הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה במה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט
המשך לאשכול הקודם: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5978

בנוגע לקפאין וחילוף חומרים.
שמעתי משהו על זה שקפאין מגביר חילוף חומרים... בכל אופן הייתכן שזה ממש קיצוני?
לרוב אני פעם ביום מבקר בשירותים
בימי שישי כשאני חוזר ומתאמן, אני לרוב לוקח את הקפאין אחרי השירותים (בגלל ההשפעות שלו עליי)
מה שיצא לי מזה עד כה זה 4 פעמים הלכתי לשירותים במסגרת של 7 שעות בערך. מה לעזאזל? יש מצב שקפאין משפיע עליי עד כדי כך?

אגב מינונים אני לוקח 200~ מ"ג קפאין. (ע"פ חישוב של 3 כפיות קפה)

אין קשר בין כמה פעמים אתה הולך לשירותים לחילוף חומרים שלך.
כנראה יש לך קלקול קיבה או איזה משהוא בסגנון.

זה קורה רק כשאני לוקח קפאין, גם כשהייתי לוקח 3 פעמים בשבוע זה היה קורה בסדר גודל פשוט קטן יותר.
אני מנחש שזה אומר פחות או יותר שיש לי רגישות רצינית לקפאין?

זה קורה רק כשאני לוקח קפאין, גם כשהייתי לוקח 3 פעמים בשבוע זה היה קורה בסדר גודל פשוט קטן יותר.
אני מנחש שזה אומר פחות או יותר שיש לי רגישות רצינית לקפאין?

יכול להיות שיש לך תגובה אלרגית לקפאין, תחפש בגוגל בטח יש חומר על זה.

מכיוון שאשכול זה נועד לשאלות מטומטמות; על מה משפיע הקריאטין ? מה מטרתו ?
תודה מראש.

תודה רבה.
שאלה נוספת: אפשר לאכול חטיף קטן (nature valley) לאחר האימון עד שאני מגיע הבייתה (חצי שעה) ואז לאכול את הארוחה הגדולה ?

היום למדתי משהו שנראה לי לא הגיוני ולא עדכני, לאחר אימון("חלון הזדמנויות"), צריכת חלבון מי גבינה מעל 15 גרם לא אפקטיבית, זאת אומרת אם לוקחים סקופ של חלבון מי גבינה ויש 30 גרם באותו סקופ אז 15 גרם הנותרים הופכים לגלוקוז..??
משה בנצ וEMZ שמעתם משהו על זה?

היום למדתי משהו שנראה לי לא הגיוני ולא עדכני, לאחר אימון("חלון הזדמנויות"), צריכת חלבון מי גבינה מעל 15 גרם לא אפקטיבית, זאת אומרת אם לוקחים סקופ של חלבון מי גבינה ויש 30 גרם באותו סקופ אז 15 גרם הנותרים הופכים לגלוקוז..??

אני לוקח 50 מי גבינה + חלב
+ארוחה אחר כך של כמעט 100 גרם חלבון (מבשר/ביצים ...)

לא יודע לאן הכל הולך, אבל מאימון לאימון אתה מרים יותר...

איפה למדת את זה? דובר רק על חלבון נטו?
זה שטות, ולגלוקוז הם בטוח לא יהפכו. גלוקונאוגנזה (יצירת גלוקוז) מתרחשת במצב של "רעב".

תזונת ספורט, אולי אני מתבלבל אם משהו כי זה בן אדם דווקא שאני כן תופס ממנו בתחום הזה , אבל אני כמעט בטוח שהוא אמר שכאשר לוקחים אחרי אימון סקופ חלבון(מי גבינה), אז הגוף יכול לעקל 15 גרם אחרי האימון וששאלתי אותו מה קורה אם השאר הופתעתי לשמוע שזה הופך לגלוקוז, וגם לי זה נראה מוזר.

יש מצב שיכול להיות משהו כזה ואני זה שמתבלבל?

טוב עכשיו התעוררתי ואני יכול לענות ברצינות,
קודם כל נתחיל בזה שזה קשקוש אחד גדול.
יש כמה דברים פשוטים שצריך לדעת: אף פעם אי אפשר לדבר בוודאות על מספר גרמים ולקבוע עובדות טיפשיות כאלה. - לכל אחד מערכת עיכול אחרת ויכולת ספיגה ופירוק (ובנייה) אחרת. כשאתה אוכל 30 גרם חלבון לא כל החלבון מגיע ביחד לכבד,לוקח לו זמן,והוא ישאר במעיים עד לפירוק מלא וספיגה. אבל בוא נניח שהזרקת 30 גרם חלבון ישירות לכבד:

בוא נתחיל בכך, שאם אתה לא אחרי צום ממושך (בו רוקנת את הגליקוגן לחלוטין), ואכלת ארוחה שכוללת עוד משהו חוץ מחלבון- כל הדבר הזה לא תופס. החלבון לא יהפוך לגלוקוז.
המצב היחיד בו חלבון הופך לגלוקוז הוא כשאר רוצים למלא גליקוגן או כשאר הגוף במצב רעב והוא הופך לגלוקוז שישוחרר לדם בתהליך גלוקונאוגנזה.
כמובן שאנשים שמתאמנים הם לא בצום, והם אוכלים עוד דברים במשך היום מלבד נטו חלבון.
הגוף יבנה גליקוגן משאר הפחמימות שאתה אוכל ולא מהחומצות אמינו. ובטח שלא מ50 אחוז מהן!
עכשיו, הנחנו שאנחנו במצב של צום נכון? הגוף צריך אנרגיה זמינה נכון? - נכון. ולכן הוא לא ייצור גליקוגן כי זה לא מעניין אותו כרגע. הוא יפעל ליצירת אנרגיה על ידי פירוק חומצות אמינו לאחד מתוצרי מעגל קרבס. הגוף בונה גליקוגן רק בתנאי "שובע".
מה שעוד יפה לדעת, זה שלא כל החומצות אמינו הן גליקוגניות- משמע ניתן לבנות מהן גליקוגן.
בקיצור, חלבון הופך לגלוקוז בתנאי רעב קשים (פירוק שריר בגלוקונאוגנזה) וכשאר הוא רוצה למלא גליקוגן.
את מצב תנאי הרעב אנחנו שמים בצד כי אנחנו לא ביום כיפור כרגע, ולגבי מילוי גליקוגן מחלבון- זה יקרה אם תאכל רק חלבון כל היום ובכמויות עצומות. ועדיין זה לא יהיה 50 אחוז.
בקיצור זה קשקוש. תראה כמה הנחות מפגרות עשינו כדי "להצדיק" את הטענה הזאת ועדיין לא הצלחנו.

קח שקופית שתעזור לך. תראה לכמה דברים ח.אמינו יכולות להפוך לפני שתהפכנה לגלוקוז. ותראה שלא כולן יכולות להפוך לגלוקוז.
בקיצור, לקבוע עובדות כאלה זה מטומטם. במיוחד עם לקבוע כמות ספציפית ובמיוחד שאוכלים עוד דברים מלבד חלבון.

איפה אתה לומד תזונת ספורט ומי אמר את הטענה הזאת?

וחשוב להבדיל(אולי כאן התבלבלת):
הפיכת חלבון לגלוקוז לא שווה יצירת אנרגיה מחלבון. הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לחשוב שבשביל לייצר אנרגיה אנחנו חייבים לעבור דרך גלוקוז באופן תמידי.

מקווה שלא סיבכתי אותך.

קבצים מצורפים

• AA.gif
    AA.gif
    KB 33.8 · צפיות: 126
נערך לאחרונה:
טוב עכשיו התעוררתי ואני יכול לענות ברצינות,
קודם כל נתחיל בזה שזה קשקוש אחד גדול.
יש כמה דברים פשוטים שצריך לדעת: אף פעם אי אפשר לדבר בוודאות על מספר גרמים ולקבוע עובדות טיפשיות כאלה. - לכל אחד מערכת עיכול אחרת ויכולת ספיגה ופירוק (ובנייה) אחרת. כשאתה אוכל 30 גרם חלבון לא כל החלבון מגיע ביחד לכבד,לוקח לו זמן,והוא ישאר במעיים עד לפירוק מלא וספיגה. אבל בוא נניח שהזרקת 30 גרם חלבון ישירות לכבד:

בוא נתחיל בכך, שאם אתה לא אחרי צום ממושך (בו רוקנת את הגליקוגן לחלוטין), ואכלת ארוחה שכוללת עוד משהו חוץ מחלבון- כל הדבר הזה לא תופס. החלבון לא יהפוך לגלוקוז.
המצב היחיד בו חלבון הופך לגלוקוז הוא כשאר רוצים למלא גליקוגן או כשאר הגוף במצב רעב והוא הופך לגלוקוז שישוחרר לדם בתהליך גלוקונאוגנזה.
כמובן שאנשים שמתאמנים הם לא בצום, והם אוכלים עוד דברים במשך היום מלבד נטו חלבון.
הגוף יבנה גליקוגן משאר הפחמימות שאתה אוכל ולא מהחומצות אמינו. ובטח שלא מ50 אחוז מהן!
עכשיו, הנחנו שאנחנו במצב של צום נכון? הגוף צריך אנרגיה זמינה נכון? - נכון. ולכן הוא לא ייצור גליקוגן כי זה לא מעניין אותו כרגע. הוא יפעל ליצירת אנרגיה על ידי פירוק חומצות אמינו לאחד מתוצרי מעגל קרבס. הגוף בונה גליקוגן רק בתנאי "שובע".
מה שעוד יפה לדעת, זה שלא כל החומצות אמינו הן גליקוגניות- משמע ניתן לבנות מהן גליקוגן.
בקיצור, חלבון הופך לגלוקוז בתנאי רעב קשים (פירוק שריר בגלוקונאוגנזה) וכשאר הוא רוצה למלא גליקוגן.
את מצב תנאי הרעב אנחנו שמים בצד כי אנחנו לא ביום כיפור כרגע, ולגבי מילוי גליקוגן מחלבון- זה יקרה אם תאכל רק חלבון כל היום ובכמויות עצומות. ועדיין זה לא יהיה 50 אחוז.
בקיצור זה קשקוש. תראה כמה הנחות מפגרות עשינו כדי "להצדיק" את הטענה הזאת ועדיין לא הצלחנו.

קח שקופית שתעזור לך. תראה לכמה דברים ח.אמינו יכולות להפוך לפני שתהפכנה לגלוקוז. ותראה שלא כולן יכולות להפוך לגלוקוז.
בקיצור, לקבוע עובדות כאלה זה מטומטם. במיוחד עם לקבוע כמות ספציפית ובמיוחד שאוכלים עוד דברים מלבד חלבון.

איפה אתה לומד תזונת ספורט ומי אמר את הטענה הזאת?

וחשוב להבדיל(אולי כאן התבלבלת):
הפיכת חלבון לגלוקוז לא שווה יצירת אנרגיה מחלבון. הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לחשוב שבשביל לייצר אנרגיה אנחנו חייבים לעבור דרך גלוקוז באופן תמידי.

מקווה שלא סיבכתי אותך.

תודה רבה!
לא סיבכת אותי, אני די בעניין הזה, אני לומד אצל פז שוסטר, והוא בן אדם שנאי תופס ממנו מבחינת הידע שלו.
בקטע הזה אני אשלח לו אפילו את ההודעה הזאת, ונראה מה הואאומר, אולי בכלל לא הבנתי אותו נכון.

זה מסביר הכל 🤡
זה קורס רק של תזונה? כמה זמן הוא? למה אתה עושה אותו?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית