הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית חדשה שבנו לי אונליין (AB) - דעתכם?

MeirTor

משתמש מתחיל
119
6
נק' מוניטין:
6
119
6
שלום לחברי הפורום,
בן 21, משקל 65, גובה 1.70

התחלתי לפני 5 חודשים FBW, ולפני כחודש AB שלגמרי נתקעתי איתה. לא הצלחתי להתקדם במשקלי העבודה ומחוות דעת שקיבלתי כאן בפורום, הבנתי שהתוכנית לא טובה בכלל ("רשימת מכולת").

פניתי אתמול לייעוץ אונליין אצל מדריך כושר, וזו התוכנית שהוא בנה לי:

A

* אובר הד 3*5
* בנצ' פרס 3*10
* מקבילים 3*12
* פרפר בדאמבלים (אפשר גם במכונה אם אני מתקשה עם הטכניקה) 3*12
* הנפות קדימה 3*10
* פשיטת מרפקים בכבל 3*12

(כפיפות בטן בסוף האימון)

B

* סקוואט 3*5
* פנדליי רואו (אפשר עם מכונה) 3*10
* לאנג'ים עם דאמבלים 3*10
* מוט דבליו 3*12
* הרחקת כתפיים עם דמאבלים 2*10
* משיכת פולי עליון 3*12

אשמח לשמוע מה דעתכם על התוכנית.
אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר זמן מה ומעריך מאוד את העובדה שאנשים רציניים לוקחים את הזמן כדי לשתף אחרים בידע והמלצות.
נכנסתי לעולם הזה של פיתוח גוף לפני כחצי שנה ויש לי כל כך הרבה מה ללמוד. מקווה שהפעם התוכנית נורמאלית, כי עייפתי כבר מחאפרים.
תודה

נ.ב
אני נוטל קריאטין ואבקת חלבון על בסיס יומי.

נערך לאחרונה:
יש כמות תרגילים / חזרות?

הוא בנה לך גם תפריט תזונה ?

• פותח/ת השרשור
ועל זה שילמת כסף?

חבל, לקחת כסף בשביל לעשות "העתק הדבק" ולתת "דגשים" לתפריט זו עבודה בעיניים.
אתה פה כבר כמה חודשים, יכלת ללמוד לבד ולבנות לך תפריט תזונה ואימונים ואף להתייעץ.
מקווה שתלמד לקח להבא.

למען הסר ספק - אני לא פוסל ייעוץ אישי, אבל לא במתכונת הזו של "דגשים" לתפריט.
תוכנית אימונים ותפריט תזונה זה משהו אינדיוידואלי וצריך להתאים את זה לסדר יום שלך, למטרות שלך, לסוג אוכל שאתה אוהב, וכו'.

• פותח/ת השרשור
חבל, לקחת כסף בשביל לעשות "העתק הדבק" ולתת "דגשים" לתפריט זו עבודה בעיניים.
אתה פה כבר כמה חודשים, יכלת ללמוד לבד ולבנות לך תפריט תזונה ואימונים ואף להתייעץ.
מקווה שתלמד לקח להבא.

למען הסר ספק - אני לא פוסל ייעוץ אישי, אבל לא במתכונת הזו של "דגשים" לתפריט.
תוכנית אימונים ותפריט תזונה זה משהו אינדיוידואלי וצריך להתאים את זה לסדר יום שלך, למטרות שלך, לסוג אוכל שאתה אוהב, וכו'.

הבנתי, תודה שהארת את עיניי.
מה דעתך על התוכנית עצמה?

איך הטכניקה שלך בתרגילים מורכבים ? בנץ', סקאווט, דדליפט ופרס ?
לאלו משקלים הגעת כשעבדת FBW ?

• פותח/ת השרשור
איך הטכניקה שלך בתרגילים מורכבים ? בנץ', סקאווט, דדליפט ופרס ?
לאלו משקלים הגעת כשעבדת FBW ?

סקוואט זה אחד התרגילים הכי מסובכים בעיניי. אני כל פעם לומד משהו חדש על התרגיל הזה, ככה שהטכניקה לא מושלמת, אבל אני משתפר.
התחלתי עם מוט ארוך ריק, והיום אני מוסיף למוט 30 ק''ג.

דדליפט אני לא עושה. יש לי עקמת בגב והתרגיל הזה לא מומלץ בשבילי.

אובר הד פרס - התחלתי עם מוט קצר ריק, עברתי בהדרגה למוט ארוך ריק, והיום אני מוסיף למוט הארוך 10 ק''ג. ככה כבר חודש וחצי תקוע עם המשקל הזה. זה תרגיל מאתגר שאני דווקא מחבב, אבל מתקשה להתקדם בו.

בנץ' (לחיצת חזה כנגד דאמבלים) - התחלתי עם 7 ק''ג בכל יד, עכשיו אני עושה 15 ק''ג בכל יד. ככה כבר למעלה מחודשיים. לא מצליח להרים 17.5 ק''ג לצערי.

התחלתי להתאמן עם משקל 65, אחרי חיטוב של חודשיים ירדתי ל-63, ועכשיו כבר כארבעה חודשים במסה (או שלא?) נע בין 65 ל-65.5
אחוז שומן די גבוה לדעתי. הבטן נפוחה. יכול לצרף תמונה עדכנית, אם רלוונטי.

תודה רבה

א. אתה יכול להעלות תמונה של לפני ואחרי - יש אפשרות למתאמן מתחיל כשהוא באחוז שומן גבוה ומסת שריר נמוכה לרדת במשקל גוף ולעלות במסת שריר - אבל שוב זה רק במצב התחלתי.

ב. אם יש באפשרותך להשקיע קצת כסף - הייתי לוקח מאמן אישי (תתייעץ בפורום) שיעבוד איתך על תרגילים מורכבים.
אתה עדיין מתאמן "מתחיל" ולפני שאתה ממשיך להתקדם עדיף לדעת טכניקה של תרגילים. כמו כן יש הרבה סרטונים טובים ביוטיוב ואתה יכול להעלות פה סרטונים לצורך בדיקת טכניקה

ג. יש בפורטלים הרבה מאמרים על תוכניות אימון ומדריך למתאמן המתחיל לבניית תפריט תזונה - גם פה לאחר שקראת בקפדנות ובנית לך תוכנית, תרשום את מה שבנית לך ויתנו לך נקודות לשינוי ודגשים.

ד. למה בנץ' עם דאמבלים ולא במוט?

• פותח/ת השרשור
א. אתה יכול להעלות תמונה של לפני ואחרי - יש אפשרות למתאמן מתחיל כשהוא באחוז שומן גבוה ומסת שריר נמוכה לרדת במשקל גוף ולעלות במסת שריר - אבל שוב זה רק במצב התחלתי.

ב. אם יש באפשרותך להשקיע קצת כסף - הייתי לוקח מאמן אישי (תתייעץ בפורום) שיעבוד איתך על תרגילים מורכבים.
אתה עדיין מתאמן "מתחיל" ולפני שאתה ממשיך להתקדם עדיף לדעת טכניקה של תרגילים. כמו כן יש הרבה סרטונים טובים ביוטיוב ואתה יכול להעלות פה סרטונים לצורך בדיקת טכניקה

ג. יש בפורטלים הרבה מאמרים על תוכניות אימון ומדריך למתאמן המתחיל לבניית תפריט תזונה - גם פה לאחר שקראת בקפדנות ובנית לך תוכנית, תרשום את מה שבנית לך ויתנו לך נקודות לשינוי ודגשים.

ד. למה בנץ' עם דאמבלים ולא במוט?

תודה רבה. קשה לי לעמוד בתפריט מסודר, בגלל שאני חייל.
לגבי בנץ' עם דאמבלים - יותר נוח ופחות מסוכן אם אין מישהו שיעזור.

מצרף תמונה של לפני ואחרי - הפרש של 4 חודשים. 4 חודשים בהם לא פספסתי אף אימון, הוצאתי מאות שקלים על אבקות חלבון וירקתי דם.
יכול לזהות מה צולם באפריל ומה באוגוסט?
באמת מעניין אותי לדעת אם מישהו פה יכול להבחין בהבדל... :/

Collage 2017-08-21 15_11_53_01_01_01.jpg

לא, האמת שקשה להבדיל
הייתי מנחש שצד ימין זה אחרי כי רואים טיפונת טיפונת טיפונת שינוי.
אבל זה בהחלט לא מספיק ל 4 חודשים

אין לי ספק ש -
א. הטכניקה שלך בתרגילים לקויה
ב. התזונה שלך לא טובה

• פותח/ת השרשור
לא, האמת שקשה להבדיל
הייתי מנחש שצד ימין זה אחרי כי רואים טיפונת טיפונת טיפונת שינוי.
אבל זה בהחלט לא מספיק ל 4 חודשים

אין לי ספק ש -
א. הטכניקה שלך בתרגילים לקויה
ב. התזונה שלך לא טובה

זהו שלא, צד שמאל זה אחרי 😵
האם גנטיקה לא טובה משחקת תפקיד?
לא שאני מזלזל בדעה שלך. אכן התזונה שלי לא מסודרת ויש תרגילים שאני לא שולט בטכניקה שלהם.

זהו שלא, צד שמאל זה אחרי 😵
האם גנטיקה לא טובה משחקת תפקיד?
לא שאני מזלזל בדעה שלך. אכן התזונה שלי לא מסודרת ויש תרגילים שאני לא שולט בטכניקה שלהם.

במצב שלך אין דבר כזה גנטיקה, אתה לא התקדמת כלל, סימן שמשהו לא בסדר בשני הדברים שציינתי.

• פותח/ת השרשור
במצב שלך אין דבר כזה גנטיקה, אתה לא התקדמת כלל, סימן שמשהו לא בסדר בשני הדברים שציינתי.

יכול להיות ש''לא התקדמת כלל'' קצת קיצוני. אני מצליח להרים בשיטתיות משקלים שלא חלמתי עליהם לפני חצי שנה, אך זה לא מתבטא במראה החיצוני משום מה...

אין לך מה להעלב,

התכוונתי מבחינת היפרוטרפיה

אני מניח שהבעיה קודם כל מתחילה בתזונה

אמרת שיש לך בעיה עם תזונה מסודרת עקב שירות צבאי. אבל שאתה משתדל לאכול 100 גרם חלבון

אז קודם כל זה לא מספיק אלא אם כן אתה שוקל 50

תקפיד לאכול 2 גרם חלבון כפול משקל גוף - חלבון מלא

טונה - 25 גרם

קוטג - 25 גרם

חלבון ביצה - 4 גרם

100 גרם חזה עוף לאחר בישול - כ 25 גרם

סקופ חלבון כ 23-25 גרם

ובקיצור : FoodsDictionary - מחשבון קלוריות

• פותח/ת השרשור
אין לך מה להעלב,

התכוונתי מבחינת היפרוטרפיה

אני מניח שהבעיה קודם כל מתחילה בתזונה

אמרת שיש לך בעיה עם תזונה מסודרת עקב שירות צבאי. אבל שאתה משתדל לאכול 100 גרם חלבון

אז קודם כל זה לא מספיק אלא אם כן אתה שוקל 50

תקפיד לאכול 2 גרם חלבון כפול משקל גוף - חלבון מלא

טונה - 25 גרם

קוטג - 25 גרם

חלבון ביצה - 4 גרם

100 גרם חזה עוף לאחר בישול - כ 25 גרם

סקופ חלבון כ 23-25 גרם

ובקיצור : FoodsDictionary - מחשבון קלוריות

תודה רבה לך. מעריך מאוד את העזרה והסבלנות.
חשבתי שכמות החלבון היומית שאני צורך מספקת. הלכתי לפי ההמלצה של 1.5 גרם לכל משקל גוף: 65*1.5 = 97 גרם

Back
למעלה תחתית