5X5 madcow

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
מישהו ניסה או עושה את התכנית? איך היא למטרות פיתוח גוף היפרטרופיה גדילה?
מרגיש לי שחסר בה קצת נפח, מעט תרגילים למרות שהם מורכבים, רק פעם בשבע מתוך 3 אימונים סף הכל יש תרגילי עזר לידיים, ורז איזה 2-3 תרגילים בשבוע לבטן, לא יודע אם זאת באמת תכנית כלכך טובה למטרות האלה למרות שהרבה המליצו. אחרי כמה זמן ניתן לראות תוצאות טובות לא רק במשלקי העבודה? אני יותר מעוניין בפיתוח גוף ולאו דווקא להרים 200 קילו סקוואט..
התכנית בערך נראית ככ כרגע, אני שוקל להוסיף עוד תרגילי עזר לידיים ולבטן באחד הימים.
אגב אני עושה את אותו המשקל לכל הסטים והחזרות בלי לשחק עם לעלות כמו פירמידה וזה כי אין לי מבחר טוב של משקולות במכון זה בעייתי.

A
squat 5x5
bench press 5x5
barbell row 5x5
עליות רגליים על מקבילים לבטן 15x4
פלאנק 30 שניות 3 סטים עם משקל (10 קילו)

B
squat 5x5 - משקל טיפה יותר נמוך מאימון A בשביל התאוששות
inclined press 5x5 + militery press 5x5 - החלטתי לעשות את שניהם בשביל הנפח, להוסיף תרגיל גם.
deadlift 5x5
כמו ככפיפות גו עם משקל לבטן

C
squat 5x5
bench press 5x5
barbell row 5x5
פשיטות מרפקים לבייספס 10x4
מקבילים עם משקל 10x4
לחיצה צרפתית/כבל פולי עליון ליד אחורית 10x4

לרוב באימון C משתדל לעלות במשקלים, לרוב עושה סט ראשון עם משקל נמוך לחימום לכל תרגיל ואז מתחיל את ה5X5, משתדל לעשות פירמידה כך שבסט האחרון אני מעלה משקל.
מה אתם אומרים? אולי לעבור לתכנית נפח אחרת להיפרטרופיה? אני יותר אוהב לעבוד ב AB ל 4 פעמים בשבוע, מרגיש לי נפח יותר גדול, מסיפר זמן מנוחה גם, לא יודע.. ב 3 אימונים בשבוע זה יוצא שרוב השבוע אתה נח, נכון שהשרירים גדלים במנוחה אבל זה מרגיש לי יותר מידי גם, ולא רואה את עצמי גדל בתכנית כזאת של 3 פעמים בשבוע עם מעט נפח מעט תרגילים.. אני ידוע שזה פסיכולודי כי דווקט יכולים להגיד לי שאגדל הרבה יותר נטו כי יש פה תרגילים מורכבים שעובדים על הרבה שרירים ועובדים טוב + תרגיליל עזר + 4 ימי מנוחה שהשרירים גדלים בהם.. מה אתם אומרים?

לשחק ככ הרבה עם תכנית מוכנה זה מתכון לחוסר התקדמות.

ממליץ על תכנית ״רגילה״ עם התקדמות ליניארית.

האמת שהתכנית הרגילה היא בכלל ללא תרגילי עזר, שלושה תרגילים מורכבים באימון והביתה.

עכשיו, נחמד שאתה רוצה היפרטרופיה וכל זה, אבל אני מבטיח לך שברגע שתרים 180 קג דדליפט, 140 סקוואט, 110 בנץ ו80 פרס, אתה תיהיה הרבה יותר גדול. מה הקטע? שזה הרבה יותר קשה מתרגילים מבודדים עם משקלים נמוכים. אבל מה שקל לא עובד.
ברגע שתגיע לרמת כח סבירה (והמספרים שרשמתי ממש לא בשמיים), תוכל לעבוד יותר למטרות היפרטרופיה, והאופציות שלך יהיו הרבה יותר טובות (במידה ותגיע לשם, כבר תבין לבד שכל השאר שטויות ותמשיך עם תרגילי בסיס כבדים).

ועוד משהו- אולי אני טועה ואם כן סלח לי, אבל נראה שההבנה שלך בנושא לא גבוהה. אני ממליץ לא לשנות תכנית מובנת במצב כזה כי אתה דיי בטוח תעשה טעויות, כמו שעשית במה שרשמת למעלה. קח תכנית, תעקוב אחריה, תקרא כל מה שאפשר עליה ועל מי שכתב אותה. זה מסע, והדרך ל140 קג סקוואט רצופה בלמידה וניסיון, והדרך ל200 אפילו יותר.

האמת שהתכנית הרגילה היא בכלל ללא תרגילי עזר, שלושה תרגילים מורכבים באימון והביתה.

עכשיו, נחמד שאתה רוצה היפרטרופיה וכל זה, אבל אני מבטיח לך שברגע שתרים 180 קג דדליפט, 140 סקוואט, 110 בנץ ו80 פרס, אתה תיהיה הרבה יותר גדול. מה הקטע? שזה הרבה יותר קשה מתרגילים מבודדים עם משקלים נמוכים. אבל מה שקל לא עובד.
ברגע שתגיע לרמת כח סבירה (והמספרים שרשמתי ממש לא בשמיים), תוכל לעבוד יותר למטרות היפרטרופיה, והאופציות שלך יהיו הרבה יותר טובות (במידה ותגיע לשם, כבר תבין לבד שכל השאר שטויות ותמשיך עם תרגילי בסיס כבדים).

ועוד משהו- אולי אני טועה ואם כן סלח לי, אבל נראה שההבנה שלך בנושא לא גבוהה. אני ממליץ לא לשנות תכנית מובנת במצב כזה כי אתה דיי בטוח תעשה טעויות, כמו שעשית במה שרשמת למעלה. קח תכנית, תעקוב אחריה, תקרא כל מה שאפשר עליה ועל מי שכתב אותה. זה מסע, והדרך ל140 קג סקוואט רצופה בלמידה וניסיון, והדרך ל200 אפילו יותר.

אני לא אומר שלהתחיל מתכנית כוח זה מוטעה, אבל לחשוב שאימוני היפרטרופיה מתבססים נטו על תרגילים מורכבים - מוטעה.

בהצלחה להגיע לנפח שבוע גבוה באמת רק מסקוואט בנץ׳ ודדליפט בלי לרצות לפרוש מאימונים.

• פותח/ת השרשור
הייתי מציע פעם בשבוע לאכול מה

אני אישית לא אוהב ש״ש מבושלת. מערבב ש״ש עם יוגורט ואגוזים. ככה פשוט.
שוקל 94.5 כרגע.

לשחק ככ הרבה עם תכנית מוכנה זה מתכון לחוסר התקדמות.

ממליץ על תכנית ״רגילה״ עם התקדמות ליניארית.

אני לא אומר שלהתחיל מתכנית כוח זה מוטעה, אבל לחשוב שאימוני היפרטרופיה מתבססים נטו על תרגילים מורכבים - מוטעה.

בהצלחה להגיע לנפח שבוע גבוה באמת רק מסקוואט בנץ׳ ודדליפט בלי לרצות לפרוש מאימונים.

אני התחלתי 5X5 כי זה מה שהמליצו לי אנשים שמבינים וגם מתאמנים ואומרו לי להתחיל איתה בשביל לצבור יותר כוח, לא התווכנתי שתכנית 5X5 היא ה-תכנית האידיאלית להיפרטרופיה, אבל אם אני רוצה היפרטרופיה יותר ופיתוח שרירים, מה כדאי לי לעשות? כי אני לא רואה את עצמי כלכך גדל מ 3 תרגילים מורכבים ו2 תרגילי עזר ופעם בשבוע תרגיל עזר לידיים וזהו. לא מעניין אותי להגיד לכולם הנה אני עושה 110 בנצ, מעניין אותי פיתוח שרירים ואני לא יודע על איזה תכנית ללכת, וגם לא יודע איך אתקדם גם בתכנית כזאת שאין בה בקושי תרגילי עזר, ומה ששיניתי בה זה נטו התרגילי עזר לבטן שככה או ככה כולם אומרים שהתרגילי עזר זה בחירה שלך ואתה יכול לבחור איזה תרגיל שאתה רוצה פשוט שיהיה לאותו שריר לפי מה שהציעו בתכנית, וזהו בגדול, או שככה לפחות זה המקרה ב 5X5. ולגבי המשקלים הציעו לי פשוט לעשות את אותו משקל ל 5X5, ולא לשחק עם הפלטות כל סט לעלות ושרק הסט האחרון יהיה שיפור כביכול, אלא לפי ההרגשה ולתת אפילו 6 סטים שהראשון זה משקל דיי נמוך לחימום, ואז לעלות אחרי סט שתיים, ואז עוד ולנסות כביכול לשבור ת"שיא" בסט האחרון או שני סטים אחורנים. ופשוט באמת מרגיל לי ממש מעט נפח 3 תרגילים מורכבים ו 2 עזר, גם אם זה סקוואט 3 פעמים בשבוע ובנצ פעמיים, מרגיש לי מעט פעמיים בנצ בשבוע לחזה, הגב והרגליים אולי עובדות טוב מאוד כאן אבל החזה והידיים אני לא מרגיש אותם בכלל, וגם לא יודע לא מרגיש את ההתקדמות יותר מידי לא מרגיש שאני גדל, אני כן עולה במשקל וכן התזונה בסדר, אבל פיזית לא מרגיש יותר מידי, מרגיש שאימונים אני מת בקושי מרים תסט האחרון אבל באותו יום אחרי כמה שעת או יום למחורת לא מרגיש תשירים, רק בשבוע הראשון הרגשתי כי זה היה נטו שבוע ראשון שעברתי לתכנית ואז דדליפט וסקוואטים ובארבל רו בבת אחת ככה זה שבר אותי אבל עכישו לא יודע מרגיש כאילו התאוששתי ממזמן אחרי שעתיים ו 3 אימוני בשבוע מרגיש מעט.

אתה לא באמת יודע, בגדול. אתה חושב שכשיהיה לך 110 בנץ לחמישיה הפלג גוף עליון שלך יהיה קטן? ואתה מתאמן מתחיל, אתה לא צריך כמעט נפח בשביל להתחזק.

אם התחלת את התכנית, תבצע אותה כמו שכתוב. בלי שינויים במשקלי / סטים עבודה בתרגילים המרכזיים.

כמו שנאמר, אתה תגדל מתרגילי הבסיס ברמה טובה מאוד.

שתגיע לתקיעה, תעשה חושבים מה ניתן לעשות.

כל עוד אתה יכול להוסיף משקל במורכבים בקלות - הכל אחלה. (וקסמים, וקשתות בענן~)

כשהוספת משקל תהפוך להיות תסביך - זה כבר זמן טוב לשאול את עצמך מה המטרות שלך.

-אם המטרה שלך היא כן להמשיך ולהוסיף משקלים ("כוח"), אז אין ברירה, אלא להתמודד עם התסביך הזה, ויש לכך כל מני אסטרטגיות.

-אם המטרה שלך היא היפרטרופיה, ואפילו "פיסול" הגוף לפי פרופורציות מסוימות - אז אין סיבה להתעקש "להעלות משקלים פרנציפ" (וכל היוצא בכך), ואפשר למצוא דרכים אחרות להוסיף נפח, ואולי אפילו בדגש מסוים שנועד לקדם ספציפית אזורים מסוימים...

-אבל אם אתה לא שם עדיין, ואתה יכול להוסיף משקלים לתרגילים המורכבים מאימון לאימון, משבוע לשבוע (ואולי אפילו מריסט לריסט) - עזוב שטויות ותתמקד בזה בינתיים.

• פותח/ת השרשור
אתה לא באמת יודע, בגדול. אתה חושב שכשיהיה לך 110 בנץ לחמישיה הפלג גוף עליון שלך יהיה קטן? ואתה מתאמן מתחיל, אתה לא צריך כמעט נפח בשביל להתחזק.

אם התחלת את התכנית, תבצע אותה כמו שכתוב. בלי שינויים במשקלי / סטים עבודה בתרגילים המרכזיים.

כמו שנאמר, אתה תגדל מתרגילי הבסיס ברמה טובה מאוד.

שתגיע לתקיעה, תעשה חושבים מה ניתן לעשות.

כל עוד אתה יכול להוסיף משקל במורכבים בקלות - הכל אחלה. (וקסמים, וקשתות בענן~)

כשהוספת משקל תהפוך להיות תסביך - זה כבר זמן טוב לשאול את עצמך מה המטרות שלך.

-אם המטרה שלך היא כן להמשיך ולהוסיף משקלים ("כוח"), אז אין ברירה, אלא להתמודד עם התסביך הזה, ויש לכך כל מני אסטרטגיות.

-אם המטרה שלך היא היפרטרופיה, ואפילו "פיסול" הגוף לפי פרופורציות מסוימות - אז אין סיבה להתעקש "להעלות משקלים פרנציפ" (וכל היוצא בכך), ואפשר למצוא דרכים אחרות להוסיף נפח, ואולי אפילו בדגש מסוים שנועד לקדם ספציפית אזורים מסוימים...

-אבל אם אתה לא שם עדיין, ואתה יכול להוסיף משקלים לתרגילים המורכבים מאימון לאימון, משבוע לשבוע (ואולי אפילו מריסט לריסט) - עזוב שטויות ותתמקד בזה בינתיים.

זהו אני עכשיו מתמיד בתכנית הזאת כמה שבועות, אני כאילו עת ממשקלים נמוכים ככה זה מרגיש לפי מה שאתם אומרים ומצד שני אני גם ברוב התרגילים סוג של נתקעתי במשקל, לא נתקעתי לגמרי אבל זה כבר לא לעלוץ ממלא במשקל כי זה גם ההבדל בין 8 חזרות ל 5 על 5, אז היה שינוי במשקלים אבל עדיין גם אם אני מעלה ב5 קילו בחלק מהתרגילים אני כבר בכשל, אז לא יודע מה לעשות, בגדול אני מעוניין בהיפרטרופיה וכוח, לא להיות חלש אבל יותר היפרטרופיה בגדול כמו שאמרת פיסול הגוף זה מה שאני יותר מתחבר אליו ולא עכשיו להגיע לשיא עצמי של 200 קילו סקוואט, אז לא יודע על פי איזה תכנית לעבוד כי גם כאלה שמתעסקים בהיפרטרופיה המליצו לי להתחיל עם 5על5... ולהיפרטרופיה זה נראלי פחות מתאים רק 2 תרגילי עזר לידיים בשבוע ו-צת בטן והשאר זה תרגילים מורכבים 3 ביום, ורק 3 פעמים בשבוע חדר כושר. וגם אם להגיד תאמת אני פשוט לא מרגיש גם את הפאמפ שהיה לי ולא ממש מרגיש תשרירים אחרי האימונים, מה שכםףן הייתי מרגיש כשהייתי בחיטוב והיתה לי תכנית "גנרית" כביכול דומה למה שיש בקילוגרם לחיטוב של ab 4 פעמים בשבוע.

מה זה סוג של נתקעת?
הגעת לכשל שני אימונים ברציפות או לא?

אם אתה לא רוצה לעשות תכנית כוח אז אל תעשה אותה, אתה לא תצליח להתמיד ולהנות מהאימונים אם אתה לא רוצה לעשות תכנית כוח.

• פותח/ת השרשור
מה זה סוג של נתקעת?
הגעת לכשל שני אימונים ברציפות או לא?

אם אתה לא רוצה לעשות תכנית כוח אז אל תעשה אותה, אתה לא תצליח להתמיד ולהנות מהאימונים אם אתה לא רוצה לעשות תכנית כוח.

אל תבין אותי לא נכון, אני אוהב את התכנית ממש, אבל לפעמים זה גם מרגיש TOO GOD TO BE TRUE, שזה 3 ימים בשבוע, 3 תרגילים מורכבים באימון רק, יעני שזה מעט מידי.. ולדעתי אני לא גודל מספיק, וגם בקושי 1-2 תרגילי עזר באימון, שמתוכם לרוב זה רק בטן וגם זה לא מספיק, ופעם בשבוע תרגלי עזר לידיים נשמע ממש מעט לדעתי.. וב AB של 4 פעמים בשבוע אני מרגיש יותר את הפאמפ, יותר את האימון, מרגיש את השרירים יותר..
לגבי התקיעה נגיד אני על 75 קילו סקוואט, ולא חושב שאני יכול להעמיס יותר וזה שבועיים ככה כבר, אני אין לי ספוטר אין לי אנשיןם במכון לרוב זה מכון קטן זה לא כמו בעיר ולרוב אני לבד, וגם זה בסמית משין כי אין כלוב, וואלה לא יודע אם אצליח לעלות במשקל כרגע אני מגיע לסט 5 חזרה 5 בקושי מתרומם אז מצד אחד זה אחלה שהגעתי לזה מצד שני אני תקוע נראלי וזה גם לא משקל אייאייאיי.. אם אכתוב לך כאן משקלי עבודה למשל זה יעזור? סיימתי עכשיו שבוע שלישי כביכול, לא ידוע אם להמשיך או לנסות תכנית היפרטרופיה יותר נגיד AB 4 פעמים בשבוע כמו שמפורסם בקילוגרם שמייק כתב נגיד ואולי שינויים קצת בתרגילים או משו.. משו בתכנית הזאת לא מסתדר לי בראש פשוט שזה מעט יחסית.
ושאלה, לגבי ריצות אם אני אוהב לרוץ, ממש אוהב, ודואג להשלים את הקלוריות, אני סבבה כביכול? או שזה משפיע על ההיפרטרופיה/גדילה/כוח? כי אם אני מרגיש שאני מצליח להתאושש במיוחד שזה 3 ימים בשבוע, זה סבבה?

ובכללי לגבי ה 5X5, זה בדיוק כמו שכתבתי ככה שכביכול המיליטרי ודדליפט זה רק פעם בשבוע באימון B, אני לא עושה ABA ואז BAB, זה ABC כמו שרשמתי. והבנתי שיש אנשים לדוגמא BENCH נגיד, אז הם עושים סטים של חימום משקל נמוך ועולים בהדרגה, עד שמגיעים למשקל עבודה שזה לדוגמא נגיד 70 קילו, ואז נותנים את המשקל עבודה ל 5X5, ולא כמו שאני קראתי בכתבות מאמרים ובקילוגרם שזה בפירמידה שנכללת ב5X5, שיעני סט ראשון נגיד 50, סט שני 60, סט שלישי 65, סט רביעי 70, וסט חמישי לנסות לשבור תשיא (המספרים נטו לדוגמא), שזה גם קשה מצד אחד כי זה כמעט מ0 ל 100 להיות על המשקל עבודה ואולי אתה אפילו לא מחומם מספיק, מצד שני אם אתה נותן 5-6 סטים לפני בשביל להגיע למשקל 70 ואז מפה נותן עוד 5X5 במשקל שיא שלך זה גם טירוף לא?

• פותח/ת השרשור
תקרא את זה:
כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

ואתה לא אמור לעשות סקוואט בסמית משין, רק חופשי.

אני יודע אבל אין לי אופציה.. אין לי כלוב במכוןן
תקרא את זה:
כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

ואתה לא אמור לעשות סקוואט בסמית משין, רק חופשי.

עכשיו סיימתי לקרוא תכתבה ששלחת לי, בגדול לא חידש לי יותר מידי כי אני גם לא סתם מתאמן מתחיל שחושב שהידיים יגדלו נטו מ barbell curls, אבל התרגילי עז האלה כן מורגשים אם עושים אותם פעמיים בשבוע כתרגילי עזר בסוף אימון, לתת עוד פאמפ לשריר הזה, כי אולי זה לא מספיק בשבילו התרגילים המורכבים ואפשר לנצל יותר. אני לא מתכוון לוותר על תרגילים אחרים, אבל נראלי כן חשוב לעבוד עליו יותר.
רשום בכתבה ש 100 קילו סקוואט זה לא הרבה, זה אולי באמת לא נחשב הרבה לספורטאים למפתחים כאן ולפאוורליפטינג, אבל וואלה אני עכשיו עושה רק 75 קג סקוואט וכם זה אפיל ולא 5X5 כי זה רק הסט האחרון אני עושה 75 קילו שה 4 סטים הראשונים זה בפרמידה עד שאני עולה למשקל הזה.

כי אתה חלש, לא עובד נכון, ולא לומד את הדברים הנכונים. ואני לא מכיר אותך ולא מנסה להעליב אותך, אבל זה פשוט ככה.

או שתתחיל לקרוא כמויות של מאמרים וספרים (אמליץ לך אם תיהיה מוכן לזה), או שתעבוד עם מאמן טוב, או שתמשיך לבזבז את הזמן.

ואם אין לך אפשרות לסקוואט נורמלי במכון, תעבור מכון.

תעשה את התוכנית כמו שהיא. בלי סמית׳, בלי ברבל קרלז ובלי בולשיט. סקוואט, לחיצות ומשיכות-זאת התוכנית. כשתתקדם אפשר להוסיף תרגילי עזר כמו שמתואר בתוכנית ובמאמר פה בפורום. התוכנית היא של אחד ממאמני כוח הידועים בעולם, ויש לה נסיון על אלפי אנשים. אם. אין לך כלוב, תעבור מכון או תבחר בתוכנית אחרת.
אני יותר מעוניין בפיתוח גוף ולאו דווקא להרים 200 קילו סקוואט..
אתה חושב שיש איזשהו מפתח גוף ברמה עולמית שאין לו 200 סקוואט?

אני לא מבין למה התחלת את התכנית הזו מלכתחילה אם ידעת שלא תוכל לבצע אותה כמו שצריך.
גם כתבת שאתה יותר מעוניין בפיתוח גוף מאשר כוח=תעשה תכנית של פיתוח גוף והיפרטרופיה ולא כוח.

ביל סטאר בהחלט יודע על מה הוא מדבר בהרבה נושאים. אבל המסר מהכתבה הזאת מטעה, אם מישהו רק יסתמך על סקוואט, מתח, משיכות, הוא יפסיד פוטנציאל לפיתוח הידיים. אם מישהו באמת רוצה לפתח את הידיים, אין תחליף לבייספס curls, ורצוי גם בנפח יותר גבוה מהשני סטים בשבוע שממליצים ריפטו וביל סטאר.
אם זאת, יש לכתבה הזאת הרבה ערך לדעתי,כי מתאמן מתחיל( ואני מדבר על כאלה ששוקלים 60 קילו על 1.80) צריכים להתרכז יותר בלהוסיף מסה כללית לגוף שלהם בעזרת התרגילים המורכבים ואם נשאר להם כוח להוסיף קצת נפח לידיים. אבל זה שלב של כמה חודשים גג חצי שנה ואחרי זה בהחלט מומלץ לתת נפח מבודד על הידיים.
אגב אפילו ביל בעצמו אומר להם בכתבה אחרי שלושה חודשים שהם יכולים להוסיף תרגילים מבודדים, ככה שהוא לא אומר לעשות רק מורכבים ולצפות לניסים.

עצוב בכלל שאנשים עדיין חיים בסרט של ״תעשה רק תרגילים מורכבים והכל יגדל״
אתה חושב שאם מישהו יעשה תוכנית כוח(לדוגמא ss), יתקדם במשקלי עבודה כמו שצריך, ויאכל נכון, הוא לא יגדל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית