אפילו בחיטוב אוכל יותר ממכם.

החזה שלך יורד לפני התחת (אתה מוריד אותו ואז מתיישב)
תשב קודם אחורה ותוריד את חזה ביחד (את הזווית של הגב)
ותקפיד על הברכיים

סה"כ יש שיפור גדול

אז תנו לי לקטוע את הליצנות ולהגיד לכם שפה זה לא תחרות פאוורליפטינג, וסקוואט באימונים אמור להגיע למתיחה בהאמסטרינג ולבאונס, לא לעומקים ומדידות עם מד זווית.

הליצן הוא אתה , בתחרות פאוורליפינג לאף אחד לא אכפת מהזוויות או אם הירך מקבילה לרצפה, מה שמשנה זה שעצם האגן יורדת יותר נמוך מהנקודה הכי גבוהה בעצם הפיקה שבברך, בדיוק מה שקבב אמר.

קודם כל הסקוואט שלך מאד השתפר, רק נשאר לך לדחוף את הברכיים החוצה כדי שהן לא יגלשו כמו שמוו כבר העיר לך.

ועכשיו לברבל תגיד מה אתה עושה צחוק? מה זה משנה אם זה תחרות פווארלפיטינג או אימונים המטרה היא לעבוד לאורך כל טווח התנועה, המתיחה באמסטרינג יכולה גם לקרות הרבה לפני שתשבור מקביל והיה פה דיון על זה. אתה צריך לעבור עוד פעם על הפרק של הסקוואט בספר, ולהבין למה אנחנו לא רוצים לעשות *סקוואט חלקי.

*סקוואט חלקי=כל סקוואט שבו עצם האגן לא יורדת מתחת לנקודה הכי גבוהה בפיקת הברך.

נראה לי שטיפה קשה לכם להבין....
אוקיי... זה בסדר תפסתם אותי ביום טוב יש לי סבלנות.
נתחיל בלבדוק עם אתם לפחות יודעים את הבסיס....
1.למה צריך לשבור מקביל?
2.האם שריר יכול להימתח עוד אחרי שהוא הגיע למתיחה מקסימלית?
3.מה גורם לברכיים לגלוש בבור\לגב להתעקם בבור?
4.האם לכל האנשים בעולם יש אותה גמישות בהאמסטרינג?

נראה לי שטיפה קשה לכם להבין....
אוקיי... זה בסדר תפסתם אותי ביום טוב יש לי סבלנות.
נתחיל בלבדוק עם אתם לפחות יודעים את הבסיס....
1.למה צריך לשבור מקביל?
2.האם שריר יכול להימתח עוד אחרי שהוא הגיע למתיחה מקסימלית?
3.מה גורם לברכיים לגלוש בבור\לגב להתעקם בבור?
4.האם לכל האנשים בעולם יש אותה גמישות בהאמסטרינג?

טוב נתחיל בזה שאחרי ההודעה הזאת אני מפסיק לזהם לו את הלוג.

1.אתה רוצה להגיד שצריך לשבור מקביל כי אחרי ששוברים מקביל האמסטרינג מגעים לקצה של המתיחה שלהם בנוסף לזה שגם שרירי המפשעה והתחת גם מגיעים לקצת המתיחה שלהם, אבל זו לא הסיבה היחידה שבגללה אנחנו שוברים מקביל.

הסיבה הנוספת ואולי היותר חשובה בשביל רובנו, היא במילה אחת, בטיחות. ברגע שאנחנו יורדים מתחת למקביל העומס שאליו נתונה הברך הוא מאוזן, ובנוסף ברגע שאנחנו לא שוברים מקביל המשקלים שאנחנו מסוגלים לשים על הגב הם הרבה יותר גבוהים והסיכוי לפציעה גדל.

2. התשובה בגוף השאלה, זה לא משנה את העובדה שהשריר יכול להגיע למתיחה מקסימלית בעוד מצב חוץ משבירת מקביל.

3. אתה מרפה את האמסטרינג-ברכיים גולשות קדימה. האמסטרינג מושכים את השרירים בקצה הפלביס- הגב מתעגל.

4.לא, אך זה לא משנה את העובדה שכולם צריכים לשבור מקביל. תקרא:
http://startingstrength.com/articles/active_hip_2_rippetoe.pdf

ודי עם השחצנות בבקשה.

אוקיי אז ממה שרשמת ב2 וממה שרשמת לפני זה אפשר להסיק שמתיחה מקסימלית בהאמסטרינג יכולה להתבצע אחרי שבירת מקביל, כי הרי זה מה שהמלצת לו לעשות, וגם בעוד מצבים חוץ משבירת מקביל (הרגע רשמת), אז תספר לי, במה זה תלוי איפה מגיעים למתיחה של ההאמסטרינג, ובאיזה מצב אפשר להגיע לזה לפני שבירת מקביל?

ואני מתקן את השאלה שלי-יש אנשים שהגמישות שלהם בהאמסטרינג גורמת להם להגיע למתיחה לפני שבירת מקביל?

דרך אגב אני ממש לא משתחצן וחבל לי שאתה חושב ככה, כמו כן בכלל לא שללתי את זה שאולי אני טועה ובגלל זה אני מפתח פה דיון, אם אל שמת לב אני טרול ואם הייתי כל כך בטוח בעצמי היית רושם משהו בסגנון "שניכם ליצנים, אני צודק ואתם טועים" ועוזב את האשכול.

אימון נורא מאכזב, אחרי 3 שעות שינה בלילה הסקוואטים לא עלו.
סקוואט:175 ק"ג ק"ג 4-4-את הסט השלישי לא טרחתי לנסות.
פרס: 87.5 1X5

קבב אין לי בעיה שתזהם את הלוג, הויכוח מעניין.

נירן אתה צריך לשלוט באיך שאתה יורד , הירידה שלך מבוקרת ופתאום אתה נופל .
בגלל זה אתה מאבד את המתח בהאמס הברכיים גולשות והההיפ דרייב קטן .

דבר שני שמפריע לי זה הגב שלך , אתה מגיע לזווית גדולה מידי וזה נראה לפעמים כמו GM .
אחיזה אמרו לך כבר תחזיק הכי צר שאתה מסוגל .

נירן אתה צריך לשלוט באיך שאתה יורד , הירידה שלך מבוקרת ופתאום אתה נופל .
בגלל זה אתה מאבד את המתח בהאמס הברכיים גולשות והההיפ דרייב קטן .

דבר שני שמפריע לי זה הגב שלך , אתה מגיע לזווית גדולה מידי וזה נראה לפעמים כמו GM .
אחיזה אמרו לך כבר תחזיק הכי צר שאתה מסוגל .

תודה, אתה יכול להגיד לי באיזה סרטון אני נופל? כי כל סקוואט שלי שונה מהאחר.
יש טיפים למה לעשות עם הגב? זה מה שגרם לי להתקע פעמיים היום.

אני חושב שהחוסר היפ דרייב יותר קשור לעובדה שברגע שהוא יוצא מהחור אז הוא משנה את הזווית של הראש, אני גם הייתי עושה את זה ומאז שהפסקתי הסקוואט מרגיש הרבה יותר טוב. תמצא נקודה להתמקד בה ותמשיך להסתכל אליה.

דאוס בקשר לגב שלו אני לא חושב שהוא מגיע לזווית גדולה מדי כי אם זה היה קורה הוא היה מאבד שיווי משקל לכיוון הבוהנות (אני לפחות לא רואת את זה קורה). אבל מה שלדעתי כן קורה זה עקב העובדה שיש לו טורסו קצר יחסית לרגליים שלו הזווית שהגב שלו צריך להגיע אליה כדי שהמוט יהיה בדיוק מתחת לאמצע כף הרגל יוצרת מנוף שקשה לו להתמודד איתו. תנסה להסתכל למטה ולדחוף את הברכיים החוצה לפני שאתה נוקט באמצעיים אחרים.

חמישי לא התאמנתי, שבת היה משחק שני בשבוע. בגלל ריבוי המשחקים אני לא יכול להרים כבד כי אני לא מתאושש. אני אנצל את ההזדמנות לשפר את הטכניקה בסקוואט.

סקוואט- 165 ק"ג ל3 חזרות, לא ברור לי למה לא עשיתי עוד 2 סטים.
בנצ'- 145 ק"ג לחמישיה
פאוורקלין- 90 ק"ג לשלישיה.

אימון קצת מבולגן.

אימון יום רביעי, התאמנתי ברביעי כדי לבלבל את הגוף.

סקוואט- 175 ק"ג ל5, 175 ק"ג ל3. לא הגעתי לכשל פשוט ככה החלטתי.
הנג קלין(נראה לי) אני אולי אעלה סרטונים.
פרס- 80 ק"ג לחמישיה.

עוד אימון שכונה, ככה עד סוף העונה.

מתי נגמרת העונה? בכלל לא ידעתי שהיא התחילה.. 🥷

אתה לא עוקב אחרי פוטבול ישראלי? מפתיע.

קורן: קובי מלך. הוא לימד אותי איך רצים לאט.

---------- התגובה התווספה ב 22:45 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:22 ----------

טוב אלה סרטונים של כאילו הנג קלין, אני חושב שזה נהיה פחות גרוע מסרטון לסרטון.
ביקורות והערות התקבלו בשמחה
גם אם מישהו מכיר סרטון הדרכה טוב ויכול לתת לינק זה יהיה מצויין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תקרא את הפרק בספר של ריפ על הפוואר קלין 40 עמודים, כמה שבועות של אימונים ואתה מסודר. אם אין לך כוח לקרוא הטעות הכי בסיסית שאני רואה היא שאתה תופס את המוט עם הידיים במקום לעשות לו ראק כמו שצריך. ממליץ לתקן למה זוהי הטעות שגורמת להכי הרבה פציעות בקלין.

לצערי נגמרה העונה, עכשיו אפשר להתרכז בלהתחזק.
אימון היום:
סקוואט 177.5 לשתי שלישיות. קפצתי יותר מידי.
בנצ': 147.5 לחמישיה
הנג קלין: 80 ק"ג לשלוש חזרות.

זה אימון אחרון שבו אני עושה קצת מכל דבר. עכשיו אני באמת אתחיל להוריד במשקל לתקופה של 3-4 שבועות ולאחר מכן אתחיל תכנית חדשה, אולי SS. רעיונות?

בזמן חיטוב אני לא בטוח מה כדאי לעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית