהיה מספיק חזק כדי שתהיה כבר בתנועה כשהגוף שלך יתחיל להינעל, ואז רק תצטרך להשלים את התנועה, במקום ללמוד לפתח מתח בגוף מהרצפה.
זו סוג של רמאות עם רווח לטווח קצר מאוד

הפתרון כמו שכבר הסבירו לך הוא לעשות הגבהה למוט או לחלופין להנמיך אותך(לחפור בור, ולא אני לא צוחק).
הנה הפתרון, ואני חייב להודות שהרעיון של חפירת בור הוא מאוד יצירתי, אפשר אפילו לחפור אחד קצת יותר עמוק ולדחוף קרש מספיק גדול וחזק, שישמש כפלטפורמה

כי גם זה מעלה את הסיכון לפציעה כי הגוף צריך להתמודד עם השינוי במתח בצורה אלימה מאוד, כמו מכה, וגם אתה לא תתקדם ככה, אתה פשוט מקווה שהמומנטום של ההתפרצות יהיה מספיק חזק כדי שתהיה כבר בתנועה כשהגוף שלך יתחיל להינעל, ואז רק תצטרך להשלים את התנועה, במקום ללמוד לפתח מתח בגוף מהרצפה.
זו סוג של רמאות עם רווח לטווח קצר מאוד

הנה הפתרון, ואני חייב להודות שהרעיון של חפירת בור הוא מאוד יצירתי, אפשר אפילו לחפור אחד קצת יותר עמוק ולדחוף קרש מספיק גדול וחזק, שישמש כפלטפורמה
הקרדיט שמור לרוסי בן 50 שעובד איתי וסיפר לי סיפורים על אימוני מרתפים in mother russia

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית