הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט באמת הכרחי לפיתוח הגוף?

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי חברים צהריים טובים ,שמעתי הרבה דעות בנושא,חלק אומרים שדדליפט חובה לעשות וחלק אומרים שרק פאוורליפטרים חייבים דדליפט ובודיבילדרס לא חייבים ואפילו צריכים להימנע כי הוא לא תורם יותר מידי וסתם מעמיס על המערכת העצבית ופוגע בהתאוששות....דעתכם ?

לא מבין כ"כ איך דדליפט טוב לפיתוח גוף, עובד בעיקר על גב תחתון לא?

אשמח שיסבירו לי
ועל רגליים כמובן וישבן, אבל בשביל זה יש סקוואט
לפיתוח גוף נטו הוא לא שווה כלום.

לא מבין כ"כ איך דדליפט טוב לפיתוח גוף, עובד בעיקר על גב תחתון לא?

אשמח שיסבירו לי
ועל רגליים כמובן וישבן, אבל בשביל זה יש סקוואט
הוא עובד על כל השרירים שנמצאים בין הרצפה למוט, כלומר כולם.
זה תרגיל טוב מאוד לשרשרת האחורית (גב ורגל אחורית) שהסקוואט עובד עליהם מעט יחסית, וגם לכל השאר, אבל מעט פחות

הוא עובד על כל השרירים שנמצאים בין הרצפה למוט, כלומר כולם.
זה תרגיל טוב מאוד לשרשרת האחורית (גב ורגל אחורית) שהסקוואט עובד עליהם מעט יחסית, וגם לכל השאר, אבל מעט פחות
שמעתי שהוא בעייתי כגם לפיתוח של השרירים של הגב התחתון, שהיה איזה מחקר שמוכיח שבשלב מסויים אין יותר עבודה על הגב התחתון (כנראה אחרי שאתה מתקדם קצת עם התרגיל) השרירים של הרגליים והישבן עושים את העבודה. בגלל שהשריר של הגב התחתון עובד בצורה שונה משאר השרירים.

ושצריך לעשות תרגילים אחרים מבודדים לגב התחתון בשביל לאמן אותו כמו שצריך

המקור היה ynet אם אני לא טועה. אבל המידע היה מבוסס על מחקרים ככה ש...

שמעתי שהוא בעייתי כגם לפיתוח של השרירים של הגב התחתון, שהיה איזה מחקר שמוכיח שבשלב מסויים אין יותר עבודה על הגב התחתון (כנראה אחרי שאתה מתקדם קצת עם התרגיל) השרירים של הרגליים והישבן עושים את העבודה. בגלל שהשריר של הגב התחתון עובד בצורה שונה משאר השרירים.

ושצריך לעשות תרגילים אחרים מבודדים לגב התחתון בשביל לאמן אותו כמו שצריך
זה לא נכון בשום צורה

המקור היה ynet אם אני לא טועה. אבל המידע היה מבוסס על מחקרים ככה ש...
YNET ומחקרים זה לא משהו שהולך ביחד

זה לא נכון בשום צורה

מחקרים חיצוניים, שנייה אני אנסה למצוא את הכתבה.

ynet זה פשוט אתר שמפרסם כתבות מהכל, יש שם הרבה שטויות אבל הרבה דברים נכונים גם.
זה לא נכון בשום צורה

מחזק את הגב או מזיק לו? כל האמת על תרגיל הדדליפט

מחקרים חיצוניים, שנייה אני אנסה למצוא את הכתבה.

ynet זה פשוט אתר שמפרסם כתבות מהכל, יש שם הרבה שטויות אבל הרבה דברים נכונים גם.

מחזק את הגב או מזיק לו? כל האמת על תרגיל הדדליפט
שוב, ווינט זה המקום האחרון ללמוד ממנו על ספורט ותזונה, הם לוקחים כל פיסת מידע טיפה נכונה ומעוותים אותה לחלוטין

שוב, ווינט זה המקום האחרון ללמוד ממנו על ספורט ותזונה, הם לוקחים כל פיסת מידע טיפה נכונה ומעוותים אותה לחלוטין
במחקר שהתפרסם בעיתון הרפואי Physical Therapy In Sport נמצא שלאחר 10 שבועות של אימוני דדליפט נמדדה עלייה של כ-18% בכוח המרבי בקרב מתאמנים, אך לא נמדדה עלייה בכוח שרירי הגב. השיפור בביצועים נבע רק מעלייה בכוח שרירי הירך והישבן.

לא נראה לי שאפשר לעוות את זה יותר מידי

במחקר שהתפרסם בעיתון הרפואי Physical Therapy In Sport נמצא שלאחר 10 שבועות של אימוני דדליפט נמדדה עלייה של כ-18% בכוח המרבי בקרב מתאמנים, אך לא נמדדה עלייה בכוח שרירי הגב. השיפור בביצועים נבע רק מעלייה בכוח שרירי הירך והישבן.

לא נראה לי שאפשר לעוות את זה יותר מידי
איך הם מדדו את אותה עליית כוח? זו שאלה חשובה מאוד, יכול להיות ששיטת המדידה בכלל לא רלוונטית.
ואם לא הייתה עלייה, זה אומר שהתרגיל לא טוב לגב התחתון?

איך הם מדדו את אותה עליית כוח?
כנראה תרגיל אחר שמבודד ואז לפי המשקלים או בדיקה אחרת כלשהי
ואם לא הייתה עלייה, זה אומר שהתרגיל לא טוב לגב התחתון?
זה אומר שזה לא מפתח מספיק את השריר בגב התחתון/ יש אלטרנטיבות אחרות שיפתחו את השריר בגב התחתון יותר

כנראה תרגיל אחר שמבודד ואז לפי המשקלים
זו שאלה חשובה מאוד, איזה תרגיל.
בדדליפט השרירים האלה עובדים בצורה סטטית, לא בהכרח הם יתחזקו משמעותית בעבודה דינמית

זה אומר שזה לא מפתח מספיק את השריר בגב התחתון
גם השאלה איזה שרירים ולאיזה מטרה. כל זה נובע מהשאלה האחרת ששאלתי

זו שאלה חשובה מאוד, איזה תרגיל.
בדדליפט השרירים האלה עובדים בצורה סטטית, לא בהכרח הם יתחזקו משמעותית בעבודה דינמית

גם השאלה איזה שרירים ולאיזה מטרה. כל זה נובע מהשאלה האחרת ששאלתי
טוב צריך למצוא את המחקר הזה, עדיף במקום שנזרוק סתם דברים לאוויר

אני לא מדדלפט,זה לא מעניין אותי

אני חושב שזה הכרחי למתאמן מתחיל להתחזקות בסיסית וכללית,אבל מתאמן מתקדם +- כבר יודע לעשות את ההתאמות והחישובים שלו
למה אתה חושב שמתאמן יודע לאמן את עצמו?
אם זה היה נכון, כולם היו ״שוורצנגר״.

אנשים חיים בבועה שיש להם מושג ״מה עובד עליהם הכי טוב״ לא משנה אם זה כורכום, התשה מוקדמת, טריבולוס או דרופ סטים.

סורי על ההקפצה אבל סתם מיותר לפתוח נושא חדש, אני אחרי דדליפט מרגיש גמור ולוקח ממני ממש אנרגיות ובאמת אם אני אעשה עוד תרגילים לגב המשקלים יהיו ברצפה, בנוסף הוא לא עובד על משהו ספציפי כמו למשל פולי שאתה יודע על לאטס בעיקר או חתירה שזה רמבוידס וכו' אני באמת לא יודע אם זה שווה את ההשקעה וההרגשה של התשישות אחריו...

נכון, וזה למה זה לא תרגיל חובה אם המטרה היא היפרטרופיה.

אני לא הייתי מבצע דדליפט עצים אם הייתי מכוון בעיקר להיפרטרופיה.

נכון, וזה למה זה לא תרגיל חובה אם המטרה היא היפרטרופיה.

אני לא הייתי מבצע דדליפט עצים אם הייתי מכוון בעיקר להיפרטרופיה.

ודדליפט פחות עצים? נניח ל6-8 חזרות?

מתחבטת גם בשאלה. מניחה שהייתי יכולה להתקדם טוב יותר בשאר תרגילי הגב שלי שבאים אחריו (בנט אובר, פולי עליון, פול אובר) הרבה יותר ללא הדדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית