הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מולטי ויטמין

• פותח/ת השרשור Lior98
  • פורסם בתאריך

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
אני כרגע בתקופת חיטוב בחיים לא לקחתי את התוסף מולטי ויטמין (דווקא שמעתי עליו הרבה דבריח טובים) אני גם לא הכי מקפיד על ירקות הגג שלי זה 3 ירקות ביום חשבתי לשלב מולטי ויטמין אומרים שזה טוב גם לאימונים ואפילו לעייפות (שאני סובל ממנה תקופה) מה אומרים?

נ.ב שמעתי גם על פרוביוטיקה שזה גם טוב במיוחד אפילו שזה עוזר לחיטוב עקב ניקוי רעלים ושיפור תפקוד המעיים והשומן העיקש בבטן שנצבר אשמח לתשובות תודה

• פותח/ת השרשור
רוב הסיכויים שאתה לא צריך מולטיויטמין, אם אתה כן רוצה אתה יכול לעשות כמו שאמרו לך ולקחת פחות מהמנה המומלצת רק להשלמת פערים

כל חלק שנאמר במשפט הזה הוא חרטא בפני עצמו, והכל ביחד חרטא רציני.
פרוביוטיקה לא עושה כמעט כלום אצל אדם בריא.
לא עוזר לחיטוב.
אין כזה דבר ניקוי רעלים.
לא עוזר לשומן עיקש.

יכול להיות מסיבות אחרות? לחץ בחיים?

דווקא יש ויטמינים מסויימים שיכולים להיות מסוכנים בעודף, מדובר על ויטמינים מסיסים בשומן כמו ויטמין E ו-A.

הצבע זה רק ויטמינים ממשפחת ה-B, שהם ויטמינים מסיסים במים, אז כשיש עודפים הם יוצאים בשתן, והם נותנים את הצבע, זה ממש לא משהו שצריך להלחיץ אותך

כמו שאמרתי אני לא תמיד הכי מקפיד על ויטמינים (יש הרבה חברים שמבחינתם תזונה זה לא רק חלבון פחמימה ושומן במינון הנכון) שזה גם מינרלים ברזל אבץ ויטמינים לגוף אני יודע שאני לא מכניס הרבה מהדברים האלה חשבתי מהצד זה לא יכןל להזיק ואפילו קצת לשפר אני בספק שאם ביום אני יאכל מלפפון ועגבנייה זה מספק לגוף את כל הויטמינים אבץ מינרלים וכולי...

מבחינתי זה מוזר לבחון את זה בבדיקת דם כי כיו שאמרתי בעבר לא הייתי בכלל משקיע באוכל ומשום מה בדיקות דם היו תקינות ולא הייתי נוגע בפרי/ירק אורז ועוף זה נחמד אבל בספק שיש שם מלא ויטמינים

אני יודע שאני לא מכניס הרבה מהדברים האלה
איך אתה יודע שאתה לא מכניס הרבה מאלה?
ויטמינים ומינרלים מגיעים גם ממקורות אחרים שהם לא ירקות.
ביצים, בשר אדום, דגים, וגם עוף, כל אלה מכילים ויטמינים ומינרלים

• פותח/ת השרשור
איך אתה יודע שאתה לא מכניס הרבה מאלה?
ויטמינים ומינרלים מגיעים גם ממקורות אחרים שהם לא ירקות.
ביצים, בשר אדום, דגים, וגם עוף, כל אלה מכילים ויטמינים ומינרלים

ויטמינים מחולקים במספרים נכון שיש b12 שזה מביצים ועוף אבל אני בספק שאורז ועוף פריכיות עם גבינה ביצים יכול לספק את כל התוספים האלה

שלא לדבר על ויטמין a,c,d שהם יותר מהירקות והפירות בעיקר

ויטמינים מחולקים במספרים נכון שיש b12 שזה מביצים ועוף אבל אני בספק שאורז ועוף פריכיות עם גבינה ביצים יכול לספק את כל התוספים האלה

שלא לדבר על ויטמין a,c,d שהם יותר מהירקות והפירות בעיקר
גבינה וביצים יש בהם ויטמינים.
D אתה יכול למצוא בכיף בבשר. C יש לך בברוקולי או פלפל, זה באמת דורש ירקות. A יש לך בכבד של כל חיה

• פותח/ת השרשור
גבינה וביצים יש בהם ויטמינים.
D אתה יכול למצוא בכיף בבשר. C יש לך בברוקולי או פלפל, זה באמת דורש ירקות. A יש לך בכבד של כל חיה

חחחח זה כאילו אתה בנגד לקחת מולטי ויטמין הקטע בנוסף לזה שאני בחיטוב אז בשר לא על השולחן רק חזה עוף בתור ירקות לא אוכל ברוקולי או פלפל המקסימום שלי זה מלפפון עגבנייה ובצל ששוב יש בהם ויטמינים אבל אני בספק שאחד מכל אחד יספק את הכמות הנאותה שצריך לגוף ועצם זה שיש לי עייפות ולפעמים לא מפוקס ושינה יכול להיןת מלחץ יכול להיות מחוסר תזונתי מסויים

חחחח זה כאילו אתה בנגד לקחת מולטי ויטמין הקטע בנוסף לזה שאני בחיטוב אז בשר לא על השולחן רק חזה עוף בתור ירקות לא אוכל ברוקולי או פלפל המקסימום שלי זה מלפפון עגבנייה ובצל ששוב יש בהם ויטמינים אבל אני בספק שאחד מכל אחד יספק את הכמות הנאותה שצריך לגוף ועצם זה שיש לי עייפות ולפעמים לא מפוקס ושינה יכול להיןת מלחץ יכול להיות מחוסר תזונתי מסויים
אני לא נגד, אני פשוט חושב שיש אלטרנטיבות טובות יותר.
אבל אם אתה מוגבל מבחינת התזונה, אז מולטיויטמין יכול להיות פתרון סבבה לגמרי

• פותח/ת השרשור
אני לא נגד, אני פשוט חושב שיש אלטרנטיבות טובות יותר.
אבל אם אתה מוגבל מבחינת התזונה, אז מולטיויטמין יכול להיות פתרון סבבה לגמרי

יש לך המלצה לחברה מסויימת בארץ?

סולגאר,אופטימן,אלטמן? אני אקנה אחד אראה אם זה משפיע קצת לטובה להזיק זה לא אולי קצת לשפר

יש לך המלצה לחברה מסויימת בארץ?

סולגאר,אופטימן,אלטמן? אני אקנה אחד אראה אם זה משפיע קצת לטובה להזיק זה לא אולי קצת לשפר
לא מכיר ממש חברות בארץ, אבל למיטב הבנתי אופטימן הוא אחלה

לדעתי האיכות של אלטמן ירודה באופן יחסי (לא מבוסס על משהו מוצק סתם תחושת בטן)

תזמין מחו"ל זה יוצא גם הרבה יותר זול.

קח רשימה שמתארת בצורה די טובה מלמעלה ללמטה את הרמה של חברות הויטמינים בחו"ל

Top Tier:
  • Pure Encapsulations
  • Thorne Research
  • Seeking Health
  • Designs for Health
  • Health Naturally
  • Xymogen/NuMedica
Upper Tier:
  • Jarrow Formulas
  • Metagenics
  • Pharmax
  • Douglas Labs
  • Klaire Labs
  • Healthforce Nutritionals
  • Reserveage Organics
  • Life Extension
Mid Tier:
  • Now
  • Doctor’s Best
  • Renew Life
  • Enzymatic Therapy
  • Solgar
  • Source Naturals
  • Nature’s Plus
  • Carlson
  • Biotics Research
  • MegaFood
  • Garden of Life
  • New Chapter
Low-Mid Tier:
  • Swanson
  • Country Life
  • Vitamin Shoppe brand supplements
  • Pure Formula’s
  • Nature’s Way
  • Sundown
  • Natrol
Low Tier:
  • GNC brand supplements
  • Vitamin World brand supplements
  • Big box store and pharmacy brand supplements

תגיד מאיפה הרשימה הזאת? אפשר להסתמך עליה בוודאות?

VM2000 מולטי ויטמין - אריזת חיסכון! (180 טבליות) - ישראלבודי

נראה לי אקנה אותו וזהו זה גם אריזה גדולה וקצת יותר משתלמת כמה פעמים לקחת ביום? במקומות אחרים כתוב 1-3 בישראל בודי כתוב 2 ללכת על 2?
עדיף הmale multiple לדעתי

דווקא יש ויטמינים מסויימים שיכולים להיות מסוכנים בעודף, מדובר על ויטמינים מסיסים בשומן כמו ויטמין E ו-A.

ויטמין A מצוי בכרוב, אשכולית, מנגו, ברוקולי, אפרסק, דובדבן, פלפל, בטטה, דלעת, תרד, חלב מלא, חמאה ושמנת, חלמון הביצה ושמן דגים. ויטמין K מצוי בירקות עלים ירוקים, אפונה.
ויטמין E נמצא בדגנים מלאים, ביצים, דגנים, בשר, שמרים, אגוזים, שמנים צמחיים וירקות ירוקי עלים.

זה נראה שדי פשוט להגיע לעודף מהויטמינים האלה (מסיסים בשמן) גם מבלי לצרוך מולטי ויטמין ולאכול בריא... השאלה היא מה היא הרמה המסוכנת לעומת הכמות היומית המומלצת. ומה עושים שיש לך עודף מתזונה רגילה בלבד... אף פעם לא שמעתי על דוקטור שאמר למישהו "אתה אוכל יותר מידי חסה, תפסיק עם זה" 🤣
תגיד מאיפה הרשימה הזאת? אפשר להסתמך עליה בוודאות?
זאת לא רשימה מדוייקת אבל היא מתארת בצורה די טובה מה שקורה בחו"ל. זאת רשימה שעשה איזה בלוגר אמריקאי. כשהמותגים נמצאים שם סביבך אתה יודע מה נחשב יותר ופחות טוב, גם לפי המחירים וחומרי הגלם.

חברות מומלצות שנתקלתי בהרבה מקומות: Throne, Pure Encapsulations', Jarrow Formulas, Life Extension

השאלה היא מה היא הרמה המסוכנת לעומת הכמות היומית המומלצת
כל ויטמין בכמות הרעילה שלו, אבל מדובר על כמויות גבוהות מאוד

מה עושים שיש לך עודף מתזונה רגילה בלבד
הולכים לבית חולים.
זה נדיר, אבל דוגמא טובה תהיה אסקימוסים שאוכלים דובי קוטב, כי הכבד של דובי קוטב מכיל כמויות עצומות של ויטמין A, אז הם מתים מהרעלה מהר מאוד

• פותח/ת השרשור
עדיף הmale multiple לדעתי

ויטמין A מצוי בכרוב, אשכולית, מנגו, ברוקולי, אפרסק, דובדבן, פלפל, בטטה, דלעת, תרד, חלב מלא, חמאה ושמנת, חלמון הביצה ושמן דגים. ויטמין K מצוי בירקות עלים ירוקים, אפונה.
ויטמין E נמצא בדגנים מלאים, ביצים, דגנים, בשר, שמרים, אגוזים, שמנים צמחיים וירקות ירוקי עלים.

זה נראה שדי פשוט להגיע לעודף מהויטמינים האלה (מסיסים בשמן) גם מבלי לצרוך מולטי ויטמין ולאכול בריא... השאלה היא מה היא הרמה המסוכנת לעומת הכמות היומית המומלצת. ומה עושים שיש לך עודף מתזונה רגילה בלבד... אף פעם לא שמעתי על דוקטור שאמר למישהו "אתה אוכל יותר מידי חסה, תפסיק עם זה" 🤣

זאת לא רשימה מדוייקת אבל היא מתארת בצורה די טובה מה שקורה בחו"ל. זאת רשימה שעשה איזה בלוגר אמריקאי. כשהמותגים נמצאים שם סביבך אתה יודע מה נחשב יותר ופחות טוב, גם לפי המחירים וחומרי הגלם.

חברות מומלצות שנתקלתי בהרבה מקומות: Throne, Pure Encapsulations', Jarrow Formulas, Life Extension
כל ויטמין בכמות הרעילה שלו, אבל מדובר על כמויות גבוהות מאוד

הולכים לבית חולים.
זה נדיר, אבל דוגמא טובה תהיה אסקימוסים שאוכלים דובי קוטב, כי הכבד של דובי קוטב מכיל כמויות עצומות של ויטמין A, אז הם מתים מהרעלה מהר מאוד

אני בספק שאצלי אגיע לרמה גבוהה של צריכת ויטמינים עקב זה שאני לא צורך הרבה ויטמינים מהירקות ובחיטוב זה בכלל צומח בכמות של האוכל אז כמה לקחת אופטימן? לקחת לפי מה שכתוב באריזה? היה כתוב בין 1 ל 3 אז בוא נגיד 2 זה אמצע יעשה את העבודה?

אני בספק שאצלי אגיע לרמה גבוהה של צריכת ויטמינים עקב זה שאני לא צורך הרבה ויטמינים מהירקות ובחיטוב זה בכלל צומח בכמות של האוכל אז כמה לקחת אופטימן? לקחת לפי מה שכתוב באריזה? היה כתוב בין 1 ל 3 אז בוא נגיד 2 זה אמצע יעשה את העבודה?
ללא בדיקות דם אי אפשר להגיד לך מה לעשות, אלא רק המלצה כללית, שזה כן לקחת אם אתה רוצה, אבל לא יודע אם יש צורך במנה שלמה של 3 כדורים

• פותח/ת השרשור
ללא בדיקות דם אי אפשר להגיד לך מה לעשות, אלא רק המלצה כללית, שזה כן לקחת אם אתה רוצה, אבל לא יודע אם יש צורך במנה שלמה של 3 כדורים

אולי אעשה שבוע הבא בדיקות דם בכללי אבל בנתיים אקח 2 תודה בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית