הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גב תפוס כבר תקופה ארוכה

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
האם למישהו היה משהו דומה,הגב נתפס רק ממשקל מסוים בסקוואט..תוך כדי הירידה הלחץ באזור הולך ומתגבר כאילו הזוקפים כבר לא עומדים בעומס וזה קורה במשקל שהוא 70% מהמקס' שהיתי רגיל לעבוד כבר תקופה של חודשים.רעיונות?

מה בעצם קורה? הכאב לאחר מכן נשאר לכמה ימים או שעובר לאחר מנוחה?
הכאב מרגיש כמו דומס או שהשריר מרגיש תפוס ויש מגבלת תנועה?

• פותח/ת השרשור
מה בעצם קורה? הכאב לאחר מכן נשאר לכמה ימים או שעובר לאחר מנוחה?
הכאב מרגיש כמו דומס או שהשריר מרגיש תפוס ויש מגבלת תנועה?
תחושת נוקשות חזקה בשרירים באזור עצב הזנב, אם אני עושה סיבוב אגן פנימה/החוצה זה מורגש היטב וגם בשכיבה אך זה לא מגביל במיוחד בתנועות כמו להתכופף או להרים אלי רגל וזה קורה בעיקר בסקוואט

תחושת נוקשות חזקה בשרירים באזור עצב הזנב, אם אני עושה סיבוב אגן פנימה/החוצה זה מורגש היטב וגם בשכיבה אך זה לא מגביל במיוחד בתנועות כמו להתכופף או להרים אלי רגל וזה קורה בעיקר בסקוואט
במקביל לבדיקה של זה מול גורם מוסמך כמובן, אני אישית הייתי משנה תבנית עבודה בסקוואט לשבועיים הקרובים בצורה של 50% מה 1RM ל 15 חזרות ובאימון שאחרי 20-30%.

אתה רץ הרבה? או עושה הליכות מהירות?
לעיתים חולשה ב TFL יכול לגרום לעומס גדול יותר על הזוקפים כדי לעזור לייצב את הגוף בזמן הריצה, ומניסיון של חבר
הדבר היה גורם לו לכאבים ודלקות חוזרות לאחר סקוואט בגלל זה.

תנסה לעשות קצת מוביליטי עם גומיות התנגדות, כמו למשל התרגיל הזה

• פותח/ת השרשור
במקביל לבדיקה של זה מול גורם מוסמך כמובן, אני אישית הייתי משנה תבנית עבודה בסקוואט לשבועיים הקרובים בצורה של 50% מה 1RM ל 15 חזרות ובאימון שאחרי 20-30%.

אתה רץ הרבה? או עושה הליכות מהירות?
לעיתים חולשה ב TFL יכול לגרום לעומס גדול יותר על הזוקפים כדי לעזור לייצב את הגוף בזמן הריצה, ומניסיון של חבר
הדבר היה גורם לו לכאבים ודלקות חוזרות לאחר סקוואט בגלל זה.

תנסה לעשות קצת מוביליטי עם גומיות התנגדות, כמו למשל התרגיל הזה

הפיזיו שפגשתי הציע אפשרות שהדבר קשור לחוסר יציבות במפרק האגן,המליץ שאעבוד בעומסים נמוכים לשבועיים וכמו כן נתן לי(כבר לפני חודש)לתרגל דדליפט על רגל אחת עם משקולת
היום הבחנתי תוך כדי מישוש שהזוקף הימני מכווץ מאד והשמאלי רפוי ועם זאת אזוריהכאב השתנו לאורך החודש האחרון
מה עוד מומלץ לעשות במצב כזה?

אם הפיזיו המליץ, הייתי מקשיב לו.
הייתי נותן לו עדיפות בהמלצות כי הוא פגש אותך.

לגבי המלצות נוספות - הייתי ממליץ לבצע את התרגיל שהמליץ כל יום (שני הצדדים) עדיפות להגברה במס׳ חזרות / סטים / משקל באופן מאד איטי אבל יום-יומי.

הפיזיו שפגשתי הציע אפשרות שהדבר קשור לחוסר יציבות במפרק האגן,המליץ שאעבוד בעומסים נמוכים לשבועיים וכמו כן נתן לי(כבר לפני חודש)לתרגל דדליפט על רגל אחת עם משקולת
היום הבחנתי תוך כדי מישוש שהזוקף הימני מכווץ מאד והשמאלי רפוי ועם זאת אזוריהכאב השתנו לאורך החודש האחרון
מה עוד מומלץ לעשות במצב כזה?

את העצה של להוריד עומסים ולראות עם הכאב חולף גם אני יכול לתת לך, אם הוא לא הצליח לתת תוכנית שיקום/טיפול ואבחנה הוא לא ממש קידם אותך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית