הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם שריר נבנה גם כאשר אנחנו תקועים על אותו משקל עבודה?

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
עניין אותי לדעת אם כאשר בנאדם נתקע בבנץ' או בתרגילים אחרים, כאשר במשך תקופה הוא עושה תרגיל מסוים עם אותו משקל עבודה, האם עדיין יש גירוי לשריר? אם הוא ממשיך להבנות?
או שהשריר נבנה יותר והגירוי הוא יותר חזק ויעיל כאשר יש עליה במשקלים?

אז אתה ממליץ לכל בן אדם שנתקע בלחיצות אפילו לא לנסות להוריד את הקפיצות ולעבור למתכונת אחרת?

ואם אני רוצה למשל להכניס בתוך TM גם פרס וגם בנץ' איך אני עושה את זה? להכניס פרס בהתאוששות? או שזה לא יהיה יעיל ואני אצטרך לבחור לחיצה אחת?

ואם אני רוצה למשל להכניס בתוך TM גם פרס וגם בנץ' איך אני עושה את זה? להכניס פרס בהתאוששות? או שזה לא יהיה יעיל ואני אצטרך לבחור לחיצה אחת?

תחליף לסירוגין. תרוץ כמה שבועות עם הבנצ' ותשתמש בפרס ביום הקל. וכשאתה מרגיש שזה מתחיל להיות קשה לעלות במשקלים תעבור לכמה שבועות של פרס עם בנצ' ביום הקל.

ואם הם נתקעו בלחיצות אבל התקדמות בסקוואט ובדדליפט עדיין קיימת? במקרה כזה אין טעם לעבור למתכונת אחרת לא?

זה לא אם, זה בדיוק מה שיקרה. *מותר* לעבור למתכונת אחרת רק ללחיצות נגיד, או לכל דבר אחר שנתקע...

זה לא אם, זה בדיוק מה שיקרה. *מותר* לעבור למתכונת אחרת רק ללחיצות נגיד, או לכל דבר אחר שנתקע...

אוקיי. נתקעתי בלחיצות (כנראה, נראה מחר).
כדאי לעבור לתוכנית אחרת מבחינת הלחיצות?
(אני אצל ההורים, אינטרנט סלולרי)

זה בדיוק לא יגרום ליצציאה מהשיווי המשקל .
הגוף מפרק ובונה מסה רזה כל הזמן , על מנת המסה הרזה תעלה אתה צריך להוציא את הגוף מהמצב בו הוא נמצא עכשיו , אתה לא יכול לעשות את זה באמצעות הדבר שהכניס אותו לשיווי השקל הזה .

בקשר למאזן חיובי גם מי שאף פעם לא התאמן יעלה מסה רזה כאשר הוא יעלה במשקל .
אתה רוצה לנסות , תהנה .
אז לפי מה שאתה אומר זה שאם נתקעת על אותו המשקל בפעם הבא שתעשה אותו (ותגיע לכשל) לא תצא מהומאוסטאסיס.

אני לא רוצה לנסות, אני מדבר עקרונית.

אז לפי מה שאתה אומר זה שאם נתקעת על אותו המשקל בפעם הבא שתעשה אותו (ותגיע לכשל) לא תצא מהומאוסטאסיס.

אני לא רוצה לנסות, אני מדבר עקרונית.

אם ניתקעת במישקל- משמע לא עשית הכל.
נניח ואתה בSS, ואמור ליהיות לך 3X5 על מישקל מסויים, אבל יצא לך 2X5 ו1X3.
בפעם הבאה, אתה אמור להישתפר ולעשות 3X5.
האימון הזה כן יוציא אותך מהומאוסטזיס.
אומנם המישקל זהה, אבל בסט האחרון יש 2 חזרות יותר.

אני לא מבין מה אתם נתפסים לחישובים קטנוניים כאלה. מה, יש רק תרגיל אחד באימון? הגוף מגיע באותו מצב בדיוק לאימון? בהומאוסטאזיס אנחנו בעיקרון מדברים על מצב שבו הגוף מחזיר את עצמו לאותו מצב ביניים, כלומר: מצב שבו לא משתנים העומסים לאורך זמן. לא מדובר מאימון לאימון. תעשה 2*3 ואז 2*3 באימון הבא, עדיין יכול להיות מצב של גדילה.
תחשבו במאקרו, לא במיקרו.

איפה הוא אמר את זה?
על מנת המסה הרזה תעלה אתה צריך להוציא את הגוף מהמצב בו הוא נמצא עכשיו , אתה לא יכול לעשות את זה באמצעות הדבר שהכניס אותו לשיווי השקל הזה .

אולי לא הבנתי את הכוונה במודגש.

ומה כשבאימון מסוים עשית 4X3 ואימון אחרי עשית את זה עוד פעם?

על מנת המסה הרזה תעלה אתה צריך להוציא את הגוף מהמצב בו הוא נמצא עכשיו , אתה לא יכול לעשות את זה באמצעות הדבר שהכניס אותו לשיווי השקל הזה .

אולי לא הבנתי את הכוונה במודגש.

באמת לא הבנת נכון, הגוף שלך לא נכנס לשיווי משקל (בכח קסם ) ברגע שהצלחת לסגור סט מסויים , זה תהליך פיזיולוגי הרבה יותר מסובך שלא תלוי בכלל אם זו פעם ראשונה או עשירית שסגרת את הסט .
אבל מה שבטוח שבלי הגברת עומס (בדרך כלשהיא ) הגוף שלך יכנס לשיווי משקל .

כן, אני יכול להעיד על עצמי (לצערי) שבמשך תקופה ארוכה (שנים...) התאמנתי, או יותר מדויק 'הגעתי למכון כושר', נכנסתי לאותם סטים ואותה כמות חזרות, על אותם המשקלים בערך, הזעתי, הרמתי מה שנראה לי כמקסימום האפשרי עבורי - ולא זזתי מילימטר בהיקפים ו/או כוח. בלי לחפש ולמצוא תוכנית או דרך להוסיף משקל למוט, פשוט נתקעים במאוחר או מוקדם.
(אה, והנ"ל קרה וקורה גם בעודף קלורי סביר)

כן, אני יכול להעיד על עצמי (לצערי) שבמשך תקופה ארוכה (שנים...) התאמנתי, או יותר מדויק 'הגעתי למכון כושר', נכנסתי לאותם סטים ואותה כמות חזרות, על אותם המשקלים בערך, הזעתי, הרמתי מה שנראה לי כמקסימום האפשרי עבורי - ולא זזתי מילימטר בהיקפים ו/או כוח. בלי לחפש ולמצוא תוכנית או דרך להוסיף משקל למוט, פשוט נתקעים במאוחר או מוקדם.
שכחת להוסיף את הפרמטר שאתה מזיקני העם 😘 (ההורמונים שלך בקנטים 🤡 )

באמת לא הבנת נכון, הגוף שלך לא נכנס לשיווי משקל (בכח קסם ) ברגע שהצלחת לסגור סט מסויים , זה תהליך פיזיולוגי הרבה יותר מסובך שלא תלוי בכלל אם זו פעם ראשונה או עשירית שסגרת את הסט .
אבל מה שבטוח שבלי הגברת עומס (בדרך כלשהיא ) הגוף שלך יכנס לשיווי משקל .
השאלה לאורך כמה זמן? בנצ' של 80 קילו יפסיק להשפיע על בן אדם ששוקל 90 קילו או בן אדם ששוקל 110 קילו? (אותן חזרות)

לא אמרתי שתגדל בהיקפים, דיברתי ברמה העקרונית ומאימונים כאלה מן הסתם שלא תראה גדילה רצינית.

לא יודע מתי זה יקרה אך ההשפעה של הרמה תדעך עם הזמן (שאתה מבצע אותה ללא שינוי בעומס ) .
אתה רוצה לעשות מחקר על כניסה להמואוסאזיס והגורמים שמזרזים זאת אתה מוזמן .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית