הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוגע לדלליפט ואמות

אילן חסוי

משתמש פעיל
301
34
נק' מוניטין:
25
301
34
היי ,
אני רוצה לבצע שינוי בתוכנית אימונים ולהוסיף דדליפט כתרגיל לגב
אך המטרה העיקרית היא לבצע שינוי מקצה לקצה בחוזק האמות.
האם יש אחיזה מסוימת שתיתן דגש גדול לפיתוח חוזק וגודל באמות?
בנוסף לזה אוסיף 2 תרגילים באימון יד קדמית של אמות על מנת לבצע ביצוע מקסימלי.

אני אומר אם קאי גרין טוב להתאמן ב20 חזרות והוא ההסביר יפה מאוד כמה טוב לעבוד אכותי ולא על משקל.
קאי גרים הוא לא בידיוק מקור אמין לידע. הוא לא מאמן, ואין לו את הידע המעשי או התיאורטי כדי ללמד אחרים. ולהשתמש בעצמו כדוגמא זה לא יהיה נכון, כי גם הוא על מלא חומרים, וגם הוא "מגיב על", כלומר שכל דבר עובד עליו, הוא לא צריך הרבה בשביל להתקדם

כח זה משהו שמתפר גם אם נרצה וגם אם לא נרצה
אבל יש להשתפר בכוח כתוצר לוואי, ויש להתמקד בכוח. כל עוד זה תוצאות לוואי זה אחלה, אבל זה לא נמשך הרבה זמן, וכשזה ייפסק כדאי להשקיע יותר בכוח

אתה מסכים איתי שעבודה על טכניקה וחזרות של 15-20 עדיין תתן עבודה של היפוטרפיה?
לא ממש. בהתחלה הכל יעבוד, חזרות גבוהות או נמוכות. אחרי תקופה מסוימת, שיכולה להיות חודשים או שנים, תצטרך לעבוד חכם יותר.
גם ההבדל אם זה חודשים או שנים זו רק שאלה של כמה זמן ייקח לך להגיע לשלב מעבר לשלב המתחיל, ועבודה רק בחזרות גבוהות תשאיר אותך הרבה זמן בשלב הזה, וייקח לך אפילו שנים במקום חודשים כדי לפתח הרבה מסה. זה לא שאלה של מה עובד אלא מה אופטימלי. ואתה חופשי לעבוד עם מה שעובד, אבל לא עדיף גם מה שעובד וגם מה שיביא הכי הרבה תוצאות בהכי מעט זמן?

אני חייב לכתוב כאן שההודעות כאן לא מועילות, ומובילות לשום מקום.
ניסו כאן להסביר, להעליב, להתווכח. אין טעם.
אני מבקש מכל מי שמחשיב את עצמו קצת בוגר, לכתוב הודעות מכבדות שקשורות לנושא, או לא לכתוב דבר.
אני חייב להסכים, התגובות הילדותיות נפסקות עכשיו.
אתם רוצים לעזור? מעולה. אתם רוצים לנהל דיון? גם טוב. אבל תשמרו על רמה

קאי גרים הוא לא בידיוק מקור אמין לידע. הוא לא מאמן, ואין לו את הידע המעשי או התיאורטי כדי ללמד אחרים. ולהשתמש בעצמו כדוגמא זה לא יהיה נכון, כי גם הוא על מלא חומרים, וגם הוא "מגיב על", כלומר שכל דבר עובד עליו, הוא לא צריך הרבה בשביל להתקדם

אבל יש להשתפר בכוח כתוצר לוואי, ויש להתמקד בכוח. כל עוד זה תוצאות לוואי זה אחלה, אבל זה לא נמשך הרבה זמן, וכשזה ייפסק כדאי להשקיע יותר בכוח

לא ממש. בהתחלה הכל יעבוד, חזרות גבוהות או נמוכות. אחרי תקופה מסוימת, שיכולה להיות חודשים או שנים, תצטרך לעבוד חכם יותר.
גם ההבדל אם זה חודשים או שנים זו רק שאלה של כמה זמן ייקח לך להגיע לשלב מעבר לשלב המתחיל, ועבודה רק בחזרות גבוהות תשאיר אותך הרבה זמן בשלב הזה, וייקח לך אפילו שנים במקום חודשים כדי לפתח הרבה מסה. זה לא שאלה של מה עובד אלא מה אופטימלי. ואתה חופשי לעבוד עם מה שעובד, אבל לא עדיף גם מה שעובד וגם מה שיביא הכי הרבה תוצאות בהכי מעט זמן?

זה נורא מעצבן אותי אתה פוואר ליפטר אתה לא בודי בילדר.
עד 20 חזרות זה הוכח מדעית שזה עובד היפוטפיה.
לא יודע למה אתה חולק על קאיגרין שזכה מיסטר אולימפיה, והוא עובד מאוד מאוד מאוד קשה להגיע לתוצאות האלה ואם הוא לא היה הולך על משהו שעובד בחיים הוא לא מגיע לתוצאות כאלה.

אתה חושב שהשריר סופר חזרות השריר סופר עבודה קשה תחת לחץ ועד 20 חזרות על פי מלא עובדות חיות הוכיחו מעל ללא ספק שזה יגיד לך שריר לא פחות מדרך אחרת.
אין שום סיבה לא לגוון עם כח פה ושם אבל השיטה שלי לא נחותה משל אחרים.

ואם כל הכבוד הידע שלך לא מגיע לעשרית מהידע של קאי.
גם לא המשקלים שלך וגם לא הכח פיזי שלך.

שורה תחתונה .

אם תגיע לכמעט -כשל ב8 או ב20 אתה תגיע לאותו אחוז שריר והיה מחקרים שהוכיחו את זה מעל כל ספר.

וכל מחקר יגיד לך שהסיכון לפציעות קטן ככל שהמשקל יורד והחזרות עולות.

אז אני מעוניין לנצל את זה למה לא?

אם תרצה הוכחות אני אשמח לחפש לך.

לא יודע למה אתה חולק על קאיגרין שזכה מיסטר אולימפיה, והוא עובד מאוד מאוד מאוד קשה להגיע לתוצאות האלה ואם הוא לא היה הולך על משהו שעובד בחיים הוא לא מגיע לתוצאות כאלה.

אתה חושב שהשריר סופר חזרות השריר סופר עבודה קשה תחת לחץ ועד 20 חזרות על פי מלא עובדות חיות הוכיחו מעל ללא ספק שזה יגיד לך שריר לא פחות מדרך אחרת.
אין שום סיבה לא לגוון עם כח פה ושם אבל השיטה שלי לא נחותה משל אחרים.

ואם כל הכבוד הידע שלך לא מגיע לעשרית מהידע של קאי.
גם לא המשקלים שלך וגם לא הכח פיזי שלך.

שורה תחתונה .

אם תגיע לכמעט -כשל ב8 או ב20 אתה תגיע לאותו אחוז שריר והיה מחקרים שהוכיחו את זה מעל כל ספר.

וכל מחקר יגיד לך שהסיכון לפציעות קטן ככל שהמשקל יורד והחזרות עולות.

אז אני מעוניין לנצל את זה למה לא?

א. בתור בילדר אני מודיע לך שאתה מדבר שטויות בקצב
ב. קאי גרין גם אנס קלמנטינה אולי גם זה נחוץ לעשות כדי לגדול
ג. אשמח לראות את המחקרים שלך

זה שאני לא מתאמן כבאדיבילדר לא אומר שאין לי את הידע

זה תלוי מאוד באחוז העבודה מהמקסימום שלך. המחקרים הראו שהיפרטרופיה (לא היפותרופיה, זה ההפך) מתרחשת בעד 60% מהמקסימום שלך לחזרה. אם אתה עובד בקבוע מתחת לזה אז זה לא יעיל להיפרטרופיה

אני חולק עליו כי אין לו ידע פרקטי אוניברסלי. יש לו המון ידע לגבי מה שעובד עליו, אבל כמו שאמרתי קודם, עם החומרים והגנטיקה שלו, הכל עובד עליו, לכן יש לקחת את העצות שלו בעירבון מאוד מוגבל

צודק, השריר לא סופר חזרות, הוא סופר חזרות מאמצות. מתוך סט של 20 חזרות, בכמה מהן אתה באמת מתאמץ? 5? ולמה אתה מתאמץ? כי השריר מגיע לסף היכולת שלו להפיק אנרגיה או כי נגמר לך החמצן? או שפשוט השריר עייף?
חשוב מאוד להציג לשריר אתגר בהפקת אנרגיה, לא אתגר למאגרי הגליקוגן

אתה לא אמור להגיע לכשל בכלל, אבל זה כבר סיפור אחר

כל מחקר יגיד לך שהסיכון לפציעות קטן ככל שהמשקל יורד והחזרות עולות.
למיטב ידיעתי המחקרים לא מציגים את זה, בעיקר בגלל שהמחקרים מראים שפציעה זה משהו מאוד מורכב, ואנחנו עדיין לא יודעים איך משהו יוצר פציעה. אבל בגדול אפשר להיפצע בצורה שווה עם 250 קילו ועם 50 קילו

אני אשמח שתוכיח שאני טועה

נ

38.5 ואני גאה בתוצאות שלי .

כל הזמן לומדים דברים חדשים.
אני אומר אם קאי גרין טוב להתאמן ב20 חזרות והוא ההסביר יפה מאוד כמה טוב לעבוד אכותי ולא על משקל.

כח זה משהו שמתפר גם אם נרצה וגם אם לא נרצה.

אתה מסכים איתי שעבודה על טכניקה וחזרות של 15-20 עדיין תתן עבודה של היפוטרפיה?

אני לא אכפת לי כמה משקל אני מעמיס אני אכפת לי לעבוד קשה וחזרות גבוהות גם גרמו לי לפחות כאבים וגם תוצאות גבוהות יותר.

יש הרבה דרכים להגיע לאותה נקודה ואני הולך על הדרך שאני רואה התקדמות בה.

כל עד אני מתקדם למה שאני יכנס לכל הפוליטקה,?

איזה התנשאות בהצלחה בחיים חח.
די כבר להביא באדיבילדרים כדוגמה.

• פותח/ת השרשור
טוב לאחר הרבה מאוד הודעות והתראות :D
הבנתי שאחיזה רגילה כלפיי היא הנכונה ביותר לאמות.
כרגע הטווח חזרות שחשבתי לעבוד על מנת לתת דגש לחוזק של האמות
הוא 5 חזרות לסט ל4 סטים מה אתם חושבים?
ולאיזה משקל בערך מה הטווח שאני צריך לעמוד מבחינת התקדמות בדדליפט?
נגיד בחודש כמה אני אמור להרים יש טווח מסויים כדי שאדע איך ההתקדמות בתרגיל מתקדמת?

פשוט אחיזה רגילה. תחזיק הכי חזק שאתה יכול את המוט... ממש תסחט אותו ובנוסף בכל סט של דדליפט בחזרה האחרונה תמשיך להחזיק את המוט לעוד 10 שניות. עם הזמן האחיזה שלך תתחזק = אמות חזקות יותר.
ואני אישית הייתי מעדיף לעשות דדליפט באימון רגליים אחרי סקוואט.

פשוט אחיזה רגילה. תחזיק הכי חזק שאתה יכול את המוט... ממש תסחט אותו ובנוסף בכל סט של דדליפט בחזרה האחרונה תמשיך להחזיק את המוט לעוד 10 שניות. עם הזמן האחיזה שלך תתחזק = אמות חזקות יותר.
ואני אישית הייתי מעדיף לעשות דדליפט באימון רגליים אחרי סקוואט.
סוף סוף מישהו שמדבר לעניין, ויודע מה הוא מדבר, תודה רבה לך. חיכינו לך. 😘🥰🏋️😅🍻👋🎉🎊🎈

זה שאני לא מתאמן כבאדיבילדר לא אומר שאין לי את הידע

זה תלוי מאוד באחוז העבודה מהמקסימום שלך. המחקרים הראו שהיפרטרופיה (לא היפותרופיה, זה ההפך) מתרחשת בעד 60% מהמקסימום שלך לחזרה. אם אתה עובד בקבוע מתחת לזה אז זה לא יעיל להיפרטרופיה

אני חולק עליו כי אין לו ידע פרקטי אוניברסלי. יש לו המון ידע לגבי מה שעובד עליו, אבל כמו שאמרתי קודם, עם החומרים והגנטיקה שלו, הכל עובד עליו, לכן יש לקחת את העצות שלו בעירבון מאוד מוגבל

צודק, השריר לא סופר חזרות, הוא סופר חזרות מאמצות. מתוך סט של 20 חזרות, בכמה מהן אתה באמת מתאמץ? 5? ולמה אתה מתאמץ? כי השריר מגיע לסף היכולת שלו להפיק אנרגיה או כי נגמר לך החמצן? או שפשוט השריר עייף?
חשוב מאוד להציג לשריר אתגר בהפקת אנרגיה, לא אתגר למאגרי הגליקוגן

אתה לא אמור להגיע לכשל בכלל, אבל זה כבר סיפור אחר

למיטב ידיעתי המחקרים לא מציגים את זה, בעיקר בגלל שהמחקרים מראים שפציעה זה משהו מאוד מורכב, ואנחנו עדיין לא יודעים איך משהו יוצר פציעה. אבל בגדול אפשר להיפצע בצורה שווה עם 250 קילו ועם 50 קילו

אני אשמח שתוכיח שאני טועה
שאני לא יחפש לחינם תגיד לי אתרים של מחקר שאתה מסתמך עליהם ואני יחפש שם.

תראה קאי הוא גם מאמן אנשים שהגיעו לתוצאות מטורפות אתה יכול להראות אותו מתאמן ביוטיוב ולהבין שהבן אדם מאוד מאוד חכם.

אתה מגיע מפווארליפטינג לא בודיבילדר אז אתה רואה הרבה אנשים עם גוף שמן ושרירי ונפח ענק,אבל להגיע לרמה של קאי גם עם חומרים הכי טובים שיש ,אתה צריך לדעת להתאמן ברמה אחרת.

אתה מקובע לוינגט וכמה מחקרים סותרים שראיית אבל אתה שוכח משהו פשוט שיש כמה סוגים של סיבי שריר וסוג אחד מגיב יותר למספר חזרות גבוה וסוג שני למספר חזרות נמוך,ובן אדם שמשלב בניהם יגיע לתוצאות הרבה יותר גבוהות מבן אדם שבוחר דרך אחד.

אז ככה שאם אתה משלב בן 8-12 15-20
3-5 השריר שלך יהיה הרבה יותר גדול מבן אדם שלא,ויותר מזה אני יגיד לך שכל מר אולימפיה כולל קאי עושים את זה ,חוץ מרגליים שקאי מאמן הכל 20.
כי רגליים מגיבים חזק למספר חזרות גבוה לפי מה שהבנתי.

ואני בתור מתאמן חצי שנה אין לי שום סיבה לעשות 8-12 חזרת שאני לא עושה טכניקה טובה ,אני יותר מדי עסוק בלעמיס משקלים במקום לעבוד על השריר אז ככב שהתוצאות שלי יותר טובות

לא משנה כמה ילמדו אותי טכניקה הגוף צריך המון זמן בשביל להצליח לעבוד על אוטומט ועד אז אני אני סתם מסתכן בפציעה מיותר ודלקות מיותרות אז שאני עובד על מספר חזרות גבוה אני מצליח להתאמן בלי להפצע וגם לראות תוצאות יותר טובות כי המוח והשריר פחות תחת לחץ ויש פחות מקום לטעיות.

אתה צריך לראות את כל התמונה לפני שאתה יוצא בהצרות,כי אני בחצי שנה במכון ראייתי מספיק אנשים שפרשו ונפצעו בעקבות משקלים.

שאני לא יחפש לחינם תגיד לי אתרים של מחקר שאתה מסתמך עליהם ואני יחפש שם.
רוב המידע שלי מגיע מאנשים עם הרבה ניסיון בתחום עם הרבה דעות שונות. אנשים שאימנו יותר מסוג אחד של ספורט ליותר מסוג אתלטים מסויים.
תחפש kabuki strength, barbell medicine, hybrid training method, boris sheiko, juggernaut training system ואלה העיקריים שכרגע עולים לי לראש, אבל אלה קבוצות של אנשים (חוץ משייקו שזה בנאדם אחד) שדואגים ללמד מתודיקות שלמות, ולא רק כתבות הייפ כמו "13 התרגילים הטובים ביותר לתלת ראשי". אפשר ללמוד מהם המון על טכניקה ושיטות אימון, בנוסף למה אמור לעבוד לאיזה סוג אתלט.

תראה קאי הוא גם מאמן אנשים שהגיעו לתוצאות מטורפות אתה יכול להראות את אותו מתאמן ביוטיוב ולהבין שהבן אדם מאוד מאוד חכם.
ראית אותו מאמן אנשים שלא היו על כמות עצומה של חומרים? אנשים שלא כבר נחשבים עילוי בתחום? אם הוא לקח אנשים ממצב של מתחיל גמור והביא אותם לתוצאות טובות מאוד אני אוכל את הכובע, יכול להיות שאני טועה. אבל להיות מאמן של מישהו שהיה מתקדם טוב מאוד עם או בלי העזרה שלך זה לא חוכמה

אז אתה רואה הרבה אנשים עם גוף שמן ושרירי ונפח ענק
זה רק חלק מסויים מאוד מפאוורליפטינג, ותכלס שייך יותר לפאוררליפטינג הישן, ולקטגוריות משקל גבוהות מאוד (מעל ומתחת 120 קילו), היום הפאוורליפטרים מנסים להיות כמה שיותר חזקים על אחוז שומן נמוך יחסית. קח לדוגמא את אחד השמות הבולטים בקטגוריה של עד 83 קילו russel orhii, אי אפשר לקרוא לו גדול או שמן בשום צורה, הוא יותר באדיבילדר מבחינת הגוף מרוב הבאדיבילדרים. על larry wheels אין בכלל מה לדבר, הבחור מנצח בקלות תחרויות פאוורליפטינג, ונכנס לתחרות באדיבילדנג רק בשביל הכיף וניצח.

אתה מקובע לוינגט וכמה מחקרים סותרים שראיית
אני ממש לא מקובע. אני לא יכול לספור אפילו את כמות הפעמים ששיניתי דעה אחרי שראיתי כמות מספקת של מידע וראיות שמה שחשבתי הוא טעות.
רק תשאל את @yogevnn כמה פעמים רבנו על דעות סותרות בתחילת הדרך שלי פה כי פשוט חשבתי שאני יודע משהו, וגיליתי שאני טועה

אבל אתה שוכח משהו פשוט שיש כמה סוגים של סיבי שריר וסוג אחד מגיב יותר למספר חזרות גבוה וסוג שני למספר חזרות נמוך,ובן אדם שמשלב בניהם יגיע לתוצאות הרבה יותר גבוהות מבן אדם שבוחר דרך אחד.
אף פעם לא אמרתי שצריך לעבוד רק בחזרות נמוכות, אבל שכן חשוב לעבוד גם בחזרות נמוכות. ודווקא הסיבים הלבנים, שהם אלה של החזרות הנמוכות, הם אלה שנותנים הכי הרבה נפח לשריר.
אני בעצמי עד לא מזמן הייתי בבלוק שלם רק של 10 ומעלה

אז ככה שאם אתה משלב בן 8-12 15-20
3-5 השריר שלך יהיה הרבה יותר גדול מבן אדם שלא
העבודה הכי חשוב תהיה בטווח החזרות של 5-12, מתחת לזה זה כבר עניין של יעילות נאורלית וזו יכולת לא בהכרח תלויה בהיפרטרופיה, מעל לזה זה כבר סיבולת שריר, ולא ייתן לך כמעט שום היפרטרופיה אלא אם אתה בנוי במיוחד לזה

יותר מזה אני יגיד לך שכל מר אולימפיה כולל קאי עושים את זה
ונראה לך שמה שעובד על מר אולימפיה עובד על אדם מתחיל מן השורה?

חוץ מרגליים שקאי מאמן הכל 20
הנה דוגמא למה שאמרתי, שהכל יעבוד עליו

כי רגליים מגיבים חזק למספר חזרות גבוה לפי מה שהבנתי.
זה לא נכון, לקאי גרין אולי זה עובד, אבל לאדם רגיל אין הבדל בין רגליים לחזה מבחינת חזרות

ואנו בתור מתאמן חצי שנה אין לי שום סיבה לעשות 8-12 חזרת שאני לא עושה טכניקה טובה
8-12 זה עדיין חזרות גבוהות.
בנוסף טכניקה לומדים במאמץ, לא בסתם לחזור על התנועה בקלות. והטכניקה אף פעם לא תהיה מושלמת, אולי אחרי 20 שנה כן, אבל תמיד יהיה מה לתקן

אני יותר מדי עסוק בלעמיס משקלים במקום לעבוד על השריר אז ככב שהתוצאות שלי יותר טובות
כדי לפתח שריר צריך להעמיס על הגוף, אחרת סיכוי נמוך מאוד שתתקדם. אם אתה לא מצליח לסיים סט רק בגלל שהתעייפת, זה לא אומר שהשריר מקבל את הגירוי שהוא צריך כדי לגדול

אני לא אני סתם מסתכן בפציעה מיותר ודלקות מיותרות
סיכון לפציעה יש לך גם במשקלי חימום, אין איזה כלל אוניברסלי לפציעה

כי המוח והשריר פחות תחת לחץ ויש פחות מקום לטעיות.
אין לחץ = אין התקדמות

אתה צריך לראות את כל התמונה לפני שאתה יוצא בהצרות,כי אני בחצי שנה במכון ראייתי מספיק אנשים שפרשו ונפצעו בעקבות משקלים.
ואני ב-8 שנים הבנתי שהאנשים שנפצעו והפסיקו אלה אנשים שלא היה להם מושג מה הם עושים אבל היו משוכנעים שהם כן יודעים, העמיסו משמעותית יותר ממה שהם יכולים רק בגלל האגו, ואז כשזה התפוצץ להם בפנים הם לא ידעו איך לאכול את זה כי הם חשבו שהם מושלמים ואז גילו שהם לא.
אני נפצעתי מלא פעמים, וכל פעם למדתי איפה טעיתי, החלמתי והמשכתי הלאה. פציעות יהיו לך תמיד, בין אם תתאמן ובין אם לא. מהגיל שלך כבר הרבה יותר קל להיפצע, והסיכוי שלך להרים משהו כבד ולמתוח חזק את הגב הוא די שווה ערך בתוך ומחוץ למכון, ככה שלא לעשות דברים מפחד זה פשוט חסר תועלת.
זו כבר דעה שלי, אבל עדיף שתיפצע עכשיו בכל מני פציעות שטותיות שאתה יכול להחלים מהן בקלות עכשיו, במטרה לפתח מסת שריר ודחיסות עצם ועמידות מפרקים, כדי שבגיל מבוגר יותר לא תיפצע בגלל מחסור מאלה, ואז ההחלמה תהיה הרבה יותר קשה

@kotzer
שוב פעם אם אתה חושב שריפטו לא העיפרון החד בקלמר הבחור פה אפילו לא נמצא בקלמר הוא מזמן בזבל
מציעצלך להתעלם

וסתם שתדע שהוא כותב לך שאתה לא מבין בבילדינג כי אתה פווארליפטר אותה מביא לו מקורות מידע מיטיוב שכולם בהקשר של ליםטינג זה לא תורם לטענה שלך שאתה מבין בבילדינג
קראתי בריפרוף אני מסכים עם כל מה שאתה אומר פה אבל רציתי לציין את זה

נ.ב
ככל שאתה מתקרב לrm1 הסיכויים שלך להיפצע גדלים

שוב פעם אם אתה חושב שריפטו לא העיפרון החד בקלמר הבחור פה אפילו לא נמצא בקלמר הוא מזמן בזבל
מציעצלך להתעלם
זה שלמישהו חסר ידע זה לא אומר משהו על האינטליגנציה שלו, וזה למה אנחנו פה, כדי לעזור להשלים את הידע הזה

וסתם שתדע שהוא כותב לך שאתה לא מבין בבילדינג כי אתה פווארליפטר אותה מביא לו מקורות מידע מיטיוב שכולם בהקשר של ליםטינג זה לא תורם לטענה שלך שאתה מבין בבילדינג
קראתי בריפרוף אני מסכים עם כל מה שאתה אומר פה אבל רציתי לציין את זה
המקורות האלה מפיצים הרבה מאוד מידע יעיל ביוטיוב ורשתות חברתיות, וביגוד לרוב הבאדיבלידרים מקור המידע הזה אמין, אבל בנוסף הם גם מפרסמים ספרים ומעבירים קורסים לאתלטים ומאמנים, ככה שזה לא סתם מישהו עם הרבה חשיפה.
עוד מקור טוב מאוד ששכחתי לפרסם הם reactive training systems, אבל המידע שהם מפרסמים תופס יותר למתקדמים, כי הם נותננים טיפים לאיך לוודא ששיטה מסויימת עובדת

ככל שאתה מתקרב לrm1 הסיכויים שלך להיפצע גדלים
כן ולא, אם אני אעשה חזרה אחת בודדת ב-90% זה יהיה לי די קל והסיכוי לפציעה נמוך מאוד, לעומת זאת 20 חזרות ב-70% שמות אותי בסיכון הרבה יותר גבוה לפציעה.
גם לרוב פציעות מגיעות יותר מנפח, ופחות מעצימות

• פותח/ת השרשור
אהלן , התחלתי את התרגיל רק עם 5 קילו בכל צד עם מוט אולימפי כמובן כדי לתרגל טכניקה לפני העמסת משקל.
מרגיש כבר אחרי כמעט יומיים מאוד את האמסטרינג והישבן זה הגיוני ??

אהלן , התחלתי את התרגיל רק עם 5 קילו בכל צד עם מוט אולימפי כמובן כדי לתרגל טכניקה לפני העמסת משקל.
מרגיש כבר אחרי כמעט יומיים מאוד את האמסטרינג והישבן זה הגיוני ??
הגיוני מאוד

• פותח/ת השרשור
הגיוני מאוד
אוקי תודה על המענה ,
לדעתך מה טווח המשקל שאני אמור להרים בעוד חודש בערך?
20 כל צד זה נשמע סביר או קצת מדי לחודש?
וגם כשאני עושה חזרות עם ה 5 קילו בכל צד אני מנסה לשמור על גב כמה שיותר ישר
ונגיד כשמתחיל להיות קשה בחזרות האחרונות הגב פשוט עולה בקשת אי אפשר לשמור על זה כמעט ישר
אתה חושב שאני צריך להתחיל לעבוד באופן רציף גב תחתון?

לדעתך מה טווח המשקל שאני אמור להרים בעוד חודש בערך?
20 כל צד זה נשמע סביר או קצת מדי לחודש?
אין שום דרך לדעת, תלוי יותר בך

גם כשאני עושה חזרות עם ה 5 קילו בכל צד אני מנסה לשמור על גב כמה שיותר ישר
ונגיד כשמתחיל להיות קשה בחזרות האחרונות הגב פשוט עולה בקשת אי אפשר לשמור על זה כמעט ישר
אז תעצור לפני שהגב מתחיל להתעגל, אל תתרגל חזרות לא טובות

אתה חושב שאני צריך להתחיל לעבוד באופן רציף גב תחתון?
תעבוד עם חזרות טובות והגב יתרגל לבד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית