הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה תקין לאכול 130 גרם חלבון בישיבה אחת? (5 קופסאות טונה)

• פותח/ת השרשור Oi3
  • פורסם בתאריך

Oi3

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
לא שאני מתכוון לעשות את זה
רק רוצה לדעת אם הדבר הזה תקין מבחינת הגעה לכמות חלבון יומית סופית שמתבקשת למתאמן מסה

תקין, זה לא.
כמו רוב הדברים שמתאמנים עושים.
ככל שתאכל כמות רבה יותר של חלבון בארוחה, פחות יספג.
גם ככה רק איזה 40% מה 30 גרם חלבון שאתה אוכל נספג. אז מ 130 גרם חלבון יספג נגיד 20 אחוז.
זה עדיין יותר חלבון מפחית אחת, אבל זה לא הכמות שאתה בטח מצפה.
מנקודת מבט של חלבון, זה טוב ושווה. אבל יש בזה הרבה כספית, אז אולי תעדיף מקור אחר לחבון.
ואם זה תחליף לארוחות מרובות, אני חושב שזה פחות טוב מלפזר את הארוחות שלך במהלך היום.
אבל יש דעות שעדיף לאכול ארוחה אחת ענקית ביום, אבל אני לא מסכים עם זה.
יש לך מקור שמוכיח שבארוחה עם הרבה חלבון - פחות חלבון ייספג?

יש לך מקור שמוכיח שבארוחה עם הרבה חלבון - פחות חלבון ייספג?

אין לו מקור כי הוא ממשיך לחיות במיתוסים. בנוסף, יש חיים מעבר לאימונים ולא לכולם יש זמן לשבת על התחת כל היום ולהכניס רק 30 גרם חלבון בארוחה. יש כאלה שצריכים להכניס כמות גדולה של חלבון בכל ארוחה כדאי להגיע לערכים הסופיים. בן אדם שצריך 200+ גרם ביום לא יתעסק עכשיו כל היום בארוחות שיש בהן כמויות ״נורמליות״ של חלבון.

המחקר הזה מתבסס על חלבון שנספג מהר כמו למשל אבקת חלבון עם מים ולא עם חלב. אתה באמת חושב שאם תאכל 130 גרם חלבון מבשר למשל, לא הכל יספג?!
העיכול יהיה איטי יותר אבל החלבון כולו יספג.. לגבי אבקת חלבון זה כבר סיפור אחר..

המחקר הזה מתבסס על חלבון שנספג מהר כמו למשל אבקת חלבון עם מים ולא עם חלב. אתה באמת חושב שאם תאכל 130 גרם חלבון מבשר למשל, לא הכל יספג?!
העיכול יהיה איטי יותר אבל החלבון כולו יספג.. לגבי אבקת חלבון זה כבר סיפור אחר..
אם קראת את זה אז בטח קראת
It seems logical that a slower-acting protein source, particularly when consumed in combination with other macronutrients, would delay absorption and thus enhance the utilization of the constituent AA. However, the practical implications of this phenomenon remain speculative and questionable [21].​
אין מסקנה, יש תאוריה לכאן ולכאן.
גם על חלבון שנספג לאט יש דיון.

אם קראת את זה אז בטח קראת
It seems logical that a slower-acting protein source, particularly when consumed in combination with other macronutrients, would delay absorption and thus enhance the utilization of the constituent AA. However, the practical implications of this phenomenon remain speculative and questionable [21].​
אין מסקנה, יש תאוריה לכאן ולכאן.
גם על חלבון שנספג לאט יש דיון.

נכון אתה צודק, זאת תאוריה. שלא תבין לא נכון, אני בעצמי מעדיף לפצל ארוחות אבל אני כן בעד 60,80 ואפילו 90 גרם חלבון בארוחה. אגב, יש גם תאוריה שלא חייב בכלל להכניס 2 גרם חלבון פר משקל גוף אלא גם 1.6 יספיקו..

נכון אתה צודק, זאת תאוריה. שלא תבין לא נכון, אני בעצמי מעדיף לפצל ארוחות אבל אני כן בעד 60,80 ואפילו 90 גרם חלבון בארוחה. אגב, יש גם תאוריה שלא חייב בכלל להכניס 2 גרם חלבון פר משקל גוף אלא גם 1.6 יספיקו..
מסכים.

סליחה על ההקפצה,רק חשוב להדגיש שבאמת לא כל החלבון ייספג בטווח הקרוב בצריכה גדולה מאוד,אבל זה ממש לא הולך לפח.זה פשוט ייספג לאט יותר ובהמשך היום.
ככה שאין באמת שום מינוס בלאכול 120 גרם חלבון בארוחה,אבל כמוני כמוכם,עדיף לפצל לכל היום
גם ככה רק איזה 40% מה 30 גרם חלבון שאתה אוכל נספג. אז מ 130 גרם חלבון יספג נגיד 20 אחוז.
נראה יותר כמו מיתוס. בעיקר שמדובר על בשר/דגים ובאופן כללי,מזון

סליחה על ההקפצה,רק חשוב להדגיש שבאמת לא כל החלבון ייספג בטווח הקרוב בצריכה גדולה מאוד,אבל זה ממש לא הולך לפח.זה פשוט ייספג לאט יותר ובהמשך היום.
ככה שאין באמת שום מינוס בלאכול 120 גרם חלבון בארוחה,אבל כמוני כמוכם,עדיף לפצל לכל היום
על סמך מה אתה אומר שזה לא הולך לפח?
מזון שלא מתפרק כראוי, לא מצליח להיכנס למחזור הדם, ולא נכנס לתאי שריר. הוא יוצא בצואה.
How Much of Your Food Do You Actually Absorb?
How Much Nutrition Do You Absorb from Food?
All About Absorption

על סמך מה אתה אומר שזה לא הולך לפח?
מזון שלא מתפרק כראוי, לא מצליח להיכנס למחזור הדם, ולא נכנס לתאי שריר. הוא יוצא בצואה
הגוף שלך לא ימהר לזרוק חלבון.זה המשאב הכי חשוב שלו ביחד עם שומנים(אפילו יותר חשוב).
איזה סיבה יש שהמזון לא יתפרק כראוי?אם יש בעיות עיכול או מחלות זה משהו אחר. באופן כללי,שום סיבה שלא תספוג את החלבון מהמזון. בניגוד לשומן ופחמימה אין לנו איפה לאגור חלבון ל"פעם אחרת".
ותהיה בטוח שהגוף שלך ישתמש ברוב המוחלט.
אני אקרא מה ששלחת ואחזיר לך תשובה

לא מצאתי משהו שיצדיק אותי או אותך במאמרים ששלחת.
טוב שיש רופא בשביל זה @kotzer
וזה מאתר קילוגרם

אם היינו מאמינים להנחה ש 20-30 גרם חלבון מביאים לאפקט האנבולי המקסימלי, היה עלינו להסיק מכך שכל כמות מעבר למנה הזו תתבזבז. מצד שני, הגוף יותר חכם מזה. בבדיקה שנערכה כ-14 ימים, Arnal והקולגות שלו לא מצאו הבדל במסת השריר הרזה או בשימור החנקן בין צריכה של 79% מצריכת החלבון היומית (בערך 54 גרם) בארוחה אחת, לבין צריכה של אותה כמות מפוזרת במשך היום ב-4 ארוחות [11].

בנוסף, המחקר נעשה על נשים צעירות שמסת השריר הרזה שלהם היא בממוצע 40.8 קילו. בהתחשב בכך שלרוב הגברים הפעילים יש הרבה יותר מסת שריר מאשר לנשים שנבדקו במחקר הנ”ל, מתקבל על הדעת שהרבה יותר מ-54 גרם חלבון בארוחה אחת יכולים להתעכל ביעילות ולשמש לתגובה אנבולית ו/או למטרות אנטי-קטבוליות. אם נקח את מנת החלבון מסה”כ הצריכה היומית שניתן במחקר הזה לנשים בארוחה אחת, ונחשב אותה לפי הצריכה היומית של חלבון אצל גברים (79% מ-1.67 גרם/ק”ג), נקבל בערך 85-95 גרם ואף יותר, תלוי כמה קרוב האדם לקצה גבול הגדילה שלו

הגוף שלך לא ימהר לזרוק חלבון.זה המשאב הכי חשוב שלו ביחד עם שומנים(אפילו יותר חשוב).
איזה סיבה יש שהמזון לא יתפרק כראוי?אם יש בעיות עיכול או מחלות זה משהו אחר. באופן כללי,שום סיבה שלא תספוג את החלבון מהמזון. בניגוד לשומן ופחמימה לנו איפה לאגור חלבון ל"פעם אחרת".
There are, in fact, lots of things that influence what percentage of vitamins and minerals are absorbed, such as the other foods you eat at the same meal, how they are prepared, drugs or supplements you may be taking, even your age and the time of day. Taking all of these into account, you might absorb anywhere from 10 to 90% of a given nutrient from a given food!
בין 10 ל 90 % זה 45%.
יש כאן איזה מליון תנאים לספוג מזון, בלתי אפשרי לספוג הכל, השאלה היא כמה כן. לא צריך להיות חולה כדי לא לספוג הכל.
Research says humans assimilate between 10% and 80% of the food we eat, with the average somewhere between 40 and 60 percent. The undigested food is excreted, recycled back into the Earth. Well, that’s a very large range. How much YOU assimilate fluctuates constantly and is pretty hard to measure. The primary factors are: how well you chew your food, the nutrient-density of the food, the type of food (i.e. starches, proteins, fats), whether it is raw or cooked, the level of life force in the food, enzymes present, your intestinal flora, the health of your organs, your emotional state, stress level, and the amount of toxins, empty calories, or useless material to be eliminated. Other important factors are your metabolism rate, exercise and activity level, the quantity of food you eat, your age, the time of day, your internal body temperature, and the temperature of the food consumed. Wow!​
אם היינו מאמינים להנחה ש 20-30 גרם חלבון מביאים לאפקט האנבולי המקסימלי, היה עלינו להסיק מכך שכל כמות מעבר למנה הזו תתבזבז. מצד שני, הגוף יותר חכם מזה. בבדיקה שנערכה כ-14 ימים, Arnal והקולגות שלו לא מצאו הבדל במסת השריר הרזה או בשימור החנקן בין צריכה של 79% מצריכת החלבון היומית (בערך 54 גרם) בארוחה אחת, לבין צריכה של אותה כמות מפוזרת במשך היום ב-4 ארוחות [11].

בנוסף, המחקר נעשה על נשים צעירות שמסת השריר הרזה שלהם היא בממוצע 40.8 קילו. בהתחשב בכך שלרוב הגברים הפעילים יש הרבה יותר מסת שריר מאשר לנשים שנבדקו במחקר הנ”ל, מתקבל על הדעת שהרבה יותר מ-54 גרם חלבון בארוחה אחת יכולים להתעכל ביעילות ולשמש לתגובה אנבולית ו/או למטרות אנטי-קטבוליות. אם נקח את מנת החלבון מסה”כ הצריכה היומית שניתן במחקר הזה לנשים בארוחה אחת, ונחשב אותה לפי הצריכה היומית של חלבון אצל גברים (79% מ-1.67 גרם/ק”ג), נקבל בערך 85-95 גרם ואף יותר, תלוי כמה קרוב האדם לקצה גבול הגדילה שלו
באפן נורמלי אנחנו סופגים 45% בערך, בליקשר לכמות בארוחה.
כמות גדולה של מזון בהחלט גם יכול להשפיע, תקרא שוב את הקישורים שלי.
בגלל שלגוף אין מאגרי חלבון אז יותר חשוב לחלק את החלבון לאורך היום לתוצאות אידאליות, ולא הכל בבת אחת
לא 100%, אבל לא 20%, מדובר על ספיגה מאוד יעילה כשלא מדובר על חלבון מהיר לעיכול שנצרך לבד
חבל שאתה לא קורא הכל, כבר קיבלת את התשובה לפני השאלה.
איזה סיבה יש שהמזון לא יתפרק כראוי?אם יש בעיות עיכול או מחלות זה משהו אחר. באופן כללי,שום סיבה שלא תספוג את החלבון מהמזון. בניגוד לשומן ופחמימה לנו איפה לאגור חלבון ל"פעם אחרת".
There are, in fact, lots of things that influence what percentage of vitamins and minerals are absorbed, such as the other foods you eat at the same meal, how they are prepared, drugs or supplements you may be taking, even your age and the time of day. Taking all of these into account, you might absorb anywhere from 10 to 90% of a given nutrient from a given food!
בין 10 ל 90 % זה 45%.
יש כאן איזה מליון תנאים לספוג מזון, בלתי אפשרי לספוג הכל, השאלה היא כמה כן. לא צריך להיות חולה כדי לא לספוג הכל.
Research says humans assimilate between 10% and 80% of the food we eat, with the average somewhere between 40 and 60 percent. The undigested food is excreted, recycled back into the Earth. Well, that’s a very large range. How much YOU assimilate fluctuates constantly and is pretty hard to measure. The primary factors are: how well you chew your food, the nutrient-density of the food, the type of food (i.e. starches, proteins, fats), whether it is raw or cooked, the level of life force in the food, enzymes present, your intestinal flora, the health of your organs, your emotional state, stress level, and the amount of toxins, empty calories, or useless material to be eliminated. Other important factors are your metabolism rate, exercise and activity level, the quantity of food you eat, your age, the time of day, your internal body temperature, and the temperature of the food consumed. Wow!​

באפן נורמלי אנחנו סופגים 45% בערך, בליקשר לכמות בארוחה.
כמות גדולה של מזון בהחלט גם יכול להשפיע, תקרא שוב את הקישורים שלי.

אבל זה בדיוק מה שאמרתי

ז"א שרוב החלבון שמגיע מהחי ייספג בניגוד לחלבון מאבקה

--- עידכון הודעה, היום ב-
ושכל החלבון ייספג ככה או ככה,אבל עדיף לפצל

הציטוטים של קוצר שהבאת,זה בערך מה שטענתי

אז איך אתה אומר שקיבלתי את התשובה לפני השאלה?
חוץ מזה,הקישורים שלך מדברים ברובם על ויטמינים ומינרלים. ולא על חלבון,שומן,פחמימה

הציטוטים של קוצר שהבאת,זה בערך מה שטענתי
אפילו לא בערך. טענת שאין סיכוי שאדם ממוצע סופג 40%בלבד מהמזון.
קוצר הסכים שלא סופגים 100%, הבאתי קישורים שמוכיחים שזה בין 10 ל 90% (בערך 45%).
טענת שאין צורך לפצל ארוחות (ציטטת את קילוגרם) קוצר כתב שעדיף.
חוץ מזה,הקישורים שלך מדברים ברובם על ויטמינים ומינרלים. ולא על חלבון,שומן,פחמימה
Your body absorbs two types of nutrients: macronutrients and micronutrients. Macronutrients (carbohydrates, proteins and fats) are your body’s direct fuel or energy sources, whereas micronutrients (vitamins, minerals, etc.) indirectly influence available energy by serving as catalysts to release the macros. But unless they’re efficiently absorbed, none of the nutrients can fulfill their duties optimally.​
באמת קראת את הקישורים שלי?​

טענתי שאין צורך אבל עדיף.

בדיוק כמו זה "בגלל שלגוף אין מאגרי חלבון אז יותר חשוב לחלק את החלבון לאורך היום לתוצאות אידאליות".

בשביל תוצאות אידיאליות עדיף לפצל.
אם זה באמת קריטי בטירוף אם תאכל המון חלבון בבוקר,מעט בצהריים ועוד המון בערב.. זה לא באמת קריטי.

כן קראתי את הקישורים שלך,שום דבר שם לא מוכיח חד משמעית את הטענה שלך.
וגם קראתי בינתיים 3 מחקרים,ונחש מה? שום דבר לא מוכיח את הטענה שלי.
יש המון סתירות בקטע הזה
טענת שאין סיכוי שאדם ממוצע סופג 40%בלבד מהמזון.
אני לא מדבר על מזון,אני דיברתי נטו על זה שרוב החלבון שאתה צורך לא הולך לפח!.

אני לא מבין שום דבר בעיכול ואנזימים וכו'.
אני מתכוון רק לכמה חלבון הגוף שלך מנצל
וזה זה לקינוח-מעבר לזה סיימתי,אנחנו מתווכחים על שטות

"היום אנחנו מבינים שהמעי מסוגל להמשיך לספוג חלבון (למשך זמן משתנה, העולה גם מעבר על שעה אחת) ולשמור על שטף חומצות האמינו (בהתאם לנדרש) בזרימה מחזורית מתמדת (סירקולציה) בין האיברים הפנימיים הסמוכים לספיגה (קיבה, מעי, לבלב, כבד, טחול). זרימה מחזורית זו מכונה בשם The splanchnic circulation והיא מאפשרת מצד אחד לשמש כמאגר זמני של חומצות אמינו שנספגו ממערכת העיכול, ומהצד השני "לטפטף" בעת הצורך כמויות של חומצות אמינו לזרם הדם הכללי, מפעם לפעם, בהתאם לנדרש. רב הנסתר על הגלוי, אך בשורה התחתונה לא ניתן לקבוע מהו הרף המקסימלי לצריכת חלבון במנה אחת, מה שנראה לעת עתה כרף דמיוני ולא קיים. לציין כי מחקר שפורסם ב- 2012 (ופורסם שוב גם ב- 2013 עם עדכונים) הראה למשל שגם צריכה של 80% מכמות החלבון היומית הניתנת בארוחה אחת (שווה ערך לממוצע של 70 גרם חלבון בארוחה) למעשה נספגת וגורמת להשפעה אנבולית גבוהה)."

טענתי שאין צורך אבל עדיף.
תודה על ההבהרה.
כתבת "
כן קראתי את הקישורים שלך,שום דבר שם לא מוכיח חד משמעית את הטענה שלך.
וגם קראתי בינתיים 3 מחקרים,ונחש מה? שום דבר לא מוכיח את הטענה שלי.
יש המון סתירות בקטע הזה
-".
למה לא מוכח? שלושתם כתבו שאנחנו לא סופגים אפילו קרוב ל100% מהמזון (חלבון), ומה שלא נספג יוצא בצואה.
האם לא זה הוויכוח?
גם ציטטתי לך את הנקודה הזאת. ושגם מדובר על מאקרונוטריאנטים שכולל חלבון.
חלבון הוא מזון. יש אנשים שהרוב יוצא בצואה, ויש כאלה שזה המיעוט, תלוי בפרמטרים שונים. אצל הממוצע הרוב יוצא בצואה (לפחות זה מה שרשום בקישורים שהבאתי).
אני לא מבין שום דבר בעיכול ואנזימים וכו'.
אני מתכוון רק לכמה חלבון הגוף שלך מנצל
אבל זה בדיוק הנושא. זה ספיגה.
"היום אנחנו מבינים שהמעי מסוגל להמשיך לספוג חלבון (למשך זמן משתנה, העולה גם מעבר על שעה אחת) ולשמור על שטף חומצות האמינו (בהתאם לנדרש) בזרימה מחזורית מתמדת (סירקולציה) בין האיברים הפנימיים הסמוכים לספיגה (קיבה, מעי, לבלב, כבד, טחול). זרימה מחזורית זו מכונה בשם The splanchnic circulation והיא מאפשרת מצד אחד לשמש כמאגר זמני של חומצות אמינו שנספגו ממערכת העיכול, ומהצד השני "לטפטף" בעת הצורך כמויות של חומצות אמינו לזרם הדם הכללי, מפעם לפעם, בהתאם לנדרש. רב הנסתר על הגלוי, אך בשורה התחתונה לא ניתן לקבוע מהו הרף המקסימלי לצריכת חלבון במנה אחת, מה שנראה לעת עתה כרף דמיוני ולא קיים. לציין כי מחקר שפורסם ב- 2012 (ופורסם שוב גם ב- 2013 עם עדכונים) הראה למשל שגם צריכה של 80% מכמות החלבון היומית הניתנת בארוחה אחת (שווה ערך לממוצע של 70 גרם חלבון בארוחה) למעשה נספגת וגורמת להשפעה אנבולית גבוהה)."
אפשר קישור?

למה לא מוכח? שלושתם כתבו שאנחנו לא סופגים אפילו קרוב ל100% מהמזון (חלבון), ומה שלא נספג יוצא בצואה.
אני אוהב מחקרים. לא משהו שכתוב. סליחה,פאק שלי.

והנה קישור למחקר Impact of protein pulse feeding on lean mass in malnourished and at-risk hospitalized elderly patients: a randomized controlled trial. - PubMed - NCBI
חלבון הוא מזון.
אני יודע מה זה מזון. הנקודה שלי הייתה שמעולם לא התעניינתי בעיכול,באנזימים,בפירוק ובכל תהליך כימי שלא קשור לחלבון בפרט.
מה שקשור לחלבון,היה לי חשוב ללמוד ולקרוא ולעבור על מחקרים.
אני לא סתם אצא נגדך ויגיד לך שאתה טועה בגלל שמשעמם לי.
(אני גם לא חושב שאתה טועה,אמרת המון דברים נכונים)
אבל יש משהו אחד שהיה חשוב לי ונאבקתי איתך עליו,זה שהחלבון לא הולך לפח.
ובשביל שחלבון ילך לפח,צריך לצרוך באמת כמויות היסטריות
וזה עוד מחקר שתומך בטענה שלי
Protein pulse feeding improves protein retention in elderly women

אני עכשיו משוכנע שאנחנו מדברים על דברים ממש שונים.
דיברתי על ספיגה בכללי.
הנקודה השניה הייתה על האפקטביות של פריסת הארוחות חלבון, כתבתי בתחילת השירשור שאני יודע שיש דעות מעט חלוקות בנושא, אבל דעתי היית שעדיף לפרוס כמו שקוצר כתב ושאישרת.
הקישורים שלך התיחסו לפריסת חלבון ובכלל לא דיבר על מושג בשם "ספיגה".
אז כנראה שאנחנו מסכמים בלי לדבר על אותו נושא אפילו.
תקן אותי אם אני טועה.

אבל אמרתי לך כבר קודם שאני לא מדבר על ספיגה ועל "מזון" בכלל!!!!!🤩
נטו על זה שכמות גדולה של חלבון לא הולכת לפח
2 המחקרים הראו שצריכה של 80אחוז מכמות החלבון היומית,בארוחה אחת היו יותר אפקטיביים מפריסה במהלך כל היום. אז מה אם לוקח לזה קצת יותר זמן להתעכל וכו' זה לא הולך לפח
אמרתי את זה כבר קודם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית