הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חישוב טוטאלי ווליום

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
שאלה
אם באימון גב לדוגמה, אני עושה בנט אובר, עליות מתח, וחתירה בכאבל... אז נניח בנט אובר 4 סטים של 10 חזרות עם 70 קילו לדוגמה יוצא 4 כפול 10 כפול 70 שזה 2,800.

בעליות מתח איך אני מחשב? אני שוקל 74...אז אם עשיתי 4 סטים של 10 חזרות לדוגמה, אז אני מחשב לפי 4 כפול 10 כפול 74?

ועוד סיבוך:
מה קורה עם תרגילים כמו מכרעים? או שכיבות סמיכה אפילו?
בשכיבות סמיכה ההתנגדות היא בערך 40% ממשקל הגוף... במכרעים זה לא בדיוק משקל הגוף... איך מחשבים?

• פותח/ת השרשור
כדי שאוכל להשוות לאימון הקודם ולאט לאט להגדיל את הווליום בכל בלוק אימונים לאורך הזמן.

לעתים אגדיל את הווליום באמצעות מס' חזרות גבוה יותר ולעתים באמצעות משקל עבודה גבוה יותר.

כדי שאוכל להשוות לאימון הקודם ולאט לאט להגדיל את הווליום בכל בלוק אימונים לאורך הזמן.

לעתים אגדיל את הווליום באמצעות מס' חזרות גבוה יותר ולעתים באמצעות משקל עבודה גבוה יותר.
אני חושב שזה די מיותר, פשוט תתקדם במשקלים ותוסיף סטים נוספים לתרגילים, אפשר בהמשך להוסיף עוד תרגיל או 2 לאותו שריר. כשתתקע תתחיל שוב מפחות סטים ותרגילים אבל עם משקלים יותר גבוהים וחוזר חלילה. תעשה שבוע דילואד אחרי שאתה מגיע לתקיעה.

בעליות מתח איך אני מחשב? אני שוקל 74...אז אם עשיתי 4 סטים של 10 חזרות לדוגמה, אז אני מחשב לפי 4 כפול 10 כפול 74?
כן

מה קורה עם תרגילים כמו מכרעים? או שכיבות סמיכה אפילו?
במכרעיים אתה מחשב רק את המשקל שאתה מרים. שכיבות סמיכה אתה מחשב כמו מתח. זה לא משהו שהייתי מתעסק בו. לא מחשבים ווליום כל כך בתרגילים כאלו אלא יותר בתרגילים שהמשקל הוא הפקטור היחידי שם ללא תלות במשקל גוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית