הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כדאי להוסיף כבר תרגילי עזר?ׁׂ(SS)

WantToBuildHardMass

משתמש מתחיל
46
1
נק' מוניטין:
4
46
1
היי חברה. אני כרגע כמעט חודשיים בתכנית ויש התקדמות יפה אני מניח ואני רוצה לסחוט אותה כמה שיותר...
אני עושה את ה-SS בצורה הזאת:
אימון A
סקוואט-3X5
לחיצת חזה-3X5
דדליפט-1X5
אימון B
סקוואט-3X5
פרס-3X5
מתח-3X5

כפי שאמרתי אני עובד בתכנון הזה כבר כמעט חודשיים. האם אני יכול להוסיף בטן ותרגילי עזר בלי לפגוע בהתקדמות כרגע?ואם כן איך?

כמה התקדמת במשקלי עבודה במהלך החודשיים?
מה רמת הקושי שלך באימונים מ 1 עד 10?
נתקעת בהתקדמות?

• פותח/ת השרשור
כמה התקדמת במשקלי עבודה במהלך החודשיים?
מה רמת הקושי שלך באימונים מ 1 עד 10?
נתקעת בהתקדמות?
נתקעתי בסקוואט ובפרס ממש לא מזמן.
הורדתי 10% וממשיכים...
כל אימון הוא קשה מאוד אני נותן את המיטב בתרגילי הבסיס...היו אימונים בהם גם נכשלתי.
ההתקדמות היא:
בסקוואט 47.5 קילו יותר.
בדדליפט 40 קילו יותר.
בלחיצת חזה-22.5 קילו יותר.
בפרס-12.5 קילו יותר.

היי חברה. אני כרגע כמעט חודשיים בתכנית ויש התקדמות יפה אני מניח ואני רוצה לסחוט אותה כמה שיותר...
אני עושה את ה-SS בצורה הזאת:
אימון A
סקוואט-3X5
לחיצת חזה-3X5
דדליפט-1X5
אימון B
סקוואט-3X5
פרס-3X5
מתח-3X5

כפי שאמרתי אני עובד בתכנון הזה כבר כמעט חודשיים. האם אני יכול להוסיף בטן ותרגילי עזר בלי לפגוע בהתקדמות כרגע?ואם כן איך?
תוסיף בטן אבל לא בהגזמה. 2-3 סטים פעמיים בשבוע

אתה יכול להוסיף מקבילים בימים של לחיצת חזה ושני סטים של בטן בסוף האימון.

אבל השאלה היותר חשובה לדעתי זה מה התכנון להמשך.

• פותח/ת השרשור

מה זאת אומרת להמשך?הכוונה התכנון שלאחר התכנית הזו?

רגע אז אם אני מוסיף סט של מקבילים נגיד ל12 חזרות בימים של לחיצת חזה
ובטן 3 פעמיים בשבוע 2 סטים במכונה עם משקל לדוגמה ל12 חזרות. זה יהיה בסדר?

לכל תרגיל עזר שיש בתכנית טובה יש משמעות. סיבה שבגללה הוא נמצא. אתה לא צריך להוסיף תרגילי עזר "סתם". לצורך העניין "אני רוצה לשים גלגל בטן כי אני מרגיש שהבטן לא מספיק חזקה בסקוואט" זאת סיבה להוסיף גלגל בטן. גם "אני רוצה להגדיל יותר את היד קדמית" הוא סיבה להוסיף תרגיל ליד קדמית כמובן. הסיבות לא צריכות להיות מורכבות אבל חייבת להיות סיבה כזאת. אז תשאל את עצמך איזה תרגיל עזר אתה רוצה להוסיף ולמה, ואז תשאל את עצמך "האם תוספת זו תפגע לי בהתאוששות של שריר כלשהו יותר מדי בצורה שתפגע לי בהתקדמות של תרגילי הבסיס?" אם התשובה לזה היא כן אז התרגיל הזה בעייתי, בכל מקרה אחר אתה יכול להוסיף את התרגיל

• פותח/ת השרשור
לכל תרגיל עזר שיש בתכנית טובה יש משמעות. סיבה שבגללה הוא נמצא. אתה לא צריך להוסיף תרגילי עזר "סתם". לצורך העניין "אני רוצה לשים גלגל בטן כי אני מרגיש שהבטן לא מספיק חזקה בסקוואט" זאת סיבה להוסיף גלגל בטן. גם "אני רוצה להגדיל יותר את היד קדמית" הוא סיבה להוסיף תרגיל ליד קדמית כמובן. הסיבות לא צריכות להיות מורכבות אבל חייבת להיות סיבה כזאת. אז תשאל את עצמך איזה תרגיל עזר אתה רוצה להוסיף ולמה, ואז תשאל את עצמך "האם תוספת זו תפגע לי בהתאוששות של שריר כלשהו יותר מדי בצורה שתפגע לי בהתקדמות של תרגילי הבסיס?" אם התשובה לזה היא כן אז התרגיל הזה בעייתי, בכל מקרה אחר אתה יכול להוסיף את התרגיל
זהו שאני לא בטוח שזה יפגע יכול להיות גם להפך אי אפשר תמיד לדעת...אבל בטן אני רוצה לאמן כי זה פקטור חשוב בתרגילי בסיס אז זאת סיבה...

זהו שאני לא בטוח שזה יפגע יכול להיות גם להפך אי אפשר תמיד לדעת...אבל בטן אני רוצה לאמן כי זה פקטור חשוב בתרגילי בסיס אז זאת סיבה...
כשלא בטוחים אז בודקים. דבר ראשון תסתכל על ההתאוששות עכשיו. האם מרגיש שקשה בין האימונים? אם כן אז אל תוסיף כלום. אם לא אפשר להתחיל להוסיף ולראות מה קורה. אם נהיה יותר מדי מורידים בנפח.
ושוב להגיד משהו כללי כזה זאת לא סיבה לתרגיל. אתה צריך לענות על התרגיל הספציפי שאתה רוצה לשים והאם הוא עוזר לך להגיע למטרה מסוימת. כי למשל כפיפות בטן פחות יעזרו לך לשמור על הכיווץ בסקוואט ודדליפט, לעומת פלאנק או גלגל בטן שעונים על הצורך הזה

• פותח/ת השרשור
כשלא בטוחים אז בודקים. דבר ראשון תסתכל על ההתאוששות עכשיו. האם מרגיש שקשה בין האימונים? אם כן אז אל תוסיף כלום. אם לא אפשר להתחיל להוסיף ולראות מה קורה. אם נהיה יותר מדי מורידים בנפח.
ושוב להגיד משהו כללי כזה זאת לא סיבה לתרגיל. אתה צריך לענות על התרגיל הספציפי שאתה רוצה לשים והאם הוא עוזר לך להגיע למטרה מסוימת. כי למשל כפיפות בטן פחות יעזרו לך לשמור על הכיווץ בסקוואט ודדליפט, לעומת פלאנק או גלגל בטן שעונים על הצורך הזה
כן קשה...אבל במה כבר סט מקבילים וטיפה בטן יכולים לגרוע במשהו?

סט מקבילים עם משקל...למה לא?ובטן זה בשביל ההרגשה לא סט.2-3 ככה להרגיש קצת עבודה ספציפית עליה עבודה איטית.

אז שוב אני אומר, כשמדברים על תרגילי עזר לא שואלים למה לא שואלים למה כן. לכל תרגיל שאתה עושה באימון צריכה להיות סיבה שאתה עושה אותו. כי אם אין סיבה אז למה לעזאזל אתה עושה את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית