הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

הצעה - מה אתה אומר ללמוד תורה במקום הזמן שייעדת להתאמן ולבוא לתחרות אחרי תפילה טובה ולבדוק PR?
ללמוד תורה לפני האימונים. התורה נותנת לי כוח מנטלי באימונים. והאימונים משחררים לי את המוח ללמוד תורה.
אני לומד כל היום לידיעתך, ואני חייב להתפרק עם אימון טוב.
שהייתי קטן שמתי פתק בכותל עם 3 משאלות....אני יכול לומר לך שלא רק שהן לא התגשמו זה היה בדיוק ההפך 😕
מצטער לשמוע. יש דברים שלא מתגשמים שהם לטובתינו. הייתי פעם חולה, וזה היה לדעתי לטובתי, בזכות זה קניתי הרגלי חיים בריאים יותר.

שהייתי קטן שמתי פתק בכותל עם 3 משאלות....אני יכול לומר לך שלא רק שהן לא התגשמו זה היה בדיוק ההפך 😕

אה ואם הכל היה מתגשם היית מאמין?
זה לא עובד ככה
אבא יודע מה הילד צריך
מה שהילד רוצה קצת פחות רלוונטי

ללמוד תורה לפני האימונים. התורה נותנת לי כוח מנטלי באימונים. והאימונים משחררים לי את המוח ללמוד תורה.
אני לומד כל היום לידיעתך, ואני חייב להתפרק עם אימון טוב.

אז תמצא פעולה שתתן לה' סיבה טובה יותר לאפשר לך להרים את המשקל
גמילות חסדים התנדבות ואפילו פעילות עם ילדים אוטיסטים- (משחרר המון אנרגיה)
אתה יכול גם לאמן מתאמן מתחיל ולקדם אותו (סתם לדוגמא אני...🤣) בהתנדבות וגם לשחרר אנרגיה

זה לא עובד ככה
אבא יודע מה הילד צריך

האמן לי שזה רלוונטי. אבל זו הייתה בדיחה (זה באמת קרה) אבל מן הסתם זו הייתה בדיחה לא באמת ציפיתי עכשיו שזה יתגשם.

האמן לי שזה רלוונטי. אבל זו הייתה בדיחה (זה באמת קרה) אבל מן הסתם זו הייתה בדיחה לא באמת ציפיתי עכשיו שזה יתגשם.
רובנו נוטים לחשוב וליזכור מה שלא קיבלנו, ומה לא נתנו לנו, ולא את מתנות שיש.
אני בטוח שעם טיפה חשיבה תוכל לזכור מה כן קיבלת, ואלי גם יהיה לך פיקחות להבין שמה שרצית אולי לא היה טוב לך.
אני לא רציתי להיות חולה, אבל זה היה טוב לי. אני לא רוצה למות, אבל בזמן מסוים זה יה טוב לי.
חוץ מזה, אני ביקשתי להיות חזק באימונים, אני יכול לראות את כל מה שאני לא מרים, אבל אני יכול לזהות שכל 10 קילו זה הרבה.

רובנו נוטים לחשוב וליזכור מה שלא קיבלנו, ומה לא נתנו לנו, ולא את מתנות שיש.
אני בטוח שעם טיפה חשיבה תוכל לזכור מה כן קיבלת, ואלי גם יהיה לך פיקחות להבין שמה שרצית אולי לא היה טוב לך.
אני לא רציתי להיות חולה, אבל זה היה טוב לי. אני לא רוצה למות, אבל בזמן מסוים זה יה טוב לי.
חוץ מזה, אני ביקשתי להיות חזק באימונים, אני יכול לראות את כל מה שאני לא מרים, אבל אני יכול לזהות שכל 10 קילו זה הרבה.

אז מה הטעם לבקש X בכותל? אם אלוהים יודע מה אני רוצה ואני לא יודע מה אני רוצה, מה יש לבקש בכלל? סתם בשביל הספורט עכשיו..

אז מה הטעם לבקש X בכותל? אם אלוהים יודע מה אני רוצה ואני לא יודע מה אני רוצה, מה יש לבקש בכלל? סתם בשביל הספורט עכשיו..
כי אלוקים רוצה קשר איתך, אז לפעמים הוא מחפש שתיצור קשר על ידי תפילה לפני שהוא יביא לך מה שאתה רוצה.

עונה עכשיו כי הייתי באימון בנצ' נחמד מאוד, אני בטוח שאתה יכול להבין

אולי תסביר לי לדעתך מה זה המושג "קדוש", ואז אני אסביר לך למה את טועה באפליה.
קדוש מבחינתי אומר קרוב יותר לרוח הקודש, מבצע יותר מעשים למען השם ופחות למען האדם. זו ההגדרה הכללית שלי, כי אין לי את הכלים לתת הגדרה מדוייקת יותר

כי לדעתך התנ"ך זה דעות קדומות
לא רק התנ"ך גם דעות שקדמו לו ושבאו אחריו. דעות קדומות הן דעות ישנות, לא מבוססות, ולא רלוונטיות.

קונצנזוס של הנצים לשוני של היהודים זה דעה מודרנית אך שגויה.
הנאצים התבססו מאוד על דעות קדומות, הן לא המציאו את המושג של היהודי הסטריאוטיפי, הם פשוט לקחו את מה שתמיד היה ושיכללו אותו, הפכו אותו לפסאודו-מדע.

אם אדם נולד יהודי, הוא יהודי, ואם לא הוא גם יכול להתגייר. אבל גבר לא יכול להיות אשה או להיפך ביהדות, כי הם נולדו עם גוף ומוח משל עצמם.
ואיך זה קשור לאפליה? ואם לנוצרי לא בא להתגייר? זה אומר שאסור לו להיכנס לבית חולים בישראל?

בוא אני אפתיע אותך, תגיד לי איזה רב אתה רוצה לשאול שמקובל עלי כבעל דעה שאני מכבד, ונראה מה שיענה.
התשובות שקיבלתי לשלה הזאת נשמעו אחרת.
בוא נלך הפוך, תן לי את ההסבר הטוב ביותר ששמעת לשאלה הזאת, זה לא חוכמה שאני אביא את הגרוע ביותר, אני רוצה לראות מה לטוב ביותר יש להציע.

אם אתה בריא ויש לך משפחה וכסף כנראה שביקשת את שלושת המשאלות הלא נכונות 🙄
אם קיבלתי תשובות לא נכונות לשאלות שלי, לא שאלתי את הבנאדם הנכון

זה לא עובד ככה
אבא יודע מה הילד צריך
אבא טוב מקשיב לילד שלו, וגם אם הוא לא נותן לילד שלו את כל מה שהוא רוצה, הוא לפחות נותן לו את ההרגשה שהוא מקשיב לו.
ואם לפחות דבר אחד יתגשם בצורה שאני יודע שזה לא היה קורה ללא התערבות אלוהית, הייתי מאמין.

מה הטעם בלבקש אם לאלוהים יש את התוכנית המושלמת? למה שהרצון שלך ישנה משהו? ואם הוא כן מקשיב לבקשות שלך, אז האם התוכנית באמת מושלמת?

קדוש מבחינתי אומר קרוב יותר לרוח הקודש, מבצע יותר מעשים למען השם ופחות למען האדם. זו ההגדרה הכללית שלי, כי אין לי את הכלים לתת הגדרה מדוייקת יותר
קדוש זה מובדל ומיוחד לדבר ספציפי.
לכן הכהנים היו קדושים. וכלי בית המקדש, וספרי תורה הם קדושים.
ולכן כשגבר מתחתן עם אישה, הוא משתמש במילה מקודשת. כי היא מקודשת ומיועדת רק לו לפי כללי היהדות הכי עתיקים. לכן אישה לא יכולה להשתמש במילים מקודש לבעלה, כי לפי מה שציינת, גבר יכול לפי הכללים העתיקים להתחתן עם אישה נוספת, והוא גם יכול להחליט להתגרש כשהוא רוצה.
לכן אישה לא יכולה לקדש את הגבר, לא כי היא לא שווה, אלא כי לא תופס המילה הזאת בכלל עליו, זה מושג שרק גבר יכול להכיל על אישה. כמו שהאישה אף פעם לא תעבר גבר, היא לא יכולה לקדש וליעד.
בוא נלך הפוך, תן לי את ההסבר הטוב ביותר ששמעת לשאלה הזאת, זה לא חוכמה שאני אביא את הגרוע ביותר, אני רוצה לראות מה לטוב ביותר יש להציע
הבעייתיות בלענות על השאלה הזאת, היא שהיא שאלה טעונה רגשית, ולכל אחד יש תשובה שתספק אותו.
אשתף את מה שסיפק אותי כשאני הייתי חולה, וזה גם סיפק אותי עם השואה.
לשאלה הזאת יש כותרת, "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו". הרמב"ן כתב שמשה רבינו שאל את אלוקים לגלות לו דבר אחד ביקום שלו כששאל אותו"הריני נא את כבודך", למה יש אנשים טובים וצדיקים שסובלים, ורשעים שמורווחים?
ועל זה ה' ענה "לא יראני אדם וחי" האדם החי מוגבל למה שעיניו רואות בהווה בלבד, בלי עבר ועתיד. הוא לא מסוגל לראות כמה שנים במיוחד לפני הלידה של עצמו ולדורות קודמים. והוא גם לא רואה מה יהיה התוצאה של מה שהוא עובר ברגע זה. אבל ה' מבטיח שכשכבר לא תהיה בין החיים אתה תבין הכל.
אז אין לי תשובה למה כל האנשים מתו וסבלו בשואה, אבל אני מאמין שאלוקים המחושב והאוהב שהוכיח את אהבתו ביציאת מצרים, גם אוהב אותנו כשאנחנו סובלים.
כתבתי מקודם היום, שבעצם היה טוב לי שהייתי חולה, כי למדתי לאמץ הרגלי חיים בריאים שלא היו קורים אחרת, זה בטח התשובה לתפילות שהיו לי לבריאות.
לפעמים התפילות לא מגיעות כמו שביקשת, אלא בצורות שונות.
פעם התפללתי לסובלנות, וכשהייתי תקוע בפקק קלטתי שזה הזדמנות לרכוש סובלנות. התפילה נענת.
זה הסבר שהניח את דעתי. כי לי היה פשוט שאלוקים הוביל את השואה, איפה ההגיון שהנאצים ירדפו עם שבנא את הכלכלה שלהם? למה הספרדים רדפו אותנו? כשהיינו שם, הם היו אימפריה. כשעזבנו לא נישאר מהם כלום.
זה ברור שרק אלוקים גרם לזה.
השאלה הייתה פשוט מדוע. ואת זה הסברתי. אולי לא היינו מגיעים לארץ בלי זה. אולי זה חלק מהגלות הקשה שמכפרת על חטא העגל.
אם קיבלתי תשובות לא נכונות לשאלות שלי, לא שאלתי את הבנאדם הנכון
אם אתה יודע מה התשובה הנכונה, זאת לא שאלה.
אבא טוב מקשיב לילד שלו, וגם אם הוא לא נותן לילד שלו את כל מה שהוא רוצה, הוא לפחות נותן לו את ההרגשה שהוא מקשיב לו.
ואם לפחות דבר אחד יתגשם בצורה שאני יודע שזה לא היה קורה ללא התערבות אלוהית, הייתי מאמין.
אתה הרגשת אותו, כל אחד מרגיש אותו בזמנים שונים, אמרת שהאמנת בו. הבעיה שהחיים משכיחים אותו לפעמים. אבל תמיד נזכרים בו שוב מידי פעם.
"אין אתאיסט במאורת השועל". כשהייתי נהיים קשים, הכל חוזר אליו, ומתפללים אליו שוב, וכשהוא עונה, שוכחים שבכלל התפללנו. וכשהוא מסרב, זה מצטרף לאוסף תפילות שמוכיחות שהוא לא באמת קיים.
סיפור אמיתי, היה לי יום זוועה לפני חודש פלוס, הייתי רטוב בכל הגוף מהגשם, ומרכבים מניאקים הכביש היה חסום, לא היה לי רכב או אוטובוס והייתי רעב. נזכרתי שיש סיכוי שאלוקים יעזור לי אם אתפלא אליו. אבל הייתי די כעוס עליו בגלל היום שהוא נתן לי. אז אמרתי לו שאני כעוס עליו, אבל בבקשה שלפחות יעזור עכשיו. תוך דקה עוצר לידי אוטובוס מעיר אחרת איכשהו מציע לי לעלות בלי לשלם למרות שהכביש חסום, הוא יעשה עיקוף בשבילי והנוסעים שלו.
הודאתי לו ושכחתי שבכלל זה קרה מיד אחרי התפילה שלי. רק אחרי 10 דקות שנרגעתי, קלטתי את העוצמה של מה שקרה. הייתי שוכח את זה איחולי חיפשתי ואני תמיד מחפש איפה אלוקים כן עונה לי בחיוב. וכשהוא לא, זה כנראה לטובתי.
ה הטעם בלבקש אם לאלוהים יש את התוכנית המושלמת? למה שהרצון שלך ישנה משהו? ואם הוא כן מקשיב לבקשות שלך, אז האם התוכנית באמת מושלמת?
כי הוא רוצה קשר איתך. אז הוא רק יתן אחרי שתבקש.

משקף את הבדיחה שאדם מחפש חנייה בתל אביב ואומר לה' שאם ימצא עבורו חנייה - הוא יצום הכיפורים ויחזור בתשובה - לפתע מתפנת חנייה - והאדם פונה אל ה' ואומר "לא תודה הסתדרתי לבד..."

לשאלה הזאת יש כותרת, "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו". הרמב"ן כתב שמשה רבינו שאל את אלוקים לגלות לו דבר אחד ביקום שלו כששאל אותו"הריני נא את כבודך", למה יש אנשים טובים וצדיקים שסובלים, ורשעים שמורווחים?
ועל זה ה' ענה "לא יראני אדם וחי" האדם החי מוגבל למה שעיניו רואות בהווה בלבד, בלי עבר ועתיד. הוא לא מסוגל לראות כמה שנים במיוחד לפני הלידה של עצמו ולדורות קודמים. והוא גם לא רואה מה יהיה התוצאה של מה שהוא עובר ברגע זה. אבל ה' מבטיח שכשכבר לא תהיה בין החיים אתה תבין הכל.
אז אין לי תשובה למה כל האנשים מתו וסבלו בשואה, אבל אני מאמין שאלוקים המחושב והאוהב שהוכיח את אהבתו ביציאת מצרים, גם אוהב אותנו כשאנחנו סובלים.
אז הטיעון הזה מספק אותך ויפה שיש לך תשובות שנותנות לך נחת, אבל אותי זה לא מספק, אפילו לא מעט.
הטיעון הזה אומר שעד שאני לא מת אני לא יכול להתלונן, אבל עד אז אני חייב לציית לסט חוקים נוקשה שאני לא יודע אם הוא אמיתי או לא. יכול להיות שצדקתי ואני אזכה אחרי זה, ויכול להיות שאני טועה, והפסדתי את החיים היחידים שיש לי.
ולמה שאני אצטרך לסבול בשביל החיים אחרי, איזה משחק נוראי זה לגרום למישהו לסבול בשביל לקבל משהו טוב אחר כך? יש ילדים שנולדים ברחוב, עם מחלות, אוכלים אשפה, נופלים לסמים, נאנסים, ובסוף נרצחים? איזה אל רחום יגיד "אל תדאג יוסי, אחרי שתלקק את התפוח הרקוב הזה כי לא אכלת 4 ימים ותמות מהרעלת מזון, אז אני אתן לך את כל האהבה בעולם"?
זה תירוץ שאתה לא יכול להתלונן עליו, כי אתה צריך לחכות עד שלא תוכל להתלונן יותר בשביל להתלונן

פעם התפללתי לסובלנות, וכשהייתי תקוע בפקק קלטתי שזה הזדמנות לרכוש סובלנות. התפילה נענת.
אז אתה אומר שביקשת משהו, ובמקום לקבל אותו קיבלת הזדמנות בנאלית בתזמון רנדומלי להשיג אותו בעצמך? זה נשמע כמו מקרה יוצא דופן בהחלט

אולי זה חלק מהגלות הקשה שמכפרת על חטא העגל.
אל שמעניש דורות על גבי דורות אחרי החטא שנעשה, הוא לא אל טוב לב ומלא רחמים, זה אל נקמן.

אם אתה יודע מה התשובה הנכונה, זאת לא שאלה.
אם שאלתי שאלה במתמטיקה וקיבלתי תשובה בהיסטוריה, אני יודע שקיבלתי תשובה לא נכונה גם בלי לדעת את התשובה.
לא הכל חייב להיות שצורה מושלמת, אבל זה צריך להיות בצורה כלשהי

אתה הרגשת אותו, כל אחד מרגיש אותו בזמנים שונים, אמרת שהאמנת בו. הבעיה שהחיים משכיחים אותו לפעמים. אבל תמיד נזכרים בו שוב מידי פעם.
"אין אתאיסט במאורת השועל". כשהייתי נהיים קשים, הכל חוזר אליו, ומתפללים אליו שוב, וכשהוא עונה, שוכחים שבכלל התפללנו. וכשהוא מסרב, זה מצטרף לאוסף תפילות שמוכיחות שהוא לא באמת קיים.
זה מחזיר אותי לאינדוקרינציה. אדם שנמצא לפני מוות יתפלל לדבר הקדום ביותר שיש לו, הוא ינצל את כל המשאבים שלו. הודי שעומד למות כנראה יתפלל לשיבא (או כל אל אחר שלהם, אין לי באמת מושג איזה מהם אחראי לעניינים האלה), וזה לא בגלל ששיבא הוא אל האמת, אלה זה בגלל שזה מה שהוא מכיר מיום היוולדו.

סיפור אמיתי, היה לי יום זוועה לפני חודש פלוס, הייתי רטוב בכל הגוף מהגשם, ומרכבים מניאקים הכביש היה חסום, לא היה לי רכב או אוטובוס והייתי רעב. נזכרתי שיש סיכוי שאלוקים יעזור לי אם אתפלא אליו. אבל הייתי די כעוס עליו בגלל היום שהוא נתן לי. אז אמרתי לו שאני כעוס עליו, אבל בבקשה שלפחות יעזור עכשיו. תוך דקה עוצר לידי אוטובוס מעיר אחרת איכשהו מציע לי לעלות בלי לשלם למרות שהכביש חסום, הוא יעשה עיקוף בשבילי והנוסעים שלו.
הודאתי לו ושכחתי שבכלל זה קרה מיד אחרי התפילה שלי. רק אחרי 10 דקות שנרגעתי, קלטתי את העוצמה של מה שקרה. הייתי שוכח את זה איחולי חיפשתי ואני תמיד מחפש איפה אלוקים כן עונה לי בחיוב. וכשהוא לא, זה כנראה לטובתי.
הסיפור יפה, אבל אתה לא היית מספר אותו אם הנהג לא היה עוצר לך ועוזר לך. זה שיטת מצליח, לפעמים זה עובד, לרוב זה לא, אבל כשאתה מחפש סיפורי הצלחה, אתה תמצא אותם. רוב התפילות לא נענות בשום צורה, וחלקן אתה מקבל משהו שיכול להיחשב כתשובה לתפילה, מכאן קל להגיד שתפילות עובדות, כי אתה לא סופר את כל הפעמים שהן לא עבדו.

כי הוא רוצה קשר איתך. אז הוא רק יתן אחרי שתבקש.
אז הוא משחק איתי? אלוהים אמור לדעת הכל והכל אמור להיות מתוכנן מראש, אז אם אני מבקש זה בגלל שהוא גרם לי לבקש. אם אני לא מדבר איתו הוא יודע טוב מאוד למה זה והוא לא כועס עלי, כי הכל נעשה בדברו. כשאדם מקבל "עונש מאלוהים", למה הוא מקבל עונש אם אלוהים ברא אותו בצורה הזאת, וכיוון את העולם לכל העשים עד החטא? הוא לא ידע או שהוא סתם משחק איתו? אם אלוהים יודע שאני צריך משהו ושהוא הולך להביא לי אותו בכל מקרה, למה אני צריך להתחנן?

אז הטיעון הזה מספק אותך ויפה שיש לך תשובות שנותנות לך נחת, אבל אותי זה לא מספק, אפילו לא מעט.
הטיעון הזה אומר שעד שאני לא מת אני לא יכול להתלונן, אבל עד אז אני חייב לציית לסט חוקים נוקשה שאני לא יודע אם הוא אמיתי או לא. יכול להיות שצדקתי ואני אזכה אחרי זה, ויכול להיות שאני טועה, והפסדתי את החיים היחידים שיש לי.
קודם כל ני לא מנסה לשכנע אותך בכלום, רק להסביר.
כמו שכל הורה ופסיכולוג יגידו לך, שסט חוקים והגבלות, הם דרך לאושר גם בעולם זה, אז לא תצטרך לחכות כדי לקטוף הנאה מהמעשים שלך. המציאות תישאר אוו מציאות, אבל עם הסתכלות אחרת (ואני לא אומר לעבוד על עצמך, אני אומר שאם גם ככה אתה מאמין כמוני, אז כבר תוכל לראות דברים אחרת) החיים יראו הרבה יותר מלאי משמעות. המדרש אמר שאלוקים אמר למשה שכל אחד מהאלפי ילדים שסמו המצרים בקירות, נועדו למטרה זאת, והנשמות שלהם לא היו צריכים לחיות יותר מכמה ימים, אם משה יציל אחד, הוא יצא רשע, וכך משה שהציל אחד שעשה את עגל הזהב.
ולמה שאני אצטרך לסבול בשביל החיים אחרי, איזה משחק נוראי זה לגרום למישהו לסבול בשביל לקבל משהו טוב אחר כך? יש ילדים שנולדים ברחוב, עם מחלות, אוכלים אשפה, נופלים לסמים, נאנסים, ובסוף נרצחים? איזה אל רחום יגיד "אל תדאג יוסי, אחרי שתלקק את התפוח הרקוב הזה כי לא אכלת 4 ימים ותמות מהרעלת מזון, אז אני אתן לך את כל האהבה בעולם"?
זה תירוץ שאתה לא יכול להתלונן עליו, כי אתה צריך לחכות עד שלא תוכל להתלונן יותר בשביל להתלונן
שכר מגיע בעולם הזה. "עשר תעשר" אומר תנסה אותי, תן מעשרות, ואני אוכיח לך בעולם הזה שאני קיים.
כל מצווה נותנת לך אושר וקשר, שמספק לך את היכולת לחיות בעולם הזה גם בתנאים שנראים לאחרים קשים.
הרבנים הגדולים חיו בבתים מוזנחים, בלי הרבה אוכל, אבל היו מאושרים, וחיו לגילאים מופלגים.
אתה מערבב בין צימצום לסבל. סבל הוא בראש, ואלוקים גדול ממנו.
אז אתה אומר שביקשת משהו, ובמקום לקבל אותו קיבלת הזדמנות בנאלית בתזמון רנדומלי להשיג אותו בעצמך? זה נשמע כמו מקרה יוצא דופן בהחלט
לא הוכחתי דבר. הסברתי איך תפילות יכולות לעבוד לפעמים. אז לפני שאתה טוען שלא ענו לתפילות שלך, תעשה חישוב טוב, בדרך כלל הוא עונה.
אל שמעניש דורות על גבי דורות אחרי החטא שנעשה, הוא לא אל טוב לב ומלא רחמים, זה אל נקמן.
המושג מעניש מצטייר אצל אנשים כנוקם וקטנוי. כשהורה מעניש, זה כדי לתת לילד שלו הרגלי חיים חשובים לו בחיים. גם אלוקים מעניש כדי שיהיה לנו הרגלי נשמה חשובים לעולם האמת.
הגלות מקנה עם רחמן, עניו, ועם מידות טובות יותר כעם משאר העמים.
היהודים קיבלו מדינה, וגם אלה שלא דתיים מגלים רחמנות שאין כדוגמתו בעולם, ונחנו שוכנים בדיוק ליד סוריה ומדינות ערב שהם דוגמה למופת לאכזריות מתועבת.
זה מחזיר אותי לאינדוקרינציה. אדם שנמצא לפני מוות יתפלל לדבר הקדום ביותר שיש לו, הוא ינצל את כל המשאבים שלו. הודי שעומד למות כנראה יתפלל לשיבא (או כל אל אחר שלהם, אין לי באמת מושג איזה מהם אחראי לעניינים האלה), וזה לא בגלל ששיבא הוא אל האמת, אלה זה בגלל שזה מה שהוא מכיר מיום היוולדו.
אבל כולם יפנו לאל שלא בין החיים ובמציאות הפיזית שלהם.
הסיפור יפה, אבל אתה לא היית מספר אותו אם הנהג לא היה עוצר לך ועוזר לך. זה שיטת מצליח, לפעמים זה עובד, לרוב זה לא, אבל כשאתה מחפש סיפורי הצלחה, אתה תמצא אותם. רוב התפילות לא נענות בשום צורה, וחלקן אתה מקבל משהו שיכול להיחשב כתשובה לתפילה, מכאן קל להגיד שתפילות עובדות, כי אתה לא סופר את כל הפעמים שהן לא עבדו.
ההיפך, הרוב עובדות, ואנחנו בדרך כלל זוכרים את אלה שלא עבדו. אתה יכול לנסות את זה לתקופה, כי לא תמיד נענים מיד. אם תרשום למה התפללת ובודק כל שבוע אם קיבלת זה דרך טובה לדעת.
או שפשוט, תן מעשר, ותראה אם התעשרת, אני בטוח שאתה מחלק כסף לנזקקים מידי פעם, אז רק תן עשירית מהרווחים שלך, ותראה אם התעשרת בחודשים הקרובים.
אז הוא משחק איתי? אלוהים אמור לדעת הכל והכל אמור להיות מתוכנן מראש, אז אם אני מבקש זה בגלל שהוא גרם לי לבקש. אם אני לא מדבר איתו הוא יודע טוב מאוד למה זה והוא לא כועס עלי, כי הכל נעשה בדברו. כשאדם מקבל "עונש מאלוהים", למה הוא מקבל עונש אם אלוהים ברא אותו בצורה הזאת, וכיוון את העולם לכל העשים עד החטא? הוא לא ידע או שהוא סתם משחק איתו? אם אלוהים יודע שאני צריך משהו ושהוא הולך להביא לי אותו בכל מקרה, למה אני צריך להתחנן?
התשובה ארוכה אז אולי בזמן אחר.
אבל בקיצור, אלוקים הוציא את עצמו מהעולם החומרי, בצורה שאפשר לחיות בעולם ולא לראות שינוים ולא לזהות את הבורא.
הוא עשה את זה כי הוא רוצה שאנשים יאמינו בכוח עצמם ולא בגלל שהוא הכריח אותם, קוראים לזה בחירה.
הוא יכול יודע מה אתה צריך, אבל הוא רוצה קשר רוחני עם כל אחד מאיתנו, לכן יש סט חוקים שיקשר אותנו אליו, ולכן הוא יעד תפילות למטרה זו.
אפשר לומר שעיקר בריאת העולם זה כדי שבני אדם בעולם חומרי יצרו קשר איתו, ויוכלו להמשיך את הקשר בעולם האמת.
המטרה של העולם הזה, הוא לא עולם הזה. הוא ענק יותר בהרבה.

למה הוא ברא את העולם כך ולא נתן לנו ישר גן עדן ומתנות בעולם הזה? זה שאלה טובה, שהתשובה ארוכה יותר, תשאל אותי שוב מאוחר יותר, אענה ליו באריכות, אני קצת ממהר.

קודם כל ני לא מנסה לשכנע אותך בכלום, רק להסביר.
לא טענתי שאתה מנסה לשכנע, אני רק אומר שאותי זה לא שיכנע, אמרתי גם שטוב שזה שכנע אותך כי לך זה עוזר

שכר מגיע בעולם הזה.
האמת שזה קונספט שנמצא ביהדות, אבל הוכיח את עצמו כלרוב לא קיים, שהרעים מרוויחים והטובים מפסידים, ואין איזו חוקיות ברורה. זה למה בנצרות נטשו את הקונספט הזה, והם אומרים שהתגמול הוא רק בעולם הבא, זה למה אצליהם קיים גם הגיהנום כקונטרסט לגן העדן, משהו שביהדות לא קיים, או לפחות לא בצורה ברורה.

הרבנים הגדולים חיו בבתים מוזנחים, בלי הרבה אוכל, אבל היו מאושרים, וחיו לגילאים מופלגים.
חיים בצניעות יכולים לת הרבה יתרונות בריאותיים, אבל לא צריך להיות מאמין גדול בשביל זה. לך לסרדניה, שזה אי לחופי איטליה, ששם התושבים חיים חיים כפריים צנועים, והם חיים לגילאים מופלגים מאוד. הם לא גדולים בתורה, הם פשוט נהנים מהחיים.
אבל יש הבדל בין לחיות בצניעות לבין לחיות בסבל.

אתה מערבב בין צימצום לסבל. סבל הוא בראש, ואלוקים גדול ממנו.
זה למה הדת חזקה יותר באוכלוסיות מוחלשות, כי להם יש יותר צורך בקונספט מנחם כמו ישות עליונה, משהו שייתן משמעות לסבל שלהם, שזה לא הכל לחינם. כשמישהו אומר לך שלסבל שלך יש משמעות, אתה תיקח את זה מאשר לסבול.

הסברתי איך תפילות יכולות לעבוד לפעמים
ואני הסברתי על אותו משקל איך הן לא עובדות, וזה הקטע, ששני ההסברים תקפים בידיוק באותה מידה, אבל שניהם לא יכולים להתקיים באותו זמן. נס לא יכול להיות נס ולא נס באותו הזמן, וכדי שמשהו יוגדר כעל טבעי, אנחנו קודם כל צריכים לשלול את הטבעי, ואם יש הסבר טבעי, זה כנראה לא על טבעי.

המושג מעניש מצטייר אצל אנשים כנוקם וקטנוי. כשהורה מעניש, זה כדי לתת לילד שלו הרגלי חיים חשובים לו בחיים. גם אלוקים מעניש כדי שיהיה לנו הרגלי נשמה חשובים לעולם האמת.
הגלות מקנה עם רחמן, עניו, ועם מידות טובות יותר כעם משאר העמים.
היהודים קיבלו מדינה, וגם אלה שלא דתיים מגלים רחמנות שאין כדוגמתו בעולם, ונחנו שוכנים בדיוק ליד סוריה ומדינות ערב שהם דוגמה למופת לאכזריות מתועבת.
אלוהים ברא אותנו בידיוק כמו שהוא רצה. אם אתה מאלף כלב לנשוך כל זר, אתה לא יכול להעניש אותו כשהוא נושך זרים.
אותו דר על אלוהים, אם הוא מייצר אותנו עם הרצון והיכולת לחטוא, הוא לא יכול להעניש אותנו ולחנך אותנו כשאנחנו חוטאים.

אבל כולם יפנו לאל שלא בין החיים ובמציאות הפיזית שלהם.
כשאתה נמצא בין חיים למוות והדבר היחיד שיכול להציל אותך הוא הגורל, אתה תבקש מאותו גורל, לא משנה איך קוראים לו, ולא משנה כמה אתה מאמין שזה יעזור, שיעזור לך, כי אין לך אופציה אחרת וזה לא מזיק לנסות. זה לא אומר שהגורל יקשיב לך, לפעמים זה עובד ולפעמים זה לא, לגמרי רנדומלי. כשמטוס מתרסק חלק יתפללו יותר וחלק פחות, אבל כולם ימותו בצורה שווה

הוא יכול יודע מה אתה צריך, אבל הוא רוצה קשר רוחני עם כל אחד מאיתנו, לכן יש סט חוקים שיקשר אותנו אליו, ולכן הוא יעד תפילות למטרה זו.
אלוהים ברא אותנו עם הספק לקיום שלו. יותר נכון הוא ברא אותנו לא מודעים לקיום שלו, ורק בזכות ההורים והקהילה שלך אתה יודע עליו. כלומר הוא ברא אותנו בלי יכולת לתקשר איתו, ובלי רצון מובנה לתקשר איתו. וכשאנחנו כן מתקשרים איתו, הוא לא עונה בצורה ישירה כמו שהוא מצפה מאיתנו, ככה שהבחירות שלו מדמות יפה מאוד חוסר קיום.
2 אנשים יכולים להסתכל על ענן, אחד יגיד שהוא כלב, והשני יגיד שהוא רואה ענן. שניהם צודקים, אבל כולנו יודעים שמדובר בענן ולא כלב אמיתי

אלוהים ברא אותנו בידיוק כמו שהוא רצה. אם אתה מאלף כלב לנשוך כל זר, אתה לא יכול להעניש אותו כשהוא נושך זרים.
אותו דר על אלוהים, אם הוא מייצר אותנו עם הרצון והיכולת לחטוא, הוא לא יכול להעניש אותנו ולחנך אותנו כשאנחנו חוטאים

לפי דעתך אם אני מבין נכון "אין בחירה חופשית..?"

תלוי בהאם אתה מאמין באלוהים, ובאיזה גירסא של אלוהים.
אם אתה מאמין שאלוהים תכנן הכל מראש ויודע הכל מראש, אז אין בחירה חופשית, ככה שגם העונשים נבחרו מראש כחלק מהתוכנית.
אם אתה מאמין שאלוהים לא תכנן מראש ונתן לנו בחירה חופשית, הוא עדיין יודע מה יקרה, ככה שהוא סתם מתנהג ברשעות כשהוא מעניש אותנו.
גם אם אתה לא מאמין באלוהים אתה יכול לטעון שאין בחירה חופשית, כי הכל זה פיזיקה, ואתה לא יכול לבחור איך הפיזיקה תתנהג, אלא פשוט הכל מגיב עם הכל כמו שהוא אמור לפי חוקי הפיזיקה וזהו, ואתה רק מאמין שיש לך בחירה חופשית.

אם אתה מאמין שאלוהים תכנן הכל מראש ויודע הכל מראש, אז אין בחירה חופשית, ככה שגם העונשים נבחרו מראש כחלק מהתוכנית.
אם אתה מאמין שאלוהים לא תכנן מראש ונתן לנו בחירה חופשית, הוא עדיין יודע מה יקרה, ככה שהוא סתם מתנהג ברשעות כשהוא מעניש אותנו.
גם אם אתה לא מאמין באלוהים אתה יכול לטעון שאין בחירה חופשית, כי הכל זה פיזיקה, ואתה לא יכול לבחור איך הפיזיקה תתנהג, אלא פשוט הכל מגיב עם הכל כמו שהוא אמור לפי חוקי הפיזיקה וזהו, ואתה רק מאמין שיש לך בחירה חופשית.

עריכה

האמת שזה קונספט שנמצא ביהדות, אבל הוכיח את עצמו כלרוב לא קיים, שהרעים מרוויחים והטובים מפסידים, ואין איזו חוקיות ברורה. זה למה בנצרות נטשו את הקונספט הזה, והם אומרים שהתגמול הוא רק בעולם הבא, זה למה אצליהם קיים גם הגיהנום כקונטרסט לגן העדן, משהו שביהדות לא קיים, או לפחות לא בצורה ברורה.
על זה עניתי
כתבתי מקודם היום, שבעצם היה טוב לי שהייתי חולה, כי למדתי לאמץ הרגלי חיים בריאים שלא היו קורים אחרת, זה בטח התשובה לתפילות שהיו לי לבריאות.
לפעמים התפילות לא מגיעות כמו שביקשת, אלא בצורות שונות.
זה הסבר שהניח את דעתי. כי לי היה פשוט שאלוקים הוביל את השואה, איפה ההגיון שהנאצים ירדפו עם שבנא את הכלכלה שלהם? למה הספרדים רדפו אותנו? כשהיינו שם, הם היו אימפריה. כשעזבנו לא נישאר מהם כלום.
זה ברור שרק אלוקים גרם לזה.
השאלה הייתה פשוט מדוע. ואת זה הסברתי. אולי לא היינו מגיעים לארץ בלי זה. אולי זה חלק מהגלות הקשה שמכפרת על חטא העגל.
חיים בצניעות יכולים לת הרבה יתרונות בריאותיים, אבל לא צריך להיות מאמין גדול בשביל זה. לך לסרדניה, שזה אי לחופי איטליה, ששם התושבים חיים חיים כפריים צנועים, והם חיים לגילאים מופלגים מאוד. הם לא גדולים בתורה, הם פשוט נהנים מהחיים.
אבל יש הבדל בין לחיות בצניעות לבין לחיות בסבל
במילים אחרות, במובן הגיוני, מי שישמור מצוות של בין אדם לחבירו. ואפילו מצוות של תפילה ובין אדם לקב"ה. הוא יהיה מאושר יותר.
ההגיון שלך אפילו מאמין בזה, כי גם אנשים שנוהגים חלק מהמושגים האלה בלי קשר לדת חווים את זה.
אז בעצם דת זה לא דבר שסובלים ממנו. לא שהוא מונע בהכרח סבל. אפשר להנות וליסבול עם או בלי דת.
כל מה שניסית לומר, שמלבד שכר בעולם הבא, גם בעולם הזה, הסיכוי שלך לאושר לא יורד כשומר תורה ומצוות או אפילו מאמין בלבד.
זה למה הדת חזקה יותר באוכלוסיות מוחלשות, כי להם יש יותר צורך בקונספט מנחם כמו ישות עליונה, משהו שייתן משמעות לסבל שלהם, שזה לא הכל לחינם. כשמישהו אומר לך שלסבל שלך יש משמעות, אתה תיקח את זה מאשר לסבול.
אולי זה נכון לגבי אנשים מסוימים. אבל אני מכיר מאמינים שנהיו מאמינים בלי שום סבל בחיים. רק בגלל שזה הרגיש להם אמת, וזה רוב החוזרים בתשובה שאני מכיר, החוזרים בתשובה עם הסיפור הדרמתי שמשאיר אותך עם דמעות על ההתעללות שהילד עבר במשפחה לא שומרת תורה ומצוות, זה לא הממוצע.
ואני הסברתי על אותו משקל איך הן לא עובדות, וזה הקטע, ששני ההסברים תקפים בידיוק באותה מידה, אבל שניהם לא יכולים להתקיים באותו זמן. נס לא יכול להיות נס ולא נס באותו הזמן, וכדי שמשהו יוגדר כעל טבעי, אנחנו קודם כל צריכים לשלול את הטבעי, ואם יש הסבר טבעי, זה כנראה לא על טבעי.
גם טבעי זה על טבעי. גם דבר שיש לך בשבילו איזשהו הסבר אפשרי בהגיון, או נס. יכול להיות שניהם יחד.
ראיתי פעם סרטון מגוכח שמאמין בתנ"ך אבל לא באלוקים, והוא הסביר על ידי הגיון את עשרת המכות, ואת קריעת ים סוף.
מיותר לציין שכל מכה הייתה נשמעת כמו צירופי מקרים נדירים יותר מהמפץ הגדול.
תמיד יהיה מי שישקיע המון מחשבה כדי לשכנע אותך שהתפילות שלך נענו בצירופי מקרים, זה אותו קול בראש שאומר "אם נוכיח שיש אלוקים, נצטרך לסבול כל שבוע בשבת".
אותו דר על אלוהים, אם הוא מייצר אותנו עם הרצון והיכולת לחטוא, הוא לא יכול להעניש אותנו ולחנך אותנו כשאנחנו חוטאים.
אני מבין שאתה לא מאמין בבחירה חופשית. אמנם לא ענית לשואל, כי לא כתבת את דעתך על השאלה, רק כתבת
הרמב"ם שאל איך אפשר שיהיה לי בחירה חופשית בזמן שה' יודע את העתיד, וכיצד הוא מעניש רשע ונותן שכר לצדיק כשהוא ידע מי זה מי.
הוא כתב שהתשובה ארוכה ורק רימז על התשובה שיש לו, אבל לא כתב אותו במפורש מידי.
קמו הרבה מוחות יהודים עם רעיונות שונות כדי ליישב את השאלה שהרמב"ם בעצמו אמר שכבר ישב.
האהוב עלי הוא האבי עזרי, שאמר שאלוקים נמצא מעל הזמן ומרחב. ואיפה שהוא נמצא העולם נוצר וחרב באותו רגע. ובאמת שאין לנו בחירה באופן מציאותי מאיפה שהוא נמצא, כמו שאין לנו בחירה אחרי מעשה.
אבל בתוך הזמן והמרחב יש לכל אחד את הבחירה להיות צדיק או רשע, הכל בתוך המסגרת של נקודת הבחירה של האדם. לאדם מסוים אין בחירה לרצוח, כי הוא סולד בזה, אבל יש הרבה דברים שהבחירה שלו חופשית בהם.
אין בחירה חופשית על הכל, אבל בהחלט יש על הרבה מאוד דברים, כולל מחשבה שמביאה לידי מעשים. מבחינת הבורא, הוא לא מעניש אף אחד כנקמה והשפלה של האויב, אין מי שמהווה איום בשבילו שיצטרך להתנקם בו.
עונש הוא עזרה ממנו כדי שנבין מה אנחנו עושים. אם רק לתת מתנות היה עוזר, הורים היו מחנכים את הילדים בלי שום עונש או גערות.
למה אלוקים לא משתמש בגילוי עצמו בניסים ובמתנות? כדי לשמור על הבחירה החופשית שמאוד חשובה לו.
מדוע זה חשוב? זה דיון ארוך, אשמח בזמן אחר.
כשאתה נמצא בין חיים למוות והדבר היחיד שיכול להציל אותך הוא הגורל, אתה תבקש מאותו גורל, לא משנה איך קוראים לו, ולא משנה כמה אתה מאמין שזה יעזור, שיעזור לך, כי אין לך אופציה אחרת וזה לא מזיק לנסות. זה לא אומר שהגורל יקשיב לך, לפעמים זה עובד ולפעמים זה לא, לגמרי רנדומלי. כשמטוס מתרסק חלק יתפללו יותר וחלק פחות, אבל כולם ימותו בצורה שווה
לא אמרתי שהתוצאה תהיה שונה. רק אמרתי ששם אתה רואה באמת במה אתה מאמין. היו אנשים שניצלו בזכות התפילה האחרונה שלהם, ובאמת סיפרו את הסיפור שלהם. אבל אין לך הרבה אנשים שלפני שהם מתים זורקים 2 קוביות באוויר ומחקים לראות אם יהיה דאבל 6 שיסמן על המשך החיים שלו. ההימור הוא תמיד על אלוקים, כי בתוכנו כולנו מאמינים באלוקים, כוח מיסטי, טבע או כל שם שתרצה לקרוא לבעל השליטה המלאה על היקום.
אלוהים ברא אותנו עם הספק לקיום שלו. יותר נכון הוא ברא אותנו לא מודעים לקיום שלו, ורק בזכות ההורים והקהילה שלך אתה יודע עליו. כלומר הוא ברא אותנו בלי יכולת לתקשר איתו, ובלי רצון מובנה לתקשר איתו. וכשאנחנו כן מתקשרים איתו, הוא לא עונה בצורה ישירה כמו שהוא מצפה מאיתנו, ככה שהבחירות שלו מדמות יפה מאוד חוסר קיום.
2 אנשים יכולים להסתכל על ענן, אחד יגיד שהוא כלב, והשני יגיד שהוא רואה ענן. שניהם צודקים, אבל כולנו יודעים שמדובר בענן ולא כלב אמיתי
בעצם השאלה שלך אם הבנתי נכון, מדוע אלוקים מסתיר את עצמו מאיתנו?
התשובה היא כדי יהיה לנו בחירה חופשית. גם אחרי ניסים יהיה בחירה חופשית, כמו שהיה אחרי יציאת מצרים, אבל הבחירה תהיה מצומצמת יותר וממילא לא תסופק הסיבה שהיקום נוצר.
אז למה היקום נוצר? ולמה חשוב הבחירה החופשית?
היקום נוצר כדי להיטיב למשהו.
כבר ציינתי שאלוקים הוא הדבר היחיד שאנחנו יודעים שלא מוגבל בזמן ומרחב, והוא יצר אותם כתנאי ליקום.
אך מה חשוב בקיום? היכולת להיטיב.
אז כדי לספק ליצור את הטוב, אפשר להביא לו עולם פרטי, למה באופן שהוא עשה ספציפית?
כי אלוקים שהוא שיא הטוב, גם רוצה להיטיב בשיא הטוב.
אז מדוע הוא לא נתן לנו פשוט להיות אלים כמוהו, וכל היכולות המדהימים שלו?
שאלה לגטימית.
זה בגלל שזה לא מספיק טוב. לתת לנו את כל הכוחות שלו, אומר שאנחנו עדיין פחותים ממנו, כי הוא לא נוצר, ואנחנו כן. חוץ מזה, אם היינו כמוהו, לא היינו רוצים או מסוגלים לקבל שום דבר, רק לתת.
אז בא נסכם שאלוקים רק נותן, ולא צריך את המצוות שלנו, ולא מפריע לא העבירות שלנו, זה לא כואב לו בכלל.
למה הוא כתב בתנ"ך את הדברים האלה שכאילו הוא כועס או עצוב?
בגלל זה שפה מובנת לנו, עצבות רק קיימת במי שלא יודע מה יקרה ושהכל טוב בסוף.

אז הדרך לספק את כל הטוב ליצור שלו, זה ליצור יקום, ולהשים שם בני אדם עם חלק ממנו (הנשמה) שידריך אותם כיצד להתנהג כמו האלוקים בתפיסה החומרית.
הוא שם לנו מורים טובים, הלוא הם בעלי החיים והטבע, שיכולים לעזור לכל אחד בקלות להתגבר על היצר הרע ולהתחבר לנשמה שלו עצמו שהוא חלק מאלוקים.

יצר הרע זה הכוח שמושך אותנו לרע שכך יהיה לנו כוח בחירה כמוהו, אף אחד לא מתערב לו, אז הוא לא מתערב לנו (לפחות לא בדברים החשובים).
כך שיש לאדם את היכולת לבחור בעצמו אם הוא רוצה את המתנה של אלוקים שזה בעולם הבא לחזור להיות חלק מאלוקים. או לבחור שהוא לא רוצה, ושמח על ההזדמנות לחיות 120 שנה של הנאות ריגעיות.

אבל זה הנתינה הגדולה ביותר, נתינה עם היכולת של המקבל לסרב.

וגם לתת את כל הטוב בעולם ובמציאות שיכולה להכיל את כל הטוב, לא ביקום המוגבל שלנו.

אבל יותר חשוב, זה עונה למה אני נוצרתי, ומה התפקיד שלי בעולם הזה, מה ולמה אלוקים מצפה ממני.

" לצערנו אין כיום בנמצא תיאוריה שמצליחה לתת הסבר סיבתי מניח את הדעת להיווצרותו של המפץ הגדול שבו נוצרו החומר, האנרגיה, הזמן והמרחב שאנו מכירים. ייתכן, שהבעיה היא פשוט בלוגיקה ובביולוגיה האנושית, שמנסה למצוא סיבה לכל תהליך מפני שכך מתנהלות התופעות ביקום שבו אנו חיים, בעוד ש"לפני" המפץ הגדול לא הייתה קיימת אפילו סיבתיות. " (מתוך מכון דוידסון למדע)

על פי התאוריה המדעית לא היה אנרגיה לפני המפץ הגדול, ואפילו לא זמן. אך האם חייב להיות משהו לפני תחילת היקום? או שאנחנו פשוט לא יכולים להאמין שלא היה כלום בנקודה כלשהי, שהיא אפילו לא תחומה בזמן.

או ש: (פה זה כבר עניין האמונה וההבנה הדתית) אלוהים הוא לא משהו שניתן להגדיר בחומר, או באנרגיה, או בזמן, אלא הוא פשוט "הוא". לא יישות, ולא יצור, ולא רוח, ולא אדם - אלא שזהו כינוי למרחב עצמו, ל"טבע", אשר מבטא את עצמו באמצעות יצורים בשר ודם כאלה ואחרים, אשר שומרים על האיזון הקוסמי. מה שלמעשה מבטל את כל עניין "האל המעניש, הרחום וכו'..." כי אין יצור כזה - זוהי רק מטאפורה.
(סתם מחשבה שעלתה לי בנושא, אשר התבססה על חיבור של אינשטיין שקראתי בספר על חייו, אשר פיתח תיאוריה הדומה לזאת על ה"אלוהים".)

על זה עניתי
הרמב"ם חי בימי הביניים, זה בהחלט אפשרי מאוד שהוא שאב השראה מהנצרות והסביבה שלו

במילים אחרות, במובן הגיוני, מי שישמור מצוות של בין אדם לחבירו. ואפילו מצוות של תפילה ובין אדם לקב"ה. הוא יהיה מאושר יותר.
לא בהכרח, אני אומר שחיים פשוטים, גם שכוחי כל אל ומצווה ייתנו לך חיים טובים.
גם צריך לעשות את ההפרדה המנטלית בין התנהגות טובה לבין מצווה.
מתי התנהגות טובה הופכת למצווה? כאשר קיים ציווי, כאשר אני יודע שמצופה ממני להתנהג בצורה מסויימת, בין התנהגות זו באה אלי בטבעי או לא זו לא השאלה, אלא האם אני מקיים אותה.
האם אדם שמקיים מצווה מקיים אותה גם אם הוא לא יודע עליה? ועל אותו משקח, האם אדם מבצע חטא גם אם הוא לא יודע אם מה שהוא עשה הוא חטא?

אז בעצם דת זה לא דבר שסובלים ממנו. לא שהוא מונע בהכרח סבל. אפשר להנות וליסבול עם או בלי דת.
כל מה שניסית לומר, שמלבד שכר בעולם הבא, גם בעולם הזה, הסיכוי שלך לאושר לא יורד כשומר תורה ומצוות או אפילו מאמין בלבד.
דת בפני עצמה, במיוחד דת כמו היהדות המודרנית הן משהו שאמור לתת נחמה בתוך סבל. אתה אמור לסבול וליהנות בתוך מסגרת, אותה מסגרת גורמת לך סבל כי היא מגבילה מאוד את היותך, אבל היא גם מחייבת אותך למצוא אושר במקומות ספציפיים. זוהי חרב פיפיות, שבו אתה גם בהכרח סובל, אבל גם בהכרח מאושר, בניגוד לחוסר דת שזורק אותך למים ואתה יכול לשחות או לטבוע.

גם טבעי זה על טבעי. גם דבר שיש לך בשבילו איזשהו הסבר אפשרי בהגיון, או נס. יכול להיות שניהם יחד.
זו אמרה שאפשר להגיד רק כשאתה יוצא מנקודת ההנחה שאלוהים מעורב בהכל, אם אין לך את נקודת ההנחה הזאת, פתאום הכל מאבד משמעות קוסמית.

ראיתי פעם סרטון מגוכח שמאמין בתנ"ך אבל לא באלוקים, והוא הסביר על ידי הגיון את עשרת המכות, ואת קריעת ים סוף.
מיותר לציין שכל מכה הייתה נשמעת כמו צירופי מקרים נדירים יותר מהמפץ הגדול.
וזה למה סיפור 10 המכות ויציאת מצרים הוא סיפור, אין בו אמת.
המצרים העתיקים תיעדו הרבה מאוד מהעבר שלהם, אבל במפתיע, אין להם שום תיעוד על התערבות אלוהית, על מכות מסתוריות שזרעו הרס וחורבן, או מוות של צבא גדול בים.
אפילו הראיות מראות שכנראה המצרים בכלל לא השתמשו בעבדים בקנה מידה גדול, כי בתקופה עבדים היו ישנים במגורים ארעיים, אבל נמצאו מגורי קבע קרוב לפירמידות, מה שמצביע שהן נבנו ע"י שכירים.

אני מבין שאתה לא מאמין בבחירה חופשית. אמנם לא ענית לשואל, כי לא כתבת את דעתך על השאלה, רק כתבת
אני אוהב להאמין בחופש הבחירה, למרות שאני לא מאמין שהוא קיים.
אני מאמין שכמו שאמרתי קודם, מה שאנחנו עושים זה פשוט ההתגלמות של היקום שמגיב עם עצמו, ואנחנו פשוט כמו שחקנים עם תסריט, משחקים את החלק שלנו.
אני אוהב להאמין שיש לי בחירה, אבל בגלל שהזמן הוא מימד קבוע, זה אומר שמה שאני חושב שאני בוחר לעשות, כבר נקבע מראש.

הרמב"ם שאל איך אפשר שיהיה לי בחירה חופשית בזמן שה' יודע את העתיד, וכיצד הוא מעניש רשע ונותן שכר לצדיק כשהוא ידע מי זה מי.
הוא כתב שהתשובה ארוכה ורק רימז על התשובה שיש לו, אבל לא כתב אותו במפורש מידי.
קמו הרבה מוחות יהודים עם רעיונות שונות כדי ליישב את השאלה שהרמב"ם בעצמו אמר שכבר ישב.
האהוב עלי הוא האבי עזרי, שאמר שאלוקים נמצא מעל הזמן ומרחב. ואיפה שהוא נמצא העולם נוצר וחרב באותו רגע. ובאמת שאין לנו בחירה באופן מציאותי מאיפה שהוא נמצא, כמו שאין לנו בחירה אחרי מעשה.
אבל בתוך הזמן והמרחב יש לכל אחד את הבחירה להיות צדיק או רשע, הכל בתוך המסגרת של נקודת הבחירה של האדם. לאדם מסוים אין בחירה לרצוח, כי הוא סולד בזה, אבל יש הרבה דברים שהבחירה שלו חופשית בהם.
אין בחירה חופשית על הכל, אבל בהחלט יש על הרבה מאוד דברים, כולל מחשבה שמביאה לידי מעשים
אבל זה עדיין לא עונה על השאלה, האם אלוהים יודע או לא. האם הוא יודע ועדיין מעניש, ולא מונע מראש, או האם הוא לא יודע והוא לא באמת כל יכול

מבחינת הבורא, הוא לא מעניש אף אחד כנקמה והשפלה של האויב, אין מי שמהווה איום בשבילו שיצטרך להתנקם בו.
עונש הוא עזרה ממנו כדי שנבין מה אנחנו עושים. אם רק לתת מתנות היה עוזר, הורים היו מחנכים את הילדים בלי שום עונש או גערות.
למה אלוקים לא משתמש בגילוי עצמו בניסים ובמתנות? כדי לשמור על הבחירה החופשית שמאוד חשובה לו.
אלוהים באותה מידה יכל לברוא אותנו עם היכולת ללמוד בלי לסבול, אבל משום מה הוא בחר שלא.
כשאנשי דת מנסים להסביר למה אלוהים מתנהג בצורה כזאת או אחרת, הם שוכחים שהאלוהים שלהם לא פועל באותם חוקים אנושיים. נכון שכדי לחנך בני אדם צריך להעניש אותם לפעמים, והם ילמדו מזה. השאלה האמיתית היא למה זה ככה מלכתחילה. אלוהים לא מוגבל בבחירות שלו, הוא יכל ליצור אותנו בצורה שלא תצריך סבל כדי ללמוד, ועדיין בחר לא לעשות את זה.

לא אמרתי שהתוצאה תהיה שונה. רק אמרתי ששם אתה רואה באמת במה אתה מאמין. היו אנשים שניצלו בזכות התפילה האחרונה שלהם, ובאמת סיפרו את הסיפור שלהם. אבל אין לך הרבה אנשים שלפני שהם מתים זורקים 2 קוביות באוויר ומחקים לראות אם יהיה דאבל 6 שיסמן על המשך החיים שלו. ההימור הוא תמיד על אלוקים, כי בתוכנו כולנו מאמינים באלוקים, כוח מיסטי, טבע או כל שם שתרצה לקרוא לבעל השליטה המלאה על היקום.
כשאתה במצב לפני מוות אתה תפנה לדבר היחיד שאולי אולי יוכל לעזור לך.
אבל בסופו של דבר תפילה במצב כזה לא משנה שום דבר, כי או שאלוהים מקשיב או שלא אכפת לא כשאנשים מתפללים לפני המוות, כי הם עדיין מתים, ומצד שני יש אנשים שלא מתפללים אבל כן ניצלים, אז איפה המשמעות בתפילה? מה אחוזי ההצלחה שלה?
קודם אמרת שכדאי לעשות חשבון מתי היא כן מתממשת, אבל זה נתון לפרשנויות. צריך לבדוק אחוזי הצלחה של תפילה במצבי "עכשיו או לעולם לא", שאם התפילה לא תתממש עכשיו זה לא יעזור יותר, ואני מבטיח לך שאתה תראה אחוזי הצלחה נמוכים ביותר במצבים הלא סבירים (מן הסתם יהיו גבוהים איפה שאחוזי ההצלחה גבוהים)

בעצם השאלה שלך אם הבנתי נכון, מדוע אלוקים מסתיר את עצמו מאיתנו?
קרוב, למה אלוהים מסתיר את עצמו, אבל עדיין רוצה שנחפש אותו, כשהוא ברא אותנו בצורה שיהיו לנו ספקות ולא נרצה לחפש ברגע שלא נמצא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית