הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסולידית - מומלץ לקרוא

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
זה לא תנאי הכרחי אבל זה מעלה את הרמה של האפשרויות שיש לך בין אם זה באנשים אחרים ומגוונים ובין אם זה במקומות לצאת אליהם(יש מקומות מגניבים מחוץ לחיפה)..
אתה כאילו אוטומאטית שולל לעצמך אפשרויות, ובלי קשר אני לא יודע איך זה בחיפה אבל אצלי בעיר נגיד אין תחבורה ציבורית ב-2 בלילה,
איך אתה מתכנן להגיע ממקום למקום בשעות האלו?
בנימה רצינית אם מישהי שולחת לך הודעה ב 2 בלילה "יש לי בית ריק בוא תקפוץ אליי" מה תגיד לה אין תחבורה ציבורית עכשיו?
על ההתנהגות הזאת מדברת הסולידית. להחזיק רכב שעולה לפחות 1000 שקל בחודש בשביל האפשרות לסקס ב 2 בלילה.

מכאן

עצמאות כלכלית, זו המטרה! או – כלכלן חובבן עם ביטחון עצמי מוגזם

היה פעם בלוג פופולארי, כולו בצבעי יסוד,

והתגובות בו היו תגובות נאצה, אבל אוהדות כלפי הכותבת מאד,

שגרה בדירה קטנה,

בהרצליה החביבה,

עם בן זוגה (שתרחם עליו השכינה),

ושם היא מסבירה כיצד מצאה,

את אלדורדו האבודה.

היא קוראת לזה מינימליזם:

אל תקנו מה שלא צריך,

חיו בצניעות,

פתחו תיק השקעות פשוט עם תשואה צנועה בזהירות.

מינימליזם, כן?

רק שרוב הישראלים גם כך אינם עשירים, או בעלי כרטיסי אשראי אמריקאים,

רוב הישראלים מעולם לא חוו מקסימליזם.

רק חופשה אחת מיותרת ברודוס או כרתים.

אולי קניות קצת מוגזמות בחגים.

היא חיה עם בן זוגה,

אופה פעם בשבוע,

מתקלחת מעט,

אוכלת כרוב ושעועית באופן קבוע.

נו, זה זול וזמין ומושלם לחסכן,

והיא בטח מריחה כמו שילוב של בית השחי של זבלן וחריץ התחת של הזבן.

אני כל-כך שמח שהיא כבר לא באופנה,

ושהבלוג שלה כבר לא מציץ לי מכל-מיני כיוונים.

בסופו של דבר, כשמדיום הבלוג התפגר,

הוא לקח עמו את כל התימהוניים.

נו טוב,

לא כל מבול מסתיים ביונה עם עלה של זית,

וטוב שכך.

• פותח/ת השרשור
אורח החיים של ה״סולידית״ הוא אכן הזוי למדי.

אבל הישראלי הממוצע מבזבז הרבה מעבר למה שהוא ״צריך״ חלק באשמתו דוגמת כמות הרכבים החדשים וחלק פחות כמו דירות גדולות כי קשה למצוא דירות קטנות.

התובנה בגיל צעיר כי מ 2000 שקלים בחודש אפשר לצבור תוך כמה שנים הון שיניב הכנסה עתידית היא חשובה מאוד. ורבים מעדיפים לשרוף את הכסף הזה על ״שטויות״

״אקסימות״ כמו חייבים ללמוד באוניברסיטה / לקנות דירה / להחליף רכב כל 3 שנים / לא כדאי להשקיע בבורסה עולות מאות אלפי שקלים לאורך השנים ומזה אפשר להמנע בעזרת למידה.

אם ניקח דוגמא קרובה לעולם הכושר. העובדה שעדיין קיימות חנויות שמוכרות אבקות חלבון / תוספי תזונה במחירים גבוהים בהרבה בהשוואה לחול, מראה עוד איזה דרך יש לעשות לגבי צרכנות נבונה יותר

לא יודע מה אתכם אבל אני הייתי מעדיף לחיות כמו משפחת כהן פי 10 יותר מהמשפחה החסכונית שנראים כאילו הם סתם מעבירים את החיים.
אז מה אם הם יכולים אולי לעבוד פחות גם ככה זה לא נראה שהם עושים דברים משמעותיים עם הזמן הפנוי שלהם.

לא יודע מה אתכם אבל אני הייתי מעדיף לחיות כמו משפחת כהן פי 10 יותר מהמשפחה החסכונית שנראים כאילו הם סתם מעבירים את החיים.
אז מה אם הם יכולים אולי לעבוד פחות גם ככה זה לא נראה שהם עושים דברים משמעותיים עם הזמן הפנוי שלהם.
היית משנה את דעתך אם היו לך המון דברים משמעותיים לעשות עם הזמן הפנוי שלך והיית מרגיש שהעבודה שורפת לך המון זמן שהיית יכול להשקיע בדברים האלה?
אני מסכים עם ההודעה שלך אם אתה באמת בן אדם חסר תחביבים ומרגיש שמהות חייך היא לעבוד ולצרוך אז באמת זה יהיה חסר תועלת לקצץ בשעות העבודה אם לא תמצא מה לעשות עם עצמך כשאתה לא עובד. למרות שדי מעציב אותי לראות אנשים כאלה שמרגישים צורך ש"יעסיקו" אותם אחרת יהיה להם משעמם ולכן הם רוצים לעבוד יותר.

לא רואה איפה החיסכון באמת. אם הוא מזמין את אותו האוכל ממסעדות למשפחה שלו במקום לעצמו עדיין לכסף הזה יש אותו הערך. לעומת זאת אם אפשר לנצל תן ביס על קניות בסופר זה דווקא נשמע מאוד משתלם. אין לי שמץ של מושג האמת איפה תן ביס מתקבל עד היום לא היה לי תן ביס.

דעה אישית שלי (מבוססת על יד מאוד מוגבל מחברים שהם בעלי תן ביס), אוכל במסעדות הוא לא תמיד בריא ואפשר לבשל בריא יותר בבית. אני בעוד שבועיים מתחיל לעבוד בפעם הראשונה במשרה מלאה ואקבל תן ביס מהעבודה וחשבתי על אלטרנטיבה של בישול בריא בבית והבאת קופסאות לעבודה כאשר את התן ביס אני אנצל על דייטים/יציאות וכו. אין לי שמץ עד כמה הפתרון הזה ישים כרגע אבל אם יש אלטרנטיבות שיאפשרו לי לנצל את התן ביס בצורה טובה אני אלך עליהן.

אפשרי לעשות עם תן ביס קניות גם בAM PM (למרות מחירים גבוהים).

היית משנה את דעתך אם היו לך המון דברים משמעותיים לעשות עם הזמן הפנוי שלך והיית מרגיש שהעבודה שורפת לך המון זמן שהיית יכול להשקיע בדברים האלה?
אני מסכים עם ההודעה שלך אם אתה באמת בן אדם חסר תחביבים ומרגיש שמהות חייך היא לעבוד ולצרוך אז באמת זה יהיה חסר תועלת לקצץ בשעות העבודה אם לא תמצא מה לעשות עם עצמך כשאתה לא עובד. למרות שדי מעציב אותי לראות אנשים כאלה שמרגישים צורך ש"יעסיקו" אותם אחרת יהיה להם משעמם ולכן הם רוצים לעבוד יותר.
למה אז לא לכוון למשהו שאתה אוהב לעשות?
אתה מדבר על העבודה כאילו זה צה"ל שפשוט מכריחים אותך לעשות.
אולי זה שוב אני ואולי זה בגלל המשפחה שבה גדלתי אבל אצלי אחרי משפחה וזוגיות ישר באה הקריירה/עבודה בסדר עדיפויות בחיים.

למה אז לא לכוון למשהו שאתה אוהב לעשות?
אתה מדבר על העבודה כאילו זה צה"ל שפשוט מכריחים אותך לעשות.
אולי זה שוב אני ואולי זה בגלל המשפחה שבה גדלתי אבל אצלי אחרי משפחה וזוגיות ישר באה הקריירה/עבודה בסדר עדיפויות בחיים.
בתור הייטקיסט, גם אם אתה אוהב לתכנת אתה עדיין כבול בעבודה למה שמכריחים אותך לעשות. גם אם מצאתי את משרת החלומות שלי, חופש הבחירה שלי נגמר אחרי שהתחלתי לעבוד. אני עושה את המשימות שמביאים לי לעשות גם אם אני אוהב אותן וגם אם פחות. מה אם אני רוצה להתפתח גם בכיוונים אחרים בתכנות? כל פעם שבא לי לעשות משהו אחר אני צריך לחפש משרה חדשה שתספק לי את הצורך הזה?
עזוב אבל את הקטע של העבודה בצד.
נניח שבא לך לנגן על גיטרה, לשחק טניס, לקרוא ספרי הרפתקאות, לראות סדרות בנטפליקס ופעם בשנה לעשות טרק בדרום אמריקה? איך אתה משלב את זה עם עבודה במשרה מלאה ומשפחה? תחשוב שיש לך 2 ילדים לגדל ואתה עובד במשרה מלאה. איך תממש את עצמך במצב הזה? אתה לא. אתה תקדיש את כולך לעבודה ולילדים כי זה בדיוק הזמן שיש לך כשאתה עובד במשרה מלאה.
אני לא רוצה חיים כאלה. אני רוצה גם להשקיע במשפחה ובילדים וגם לא להזניח את התחביבים שלי ויש לי הרבה מהם. בלי חופש כלכלי זה פשוט בלתי אפשרי.

בתור הייטקיסט, גם אם אתה אוהב לתכנת אתה עדיין כבול בעבודה למה שמכריחים אותך לעשות. גם אם מצאתי את משרת החלומות שלי, חופש הבחירה שלי נגמר אחרי שהתחלתי לעבוד. אני עושה את המשימות שמביאים לי לעשות גם אם אני אוהב אותן וגם אם פחות. מה אם אני רוצה להתפתח גם בכיוונים אחרים בתכנות? כל פעם שבא לי לעשות משהו אחר אני צריך לחפש משרה חדשה שתספק לי את הצורך הזה?
נניח שבא לך לנגן על גיטרה, לשחק טניס, לקרוא ספרי הרפתקאות, לראות סדרות בנטפליקס ופעם בשנה לעשות טרק בדרום אמריקה? איך אתה משלב את זה עם עבודה במשרה מלאה ומשפחה? תחשוב שיש לך 2 ילדים לגדל ואתה עובד במשרה מלאה. איך תממש את עצמך במצב הזה? אתה לא. אתה תקדיש את כולך לעבודה ולילדים כי זה בדיוק הזמן שיש לך כשאתה עובד במשרה מלאה.
אני לא רוצה חיים כאלה. אני רוצה גם להשקיע במשפחה ובילדים וגם לא להזניח את התחביבים שלי ויש לי הרבה מהם. בלי חופש כלכלי זה פשוט בלתי אפשרי.

בהצלחה בלהגיע ל״חופש כלכלי״.. דבר איתנו כשיהיו לך ילדים ועוד במדינה הפח הזאת עם המחירים ההזויים שיש פה.. להחזיק משפחה זה אומר גם הרבה הקרבה ואם אתה לא מבין את זה אז בקצב הזה תקים משפחה עוד 20 שנה במקרה הטוב..

בהצלחה בלהגיע ל״חופש כלכלי״.. דבר איתנו כשיהיו לך ילדים ועוד במדינה הפח הזאת עם המחירים ההזויים שיש פה.. להחזיק משפחה זה אומר גם הרבה הקרבה ואם אתה לא מבין את זה אז בקצב הזה תקים משפחה עוד 20 שנה במקרה הטוב..
עם גישה כזאת אתה בחיים לא תגיע לשום תוצאות. במקום לקחת אחריות אישית אתה מאשים את כל מה שמסביב. את המדינה הפח, המחירים ההזויים, המחיר להחזיק משפחה ומה לא. אנשים שהגישה שלהם לחיים היא להאשים את הסביבה במקום לחפש איך לפתור את הבעיות האלה אלה אנשים שנועדו לכישלון.
המדינה פח? תמצא דרך לעבור מדינה. המחירים הזויים? תבדוק שוב. אם אתה קונה מוצרים בפיקוח ממשלתי זה זול. אם אתה קונה עוף במבצע זה זול. אם אתה נמנע מדברים מתוקים ואלכוהול אתה חוסך המון. אם אתה מבשל ולא אוכל בחוץ הרבה אתה חוסך המון. אם אתה קונה בכמויות גדולות וקונה מה שבמבצע אתה גם כן חוסך המון. אם אתה מבין שאפשר להיות נשוי עם שני ילדים בדירה של 3 חדרים אתה חוסך המון על דיור. לא כל ילד צריך חדר משלו.
אפשר להחזיק משפחה על שכר חציוני בזמן עבודה בהייטק, להשקיע את כל שאר הכסף בניירות ערך או בנכסים מניבים תשואה ובמשך עשור להגיע לחופש כלכלי או לכל הפחות למצב שבו יש לך הכנסה פאסיבית מכובדת שיכולה לכסות חלק גדול מההכנסות.

אתה סקפטי כי זאת הסביבה שגדלת בה. ממליץ לך להשקיע קצת יותר זמן בקריאת ספרות בנושא כגון הספר Early Retirement Extreme. יש המון ספרות שעוזרת לך גם לשנות מיינדסט מבן אדם מובס לבן אדם מנצח וגם ספרות שתיתן לך את הכלים לאיך לחסוך מההכנסה ואיך להשקיע נכון.

עם גישה כזאת אתה בחיים לא תגיע לשום תוצאות. במקום לקחת אחריות אישית אתה מאשים את כל מה שמסביב. את המדינה הפח, המחירים ההזויים, המחיר להחזיק משפחה ומה לא. אנשים שהגישה שלהם לחיים היא להאשים את הסביבה במקום לחפש איך לפתור את הבעיות האלה אלה אנשים שנועדו לכישלון.
המדינה פח? תמצא דרך לעבור מדינה. המחירים הזויים? תבדוק שוב. אם אתה קונה מוצרים בפיקוח ממשלתי זה זול. אם אתה קונה עוף במבצע זה זול. אם אתה נמנע מדברים מתוקים ואלכוהול אתה חוסך המון. אם אתה מבשל ולא אוכל בחוץ הרבה אתה חוסך המון. אם אתה קונה בכמויות גדולות וקונה מה שבמבצע אתה גם כן חוסך המון. אם אתה מבין שאפשר להיות נשוי עם שני ילדים בדירה של 3 חדרים אתה חוסך המון על דיור. לא כל ילד צריך חדר משלו.
אפשר להחזיק משפחה על שכר חציוני בזמן עבודה בהייטק, להשקיע את כל שאר הכסף בניירות ערך או בנכסים מניבים תשואה ובמשך עשור להגיע לחופש כלכלי או לכל הפחות למצב שבו יש לך הכנסה פאסיבית מכובדת שיכולה לכסות חלק גדול מההכנסות.

אתה סקפטי כי זאת הסביבה שגדלת בה. ממליץ לך להשקיע קצת יותר זמן בקריאת ספרות בנושא כגון הספר Early Retirement Extreme. יש המון ספרות שעוזרת לך גם לשנות מיינדסט מבן אדם מובס לבן אדם מנצח וגם ספרות שתיתן לך את הכלים לאיך לחסוך מההכנסה ואיך להשקיע נכון.

רק בגלל שאני מציאותי לדעתך ״נועדתי לכישלון״? לא ידעתי שאנחנו מכירים. ״תמצא דרך לעבור מדינה״ תשמע לא בא להעליב אבל אתה חיי בסרט.. הלוואי והייתה לי אפשרות לעוף מפה תאמין לי ואני לא מתכוון לפרט פה תסיבות של למה אין לי את האפשרות הזאת. בכל אופן, אתה בדעה של ״בוא תחיה בצימצום ככל האפשר ותתמודד. ״לא חייב לכל ילד חדר, וואללה? את זה תספר לילדים שרוצים פרטיות. אתה מדבר כמו ילד שעדיין חיי עם ההורים בחיי.. למה הלכתה רחוק? בוא פשוט תאכל לחם עם חמאה כל יום וכל היום וגם אז תחסוך אחלה כסף. או למשל בוא נשב בבית כל היום ולא נצא לבלות ואז זה יהיה עבודה בית עבודה בית גם אחלה חיסכון אהה כן וגם נבטל מנוי למכון כי הרי גם זה כסף. ותזכיר לי איך קונים פה דירה? לא כולם גדלו עם כפית זהב בפה ולא לכולם יש את האפשרות לעבור דירה.. כל הכבוד לך על השאיפות אבל גם להיות קצת מציאותי לא יזיק..

נערך לאחרונה:
המחירים הזויים? תבדוק שוב

תבדוק שוב את מחירי הדיור, מחירי הרכב, מחירי המזון ביחס לשאר העולם וכו'.
להסתכל על מוצרים ספצייפיים לא מוכיח את הטענה שלך כשיש מדדים שמראים שהכלכלה פה חרא.

אני לא אומר שזה טוב להאשים את הסביבה ולא לקחת אחריות אבל זה לא סותר את זה שהמחירים פה הזויים.

בוא פשוט תאכל לחם עם חמאה כל יום וכל היום וגם אז תחסוך אחלה כסף

אתה לא מעודכן כנראה אם הכנסת "חמאה" ו"לחסוך" באותו משפט.

רק בגלל שאני מציאותי לדעתך ״נועדתי לכישלון״?
נועדת לכישלון כי זה המיינדסט שלך. אתה חושב בתור מישהו שכבר נכשל. אין לי עוד מה להגיד לך. בהצלחה בחיים ודבר איתי כשתרצה להצליח.
תבדוק שוב את מחירי הדיור, מחירי הרכב, מחירי המזון ביחס לשאר העולם וכו'.
להסתכל על מוצרים ספצייפיים לא מוכיח את הטענה שלך כשיש מדדים שמראים שהכלכלה פה חרא.

אני לא אומר שזה טוב להאשים את הסביבה ולא לקחת אחריות אבל זה לא סותר את זה שהמחירים פה הזויים.
לא צריך לקנות דירה. ניתן לסחור בהרבה מקומות בארץ (גם באזור המרכז) דירה סבירה במחיר של עד 4 וחצי אלף שקל לחודש כולל הכל. אם אתה רוצה לקנות דירה אתה כבר מוכר את עצמך לחיים של עבדות ותשלומי משכנתה. לקנות דירה זה מאוד ישראלי אבל זה לא בהכרח המהלך הכלכלי החכם ביותר שאפשר לעשות.
מחירי רכב? סבבה. יותר יקר מבחו"ל. אבל אתה כבר יכול לחסוך המון אם לא תקנה רכב יד ראשונה. אפשר לקנות רכבים יד שניה בני 3-5 שנים במצב נהדר בחיסכון של מעל 30% מהמחיר המקורי. אפשר לא להחליף רכב כל כמה שנים. אפשר לחסוך על דלק ולא להתנייד לכל מקום אפשרי עם רכב. הרכב שלך ישרוד הרבה יותר אם לא תעשה בו הרבה נסיעות עירוניות שזה אומר שאפשר להתנייד בעיר בתחבורה ציבורית ואופניים וליסוע לחוץ לעיר ברכב. דרך אגב, הרבה אנשים אומרים שחייב רכב כשיש לך ילדים אבל אני זוכר יפה איך הייתי נוסע באוטובוסים בתור ילד.
מה שאני מנסה להגיד זה לא שהכלכלה פה לא חרא אלה שבן אדם צריך לחשוב איך להסתגל ולשרוד בתנאים שיש לו ולא להכנע ולהפיל האשמות על כל העולם. לי אין כוונה לעבוד עד גיל 67 ואפילו לא עד גיל 50 ואני עושה את מה שצריך כדי להשיג את המטרה הזאת בין אם לדעתכם זה אפשרי ובין אם לא.

נועדת לכישלון כי זה המיינדסט שלך. אתה חושב בתור מישהו שכבר נכשל. אין לי עוד מה להגיד לך. בהצלחה בחיים ודבר איתי כשתרצה להצליח.

אתה אשכרה מדבר כמו ילד שחיי בבועה ומושפע מסירטוני מוטיבציה ביוטיוב. אומר משפטים כאלה למרות שאתה בכלל לא מכיר אותי. רק לפי מה שאתה רושם אפשר להבין שאתה חיי עדיין עם ההורים. לא נורא יום אחד תקבל תכאפה שלך בהצלחה חביבי ✌️

לא צריך לקנות דירה. ניתן לסחור בהרבה מקומות בארץ (גם באזור המרכז) דירה סבירה במחיר של עד 4 וחצי אלף שקל לחודש כולל הכל. אם אתה רוצה לקנות דירה אתה כבר מוכר את עצמך לחיים של עבדות ותשלומי משכנתה. לקנות דירה זה מאוד ישראלי אבל זה לא בהכרח המהלך הכלכלי החכם ביותר שאפשר לעשות.

זה נכון, גם אם חסכת 70% מהכסף לדירה יהיה יותר משתלם להשכיר דירה ולהשקיע את הכסף במקומות אחרים.

מה שאני מנסה להגיד זה לא שהכלכלה פה לא חרא אלה שבן אדם צריך לחשוב איך להסתגל ולשרוד בתנאים שיש לו ולא להכנע ולהפיל האשמות על כל העולם. לי אין כוונה לעבוד עד גיל 67 ואפילו לא עד גיל 50 ואני עושה את מה שצריך כדי להשיג את המטרה הזאת בין אם לדעתכם זה אפשרי ובין אם לא.

אני ציטטתי את החלק שבו אמרת "המחירים הזויים? תבדוק שוב", קצת סותר את מה שאתה אומר עכשיו.
בכל אופן אני מסכים איתך, כל בן אדם צריך להסתכל רחוק על העתיד הכלכלי שלו ולעשות מה שצריך בהתאם לתנאים במקום להאשים את כולם.

אז אני מבין מדבריך שאתה מאמץ את אורח החיים של הסולידית, באיזה גיל אתה מתכנן לפרוש?
ולפי מה שאני זוכר ממך עשית תואר, איך זה מסתדר עם פרישה בגיל מוקדם? תואר זה לא בזבוז זמן?

אז אני מבין מדבריך שאתה מאמץ את אורח החיים של הסולידית, באיזה גיל אתה מתכנן לפרוש?
אני לא הולך לגדל לעצמי את הירקות במרפסת או להכין לעצמי כלי ניקוי או לנתק מכשירי חשמל מהחשמל לפני שאני הולך לישון כדי לחסוך חצי שקל. הסולידית מגזימה ברמות באורח החיים שלה. אני הולך להשקיע באבנים הגדולות שזה מחיה, תזונה ותחביבים לא מבזבזים. אני הולך לדאוג שאני נהנה מהחיים ולא סובל כי אני חוסך יותר מדי. אני אקבע את רמת החיים הנמוכה ביותר שתיתן לי את איכות החיים שאני רוצה ואשקיע את השארית.
ולפי מה שאני זוכר ממך עשית תואר, איך זה מסתדר עם פרישה בגיל מוקדם? תואר זה לא בזבוז זמן?
התואר לקח לי 3 וחצי שנים שבהם שנתיים עבדתי יומיים בשבוע במשכורת שהייתה יכולה להיות המשכורת החודשית שלי אם הייתי עובד במשרה מלאה במשרות שלא דורשות תואר. כיום אני מתחיל משרה מלאה עם שכר שבתור מישהו ללא תואר לא הייתי יכול לחלום עליו. ההשקעה בלימודים תחזיר את עצמה מהר מאוד עם כמה משכורות. וזה עוד בלי לדבר על תנאי העבודה, העובדה שהיא מעניינת ולא תגרום לי לסבול 10 שעות ביום והטבות אחרות שנובעות מכך שאני בעל תואר אקדמי מהטכניון.

אני לא הולך לגדל לעצמי את הירקות במרפסת או להכין לעצמי כלי ניקוי או לנתק מכשירי חשמל מהחשמל לפני שאני הולך לישון כדי לחסוך חצי שקל. הסולידית מגזימה ברמות באורח החיים שלה. אני הולך להשקיע באבנים הגדולות שזה מחיה, תזונה ותחביבים לא מבזבזים. אני הולך לדאוג שאני נהנה מהחיים ולא סובל כי אני חוסך יותר מדי. אני אקבע את רמת החיים הנמוכה ביותר שתיתן לי את איכות החיים שאני רוצה ואשקיע את השארית.

התואר לקח לי 3 וחצי שנים שבהם שנתיים עבדתי יומיים בשבוע במשכורת שהייתה יכולה להיות המשכורת החודשית שלי אם הייתי עובד במשרה מלאה במשרות שלא דורשות תואר. כיום אני מתחיל משרה מלאה עם שכר שבתור מישהו ללא תואר לא הייתי יכול לחלום עליו. ההשקעה בלימודים תחזיר את עצמה מהר מאוד עם כמה משכורות. וזה עוד בלי לדבר על תנאי העבודה, העובדה שהיא מעניינת ולא תגרום לי לסבול 10 שעות ביום והטבות אחרות שנובעות מכך שאני בעל תואר אקדמי מהטכניון.

טוב זה נשמע הגיוני ומתון יחסית, הסולידית באמת מגזימה.

מקס כשתגיע למה שאתה מדבר עליו בעצמך, כשתהיה לך משפחה וגם חופש כלכלי ותוכל להשקיע זמן גם במשפחה וגם בתחביבים וכו', אז תוכל לדבר, כי כשאין שום דבר מזה אז קל לחשוב שאתה מבין הכל יותר טוב על סמך איזה בלוג או ספר או שניים שקראת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית