הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פער ברגליים מהפלג גוף עליון

Gilad8887

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום חברי הפורום. אני לוחם בצהל ולפני הצבא הייתי מתאמן כמה שנים בפיתוח גוף. התגייסתי לצבא ולא לפני הרבה זמן סיימתי מסלול ויצא שבמשך שנה וחמש לא התאמנתי כמעט בכלל חוץ מפקלים שעושים בצבא. הפלג גוף עליון שלי די חזק אני במתח מבצע 5x5 עם 40 קילו משקל גוף 83 בנץ פרס 5x5 115 קילו (כל סט עם אותו משקל 2 דקות מנוחה בין סט לסט). עכשיו הרגליים שלי מאוד חלשות יחסית לפלג גוף עליון לא ממש התאמנתי גם על סקוואט ודדליפט לפני הצבא. אני מבצע כרגע 5x5 100 קילו סקוואט וזה פער רציני יחסית לסקוואט. לי אין מושג באימוני פוואר ליפטינג. עכשיו רציתי עזרה איך אני אמור לחזק את הסקוואט ואת הבנץ שלי כמו שצריך וגם בפלג גוף עליון. כי תוכנית של מתחילים לא נראה לי מתאימה לי ואין לי מושג באיך לבנות תוכנית לחוזק

בעזהי"ת

בהנחה שכוונתך לחי"ר, באיזה מסגרת אתה לוחם: גדודיונר? גדס"ר וכאלה?
הדברים צריכים להילקח בזהירות כשמנסים להרכיב לך משהו, היות ויש צורך לקחת בחשבון את העומס הכללי שנמצא על הגוף שלך, ובלעדי זאת יהיה חסר אחריות להפליג מעבר לאמירות כלליות.

המסגרת שבה שאתה לוחם והתדירות שבה מתאפשר לך להגיע לחד"כ אלו 2 דברים מאוד רלוונטים על מנת שנוכל לתת לך תשובה מתאימה.

עזוב מתחילים הגעתי איתה סקוואט 180 היא טובה משקלים שלך לא צריך יותר
מרום אתה לא הגעת איתה לסקוואט 180 תוך כדי שהיית לוחם בצבא. זה בעייתי להמליץ למישהו על ss, או תכנית אחרת לצורך העניין, בלי לדעת יותר פרטים על השגרה שלו

• פותח/ת השרשור
מרום אתה לא הגעת איתה לסקוואט 180 תוך כדי שהיית לוחם בצבא. זה בעייתי להמליץ למישהו על ss, או תכנית אחרת לצורך העניין, בלי לדעת יותר פרטים על השגרה שלו
בעזהי"ת

בהנחה שכוונתך לחי"ר, באיזה מסגרת אתה לוחם: גדודיונר? גדס"ר וכאלה?
הדברים צריכים להילקח בזהירות כשמנסים להרכיב לך משהו, היות ויש צורך לקחת בחשבון את העומס הכללי שנמצא על הגוף שלך, ובלעדי זאת יהיה חסר אחריות להפליג מעבר לאמירות כלליות.

המסגרת שבה שאתה לוחם והתדירות שבה מתאפשר לך להגיע לחד"כ אלו 2 דברים מאוד רלוונטים על מנת שנוכל לתת לך תשובה מתאימה.

יש לי אחלה זמן להתאמן אני בקו עכשיו אז אני לא עושה משהו פיזי שימנע ממני להתאמן. מה אז אתם ממליצים לעשות?
הקפצה
לא קיבלתי תשובה. אפשר עזרה?

בעזהי"ת

תתחיל סקוואט על פי הלינארית של ביל סטאר, בשילוב עם דדליפט ברמה בינונית-קלה וללא התקדמות. לאחר תקופת התקדמות בסקוואט, תעצור את ההתקדמות שלו, ותעבור להתקדמות בדדליפט. וחוזר חלילה. זו הצעה מאוד זהירה, ברמת המתינות שג'ים וונדלר ממליץ ל-531 שלו, וזאת כי באמת לאיפה אתה ממהר, ומה יקרה אם תתקדם בעקביות מתונה?

עשית בשכל ששאלת כאן. לגבי מתחילים / לא - בכל הנוגע לכוח בפלג גוף עליון, אתה כן מתחיל. כמו שאני מתאמן 10 שנים, אבל בהורדות ידיים שמעולם לא עשיתי, אם אחליט להתאמן לזה - אהיה מתחיל.

שיטה די בטוח להתקדם זה לבצע 3-5 סטים של 5-8 חזרות, להתחיל ממאד נמוך וכל שבוע להעלות 5-2.5 קילו. ברגע שנתקע, מבצע ריסט ועוד הפעם. שים לב שהטכניקה טובה לכל אורך הדרך - עומק וכו׳.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית