הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

אוקיי מה הקשר? לדיון יש נפקא מינה משמעותית, כידוע מצווה ועושה גדול משאינו מצווה ועושה. אם ובאמת נשים מצוות במצוות פרו ורבו ישלהן יותר שכר מאשר אם לא היו מצוות.
אתה העלת את הנושא הזה בגלל שקוצר טען שזה לא בסדר שהגבר מצווה להתחתן והאישה לא. אני לא מבין מה הבעיה במצווה של הגבר ולא של האישה.
אבל כך קוצר סבור, ואתה ענית שגם היא מצווה.

זה לא משנה הסיבה, זה האמירה שלא נותנת לקיים דיון.

אז איך הדיון כן מתקיים? שים לב אף אחד פה לא שינה את דעתו. זה בסך הכל דיון...

אני לא בדיוק מאמין שקוצ'ר מנסה לחזור כאן בתשובה....בכנות.

אתה העלת את הנושא הזה בגלל שקוצר טען שזה לא בסדר שהגבר מצווה להתחתן והאישה לא. אני לא מבין מה הבעיה במצווה של הגבר ולא של האישה.
אבל כך קוצר סבור, ואתה ענית שגם היא מצווה.

לא העליתי את הנושא של ציווי הגבר להתחתן וכו'.. רק תיקנתי את @kotzer שטען שהחיוב רק על הגבר.

רבי נחמן אומר
כמו שאדם הרואה הר מרחוק מבין שעדיין אינו שם
כך על אדם המבין דבר להבין שעדיין אינו יודע

יש אנשים שבשביל לראות "אורות" של אמונה הם צריכים להתפלל יותר חזק
אבל במיטה לפני השינה יש לכל אדם שאין לו מספיק אמונה הזדמנות
להתבודד זה נקרא, פשוט לדבר במילים שלך עם אבא שבשמיים, ולבקש במילים שלך מה שאתה חושב שאתה צריך
אם אתה צריך אמונה אתה יכול לבקש אמונה, אם אתה לא יודע מה אתה צריך זה גם בסדר, אפשר לבקש עזרה כללית
אם אין אלוהים זה סתם בזבוז זמן
אבל אם יש אלוהים (ויש) אז התפילה הפשוטה הזו הרבה פעמים עושה ישועות, וזה בדוק
אז במקום להמשיך להתנצח ולהתווכח
תפנימו שלפעמים אלוהים נותן לנו "משקפיים" שדרכם לא רואים הכל (בלשון המעטה)
והתפקיד שלנו הוא תמיד לנסות להבריק את המשקפיים, עד רמה שאנחנו בטוחים שאנחנו בלי משקפיים בכלל מרוב שהן נקיות

אז איך הדיון כן מתקיים? שים לב אף אחד פה לא שינה את דעתו. זה בסך הכל דיון...
קוצר מעלה טענות חדשות כל פעם ולא אומר פשפטים שמשכנעים אותך שאתה מדבר עם קיר.
אני לא בדיוק מאמין שקוצ'ר מנסה לחזור כאן בתשובה....בכנות.
זה גם לא מטרת הדיון. המטרה היא בסך הכל דיון.

רבי נחמן אומר
כמו שאדם הרואה הר מרחוק מבין שעדיין אינו שם
כך על אדם המבין דבר להבין שעדיין אינו יודע

אבל הוא רואה את ההר....הוא לא רואה את אלוהים. שמע....בדיחה מבדרת.
קוצר מעלה טענות חדשות כל פעם ולא אומר פשפטים שמשכנעים אותך שאתה מדבר עם קיר.

זה גם לא מטרת הדיון. המטרה היא בסך הכל דיון.

מודה שאני יותר אגרסיבי מקוצ'ר בעניין הדת כי אני פוסל מראש כל דבר נטול היגיון, הוא סתם מסוקרן לשמוע את דעותיך. זה כמו לשאול ''מה נשמע?''

הם הסתדרו, אתה מוזמן לחזור כמה עמודים וליקרוא את מה שכתבתי באריכות. ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

קראתי כבר את הדיון, והכוונה לא הייתה לקושיות שהוא התמודד איתן והביא בספרו אלא קושיות שאתה מתמודד איתו שלא עלו בדעת הרמבם

לדוגמא כמו שהזכירו פה אתה רואה מספר דברים בפיסיקה שלא הולכים יד ביד עם היהדות - דברים שככל הנראה הרמבם לא נאלץ להתמודד איתם.

אם זה מערער אותך אפילו טיפה - או כל דוגמא אחרת אל תשווה את רמת האמונה שלך לשלוח מישהו אחר.
אגב, נראלי שאפשר להעביר לאוף טופיק

אבל הוא רואה את ההר....הוא לא רואה את אלוהים. שמע....בדיחה מבדרת.

אם רק היית יודע כמה דברים שאתה מאמין בהם לא נכונים, מיד היית מבין שגם מה שאתה לא מאמין בו עלול להיות נכון.
לפי היהדות הגאווה (האגו, ההתנשאות) היא שורש כל המידות הרעות, לעומת הענווה שהיא שורש כל המידות הטובות,
אל תאמין באלוהים, אבל אל תהיה גאוותן, כי מה כבר עשית בחיים שלך שאתה כל כך יכול להתגאות בו? (אותו דבר כולנו, לא משהו נגדך, זה פשוט עניין נכון, להיות בשפלות)

קראתי כבר את הדיון, והכוונה לא הייתה לקושיות שהוא התמודד איתן והביא בספרו אלא קושיות שאתה מתמודד איתו שלא עלו בדעת הרמבם

לדוגמא כמו שהזכירו פה אתה רואה מספר דברים בפיסיקה שלא הולכים יד ביד עם היהדות - דברים שככל הנראה הרמבם לא נאלץ להתמודד איתם.

אם זה מערער אותך אפילו טיפה - או כל דוגמא אחרת אל תשווה את רמת האמונה שלך לשלוח מישהו אחר.
אם קראת את דעתי, ראית שאני רק טוען שאני הבנתי והזדהתי עם הרמב"ם שאני יודע שיש אלוקים. כל שאר הפרטים כמו אהבתו, קריעת ים סוף, וכל השאר, אני רק מאמין.

אז רק ציטטתי אותו לדבר ספציפי מאוד, לא על כל היהדות.

אם רק היית יודע כמה דברים שאתה מאמין בהם לא נכונים, מיד היית מבין שגם מה שאתה לא מאמין בו עלול להיות נכון.
לפי היהדות הגאווה (האגו, ההתנשאות) היא שורש כל המידות הרעות, לעומת הענווה שהיא שורש כל המידות הטובות,
אל תאמין באלוהים, אבל אל תהיה גאוותן, כי מה כבר עשית בחיים שלך שאתה כל כך יכול להתגאות בו? (אותו דבר כולנו, לא משהו נגדך, זה פשוט עניין נכון, להיות בשפלות)

לא סתרת פה כלום. ואני לא גאוותן אני מציאותי. יודע מה...אני מתגאה שאני מציאותי, כן. מצחיק שזו המציאות אבל כן 🤩

אם קראת את דעתי, ראית שאני רק טוען שאני הבנתי והזדהתי עם הרמב"ם שאני יודע שיש אלוקים. כל שאר הפרטים כמו אהבתו, קריעת ים סוף, וכל השאר, אני רק מאמין

אם הבנתי אותך נכון אתה יודע שיש יישות, שיש בורא אך אתה מאמין במה שהוא עשה?

לא סתרת פה כלום. ואני לא גאוותן אני מציאותי. יודע מה...אני מתגאה שאני מציאותי, כן. מצחיק שזו המציאות אבל כן 🤩
אני לא חושב שהוא קרא לך גאוותן, אל זה מידה שיש לכולם, ושזה חוסם מהאפשרות להאמין.

למה להעביר לאוף טופיק, איך מתאמנים בלי אמונה? חחח...

אפשר להוכיח מסת שריר / התייעלות עצבית..לא צריך אמונה בשביל להסביר למה בן אדם מתחזק בחדר כושר, המשחקי אמונה
של אני ארים את זה או שלא או כל דבר אחר בסך הכל מגבירים אדרנלין להשתמש בכוח שכבר קיים (ואפשר להוכיח)

אפשר להוכיח מסת שריר / התייעלות עצבית..לא צריך אמונה בשביל להסביר למה בן אדם מתחזק בחדר כושר, המשחקי אמונה
של אני ארים את זה או שלא או כל דבר אחר בסך הכל מגבירים אדרנלין להשתמש בכוח שכבר קיים (ואפשר להוכיח)

אני מאמין שזה היה בצחוק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית