הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ דדליפט וסקוואט מספיק לרגליים?

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
אני ב ab ובאימון רגליים אני עושה פעם אחת סקוואט כבד (3x6)
ודדליפט קל (3x10)
ובאימון השני הפוך כשהדדליפט כבד והסקוואט קל. (או שאני עושה פרונט סקוואט קל)
השאלה היא אם זה מספיק לרגליים? כי הבנתי גם שדדליפט קלאסי עובד חזק גם על 4 ראשי..
עוד שאלה- יש צורך להוסיף תאומים?

למה אתה מגיב בצורה הזו?

ואם מתייחסים לתוכן התגובה עצמה, מלבד האופן המזלזל שלה - הסטת את הנושא העיקרי בדרך פלא, אף אחד כאן לא דיבר על מתאמן שזקוק לתרגילים אלטרנטיביים מתוך אילוץ, אז כל מה שרשמת לא מתייחס לנושא במאומה.

אני לא סנגור של אף אחד אבל כמו שאתה שואל למה, אני גם חייב להתכחם ולשאול למה אתה חייב להתערב ולהעמיד במקום כל תגובה שלא נראית לך? אני משער שלא סתם קראת לעצמיך ג'ון סנאו ..

אני לא סנגור של אף אחד אבל כמו שאתה שואל למה, אני גם חייב להתכחם ולשאול למה אתה חייב להתערב ולהעמיד במקום כל תגובה שלא נראית לך? אני משער שלא סתם קראת לעצמיך ג'ון סנאו ..

על מי אתה מנסה לעשות רושם?

לטעמי לא במקום שמנהל ראשי מגיב ככה למשתמש, במיוחד כשכל התגובה שלו מבוססת על דבר שלא היה על הפרק. מה שיותר מעניין זה איך תגובה אחת הפכה ל: "להתערב ולהעמיד במום כל תגובה אחת שלא נראית לך".

על מי אתה מנסה לעשות רושם?

לטעמי לא במקום שמנהל ראשי מגיב ככה למשתמש, במיוחד כשכל התגובה שלו מבוססת על דבר שלא היה על הפרק. מה שיותר מעניין זה איך תגובה אחת הפכה ל: "להתערב ולהעמיד במום כל תגובה אחת שלא נראית לך".

לא צריך את הנימוק שאתה צודק במה שרשמת . לא חושב פשוט שצריך להתערב בכל דבר כי פה מתחילה כל הבעיה בפורום וזה למה הוא נראה תשעה באב ורציני מידיי. וזה כולל גם את חופש הביטוי של המשתמשים שיכולים להביא להם באן על כל שטות, אולי בגלל זה הסיבה שאתה מתערב, אתה יודע שעל כל דבר קטן יתנו לך באן אז אתה מצפה מהמנהלים להתנהג בהתאם..

מה זאת אומרת? אתה גם יודע להתערב יופי. זכותו להביע דעה, מה לא בסדר בזה?

מה זאת אומרת? אתה גם יודע להתערב יופי. זכותו להביע דעה, מה לא בסדר בזה?

נכון זכותו להביע דעה, וכמו שזכותו להביע דעה גם זכותי להביע דעה ולהגיד לו למה הוא צריך להתערב

אני חייב להוסיף שגם הפריע לי העובדה שמשתמש כמוהו עם 100 הודעות מעיר למנהל שעזר ועוזר לאנשים בפורום יותר ממה שכנראה המתשמש הזה יעזור כל החיים שלו בפורומים, אבל מה שבטוח הוא צריך להעיר למנהל על התנהגות רק כנראה מעצם היותו מנהל.
אני לא מלקק לאף אחד, אני פשוט וכנראה מעריך מנהלים שעוזרים, מה שהוא לא יודע להעריך.

נערך לאחרונה:
למה אתה מגיב בצורה הזו?

ואם מתייחסים לתוכן התגובה עצמה, מלבד האופן המזלזל שלה - הסטת את הנושא העיקרי בדרך פלא, אף אחד כאן לא דיבר על מתאמן שזקוק לתרגילים אלטרנטיביים מתוך אילוץ, אז כל מה שרשמת לא מתייחס לנושא במאומה.

למה שכולנו לא ניקח נשימה עמוקה, צעד אחורה ונראה מה קרה כאן?

הבחור פתח נושא, שאל אם סקוואט ודדליפט זה מספיק, התגובה של יוסי הייתה "כן זה מספיק", התגובה של Iron Barbie הייתה שאין מספיק מידע
כדי לקבוע בצורה חד משמעית. משם הגיעו כמה תגובות בנימה די תוקפנית שנראה (לי לפחות) שהתבססו על דעה קדומה ולי באופן אישי זה גם לא
הרגיש ממש הוגן.

לדעתי התגובה של דניאל הגיעה משם ומהמקום שלפעמים זה מקומם לראות הצהרות אבסולוטיות לכלל המתאמנים, בתחום שהרבה פעמים יכול להיות די אינדיבידואלי.

אתה אומר כאן שהוא הסיט את הנושא העיקרי, ולמרות שאני מסכים שזו לא הייתה התגובה הכי יפה בכך שהיה בה טון אישי ופוגע, היא עדיין קשורה לנושא. אתה אומר שאף אחד כאן לא דיבר על מתאמן שזקוק לתרגילים אלטרנטיביים מתוך אילוץ, הנקודה היא שקשה לדעת על איזה מתאמן בדיוק מדובר ושווה לנסות לברר לעומק לפני שנותנים המלצה כזו או אחרת.

You know nothing, Jon Snow. (סתם בצחוק, הייתי חייב).

למה שכולנו לא ניקח נשימה עמוקה, צעד אחורה ונראה מה קרה כאן?

הבחור פתח נושא, שאל אם סקוואט ודדליפט זה מספיק, התגובה של יוסי הייתה "כן זה מספיק", התגובה של Iron Barbie הייתה שאין מספיק מידע
כדי לקבוע בצורה חד משמעית. משם הגיעו כמה תגובות בנימה די תוקפנית שנראה (לי לפחות) שהתבססו על דעה קדומה ולי באופן אישי זה גם לא
הרגיש ממש הוגן.

לדעתי התגובה של דניאל הגיעה משם ומהמקום שלפעמים זה מקומם לראות הצהרות אבסולוטיות לכלל המתאמנים, בתחום שהרבה פעמים יכול להיות די אינדיבידואלי.

אתה אומר כאן שהוא הסיט את הנושא העיקרי, ולמרות שאני מסכים שזו לא הייתה התגובה הכי יפה בכך שהיה בה טון אישי ופוגע, היא עדיין קשורה לנושא. אתה אומר שאף אחד כאן לא דיבר על מתאמן שזקוק לתרגילים אלטרנטיביים מתוך אילוץ, הנקודה היא שקשה לדעת על איזה מתאמן בדיוק מדובר ושווה לנסות לברר לעומק לפני שנותנים המלצה כזו או אחרת.

You know nothing, Jon Snow. (סתם בצחוק, הייתי חייב).

היא קשורה לנושא, אבל היא לא התמקדה בעיקר אלא נגעה במקרה פרטי של מתאמן שמחוייב לגוון בתרגילים מתוך אילוץ, הנושא העיקרי כאן התמקד בהאם סקוואט ודדליפט זה מספיק ולתגובה הראשונה של דניאל הוספתי תגובה משלי עם שאלות על מנת לראות חדש תחת השמש בנושא.

נכון זכותו להביע דעה, וכמו שזכותו להביע דעה גם זכותי להביע דעה ולהגיד לו למה הוא צריך להתערב

אני חייב להוסיף שגם הפריע לי העובדה שמשתמש כמוהו עם 100 הודעות מעיר למנהל שעזר ועוזר לאנשים בפורום יותר ממה שכנראה המתשמש הזה יעזור כל החיים שלו בפורומים, אבל מה שבטוח הוא צריך להעיר למנהל על התנהגות רק כנראה מעצם היותו מנהל.
אני לא מלקק לאף אחד, אני פשוט וכנראה מעריך מנהלים שעוזרים, מה שהוא לא יודע להעריך.

מעריך וגם מכיר בעובדה שהידע שלו הרבה יותר גדול שלי ובגלל זה בהודעה הראשונה שלי ביקשתי ממנו הסברים לגבי הנושא כדי להחכים ולחדש, ההודעה השניה שלי לא קשורה בכלל לראשונה והפריע לי שהוא הגיב ככה למשתמש שלאורך הדיון התנהל באופן רציני והציג את דעתו בצורה יפה, אז אפשר היה להסביר לו לדעתי בצורה יותר מכובדת, בנוסף לכך הוספתי את נקודת מיקוד הנושא, שלדעתי התגובה שלו סטתה מהנושא כי הבחור לאורך הדיון לא התכוון למתאמן שנאלץ לגוון בתרגילים.

אתה חייב להפסיק עם הקיצוניות דרך אגב, זה אותו סגנון אופייני של ההודעה הראשונה שלך שבה הצגת את העניין כאילו אני מגיב 400 תגובות כאלה ביום, כעת בתגובה השניה שלך אתה מציג את זה כאילו צלבתי אותו כאן במתח של קללות, סה"כ הערתי לו על אופן התגובה שלו למשתמש, לא קריטי.

אני מתנצל אם דברי הוצאו מהקשרם ונלקחו אישית. ללא כוונה לפגוע באף אדם, המסר אותו אני מנסה להעביר הוא - צאו מהמקובעות.

פורום LBS היה, מאז ומתמיד, מקור ידע מדעי ומקצועי להפליא. החל מהתוכן המקצועי שהועלה, דרך חלק נכבד מחברי הפורום ומנהלים יוצאי דופן בידע שלהם וכלה ברוח למידה וחתירה להבנה

בזמן האחרון הפורום די מדשדש, ומחוצה לו ישנם הרבה גילויים משמעותיים בתחום התזונה והאימונים. אם לקצר את הארוך, הגישה המינימליסטית המקובעת כבר לא תקפה לחלק רב מהאוכלוסייה - ולא, לא רק למתאמנים מתחילים, אלא גם מעבר.

הדגש שיש לתת הוא האינדיבידואל. וכך גם אני משתדל, בעת האחרונה, לבדוק פה בפורום (ובכלל מול לקוחות פרטיים) מהו הרקע של כל אחד. מהם מטרותיו והאם הגדירן באופן ברור והגיוני, האם ישנן מגבלות כאלה או אחרות, באיזו דרך יהיה עדיף להשיג את המטרות ומה הם יעדי הביניים לכך.

שלא תטעו, אני תמיד בעד להרים כבד ולהתקדם בתרגילי הבסיס. תרגיל מורכב הוא לרוב יותר יעיל ממבודד, אבל פה לא מסתכמים הדברים. יהיה נכון לבדוק לעומק ולשאול שאלות מנחות ונכונות, בכדי להשלים את חלקי הפאזל. מה ש-Iron Barbie ו-Yeti הטיבו לשאול ולכוון אליו היו לא בגדר "רעש" או "שבירת מוסכמות", אלא קבלת מידע מקדים וגם העלאת העובדות, שחלק מאיתנו לא יודע או פשוט לא אוהב לשמוע, והן שיש מעבר

שיהיה לכולנו המשך דיונים פוריים ומעשירים

אני מתנצל אם דברי הוצאו מהקשרם ונלקחו אישית. ללא כוונה לפגוע באף אדם, המסר אותו אני מנסה להעביר הוא - צאו מהמקובעות.

פורום LBS היה, מאז ומתמיד, מקור ידע מדעי ומקצועי להפליא. החל מהתוכן המקצועי שהועלה, דרך חלק נכבד מחברי הפורום ומנהלים יוצאי דופן בידע שלהם וכלה ברוח למידה וחתירה להבנה

בזמן האחרון הפורום די מדשדש, ומחוצה לו ישנם הרבה גילויים משמעותיים בתחום התזונה והאימונים. אם לקצר את הארוך, הגישה המינימליסטית המקובעת כבר לא תקפה לחלק רב מהאוכלוסייה - ולא, לא רק למתאמנים מתחילים, אלא גם מעבר.

הדגש שיש לתת הוא האינדיבידואל. וכך גם אני משתדל, בעת האחרונה, לבדוק פה בפורום (ובכלל מול לקוחות פרטיים) מהו הרקע של כל אחד. מהם מטרותיו והאם הגדירן באופן ברור והגיוני, האם ישנן מגבלות כאלה או אחרות, באיזו דרך יהיה עדיף להשיג את המטרות ומה הם יעדי הביניים לכך.

שלא תטעו, אני תמיד בעד להרים כבד ולהתקדם בתרגילי הבסיס. תרגיל מורכב הוא לרוב יותר יעיל ממבודד, אבל פה לא מסתכמים הדברים. יהיה נכון לבדוק לעומק ולשאול שאלות מנחות ונכונות, בכדי להשלים את חלקי הפאזל. מה ש-Iron Barbie ו-Yeti הטיבו לשאול ולכוון אליו היו לא בגדר "רעש" או "שבירת מוסכמות", אלא קבלת מידע מקדים וגם העלאת העובדות, שחלק מאיתנו לא יודע או פשוט לא אוהב לשמוע, והן שיש מעבר

שיהיה לכולנו המשך דיונים פוריים ומעשירים
קודם כל אני מעריך את הכנות שלך.
ולנושא - כמו שאמרתי, פיספסת את הנקודה. לא דיברתי על נפח או על להרים כבד אלא על נטו סקוואט. קראתי את רוב המאמרים בפורטל כולל המחקר היחסית חדש לגבי נפח עבודה וברור לי שלהרים כבד זו ממש לא הדרך היחידה לגרום להיפרטרופיה. בסך הכל הכוונה שלי היית להסביר שלרוב האוכלוסייה, לפלג גוף התחתון, יספיק רק סקוואט וזה לא משנה אם זה להרים כבד או להרים עם משקל קל יותר לנפח גבוה או אפילו קיצור זמן המנוחה בין הסטים או חזרות גבוהות ופחות סטים או יותר סטים ופחות חזרות וכו וכו וכו.. בקיצור זה לא משנה כי יש המון דרכים להתקדם. אבל אני נעול על זה שסקוואט אכן מספיק למתאמן הממוצע שלא מעוניין להתחרות או משהו..

אנחנו חוזרים לאותה הנקודה - מה זה "מספיק"? רק הוא? ושוב, מה קורה כשצריך לעלות נפח? מדברייך משתמע שנעשה סקוואט לאינסוף סטים או חזרות.

אנחנו חוזרים לאותה הנקודה - מה זה "מספיק"? רק הוא? ושוב, מה קורה כשצריך לעלות נפח? מדברייך משתמע שנעשה סקוואט לאינסוף סטים או חזרות.

אתן דוג׳. נניח מתאמן עושה 5*5 והגיע למשקל מסויים ושם הוא נתקע למרות שניסה לעשות ריסט ולהוסיף עוד קצת קלוריות לתפריט. אותו מתאמן מן הסתם לא ימשיך עם המתכונת של 5*5 משום שהשרירים שלו צריכים נפח קצת יותר גבוה. לכן הוא יוסיף או סטים או חזרות או אפילו יעשה 8*3 או לא יודע מה העיקר שהעומס על שרירי הרגליים יגדל ויהיה שונה מהנפח שיש ב 5*5. כמובן שהכל צריך להעשות בחוכמה. עכשיו, בגדול אני מבין את הנקודה שלך אבל לדעתי זה יותר תקף לליפטרים/בילדרים ושוב זאת הדעה שלי. ולגבי מה שרשמתי לגבי הברך שלי ומה שאתה ענית - זה לא שהמשקל כבד לי ברמה שאני לא מסוגל להרים לכמה חזרות ובכללי זה לא קשור לנפח או למשקל כבד, הבעיה זה שהכאב מתחיל אפילו בחימום. ככל שהמשקל עולה, הכאב פשוט נהיה בילתי נסבל.

הבעיה היא שזה שהוא נתקע ב-5*5 לא בהכרח קורה בגלל היעדר נפח, הרבה פעמים זה קורה בגלל שהמשקל כבר מאוד כבד וקשה להוסיף משקל למוט אפילו עם השיטות האלה.

ואם הכיוון שלו זה פיתוח גוף אז יש סיכוי טוב שעוד לפני שזה קורה שווה לו לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר ועוד תרגילים, כי להוסיף
עוד סטים לסקוואט זה פשוט כבד ויביא אותו לאובר ריצ'ינג מוקדם מדי בגלל עומס על מערכת העצבים.

לגבי הסקוואט שלך, שווה לבדוק את הטכניקה גם לראות שהכל תקין.

אני מדבר על הרבה מעבר ל-5x5 סקוואט.
עצירה במשקלי העבודה יכולה לנבוע מהרבה סיבות. בין היתר גם הפחתה בהתייעלות עיצבית, עבודה לא אידיאלית על כל חלק בשריר ועל כל סוג סיב, ועוד ועוד.. במצבים כאלה, בין היתר, אחד הפתרונות הוא גיוון בתרגילים, שינוי נפח משלים, חלוקה לבלוקים wup/dup ועוד...

אוקיי הבנתי את הנקודה שלכם. מעניין. שכחתי לגמרי לגבי מערכת העצבים. אני מקווה שיפורסם אולי איזה מאמר מסודר לגבי זה. בכל מקרה, למדתי משהו חדש וללא ספק אקח את זה לשומת ליבי. תודה רבה לשניכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית