הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

סתרת את עצמך.
לא סתרתי את עצמי, יש הבדל בין להיות עם מעט יותר חכם בממוצע, ביחס לאוכלוסיה הנבערת בתקופה, לבין להיות חכמים בצורה יוצאת דופן, ובמיוחד הסנהדרין

היסטורית במאות שנים אולי אפילו יותר יהודים כן חכמים אבל לא מסיבה שאנחנו העם הנבחר או משהו פשוט כל יהודי היה צריך לדעת קרוא וכתוב (בשביל התנך) והאנטישמיות דחפה את היהודים לעסוק בעבודה לא שחורה בגדול יש תרבות של השכלה

נקודת ההתחלה שלי שהוא יצר את היקום וכל אחד מאיתנו, ועשה את זה כדי להיטיב לנו, הוא טוב ורחמן.
אז נקודת ההתחלה שלנו שונה מאוד. אני לא מתחיל עם bias. אני לא סומך מראש על מה שאלוהים אמר כביכול בעצמו על עצמו, ורק מסתכל סביב ושופט בעצמי, ורק אז משווה את זה למה שהוא אומר. אם זה היה קרוב הייתי אומר ניחא, אבל אם זה בניגוד מוחלט, אז שקר או טעות ברמה מסויימת בטוח יש פה.

תאמת אם מומחי שפות לא מתקרבים לזה זה רק משום שזה לא מעניין אותם אחרי שאתה לומד כבר כמה שפות ללמוד עוד שפה זה הרבה יותר קל (ללמוד שפה שישית הרבה הרבה יותר קל מללמוד שפה שנייה/שלישית
זה סתם זלזול. אתה חושב שמומחה שפה לא מתעניין בשפות? או רק מעט? אז הוא יהיה מומחה במעט שפות. אתה חושב שאדם שהקדיש את חייו ללמוד כמה שיותר שפות, ודובר 36 שפות, פשוט במספר הזה הוא החליט "לא מעניין אותי יותר"?

אז... צום של יומיים יזרז חיטוב או לא?
אם אתה עושה את זה על בסיס קבוע כן, חד פעמי לא, אבל זו לא דרך מומלצת לעשות חיטוב כי זה יזרז את שריפת השומן, אבל גם של שריר, ובריאות כללית. ולהתאמן כנראה שלא תוכל יותר מדי

דיון נחמד. אני רואה שאנחנו חוזרים על עצמינו, אז אני חושב שמיצינו.
אם למישהו יש משהו חדש להוסיף לדיון, זה יהיה נחמד ומעניין, אבל בבקשה לא לחרוש את אותם שדות חרושות שלא מגדלות פירות
אז... צום של יומיים יזרז חיטוב או לא?
אם אתה עושה את זה על בסיס קבוע כן, חד פעמי לא, אבל זו לא דרך מומלצת לעשות חיטוב כי זה יזרז את שריפת השומן, אבל גם של שריר, ובריאות כללית. ולהתאמן כנראה שלא תוכל יותר מדי
אני חושב שמצאנו משהו שאנחנו מסכימים עליו.
מדהים

ראיתי, זה למה אני אומר את זה.
כשהוא נמצא עוד איכשהו בתחום שלו יש לו מה להגיד שלא הזוי, אבל שהוא נמצא מחוץ לתחום שלו הוא כמו דג במדבר, אבל עדיין מדבר כאילו יש לו מושג מה הוא אומר. זה גורם לך לחשוב על התשובות שאף אחד לא התווכח איתו

יש מלא סרטונים שלו, אבל לא שהוא מחזיר אתאיסט בתשובה, רק מאשש אמונה של מאמינים

אפילו הלכתי וחיפשתי משהו כמו שאתה אומר ומצאתי מאמינים אבל חילונים במקרה הטוב, ומצאתי דיון אחד עם אתאיסט:

שלא תגיד שחיפפתי, הקשבתי להכל.
לרב באמת יש המון להגיד, אבל אני יכול לסכם את כל מה שהוא אמר במשפט אחד:
"אתה לא יודע מה היה לפני שנולדת ככה שאתה לא יודע למה אתה פה, אבל אני כן יודע והתשובה שלי חד משמעית"
וזה משהו שאי אפשר להגיד ללא הוכחות חותכות, הדעה של הרבה לא שונה מהדעה של כל אדם מהרחוב, ההבדל הוא שהרב למד תורה, וזה לא הסמכה

צודק לגבי זה שאין כל כך סרטונים שלו ביוטיוב מחזיר אתאיסטים בתשובה (לא מצאתי, יש לציין שלא חיפשתי הרבה). טעות שלי. סליחה.
אגב, מה שהבנתי מהרב בסרטון הנ"ל היא שהאדם נברא בעולם הזה כדי לזכות לחיי העולם הבא.

נערך לאחרונה:
אני טענתי שאפשר להגיע למסקנה שיש אלוקים מידיעה ולא מאמונה.
זה ממש ממש לא נכון
כל הרעיון בדת זה האמונה זה הרעיון שאי אפשר להוכיח את זה ואתה פשוט מאמין כי ככה
אם היה ידיעה (הוכחה) אז כולם היו מאמינים כרגע יש יותר הוכחות נגד מאשר בעד

אז נקודת ההתחלה שלנו שונה מאוד. אני לא מתחיל עם bias. אני לא סומך מראש על מה שאלוהים אמר כביכול בעצמו על עצמו, ורק מסתכל סביב ושופט בעצמי, ורק אז משווה את זה למה שהוא אומר. אם זה היה קרוב הייתי אומר ניחא, אבל אם זה בניגוד מוחלט, אז שקר או טעות ברמה מסויימת בטוח יש פה.
למה אני מצוטט פה?
זה סתם זלזול. אתה חושב שמומחה שפה לא מתעניין בשפות? או רק מעט? אז הוא יהיה מומחה במעט שפות. אתה חושב שאדם שהקדיש את חייו ללמוד כמה שיותר שפות, ודובר 36 שפות, פשוט במספר הזה הוא החליט "לא מעניין אותי יותר"?
א. מומחה שפות זה מומחה לאיך שפות בנויות מתפתחות וכו... זה לא מישהו שיודע הרבה שפות
ב. אני לא מבין למה נתפסת על המספר 36 אבל כן ככל שאתה יודע יותר שפות יותר קל לך ללמוד עוד שפה

למה אני מצוטט פה?
השתמשתי במה שאמרת כדוגמא לאלחנן עד החינוך היהודי, לא משהו ספציפי אליך

א. מומחה שפות זה מומחה לאיך שפות בנויות מתפתחות וכו... זה לא מישהו שיודע הרבה שפות
הכוונה הייתה לאנשים שלומדים הרבה שפות

ב. אני לא מבין למה נתפסת על המספר 36 אבל כן ככל שאתה יודע יותר שפות יותר קל לך ללמוד עוד שפה
36 זה מספר השפות שיודע המתורגמן הראשי של האו"ם, האדם שיודע לדבר הכי הרבה שפות בעולם.
ונכון, ככל שאתה יודע יותר שפות אז תיאורטית יותר קל לך ללמוד שפות אחרות, אבל רק שפות משורשים של השפות שאתה כן יודע, ואתה עדיין צריך ללמוד את השפה, זה לא שאתה יודע אוטומטית את השפה

השתמשתי במה שאמרת כדוגמא לאלחנן עד החינוך היהודי, לא משהו ספציפי אליך

הכוונה הייתה לאנשים שלומדים הרבה שפות

36 זה מספר השפות שיודע המתורגמן הראשי של האו"ם, האדם שיודע לדבר הכי הרבה שפות בעולם.
ונכון, ככל שאתה יודע יותר שפות אז תיאורטית יותר קל לך ללמוד שפות אחרות, אבל רק שפות משורשים של השפות שאתה כן יודע, ואתה עדיין צריך ללמוד את השפה, זה לא שאתה יודע אוטומטית את השפה
ציטטת אותי...

צפו: נער אמריקני מדבר 20 שפות – החל מעברית

אגב, מה שהבנתי מהרב בסרטון הנ"ל היא שהאדם נברא בעולם הזה כדי לזכות לחיי העולם הבא.
הוא אומר שזה רק עולם מעבר לעולם הבא. אבל אומר את זה כסוג של "בעיה שלך"
גם יפה מצידו שהוא יודע לומר שאנחנו שוכחים את מה שדיברנו עם אלוהים לפני שבאנו לעולם הזה, אבל הוא יודע שכן הייתה שיחה. זה דבר והיפוכו.
זו השחצנות הרבנית שאני לא מצליח להבין. שכשחילוני או אתאיסט שואל התשובה היא שהוא לא יכול לדעת מה אלוהים חושב או יודע, אבל משום מה תשובה לכל שאלה על המחשבה או הידע האלוהי יש להם
ציטטת אותי...
הכוונה הייתה כדי להדגיש את התשובה שלך, זה הכל

צפו: נער אמריקני מדבר 20 שפות – החל מעברית
מרשים ביותר, ויכול להיות שיש לו פוטניצאל אפילו להגיע ל-40 שפות או יותר, אבל אתה מבין שזה פנומן מיוחד מאוד, מעטים מאוד לדור

גם יפה מצידו שהוא יודע לומר שאנחנו שוכחים את מה שדיברנו עם אלוהים לפני שבאנו לעולם הזה, אבל הוא יודע שכן הייתה שיחה. זה דבר והיפוכו.
זו השחצנות הרבנית שאני לא מצליח להבין. שכשחילוני או אתאיסט שואל התשובה היא שהוא לא יכול לדעת מה אלוהים חושב או יודע, אבל משום מה תשובה לכל שאלה על המחשבה או הידע האלוהי יש להם

הכוונה הייתה כדי להדגיש את התשובה שלך, זה הכל

מרשים ביותר, ויכול להיות שיש לו פוטניצאל אפילו להגיע ל-40 שפות או יותר, אבל אתה מבין שזה פנומן מיוחד מאוד, מעטים מאוד לדור
הוא והרבה שיודעים הרבה שפות אומרים שזה לא בעייתי כל כך כמו שחושבים

בכל מקרה לדבר בהיגיון ובעובדות לאנשים שמאמינים זה לא הדרך לשכנע אותם אחרת הם לא היו מאמינים מלכתחילה

הוא והרבה שיודעים הרבה שפות אומרים שזה לא בעייתי כל כך כמו שחושבים
בשבילו, או אם יש לך נטיה טבעית לזה, אבל זה עדיין קשה, במיוחד בגיל מבוגר יותר

בכל מקרה לדבר בהיגיון ובעובדות לאנשים שמאמינים זה לא הדרך לשכנע אותם אחרת הם לא היו מאמינים מלכתחילה
תתפלא. הרוב המוחלט של הדתיים זה לא אנשים ששקלו את כל האפשרויות שלהם והחליטו שדת זה בשבילם, אלא זה שילוב של חינוך מינקות וסביבה שפשוט מחדירים להם ללא הפסקה את הצורך של לא לעצור ולפקפק במה שנאמר להם. ברגע שהם מפסיקים ומנסים לחשוב בהיגיון, הרבה מאלה יוצאים מהדת.
גם להרבה דתיים הפסקה של האמונה אומר הרבה מאוד השלכות חברתיות ומשפחתיות, לכן כסוג של מנגנון הגנה אישי הם אפילו לא מנסים לחשוב על זה יותר מדי, אין להם מה להרוויח מזה, רק להפסיד

מה שהרב אומר בעצם הוא שהקב"ה הכריח אותך להיוולד, אף אחד לא שאל אותך אם אתה רוצה או לא. לא מבין מה כל כך מוזר בזה שהוא יודע שהיתה שיחה עם הקב"ה לפני שבאנו לעולם ושאנחנו לא זוכרים את זה. זה כמו שאני אשאל אותך אם אתה זוכר שהיית ברחם של אמא שלך, ותענה לי שלא, ואענה לך - אז לא באמת היית ברחם של אמא שלך, כי אתה לא זוכר שזה קרה. שום שחצנות, זה היגיון אחי. כשאתאיסט או חילוני בא ושואל מה הקב"ה יודע? איך הוא נולד? ושאלות בסגנון.. כשבאים ושואלים את זה בעצם רוצים לדעת מאיפה הקב"ה מוגבל ומתי זה מתחיל? אבל הקב"ה לא מוגבל. הקב"ה כפה עלינו את חוקי ההיגיון, אבל זה שהוא כפה עלינו את חוקי ההיגיון לא אומר שהם חלים עליו. לכן אתה יכול לראות אתאיסטים ששואלים "הקב"ה יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים"? ורבנים שמשיבים "אין אצל הקב"ה יכול או לא יכול, הוא מעל חוקי הטבע" - זאת הכוונה!

זה כמו שאני אשאל אותך אם אתה זוכר שהיית ברחם של אמא שלך, ותענה לי שלא, ואענה לך - אז לא באמת היית ברחם של אמא שלך, כי אתה לא זוכר שזה קרה. שום שחצנות, זה היגיון אחי.
לפי ההיגיון הזה כשהיית תינוק הגיע עלייך חמור מעופף בעל שלושה ראשים שעליו רכובה פייה וחתמת איתו על הסכם להביא לי ב12/5/2019 את כל כספך אם אתה לא זוכר זה בעיה שלך אני רוצה את הכסף

לפי ההיגיון הזה כשהיית תינוק הגיע עלייך חמור מעופף בעל שלושה ראשים שעליו רכובה פייה וחתמת איתו על הסכם להביא לי ב12/5/2019 את כל כספך אם אתה לא זוכר זה בעיה שלך אני רוצה את הכסף
אתה יודע מה ההבדל בין ההיגיון שלי להיגיון שלך? שההיגיון שעליו אני מתבסס בוודאות נכון, כי מבחינה פיזיולוגית אין אפשרות אחרת.

אתה יודע מה ההבדל בין ההיגיון שלי להיגיון שלך? שההיגיון שעליו אני מתבסס בוודאות נכון, כי מבחינה פיזיולוגית אין אפשרות אחרת.
בוודאות דיברת עם אלוהים? למה מבחינה פיזיולוגית אין שום דבר אחר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית