הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון 2 אימוני FBW

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
האם אני יכול לראות תוצאות עם 2 אימוני FBW בשבוע בלבד

סקוואט 12X5
בנצ' פרס 12X5
משיכה לחזה מפולי עליון(סופינציה) 12X3
חתירה מפולי תחתון(משולש) 12X2
מיליטרי פרס 12X5
מקבילים 12X5
פלאנק+פלאנק צידי

אימונים בימים שני וחמישי
בהנחה שאני כן מתקדם במשקלי העבודה - תכנית שכזאת יכולה להיות אפקטיבית בעיניכם?

שני אימונים בשבוע זה בגדר יותר טוב מכלום, אבל לאורך זמן קשה להתקדם ככה.
אבל אם זה מה שמסתדר לך זה בסדר גמור.

לדעתי יש יותר מידי סטים וחזרות.
בסקוואט ובבנץ, אתה יכול לעשות 3 סטים של 5, זה מספיק.
במשיכה לחזה אתה יכול גם להוריד סט.
בפרס תעשה 2 סטים של 12 או 15.
מקבילים תעשה 3 סטים של 10, ואם זה קל לך תוסיף משקל.

לדעתי יש יותר מידי סטים וחזרות.
בסקוואט ובבנץ, אתה יכול לעשות 3 סטים של 5, זה מספיק.
במשיכה לחזה אתה יכול גם להוריד סט.
בפרס תעשה 2 סטים של 12 או 15.
מקבילים תעשה 3 סטים של 10, ואם זה קל לך תוסיף משקל.
בגלל שיש רק 2 אימונים אז 3X5 לא יספיק, צריך לקחת בחשבון שיש לו הרבה זמן להתאושש.
אבל מה שכן הייתי עושה זה לקחת את העצות האלה ולחשוב כאילו יש לך 3 אימונים בשבוע, ואז תיקח את האימון "השלישי", ותפצל את נפח העבודה שלו בין 2 האימונים האחרים, ככה הנפח השבועי יהיה מתאים, אבל רק על 2 אימונים.
כמובן ש-2 בשבוע זה לא אידאלי, אבל אם זה מה יש אז עדיף מכלום

התוכנית נראת בסדר ל2 אימונים בשבוע, מה שכן אם אתה מתאמן לא מתחיל יכול להיות שלעשות יום נפח ויום עצימות יעזור לך להתקדם יותר, תנסה.

• פותח/ת השרשור
התוכנית נראת בסדר ל2 אימונים בשבוע, מה שכן אם אתה מתאמן לא מתחיל יכול להיות שלעשות יום נפח ויום עצימות יעזור לך להתקדם יותר, תנסה.

הכוונה ליום נפח זה לדוגמא התכנית שרשמתי, ויום עצימות הכוונה להוריד מספר חזרות בכל תרגיל ל-5 חזרות ולעשות משקלים כבדים?

שני אימונים בשבוע זה בגדר יותר טוב מכלום, אבל לאורך זמן קשה להתקדם ככה.
אבל אם זה מה שמסתדר לך זה בסדר גמור.

לא מסכים בכלל, FBW של פעמיים בשבוע אתה עדיין מקבל את אותה סינתזת חלבון (עובד על כל שריר פעמיים בשבוע) ויש המון מתקדמים
שעובדים בשיטה הזו, להפך יש יתרון נוסף של התאוששות ארוכה וטובה יותר.
ככה ש''בגדר יותר טוב מכלום'' זה כ''כ רחוק.

לא מסכים בכלל, FBW של פעמיים בשבוע אתה עדיין מקבל את אותה סינתזת חלבון (עובד על כל שריר פעמיים בשבוע) ויש המון מתקדמים
שעובדים בשיטה הזו, להפך יש יתרון נוסף של התאוששות ארוכה וטובה יותר.
ככה ש''בגדר יותר טוב מכלום'' זה כ''כ רחוק.
אני עובד במתכונת הזאת עקב אילוצים בערך שנה. אני לא ממש מצאתי שיטות אימון שתומכות בפורמט של שני אימונים בשבוע (אם יש לך אשמח לקרוא).
לדעתי 2 אימונים בשבוע אלה אימונים למטרת שימור יכולת או התקדמות קלה במקרים של יכולת נמוכה.
זה לא משהו שהייתי הופך לשיטת אימון, 3 אימונים יהיו יעילים יותר

אני עובד במתכונת הזאת עקב אילוצים בערך שנה. אני לא ממש מצאתי שיטות אימון שתומכות בפורמט של שני אימונים בשבוע (אם יש לך אשמח לקרוא).
לדעתי 2 אימונים בשבוע אלה אימונים למטרת שימור יכולת או התקדמות קלה במקרים של יכולת נמוכה.
זה לא משהו שהייתי הופך לשיטת אימון, 3 אימונים יהיו יעילים יותר

שיטות אימון? בוא תסביר לי מה ההבדל המטורף בין FBW של פעמיים בשבוע לבין AB של 4 פעמים בשבוע או ABC של 6 פעמים בשבוע או מה שלא תחליט, מה שמשותף לכולם זה שאתה עובד על כל שריר פעמיים בשבוע (שזה האופטימלי בגלל סינתזת חלבון) שנמשכת X זמן שמאפשר להתאמן 2-3 פעמים בשבוע והאופטימלי דווקא יהיה 2 (לא סתם רוב הפיצולים של הטבעיים נועדו להתאמן על כל שריר פעמיים בשבוע) ככה שאתה יכול להחליט מה אתה עושה עם האימון שלך

דווקא יש לך יותר מקום להתאוששות ואתה יכול להכניס טיפה יותר נפח בכל אימון, אין פה שיטות אימון או פורמט, יש פה היגיון, אם אתה יכול לבנות למישהו
תוכנית AB, או ABC או מה שלא יהיה, אתה אמור גם לדעת לבנות FBW של פעמיים בשבוע, זה עובד כמעט על אותו עיקרון, לא מבין את ההיגיון
שזה נועד לשימור או התקדמות קלה, פעמיים בשבוע זה פעמיים בשבוע, תצטרך פשוט לתת מעצמך קצת יותר באימונים ויותר רצינות ואני לא חושב
שאמור להיות הבדל גדול, באמת שלא.

@Genji הטענה שלי שאימון פעמיים בשבוע הוא לא אידיאלי וצריך לבצע זאת כחוסר ברירה.

רוב הביקורת על תוכניות פיצולים זה פגיעה בתדירות האימון אבל מחפים על זה בתוספת נפח לדוגמא 2/3 תרגילים לכל שריר.

אפשר לייצר 2 אימונים סבירים אבל ההתקדמות אם תהיה מוגבלת.

לצורך השוואה גם אימונים במאזן קלורי נייטראלי הם לא אידיאליים אבל אפשר להתאמן כך

הכוונה ליום נפח זה לדוגמא התכנית שרשמתי, ויום עצימות הכוונה להוריד מספר חזרות בכל תרגיל ל-5 חזרות ולעשות משקלים כבדים?
לא עם הכמות סטים שיש לך שם אבל בעיקרון כן, יום כבד ויום קל לנפח.

Back
למעלה תחתית