נק' מוניטין:
1,554
- 1,837
- 648
שאלה שלא מובנת לי, למה אם בנאדם יכול ללחוץ בלי בעיה 100 קילו כנגד מוט למעל 10 חזרות, עבודה עם 2 דאמבלים שכל אחד מהם שוקל 50 תהיה הרבה יותר קשה והוא יצליח פחות אם בכלל?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה היתרון לדעתכם בעבודה עם דאמבלים? האם זה יכול לתת שיפור נוסף למשקל על המוט?
היתרון הוא גם הטווח תנועה.היתרון היחיד זה המייצבים זה הכל. מן הסתם שהרבה יותר קשה להחזיק 50 קילו כל יד מאשר 100 קילו עם מוט
היתרון הוא גם הטווח תנועה.
השאלה שלו היא למה זה יותר קשה והתשובה שלך היא שזה מן הסתם לא יותר קשה....
ומי מרים את ה20 הנותרים?תקרא שוב מה שרשמתי.
כתבתי שעם דאמבלים מן הסתם יותר קשה. ואז מה שיש יותר טווח תנועה? זה אומר שהחזה יגדל יותר? זה שיש טווח תנועה גדול יותר לא אומר כלום. מילא אם היית מדבר איתי על סקוואט לא מלא אבל בתרגיל הספציפי הזה זה נטו התעסקות בקקי. וזה קשה משום שאם בן אדם עושה 100 קילו בבנצ, זאת אומרת ששתי הידיים שלו מרימות ביחד 40 קילו כל צד לכן מן הסתם אם תביא לו להחזיק כל יד 50 קילו, יהיה לו קשה יותר מאשר במוט.
מהטענה הזאת אני מבין שלדעתך אין שום סיבה לבנאדם בריא לעבוד בדאמבלים במקום מוט?"בזבוז" כוח על ייצוב
ומי מרים את ה20 הנותרים?
לא אמרתי כך, והסקתך שגויהמהטענה הזאת אני מבין שלדעתך אין שום סיבה לבנאדם בריא לעבוד בדאמבלים במקום מוט?
יש היגיון באמירה הזאת.
תקרא שוב מה שרשמתי.
כתבתי שעם דאמבלים מן הסתם יותר קשה. ואז מה שיש יותר טווח תנועה? זה אומר שהחזה יגדל יותר? זה שיש טווח תנועה גדול יותר לא אומר כלום.
מה הכוונה לשבור את המוט? לא שמעתי על הטכניקה הזאת. איך ליישם אותה? אגב אם תפנה אותי לסרטון זה מאוד יעזור.בעבודה כנגד מוט אפשר גם להפעיל כוחות לא ישירים כלפי מעלה, מה שמחייב בעבודה עם דאמבלים.
למשל בבנצ' אתה יכול "לשבור את המוט" כדי להפעיל יותר את הגב, בדאמבלים אתה פשוט תסובב את הדאמבלים אם תעשה את זה.
בנוסף, עם מוט אתה עובד משטח מול משטח, מה שמאפשר להפעיל כוח בצורה הישירה ביותר, אחד כנגד השני, אבל בדאמבלים זה לא בהכרח ככה