הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הנשים החזקות בארץ דווקא בוויטליפטינג...

מצב
השרשור נעול

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737

ופתאום זה פגע בי-
משקל גוף נמוך, טכניקה מושלמת

הנשים של הוויטליפטינג הישראלי התחילו להגיע לרמה יחסית מכובדת מבחינת כוח (במיוחד בהשוואה לפווארליפטריות בארץ ישראל) ושווה לתת להם קצת כבוד.

בוידאו שרית עם 130 קילו על 63 מ.ג
שווה לחפש גם את ניקול רובינוביץ שעשתה 130 על טיפה יותר משקל (אבל היא בת 18-19)
רייצ׳ל הייז עשתה 125 על אפילו פחות משקל לדעתי.

כיף לראות, חבל של פווארליפטינג אין מה להציע להם גם.

שופוני ודורסניות מזעזת?
תסביר בבקשה כי אני פשוט לא מבין איפה נועם (שהדיון נגרר לשיח עליה) דורסת אנשים.

אז ולאד לא מפרסם את עצמו, מה זה אומר?
שמי שכן מפרסם את עצמו עושה משהו שהוא לא בסדר?

זה אומר שני דברים:

1. יש אנשים שמתפארים ומתרברים בהישגיהם בצורה חסרת פרופורציות ולדון בזה זה לא שיימינג.

2. יש אנשים חזקים מהם פי כמה ששומרים על צניעות וכיף לראות שההישגים שלהם מוצאים בסוף במה.

לגבי הדורסנות, אתה באמת רוצה שאביא לך דוגמאות מ"קהילת הפאוורליפטינג של ישראל"?
שם אפילו תגובות עם ביקורת בונה זכו ממנה ומחבריה לקטילה דורסנית.
ההתרברבות של נועם לא קשורה לדיון ולא נכתבה בדיון הזה ולא כתגובה לדיון הזה.

פרגן לשרית במקום לטחון מים עוד פעם.

האשמתם את קרוספיטר ואז אותי בגסות בהאשמות שקריות על כלום ושום דבר. היה פה דיון על דבר שהוא מאוד רלוונטי ואין בזה פסול ובטח שאין בזה להוריד מההישג המדהים של שרית.

זה אומר שני דברים:

1. יש אנשים שמתפארים ומתרברים בהישגיהם בצורה חסרת פרופורציות ולדון בזה זה לא שיימינג.

2. יש אנשים חזקים מהם פי כמה ששומרים על צניעות וכיף לראות שההישגים שלהם מוצאים בסוף במה.

לגבי הדורסנות, אתה באמת רוצה שאביא לך דוגמאות מ"קהילת הפאוורליפטינג של ישראל"?
שם אפילו תגובות עם ביקורת בונה זכו ממנה ומחבריה לקטילה דורסנית.

נראה לי שאנשים צריכים להתחיל לקחת בפרופורציה מה כתבו 2 ילדות בנות 18-19 בפייסבוק או מה נכתב בקבוצה x בפייסבוק, לא צריך לנסות "להוכיח" כל הזמן ולשכנע את המשוכנעים.

מי שיילך אחורה 5-6 שנים יראה את ההסברים שלי על גב עגול, ברכיים קורסות וכד' בפוסטים מפה בפורום ומעבר לפורום כפי שיעיד @subzero112233 הקשיש.

הפוסט היה פשוט להביא לתשומת ליבם של כותבי הפורום שבעולם וויטליפטינג הישראלי יש בנות מדהימות שמרימות מדהים עם פחות ציוד והכי חשוב בלי כמעט ׳התפשרות׳ על טכניקה.
@Lior Baron לא הייתה פה מטרה לעשות השוואות, רק להראות שיש עוד נשים חזקות מלבד אלו שכותבות שהן חזקות או אלו שבגלל שהן חזקות מרשות לעצמן לפרסם שטויות.
ככה גם אולי לבנות פה בפורום תהיינה יותר אפשרויות שהן רוצות להתנסות בתחום הכוח ושיידעו, יש גם עולם של וויטליפטינג ששם הבנות חזקות באמת ויכולות לתת עצה לגביי אימוני הכוח.
מה גם ששרית מאמנת, ניקול תהיה גם מאמנת בעתיד, שווה להכיר שקיימות מאמנות שידעו להביא מתאמנות למצב של כוח אמיתי ללא עזרים וגם ללמד על שאר מרכיבי הכושר ובעיקר לקדם את המתאמנות שלהן בצורה בריאה ואחריות ולא כמו מה שראינו פה בעבר, רק רציתי שידעו שקיימת האופציה, זה הכל.
(ועל הדרך לפרגן לשרית גם)

אפשר לפרגן גם ללא השוואות מיותרות ופגיעה באנשים.
ולמה אתה מתכוון כשאתה רושם "שידעו להביא מתאמנות למצב של כוח אמיתי ללא עזרים" ?

• פותח/ת השרשור
אפשר לפרגן גם ללא השוואות מיותרות ופגיעה באנשים.
ולמה אתה מתכוון כשאתה רושם "שידעו להביא מתאמנות למצב של כוח אמיתי ללא עזרים" ?

ההשוואה היחידה שעשיתי זה מספורט כוח לספורט כוח לא דיברתי כל כך על אנשים ספציפיים.
במה לדעתך ׳פגעתי באנשים אחרים׳?

כוח אמיתי כמו שסאבזירו אמר (כנראה שלא קראת את כל האשכול) זה לעשות סקוואט בלי רצועות וחגורה במשקל כבד.
שאתה מרים עם רצועות בכל הגוף וחגורה לוואבר וכו׳... זה כמה אתה מרים לא כמה אתה חזק ויש הבדל בין השניים
@subzero112233

כוח אמיתי כמו שסאבזירו אמר (כנראה שלא קראת את כל האשכול) זה לעשות סקוואט בלי רצועות וחגורה במשקל כבד.
שאתה מרים עם רצועות בכל הגוף וחגורה לוואבר וכו׳... זה כמה אתה מרים לא כמה אתה חזק ויש הבדל בין השניים
אם זה לא רצועות, אז מזה החבישות האלה מסביב לברך בסרטון של שרית? ראיתי גם אצל ניקול ורייצ'ל (ועוד הרבה אחרים) אבל לא הבנתי מזה

• פותח/ת השרשור
אם זה לא רצועות, אז מזה החבישות האלה מסביב לברך בסרטון של שרית? ראיתי גם אצל ניקול ורייצ'ל (ועוד הרבה אחרים) אבל לא הבנתי מזה

זה כמו מגן לברך , רצועות בד כאלו לשמור על חום לא יותר מזה

אני לא יודע על מה אתה מדבר. לי יש חבר שמאמן נשים שעושות 100-90 קילו סקוואט עשיריות לאחר אימון נפח שלם, וכן בטכניקה יותר מדוייקת ממה שהעלית פה (ראיתי אצלו שלוש מתאמנות כאלו, לא יודע כמה יש לו בסה"כ). והן בכלל מתחום הבילדינג אולי אם אפשר לסווג איכשהו, לא לכולם איכפת מתחרויות וטייטלים.
ההשוואה היחידה שעשיתי זה מספורט כוח לספורט כוח לא דיברתי כל כך על אנשים ספציפיים.
במה לדעתך ׳פגעתי באנשים אחרים׳?

@subzero112233
לא אתייחס בנוגע לרצועות זה די לא מעניין, גם לדעתי זו רמאות כפי שאתה אומר וזה לא פופולארי, אצלינו אף אחד לא מתאמן עם רצועות ואני מניח שככה גם מתחרים (אתה יודע ישנן תחרויות ללא). לגבי חגורה, אתה תשים כי כולם שמים, זה לא אומר שאותם אנשים לא מרימים יותר ממך ומהרבה משקולנים ללא שום עזרים, הם מתאמנים גם על זה.
אני אישית לא מת על כל העזרים האלו, אני מבצע 'ATG' ללא שום דבר, אבל בתחרות, אני כן מקצץ טיפה בעומק (כמו בתמונת פרופיל פה) ושם חגורה, לא רואה באמת חולשה בזה בפגישה חד פעמית, זה לא מוסיף באמת הרבה.

ואני חייב לציין שהספורט עם הציוד כבר לא פופולארי כמו פעם, אנשים כנראה הבינו שזה לא באמת מעניין.

נערך לאחרונה:
רצועות של משקולנים לא שוות ערך לרצועות של ליפטרים.

זה שווה ערך לשרוולים, זה לא נותן עוד משקל על המוט.

• פותח/ת השרשור
אז למה לא לשים פשוט שרוולים?

כי אתה לא רוצה להיות עם זה כל האימון ואין להם כוח להוריד נעליים ולשים שרוולים בשביל 2-3 סטים...
אני לא יודע על מה אתה מדבר. לי יש חבר שמאמן נשים שעושות 100-90 קילו סקוואט עשיריות לאחר אימון נפח שלם, וכן בטכניקה יותר מדוייקת ממה שהעלית פה (ראיתי אצלו שלוש מתאמנות כאלו, לא יודע כמה יש לו בסה"כ). והן בכלל מתחום הבילדינג אולי אם אפשר לסווג איכשהו, לא לכולם איכפת מתחרויות וטייטלים.

לא אתייחס בנוגע לרצועות זה די לא מעניין, גם לדעתי זו רמאות כפי שאתה אומר וזה לא פופולארי, אצלינו אף אחד לא מתאמן עם רצועות ואני מניח שככה גם מתחרים (אתה יודע ישנן תחרויות ללא). לגבי חגורה, אתה תשים כי כולם שמים, זה לא אומר שאותם אנשים לא מרימים יותר ממך ומהרבה משקולנים ללא שום עזרים, הם מתאמנים גם על זה.
אני אישית לא מת על כל העזרים האלו, אני מבצע 'ATG' ללא שום דבר, אבל בתחרות, אני כן מקצץ טיפה בעומק (כמו בתמונת פרופיל פה) ושם חגורה, לא רואה באמת חולשה בזה בפגישה חד פעמית, זה לא מוסיף באמת הרבה.

ואני חייב לציין שהספורט עם הציוד כבר לא פופולארי כמו פעם, אנשים כנראה הבינו שזה לא באמת מעניין.

לא אמרתי שזאת ׳רמאות׳ , אמרתי שכדי לדעת כמה אתה באמת חזק אתה צריך להרים ללא ללא ולא רק בתרגיל אחד של משיכה או שפיפה, יש מגוון תרגילים שמבטאים כוח כזה או אחר.
אין לי בעיה עם אנשים שמתאמנים כדי להרים כמה שיותר בעזרת מוניפולציות כאלו ואחרות , רק אמרתי שהרבה פעמים זה לא מבטא את הכוח האמיתי.

כי אתה לא רוצה להיות עם זה כל האימון ואין להם כוח להוריד נעליים ולשים שרוולים בשביל 2-3 סטים...

לא אמרתי שזאת ׳רמאות׳ , אמרתי שכדי לדעת כמה אתה באמת חזק אתה צריך להרים ללא ללא ולא רק בתרגיל אחד של משיכה או שפיפה, יש מגוון תרגילים שמבטאים כוח כזה או אחר.
אין לי בעיה עם אנשים שמתאמנים כדי להרים כמה שיותר בעזרת מוניפולציות כאלו ואחרות , רק אמרתי שהרבה פעמים זה לא מבטא את הכוח האמיתי.
אמרת שזה רמאות במילים אחרות. ואני מסכים. אין צורך לכבס את זה כולנו חושבים ככה גם חצי מקהילת הפאורליפטינג חושבת ככה כי זה נכון.

• אהבתי
Reactions: Ger
  • פותח/ת השרשור
אמרת שזה רמאות במילים אחרות. ואני מסכים. אין צורך לכבס את זה כולנו חושבים ככה גם חצי מקהילת הפאורליפטינג חושבת ככה כי זה נכון.

לא אמרתי שזאת רמאות במילים אחרות, רק אמרתי שיש הבדל בין להיות חזק לבין להרים הכי כבד שאפשר.

מורן חווה על 62 קג משקל גוף עשתה בתחרות ב 23/7 120 סקווט ו 120 דדליפט
ואנוכי, ביוני 2015 באליפות אירופה
137.5 סקווט
77.5 בנץ
ובדצמבר אותה שנה בבת ים בתחרות 155 דדליפט
כל הנל במישקל גוף של 53 -54 קג.
מורן ואני מקוות להשתפר בנובמבר הקרוב
וממליצה גם לשים לב לאירנה פומרנצב שמסקביטה 110 על 44 קג משקל גוף. יום מצויין!

מורן חווה על 62 קג משקל גוף עשתה בתחרות ב 23/7 120 סקווט ו 120 דדליפט
ואנוכי, ביוני 2015 באליפות אירופה
137.5 סקווט
77.5 בנץ
ובדצמבר אותה שנה בבת ים בתחרות 155 דדליפט
כל הנל במישקל גוף של 53 -54 קג.
מורן ואני מקוות להשתפר בנובמבר הקרוב
וממליצה גם לשים לב לאירנה פומרנצב שמסקביטה 110 על 44 קג משקל גוף. יום מצויין!
ציוד כלשהו?

ראפסים וחגורה. עם מה שנקרא בליפטינג קרב 3 עם ציוד התוצאות היו 185-117.5-165 בעד 56 קג
מעניין לראות את הדדליפט שלה.
אם היא תתחרה בליפטינג נראה לי שיספיק לה סקבט+דדליפט כדי לקחת את הקטגוריה, היא לא תצטרך אפילו בנץ'.
ניראה לי שכבר הרבה זמן לא הסתובבת

ופתאום זה פגע בי-
משקל גוף נמוך, טכניקה מושלמת

הנשים של הוויטליפטינג הישראלי התחילו להגיע לרמה יחסית מכובדת מבחינת כוח (במיוחד בהשוואה לפווארליפטריות בארץ ישראל) ושווה לתת להם קצת כבוד.

בוידאו שרית עם 130 קילו על 63 מ.ג
שווה לחפש גם את ניקול רובינוביץ שעשתה 130 על טיפה יותר משקל (אבל היא בת 18-19)
רייצ׳ל הייז עשתה 125 על אפילו פחות משקל לדעתי.

כיף לראות, חבל של פווארליפטינג אין מה להציע להם גם.

חשוב לציין שבעוד שמישקולניות זה פחות או יותר עוד מתקבל בהבנה לנערות, בליפטינג אין בכללל בנות צעירות. אם הן מבליחות לתחרות אחת הם מיד נעלמות. אנה סוקולוב התחילה בגיל 34. אני התחלתי בגיל 45. הנסיון להכשיר דור ממשיך לא צולח בידינו. היחידה שמצמידה כרגע היא ליזה טומילוב בת ה 14 שלוחצת 55 קג ובשנה האחרונה ניכנסה גם לדדליפט. הלוואי והדיעה שנשים יכולות ומותר ונשי להיות חזקות היתה מקובלת כאן בארצנו... ולא נושא ללעג.
שימו לב שאנה נועם ליזה הן בנות של או בנות זוג של ליפטרים תומכים...

נערך לאחרונה:
חשוב לציין שבעוד שמישקולניות זה פחות או יותר עוד מתקבל בהבנה לנערות, בליפטינג אין בכללל בנות צעירות. אם הן מבליחות לתחרות אחת הם מיד נעלמות. אנה סוקולוב התחילה בגיל 34. אני התחלתי בגיל 45. הנסיון להכשיר דור ממשיך לא צולח בידינו. היחידה שמצמידה כרגע היא ליזה טומילוב בת ה 14 שלוחצת 55 קג ובשנה האחרונה ניכנסה גם לדדליפט. הלוואי והגיעה שנשים יכולות ומותר ונשי להיות חזקות היתה מקובלת כאן בארצנו... ולא נושא ללעג.
נכון שאין הרבה נערות שמרימות אבל דווקא בזמן האחרון שמתי לב שעלתה כמות הנערות שנכנסו לספורט הזה אבל רובן לא תמיד רוצות להתחרות וזה בסדר. גם לא כולן מתחברות לספורט הזה בלי קשר לגיל.
ויותר חשוב רוב ההורים כיום יעדיפו שהבת הקטנה והעדינה שלהם תלך לבלט או משהו כזה ולא להרים משקלים כבדים. יש כאלה שזכו כי ההורים שלהם באים מהתחום הזה והם מודעים להרבה מיתוסים כמו שזה ''פוגע בגדילה'', אבל ההורים שלא מודעים לכך שזה סך הכל מיתוס (כמו עוד הרבה)
לא ירוצו לרשום את הבת שלהם לחדר כושר או יתמכו בהחלטה שלה לעשות את זה.

אכן אחד היעדים שלי כבעלים של מועדון כושר
ו כמאמנת הוא לנסות למשוך בנות מהתיכון הסמוך מהסטודיו לחדר הכושר ואני משקיעה בזה לא מעט זמן וכסף (ואגב גם ההפך, מנסה להכניס גברים לסטודיו). יש שינוי בזה שבנות כבר מבינות שסקווט יעזור לישבנן להתחטב, אך מספסל הלחיצה והדדליפט הן נירתעות עדיין יותר מפגישה עם ליצן.

אכן אחד היעדים שלי כבעלים של מועדון כושר
ו כמאמנת הוא לנסות למשוך בנות מהתיכון הסמוך מהסטודיו לחדר הכושר ואני משקיעה בזה לא מעט זמן וכסף (ואגב גם ההפך, מנסה להכניס גברים לסטודיו). יש שינוי בזה שבנות כבר מבינות שסקווט יעזור לישבנן להתחטב, אך מספסל הלחיצה והדדליפט הן נירתעות עדיין יותר מפגישה עם ליצן.
אם כבר תיכון אז יש גם קשר ישיר גם לזה שבשיעורי ספורט בבית ספר יש לבנים את השיעור שלהם ולבנות את השיעור שלהן.
לא מדברת על הפרדה, אלא על זה שלבנות יש שיעורי ''עיצוב וחיטוב הגוף'' ושטויות בסגנון הזה, בעוד שהבנים רצים, עושים מתח, משחקי כדור..
גם מבחני הבגרות שונים, אמרו לי שהבנות צריכות לעשות ריקוד (?) וקצת בטן והבנים עושים ריצה, מתח ועוד.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית