הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחזור להתאמן או לנוח?

רפי צנציפר

משתמש מתחיל
21
4
נק' מוניטין:
4
21
4
יש לי כאבים בברכיים כבר זמן מה, כנראה בגלל טכניקה לקויה בסקוואט. הלכתי לאורתופד והוא אמר לי שיש לי רגישות בסחוס מתחת לפיקה ובגידים שמסביב לפיקה בשתי הברכיים. שאלתי אותו אם אני יכול לאמן רק גוף עליון בנתיים אך הוא הזהיר אותי לא ללכת למכון כ-3 שבועות ואז לחזור להתאמן בהדרגתיות. הסיבה לכך היא חשש להפעלת שרירי הרגליים ובכך העמסה על הברכיים בתרגילי גוף עליון. השאלה שלי היא האם להקשיב לעצתו ולנוח בבית או שעדיף לי לאמן גוף עליון בלבד בנתיים?

יש לי כאבים בברכיים כבר זמן מה, כנראה בגלל טכניקה לקויה בסקוואט. הלכתי לאורתופד והוא אמר לי שיש לי רגישות בסחוס מתחת לפיקה ובגידים שמסביב לפיקה בשתי הברכיים. שאלתי אותו אם אני יכול לאמן רק גוף עליון בנתיים אך הוא הזהיר אותי לא ללכת למכון כ-3 שבועות ואז לחזור להתאמן בהדרגתיות. הסיבה לכך היא חשש להפעלת שרירי הרגליים ובכך העמסה על הברכיים בתרגילי גוף עליון. השאלה שלי היא האם להקשיב לעצתו ולנוח בבית או שעדיף לי לאמן גוף עליון בלבד בנתיים?

מה זה "רגישות בסחוס" לא שמעתי על זה בחיי אולי הוא התכוון לדלקת?

עקרונית אם זאת דלקת עדיף שתנוח לגמריי ותן לגוף להתאושש, אם זאת באמת "רגישות בסחוס" אז אם לא תפעיל את המפרק הזה כנראה שלא תפעיל לחץ על הסחוס אבל שוב, אין לי מושג מה זה "סחוס רגיש" - סחוס יכול להקרע ולהתפר חזרה, אפשר גם להוציא אותו לגמריי אבל אני לא חושב שהוא יכול להיות "רגיש" אם כבר משהו יכול להיות "רגיש" אלו השרירים והגידים שסובבים את הברך שלך , אבל פה התרופה היא לחזק דווקא ולא לנוח.

תנסה להגדיר את הבעיה יותר טוב ולשפר את הטכניקה בסקוואט, להפסיק לעבוד פלג גוף תחתון לגמריי זאת אופציה נוראית.

קודם כל אין שום סיבה לא להמשיך לאמן פלג גוף עליון.
דבר שני , יש רגישות , השאלה ממה נגרמה הרגישות.
אני ממליץ להוריד עומסים , לחזור בהדרגתיות ואפשר גם לנסות להחליף תרגילים .אם ממשיכים הכאבים מומלץ לקפוץ לפיזיו לבדיקה והערכה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית