הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העור באגודלים נקרע בגלל הוק גריפ

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
שלום לכולם
לאחרונה עברתי להוק גריפ בדדליפט מכל מיני סיבות
ההרמה עצמה מרגישה לי הרבהההה יותר זורמת וטובה כששתי הידיים בפרונציה , אבל יש בעיה חדשה שצצה לה .. אם בהתחלה בכיתי כמו ילדה על הכאבים באגדולים , עכשיו אני בוכה ממשהו יותר נורא , שאולי לא מצדיק את הבכי , אבל מונע ממני להמשיך לתת דדליפט
העור באגדולים נקרע לי , החל מהסט עבודה השלישי בערך (תמונה של מיקום מדוייק תצורף למטה)

*אני אשמח לטיפים מההוק גריפרים מבינכם על איך מתמודדים עם זה או מפחיתים את זה .. עם הכאב אין לי בעיה , יש לי בעיה כשכל הבשר שלי חשוף ולגעת ככה במוט זה לא הכי טוב
אני באמת רוצה להמשיך עם ההוק גריפ , כי חוץ מהחרא הנ"ל שתוקע אותי , זה מרגיש לי פצצה
*אני יותר מאשמח אם למישהו יש סרטון הדרכה לשלוח לי על איך עושים הוק גריפ נכון / יעיל יותר
* שמעתי על משהו שנקרא athletic tape שיכול לעזור לי במצב הזה , אם למישהו יש מידע על הדבר הזה אני גם אשמח לדעת

כרגע אני עושה 5x5 בדדליפט , הקרעים קורים באיזור הסט השלישי ותמיד בחזרות האחרונות .. חשבתי על להוריד נפח בדדליפט (ולהסתמך על קרי-אובר מסקוואט נפחי , או על דדליפט שהוא לא בהוק גריפ) ולהשתמש בהוק גריפ רק בסטים של עד 3 חזרות ... אבל כמובן שזו הברירת מחדל ואני מחפש פתרון אחר .. אני בטוח שאני לא היחידי שהתמודד עם הבעיה

26105493_2643110955714612_1136622062_n.jpg
26177310_2643110369048004_456825637_n.jpg

שאלת וענית לעצמך, מה שאתה צריך זה athletic tape, אני לא בטוח איפה אפשר לקנות אבל חיפוש בגוגל או תיוג של מייק יתן תשובה על זה.
באופן אישי אני משתמש בסתם טייפ בד עבה לחבישות אבל אני חושב שהathletic tape יותר נוח (פחות עבה).

אתה יכול להשתמש או במה שציינת, או נייר דבק רפואי גמיש, שאתה יכול למצוא בכל סופר פארם.
בנוסף, תן למוט להתיישב במקום לפני ההרמה, תן משיכה קלה לפני ההרמה, ככה הוא לא יתגלגל בזמן ההרמה ויקרע את העור.
ודבר אחרון, 5X5 עם הוק זה יותר מדי, לרוב הוק יהיה הכי יעיל עד 3 חזרות, כמובן שאפשר 5 אם אתה רוצה, אבל הייתי במקומך עושה סט 1 או 2 עם הוק, והשאר עם רצועות

אתה יכול להשתמש או במה שציינת, או נייר דבק רפואי גמיש, שאתה יכול למצוא בכל סופר פארם.
בנוסף, תן למוט להתיישב במקום לפני ההרמה, תן משיכה קלה לפני ההרמה, ככה הוא לא יתגלגל בזמן ההרמה ויקרע את העור.
ודבר אחרון, 5X5 עם הוק זה יותר מדי, לרוב הוק יהיה הכי יעיל עד 3 חזרות, כמובן שאפשר 5 אם אתה רוצה, אבל הייתי במקומך עושה סט 1 או 2 עם הוק, והשאר עם רצועות
למה זה יותר מידי?

למה זה יותר מידי?
כי זה הרבה מאוד עומס על האגודלים
הכאב תמיד יהיה והעור תמיד יצטרך להתמודד עם העומס, אבל גם 2 סטים מספיקים כדי לתת לעור לפתח שכבה עבה יותר ויתנו לך לפתח סף כאב גבוה יותר ואחיזה טובה יותר, כל מה שמעבר יכול גם לפגוע יותר בעטר ולהשאיר יותר כאב באגודל ליותר זמן, ובטווח הארוך זה יגרע מהאימונים

מחזק את מה שקוצר אמר, אני לא עברתי (וכנראה לא אעבור) את ה3 חזרות, וכדי להשלים נפח או לעשות הרבה חזרות פשוט שמתי רצועות.
הוק זה פחות תלוי בכוח אחיזה אלא בטכניקה, אז רצועות לא יהרסו לך את היכולת לאחוז משקלים כבדים בהוק.

תמגנז את המוט(לא פוגע ביתרון היחסי של מוט מחוספס יותר למוטות אחרים אגב...), רצועות והוק זה שונה לגמרי. בהוק המוט נמצא הכי נמוך והכי קרוב לגוף שאפשר בלי רצועות. ברצועות רגילות באחיזה עם האגודל הוא לא נמוך ולא קרוב. ברצועות 8 הוא קרוב מדי לגוף (ובעייתי אם הירכיים שמנות).

אם אתה מסתבך בהרבה נפח, במקום אקרוס (מנחש, זה צורת העבודה הנפוצה פה) תתכנן יותר בסגנון של טופ סט ובק אופס ולשים רצועות רק בבק אופס.

נ.ב. גם כשאתה שם את האגודל תחליק אותו בפנים כך שלא יהיה הרבה עור בין המוט לאגודל (הכי קל לעשות זאת עם המוט קצת רחוק מהגוף ואז להתקרב למוט/להביא אותו אליך).

• פותח/ת השרשור

אתה מתכוון ללייקופלאסט ? הדבק רפואי החום ?

מחזק את מה שקוצר אמר, אני לא עברתי (וכנראה לא אעבור) את ה3 חזרות, וכדי להשלים נפח או לעשות הרבה חזרות פשוט שמתי רצועות.
הוק זה פחות תלוי בכוח אחיזה אלא בטכניקה, אז רצועות לא יהרסו לך את היכולת לאחוז משקלים כבדים בהוק.

אני ממש ממש ממש שונא רצועות , פשוט חרא לי איתן לא משנה כמה ניסיתי .. אני מעדיף אחיזה רגילה מאשר רצועות
אולי באמת אשקול להתנסות בהן למרות שאני שונא את זה

תמגנז את המוט(לא פוגע ביתרון היחסי של מוט מחוספס יותר למוטות אחרים אגב...), רצועות והוק זה שונה לגמרי. בהוק המוט נמצא הכי נמוך והכי קרוב לגוף שאפשר בלי רצועות. ברצועות רגילות באחיזה עם האגודל הוא לא נמוך ולא קרוב. ברצועות 8 הוא קרוב מדי לגוף (ובעייתי אם הירכיים שמנות).

אם אתה מסתבך בהרבה נפח, במקום אקרוס (מנחש, זה צורת העבודה הנפוצה פה) תתכנן יותר בסגנון של טופ סט ובק אופס ולשים רצועות רק בבק אופס.

נ.ב. גם כשאתה שם את האגודל תחליק אותו בפנים כך שלא יהיה הרבה עור בין המוט לאגודל (הכי קל לעשות זאת עם המוט קצת רחוק מהגוף ואז להתקרב למוט/להביא אותו אליך).

יכול להסביר בפירוט מה הכוונה ב2 שורות האחרונות ? מה הכוונה להחליק את האגודל בפנים ?

• פותח/ת השרשור
כן, אבל אם החום אני לא אוהב, יש סוגים גמישים יותר עם הרבה פחות סיכוי להיפתח בזמן הסט
מאיפה אני קונה אחד כזה ?
ופשוט לשים אותו ככה על העור ? או עם איזה פד גזה מתחתיו או משהו..?

מאיפה אני קונה אחד כזה ?
ופשוט לשים אותו ככה על העור ? או עם איזה פד גזה מתחתיו או משהו..?
סופר פארם או בית מרקחת אתה אמור למצוא
ואתה פשוט שם על האמצע, תעשה ניסויים איך הכי נוח לך

אתה מתכוון ללייקופלאסט ? הדבק רפואי החום ?

אני ממש ממש ממש שונא רצועות , פשוט חרא לי איתן לא משנה כמה ניסיתי .. אני מעדיף אחיזה רגילה מאשר רצועות
אולי באמת אשקול להתנסות בהן למרות שאני שונא את זה

יכול להסביר בפירוט מה הכוונה ב2 שורות האחרונות ? מה הכוונה להחליק את האגודל בפנים ?

כשאתה מכניס את האגודל תשים קודם את הקצה ותחליק פנימה עד שתגיע לאדום (אין טעם לעבור את הקו האדום, המוט יגיע לשם בניתוק).
וכשאתה מסיים גם תסובב הלוך ושוב קצת את האגודל בזמן שאתה מפעיל ומפיג לחץ כדי שיהיה גם כמה שפחות בשר בין הצד הפנימי למוט (שים לב גם שהחצים הם בדיוק בכיוון הנגדי של הקרע).

אבל שוב, לא יכול להדגיש מספיק כמה למגנז את המוט עצמו(!) טוב טוב יעשה הבדל של יום ולילה...
בכל מקרה עוד משהו חשוב בחזרות, או לגעת קלות ברצפה ולהישאר מכווץ עדיין (יותר טאץ' אנד גו סטייל אד קואן שזה עדיין "דד סטופ") או פשוט לשחרר שוב ושוב את האחיזה (אם תנסה להמשיך חזרות בטמפו מסוים המוט יהיה במיקום גרוע יותר ויותר כל חזרה ויהיה יותר סיכון לקרע).

אה ושוב, למגנז את המוט.
ונראה גם שאתה לא ממגנז את כל האצבע, שים מגנזיום על כל האגודל בכל הצדדים.

אפשר לעשות 5X5 בהוק גריפ.

העור נקרע כאשר העור הקשה צובר עובי שמאפשר למוט למשוך אותו ואז לקרוע. את החלק הקשה צריך לשמור שלא יתעבה יותר מדי.

בנוסף, חשוב למנוע מהעור להתייבש, כי אז מתחילים להיווצר סדקים בעור וזה ממש מפריע לאחיזה.

אפשר גם לשים טייפ, כמו שהמליצו.

• פותח/ת השרשור
כשאתה מכניס את האגודל תשים קודם את הקצה ותחליק פנימה עד שתגיע לאדום (אין טעם לעבור את הקו האדום, המוט יגיע לשם בניתוק).
וכשאתה מסיים גם תסובב הלוך ושוב קצת את האגודל בזמן שאתה מפעיל ומפיג לחץ כדי שיהיה גם כמה שפחות בשר בין הצד הפנימי למוט (שים לב גם שהחצים הם בדיוק בכיוון הנגדי של הקרע).

אבל שוב, לא יכול להדגיש מספיק כמה למגנז את המוט עצמו(!) טוב טוב יעשה הבדל של יום ולילה...
בכל מקרה עוד משהו חשוב בחזרות, או לגעת קלות ברצפה ולהישאר מכווץ עדיין (יותר טאץ' אנד גו סטייל אד קואן שזה עדיין "דד סטופ") או פשוט לשחרר שוב ושוב את האחיזה (אם תנסה להמשיך חזרות בטמפו מסוים המוט יהיה במיקום גרוע יותר ויותר כל חזרה ויהיה יותר סיכון לקרע).

אה ושוב, למגנז את המוט.
ונראה גם שאתה לא ממגנז את כל האצבע, שים מגנזיום על כל האגודל בכל הצדדים.

אני באמת מעריך את ההסבר המפורט , אבל לא בטוח שהבנתי את העניין .. מה הכוונה לשים את הקצה ורק אז להחליק פנימה ?
גם לא הבנתי מה הכוונה שלך כשאתה אומר "לסובב" את האגודל .. באיזה ציר ? הרי הוא "נעול" בתוך האצבע והאמה
איך מגיעים למצב שהחלק שנקרע לי - לא מחכך את המוט ?
חחח לגבי המגנוז של המוט , אעשה זאת , זוכר שאמרת לי גם בתחרות כמה זה חשוב ואני אנסה את זה אל דאגה
אני כן עושה טאצ אנד גו סטייל , לא בדיוק טאצ אנד גו , אבל אני בקושי נח בתחתית , כדי לא להרפות את האחיזה
אני חושב שהקרע נגרם מזה שהמוט מתגלגל לי על החלק הפנימי של האגודל , שכנראה הוא לא צריך להגיע לשם .. השאלה איך מונעים ממנו להגיע לשם
אני ממגנז את כל היד לפני סט , התמונה צולמה אחרי כל האימון ואחרי שירד לי הרבה מהמגנזיום
שוב , ממש מעריך את העזרה , אבל אני לא כ"כ מבין את הכוונה שלך

אם הבעיה היא לא כאב אלא רק קילוף העור, tape יפתור לך את הבעיה. johnson & johnson הם מעולים.

מאיפה אני קונה דבר כזה ?

אפשר לעשות 5X5 בהוק גריפ.

העור נקרע כאשר העור הקשה צובר עובי שמאפשר למוט למשוך אותו ואז לקרוע. את החלק הקשה צריך לשמור שלא יתעבה יותר מדי.

בנוסף, חשוב למנוע מהעור להתייבש, כי אז מתחילים להיווצר סדקים בעור וזה ממש מפריע לאחיזה.

אפשר גם לשים טייפ, כמו שהמליצו.

איך לא חשבתי על לשאול אותך ?! מתאכזב מעצמי
איך מונעים מהעור להתייבש ? קרמים וכו?
אני אברר לגבי טייפ

רשמת "את החלק הקשה צריך לשמור שלא יתעבה יותר מדי." .. לא הבנתי כ"כ , מה הכוונה שלא יתעבה יותר מדי ?

כנראה שזו הסיבה .. אשמח להסבר/מדריך/סרטון או כל דבר אחר שילמד אותי לעשות הוק נכון

אני אנסה להסביר כמה שאני יכול כי לא מכיר מדריך

אתה אמור לתפוס את האגודל עצמו אבל לתת למוט להתלות עליו , כלומר אם כבר היה אמור להקרע לך החלק הפנימי של האגודל.
תחשוב שזה כמו רצועות (ואם לא עבדת בחיים עם רצועות אז תשים שתראה איך זה מרגיש)
אל תתפוס את המוט חזק חזק פשוט תנעל את האצבע שלפני ה זרת או את האצבע של הזין על האגודל אבל משם תן למוט להתלות על הגריפ ולא לתפוס אותו עם כך היד.

מקווה שזה קצת מובן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית