ייעוץ להיתאמן עם גוף תפוס?

nattyko212

משתמש מתחיל
217
12
נק' מוניטין:
33
217
12
חזרתי להתאמן אחרי הפסקה של כמעט שנה
עשיתי לי תוכנית fbw יחסית קלה אני עובד על משקלי אפס בישבילי וכל הגוף שלי נתפס כל אימון
והוא לא משתחרר עד האימון הבא אז השאלה שלי האם כדי לי לעשות את האימון בכל זאת למרות שאני ממש תפוס או לחכות עוד יומים שלושה עד שהגוף ישתחרר?

מסכים אבל יש גבול מסויים.. אם הכאב הוא לא בדיוק קליל ורמה סבירה, אז יש צורך לפי דעתי "להקשיב לגוף" ולא להתאמן עם כאבים
במקרים האלה לרוב הגוף טיפש, בדרך כלל כשהכי כואב לך משרירים תפוסים, זה אומר שאתה הכי צריך ללכת להתאמן כדי להזרים את הדם.
שרירים תפוסים זה נטו חומצה לקטית

במקרים האלה לרוב הגוף טיפש, בדרך כלל כשהכי כואב לך משרירים תפוסים, זה אומר שאתה הכי צריך ללכת להתאמן כדי להזרים את הדם.
שרירים תפוסים זה נטו חומצה לקטית
לא יודע מאיפה הבאת את זה שזה נטו חומצה לקטית, הטענה המקובלת היום היא שהפגיעה במבנה השריר וברקמות החיבור גורמות לתהליך דלקתי להעלאת ריכוז הפרואטאוליטים, שגורם לפירוק מרכיבים חלבוניים בשריר, שגורם להצטברות מטבוליטים וצבירת נוזלים, וכתוצאה מזאת, מופרשים היסטמינים וקינין שאלו חומרי כאב.
ככה שזה לא בדיוק מה שציינת,

עכשיו יש הבדל גדול בין להזרים את הדם, לבין לבצע אימון בכאבים בלתי נסבלים

לא יודע מאיפה הבאת את זה שזה נטו חומצה לקטית, הטענה המקובלת היום היא שהפגיעה במבנה השריר וברקמות החיבור גורמות לתהליך דלקתי להעלאת ריכוז הפרואטאוליטים, שגורם לפירוק מרכיבים חלבוניים בשריר, שגורם להצטברות מטבוליטים וצבירת נוזלים, וכתוצאה מזאת, מופרשים היסטמינים וקינין שאלו חומרי כאב.
מה שאתה תיארת זה בצורה מסובכת מאוד תהליך דלקתי ברקמות החיבור של השריר, אחת התיאוריות האקטואליות לדומס, למרות שזה עוד לא וודאי

עכשיו יש הבדל גדול בין להזרים את הדם, לבין לבצע אימון בכאבים בלתי נסבלים
זה מה שאמרתי, אם יש כאבים בלתי נסבלים במהלך האימון אז שלא יתאמן, אבל לא ללכת לאימון בגלל אותם הכאבים לרוב זו לא הדרך, כי בדרך כלל הכאב משתחרר עוד בחימום

ככה שזה לא בדיוק מה שציינת,
הוא ציין שהוא בידיוק חוזר להתאמן אחרי תקופה, ככה שזה 99% הצטברות של חומצה לקטית, שפשוט מאותת למערכת העצבים שלו לנוח ולנשום, משהו שלא רלוונטי אחרי שנחת, פשוט יש לו עדיין הצטברות בשריר

זה מה שאמרתי, אם יש כאבים בלתי נסבלים במהלך האימון אז שלא יתאמן
לא, זה מה שאני אמרתי, ואתה אמרת שהגוף טיפש, הנה:
מסכים אבל יש גבול מסויים
במקרים האלה לרוב הגוף טיפש

אבל לא משנה עזוב, אתה רוצה להיות צודק אז בבקשה, אתה צודק 😃

כל עוד הכאב נסבל ומאפשר לבצע את התרגיל בטכניקה טובה אפשר להתאמן אבל ברגע ואחד מן התנאים לא קיים (יש כאב או מגבלה לבצע בטכניקה טובה) לא נבצע את האימון.

בסופו של דבר השאלה פה היא עד כמה תפוס.
אם תפוס מוות אז תנוח.
אם תפוס ומשתחרר קצת בחימום, אתה יכול לעשות אימון קל יותר.

גם ככה אחרי עוד 3-6 אימונים השרירים שלך פחות ייתפסו

תקשיב לגוף שלך, אם הגוף שלך תפוס ממש תנוח.
עוד שבועיים-חודש הגוף כבר יתרגל לעומסים ותוכל להתאמן באופן סדיר

תקשיב לגוף שלך, אם הגוף שלך תפוס ממש תנוח.
עוד שבועיים-חודש הגוף כבר יתרגל לעומסים ותוכל להתאמן באופן סדיר
לא יודע מה איתך אבל אני מתאמן שנתיים ועדיין נתפס אחרי כל אימון שהוא לא התאוששות.
אם אתה מתחיל חימום וזה נהיה יותר טוב, אז אין בעיה, אם כל תנועה מחמירה את זה אז זה כבר לא באמת רק תפוס וצריך להוריד הילוך
זו הגישה.

לא יודע מה איתך אבל אני מתאמן שנתיים ועדיין נתפס אחרי כל אימון שהוא לא התאוששות.

זו הגישה.
לא נראה לי שאתה מבין את המושג להיתפס, ובלי קשר מאוד מוזר שיש לך את ההרגשה הזאת אחרי שנתיים , אני לא זוכר שהשרירים שלי נתפסו ברמה שאני לא יכול להתאמן בשנים האחרונות ואני מתאמן ותיק.

אתה בחיטוב שנתיים? לא רואה סיבה להיתפס אחרי כל אימון אלא אם אתה בחיטוב והתאוששת קשה יותר.
לא נראה לי שאתה מבין את המושג להיתפס, ובלי קשר מאוד מוזר שיש לך את ההרגשה הזאת אחרי שנתיים , אני לא זוכר שהשרירים שלי נתפסו ברמה שאני לא יכול להתאמן בשנים האחרונות ואני מתאמן ותיק.
כמובן שזה משתנה בהתאם למיקום האימון בסבב הנוכחי.
סוף סבב יש אימונים שקשה לי ללכת כמה ימים.

מה ההגדרה לתפוס?

כמובן שזה משתנה בהתאם למיקום האימון בסבב הנוכחי.
סוף סבב יש אימונים שקשה לי ללכת כמה ימים.

מה ההגדרה לתפוס?
אני מדבר על להיתפס ברמה שאתה לא יכול לעשות פעולות יום יומיות בסיסיות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית