הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צום לסרוגין

The endless cut

משתמש מתחיל
121
5
נק' מוניטין:
32
121
5
איך לבצע צום לסרוגין אם אני רוצה להתאמן בבוקר ולצום עד 2 4 בערך האם כדאי פשוט לשתות שייק לפני האימון שיהיה חלבון זמין אחרי הצום של הלילה?

אשמח לדעת מאיפה הנתון?
מחוקרי תזונה, שאומרים ש-IF לא נותן שום דבר באנשים בריאים, אבל אם אתה כן רוצה לעשות את זה, אז את האימון עדיף בתוך חלון האכילה.
אם אני לא טועה ספציפית זה היה מייק ישראטל שאמר את זה, אבל יכול להיות שאני טועה

כל תגובה חיובית שתהקבלה מif ממחקרים שאני מכיר מדובר על חולי סכרת ולא על אנשים בריאים

כל תגובה חיובית שתהקבלה מif ממחקרים שאני מכיר מדובר על חולי סכרת ולא על אנשים בריאים
נכון, זה עוד אחד מהיתרונות של השיטה שבעצם בזמן הצום הגוף עושה "RESET" הורמונלי מה שעוזר לאנשים עם סכרת סוג 2 לתקן את התנגודת לאינסולין ולהיות רגישים לאינסולין, אז אם זה טוב לחולי סכרת סוג 2 למה זה לא טוב לאנשים "בריאים"?

מי אמר לתסף אינסולין?? frozen ידידי, הלבלב מייצר אינסולין וכשזה מפסיק בגלל מצב שנקרא תנגודת אינסולין או פתולוגיה אחר אז זה כבר טרום סכרתי או סכרתי ואז זה להזריק אינסולין אבל מאיפה הבנת בכל הפוסט הזה שבצום לסרוגין צריך "לתסף אינסולין"?

הלבלב מייצר אינסולין
מה באמתתת?? תספר לי עוד על הורמונים בבקשה ממך

מי אמר לתסף אינסולין?
אתה אמרת שאם הדיאטה טובה לחולי סכרת אז אין סיבה שהיא לא תהיה טובה לאדם בריא.
אני נתתי לך כדוגמה אינסולין,שהוא הכרחי לתיסוף אצל חולי סכרת אבל לאדם בריא יכול להביא להיפוגליקמיה,קומה ומוות.

הבנת בכל הפוסט הזה שבצום לסרוגין צריך "לתסף אינסולין"?
אם אחרי קריאה חוזרת של ההודעות,זה מה שהצלחת להבין ממני,מצבנו על הפנים

אגב,תנגודת אינסולין זה גם משהו שיכול לקרות מהזרקת אינסולין שלא לצורך.

אין שום מחקר שמגבה if ואת היתרונות שלה לאדם בריא.
להגיד "אם זה טוב לחולי סכרת זה טוב לכולם" זה כמו להגיד שאם אינסולין טוב לחולי סכרת זה טוב לכולם

מומלץ להזיז את האימון לתוך חלון האכילה, או את חלון האכילה למתי שיש את האימון.
או פשוט לוותר על צום לסירוגין כי זה לא נותן שום דבר חוץ מנוחות לאנשים מסויים, אז אם זה לא נותן לך נוחות אז חבל על הזמן

זה משפר את הרגישות לאינסולין ולאנשים עם מצב טרום-סכרתי (סוג 2) או מאד מאד שמנים זה יכול בהחלט לעזור.
לאנשים רגילים בריאים זה פחות משנה.
עכשיו לגבי אוטופגיה יודעים שצום אכן מעודד אוטופגיה ומאריך חיים, אבל המדע עוד לא שם את האצבע על כמה צריך לצום.
האם צום לסירוגין מספיק כדי לעודד אוטופגיה משמעותית ארוכת טווח? אולי, אולי לא
האם צום של 24 שעות פעם בשבוע? בודקים גם פה, אולי.
האם שבוע צום בחודש?

קשה להגיד, אבל אי אפשר לבטל את ההתרונות הפוטנציאלים של צום לסירוגין שכמו שאי אפשר להוכיח באופן חד משמעי - לבטל אותם במחי יד יהיה טיפשי להחריד
מחוקרי תזונה, שאומרים ש-IF לא נותן שום דבר באנשים בריאים, אבל אם אתה כן רוצה לעשות את זה, אז את האימון עדיף בתוך חלון האכילה.
אם אני לא טועה ספציפית זה היה מייק ישראטל שאמר את זה, אבל יכול להיות שאני טועה
🤣🤣🤣🤣🤣😆😆😆😆😆
מחקרי תזונה הם מחקריים כמו שאסטרולוגיה היא מחקרית, אולי הצד הכי עצוב ומוגבל שיש כרגע בעולם המחקר לצערי הרב

לפותח האשכול התנסתי ב-IF כמה שנים והייתי חטוב אחושילינג, לא בקטע מתלהב... (לאחרונה הפסקתי בגלל לוז לא קבוע, לא שיניתי הרבה בתזונה אולי הוספתי יותר פחמימות ופחות שומן כי התחלתי להתאמן בחדר כושר, עליתי במשקל אבל לא כזה קריטי).

בכל מקרה יש מלאאאאאא יתרונות לצום מי שמעניין אותו בריאות שיקרא קצת מה היתרונות כי זה לא רק ירידה במשקל, אחלה של דבר !

אז אם זה טוב לחולי סכרת סוג 2 למה זה לא טוב לאנשים "בריאים"?
מהסיבה הפשוטה שמה שעובד למצב לא תקין, לא בהכרח יעבוד למצב תקין.
צום לסירוגין יעיל במצב שהדברים לא מתפקדים כמו שצריך, ועוזר להחזיר את המצב למצב שהדברים כן עובדים כמו שצריך (זה לא פתרון קסמים, אבל יש רמה מסויימת של עזרה). במידה והדברים כן עובדים כמו שצריך, אין לאן להחזיר אותם, זה לא שקיים מתג כוחות על בגוף שגורם לדברים לעבוד בצורה סופר כמו שצריך.
אם אתה ב-100% אז אתה ב-100%, אם אתה לא אז אתה במצב פתולוגי או קרוב, ורק שם שיטות מיוחדות יכולות לעזור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית