הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השוואה - מה עדיף?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
2 מתאמנים רוצים לפתח כוח. ניקח אימון חזה כדוגמה.

מתאמן א':
- עובד עם 90-100 ק"ג בטווחי חזרה בין 5-10
- מרים את התחת מעט בכל חזרה.
- עובד יחסית מהר בחלק האקסצנטרי ויורד יחסית מהר. החזרות מהירות יחסית.
- מקפיץ את המוט על החזה (קלות, לא בהגזמה).
- אוחז באחיזה יחסית רחבה.

מתאמן ב':

- עובד עם 80-90 ק"ג בטווחי חזרה בין 5-10.
- עובד נקי מאוד. טוסיק יציב על הספסל, קימור קל בגב, כתפיים אחורה.
- עובד בקצב מתון. עלייה חזקה, ירידה מבוקרת.
- לא מקפיץ את המוט על החזה.
-אוחז באחיזה טיפ טיפה פחות רחבה ממתאמן א'.

***הערה חשובה: שניהם מרגישים אותו דבר בדיוק אחרי האימון***

מי יתקדם מהר יותר?
מי ירים משקל גבוה יותר אחרי שנתיים נניח?
מה עדיף בין ה-2? עד כמה שזה נשמע ברור..
?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש עוד כמה אנשים שאני מכיר שעושים 15 סטים שבועיים לחזה או לגב או לרגליים ומתקדמים בצורה מדהימה אז כנראה שנפח גבוה לא בהכרח נחוץ

יש עוד כמה אנשים שאני מכיר שעושים 15 סטים שבועיים לחזה או לגב או לרגליים ומתקדמים בצורה מדהימה אז כנראה שנפח גבוה לא בהכרח נחוץ
אף אחד לא אמר שחובה נפח גבוה, אבל תדירות של לפחות פעמיים בשבוע על קבוצת שריר והגברת עומסים.

זו לא שאלה של כמה נפח, יותר שאלה של נפח מספק ותדירות
תראה תוכנית כמו SS, שיש בהן לכל תרגיל מקסימום 15 חזרות שבועיות, שזו כמות מגוחכת, אבל מספקת למתחיל, ועם תדירות גבוהה, זה למה היא טובה בשביל לעלות במסה

זו לא שאלה של כמה נפח, יותר שאלה של נפח מספק ותדירות
תראה תוכנית כמו SS, שיש בהן לכל תרגיל מקסימום 15 חזרות שבועיות, שזו כמות מגוחכת, אבל מספקת למתחיל, ועם תדירות גבוהה, זה למה היא טובה בשביל לעלות במסה

נכון, אבל זאת גם הסיבה שהרבה עולים איתה יותר מידיי במסת שומן..
חוץ מזה שהנפח לפלג גוף עליון פשוט מגוכך ולא פרופורציונלי , במיוחד למי שהמטרה שלו מסת שריר. אז אני לא מבין למה אנשים ממליצים על התכנית הזאת למסת שריר שאפשר לעשות fbw נורמלית..

חוץ מזה שהנפח לפלג גוף עליון פשוט מגוכך ולא פרופורציונלי , במיוחד למי שהמטרה שלו מסת שריר. אז אני לא מבין למה אנשים ממליצים על התכנית הזאת למסת שריר שאפשר לעשות fbw נורמלית..
אני לא חושב שאי פעם ראיתי מישהו ממליץ עליה למטרות היפרטרופיה..
היא נטו למתאמנים מתחילים וכתוכנית כניסה.

אני לא חושב שאי פעם ראיתי מישהו ממליץ עליה למטרות היפרטרופיה..
היא נטו למתאמנים מתחילים וכתוכנית כניסה.

נפח מינימלי זה התנאי הכי בסיסי בתכנית להיפרטרופיה והוא לא בא לידיי ביטוי ב- ss ,
וגם בתור מתחיל אפשר להתקדם יותר או להתקדם פחות. לכן אני לא רואה טעם לעשות ss בכל שלב שהוא אם המטרה היא מסת שריר..

נפח מינימלי זה התנאי הכי בסיסי בתכנית להיפרטרופיה והוא לא בא לידיי ביטוי ב- ss ,
וגם בתור מתחיל אפשר להתקדם יותר או להתקדם פחות. לכן אני לא רואה טעם לעשות ss בכל שלב שהוא אם המטרה היא מסת שריר..
האמת שנפל מינימלי זה לא תנאי בסיסי אצל מתאמנים מתחילים, אבל עם כל השאר אני מסכים.

האמת שנפל מינימלי זה לא תנאי בסיסי אצל מתאמנים מתחילים, אבל עם כל השאר אני מסכים.

לא רשמתי למתחילים, רשמתי בכלל.. הכוונה שאם אין לך מספיק נפח, זה אף פעם לא יכול להיות טוב להיפרטרופיה..

לא רשמתי למתחילים, רשמתי בכלל.. הכוונה שאם אין לך מספיק נפח, זה אף פעם לא יכול להיות טוב להיפרטרופיה..
נפח זאת מילה גדולה מידיי שאפשר לפרש בהרבה מאוד דרכים.
מה שחשוב זה בעיקר תדירות, עצימות ועומס פרוגרסיבי.
הנפח הכולל של הסטים השבועיים כמובן חשוב, אבל הוא רק חלק מכל המשוואה.

הסיבה שאנשים משמינים איתה זה כי הם אוכלים הרבה יותר מדי ביחס לנפח.
התוכנית הזאת היא לא טובה במיוחד, אבל היא סבבה בתור תוכנית פתיחה למי שהמטרה שלו היא כוח, היא עוזרת לפתח מסה בסיסית ביותר

מס׳ סטים זה מרכיב בודד במכפלה של הנפח:
נפח שבועי = מס׳ אימונים X מס׳ סטים X מס׳ חזרות X משקל

משמע, ניתן לבצע 10 סטים באימון, של סינגל עם 20% מהשיא שלך. זה יהיה נפח נמוך מאוד.

לגבי השאלה של 20 סטים שבועיים מספיקים? תלוי במשקל ובמס׳ חזרות. אבל בפורמט ״נורמלי״ זה נשמע טוב מאוד. הבחירת תרגילים נראית טובה מאוד לדעתי. בלי קשקושים מיותרים.

לגבי כתפיים ו14-16 סטים - מיותר לגמרי. זה שריר שמתפתח בצורה יוצאת דופן על חומרים ולרוב הרבה פחות מרשים אצל רוב הטבעיים. מתקשה לחשוב על טבעי שראיתי עם כתפיים מרשימות שמבצע המון סטים לכתפיים. מנגד, אני יכול לחשוב על מאות דוגמאות הפוכות.

• פותח/ת השרשור
כל אחד שונה
ולכן שאלה מתבקשת היא איך אינדיבידואל יכול לדעת מה הנפח המינימלי *עבורו*?
או יותר מכך, איך אוכל לדעת מה הנפח האידאלי עבורי?

עדיף למצוא את הנפח המקסימלי ולא את המינימלי, הרי אנשים לא רוצים להתקדם לאט יותר ממה שהם יכולים.

בשביל למצוא את הנפח המקסימלי - מעלים נפח כל שבוע, עד שרואים ירידה בביצועים = שבוע לפני עברת את הנפח המקסימלי.

אם זה קרה אחרי 20 סטים, תוריד שבוע הבא ל16, שבוע אחרי 18, 20 ותשבור את זה עם 22 ואז תרד ל18 סטים וכן הלאה.

באותה מידה ניתן לעשות עם משקל על המוט או חזרות, העקרון זהה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית